Het gaat lekker in Republiek Amsterdam: ‘feest met 100 jongeren op strand Amsterdam, politie grijpt in’

Dat Amsterdam het niet zo nauw neemt met de anderhalvemetersamenleving dat we weten we inmiddels wel. Na het succes/fiasco – het is maar vanuit welk paradigma je het bekijkt – van afgelopen maandag besloten ook andere Amsterdammers dat ze zich niet aan de regels moeten houden. Na een oproep op sociale media hielden jongeren een lekkere fuif op het strand van IJburg. 

Dat Amsterdammers zich anders gedragen, of meer geprivilegieerd voelen dan andere Nederlanders dat weet inmiddels iedereen wel. Zo’n honderd jongeren waren gisteren massaal naar een feestje gegaan op het strand van IJburg. Op de een of andere manier vond degene die het feestje organiseerde het een weergaloos idee om een oproep te plaatsen online. Uiteraard dachten tal van naïeve jongeren dat dit wel een leuke afleiding zou zijn in deze saaie tijden.

De politie moest hier gelukkig niks van hebben, zij hebben het feestje uiteindelijk laten stoppen. Er is niemand aangehouden. Wel werd de sfeer aan het einde van de avond grimmig, toen de jongeren weg werden gestuurd bleek een deel van de groep geen mondkapje bij zich te hebben voor het openbaar vervoer.

‘Sommigen hadden bijvoorbeeld geen mondkapje om de bus te betreden’

Het zal niemand verbazen als we de komende weken meer van dit soort fratsen gaan zien. Door de versoepeling zien we dat mensen elkaar logischerwijs weer gaan opzoeken. En nadat heel Nederland zag dat je ongestraft met 5000 man bijeen kan komen, is het schrik-effect van de regels ook wel verdwenen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Fe

  even kijken 100 man , daarvan wordt gemiddeld o,06 % ziek. Buiten besmettingen zijn nagenoeg uit te sluiten dus wederom paniek voetbal om helemaal niets.

 2. lotje

  Wordt tijd dat ze de politie eens gaan insluiten en in elkaar gaan rammen. Zijn er nog steeds idioten die de 1,5 meter geloven zoals de politie. Landverraders zijn het net als die met een melkert baan , de Boa’s

  1. Petrazoveel

   @lotje

   Wat een waardeloze reactie! Politiemensen en BOA’s doen ook maar gewoon hun werk. Nooit gehoord dat werkweigering tot ontslag kan leiden? Hoe principieel ben jij als het om je baan/inkomen gaat?

   Ik vind het mooi dat deze jongens en meisjes voor een paar rotcenten dit werk willen doen. Ik doe het ze niet na.

   1. Morgan4321

    Dat excuus accepteerden we tijdens de Neurenberg tribunalen ook niet.

    1. Petrazoveel

     Welk excuus?

 3. JFU

  Hun burgervrouw geeft het voorbeeld, en dat is geen probleem blijkbaar..
  Tja…dat ga je dan krijgen, het draagvlak voor de maatregelen zie je nu weg ebben.
  Dit loopt op veel agressie uit, de mensen zijn het helemaal beu, en zeker de ondernemers.

 4. Kretoloog

  Tja, het kabinet heeft het ook niet slim aangepakt. Men had gewoon alles op 1 juni moeten opengooien. Wetenschappelijke bewijzen genoeg dat er buiten weinig besmettingen optreden.

  Maar nee, er moest zo nodig nog veel verboden blijven: geen publiek bij sportwedstrijden, geen festivals. En gekke afspraken rond restaurants en horeca. Om over de idiote mondkapjes-plicht in het OV maar te zwijgen.

  En andere zaken worden mondjesmaat versoepeld, nu max. 30 man in bioscoop, over een paar weken max. 100. Dat gaat op den duur irriteren, want het is niet meer uit te leggen. En dus neemt men het ook niet meer zo nauw met de maatregelen.

 5. Bullshit16

  Kijk dan hypocriet nos journaal laat wel beelden zien dat die neger vermoord is maar dat die negers blanken doodslaan dar laat die staatsomroep dan weer niet zien
  Ga kijken je ziet het bij ongehoord op YouTube

 6. Cycle25

  Zat net nog naar Rutte te luisteren op BNR, met zijn oneliners :

  Mensen MOETEN zich strikt aan de 1.5 m regels houden is mijn advies.

  Opnieuw de plank mis slaan, zeg dit ook tegen een rood stoplicht Mark Rutte.

  Je MOET stoppen, en dan Rutte…nee, is mijn advies.

 7. Vrijedenkert

  Waarom worden constant mijn schrijfsels die een zeer grote bijdrage kunnen leveren niet geplaatst?

  1. Jack Flash

   Vrijdenkert@Ik heb het ook weleens gehad.
   Toen had ik de naam van A.H*tler voluit geschreven,misschien was dat het wel.

  2. Fortiori

   Houd het kort en gebruik groffe taal. Dan gaat het beter.

  3. Vrijedenkert

   Mijn schrijfsels zijn of niet interessant en slecht dus weg ermee of zo vooruitstrevend en kwalitatief zo goed dat men ze uit schrik niet durft te plaatsen…
   Ik persoonlijk ga uit van het laatste en als mijn bijdragen niet worden gedeeld met de wereldgemeenschap zijn ze voorgoed verloren!

   P.S. Ik denk dat ik bij een link plaatsen geen h**ps heb getypt.

 8. Robert75

  Dus 5000 mensen dat mag wel maar 100 mensen niet ?

 9. Rosasolis

  Toen ik naar Nederland als uitwisseling student kwam woonde ik eerst voor een jaar in Amsterdam. Behalve alles mooi’s van deze stad te ontdekken, heb ik ook ondekt dat er
  twee soort Amsterdammers zijn: 1. gewone burgers die uit verschillende delen van Nederland kwamen om in deze stad te studeren or werken. Deze mensen zagen Amsterdam als hun nieuwe vaste of tijdelijke woonplaats.
  2. Anderen soorten, die in Amsterdam geboren en daar opgegroeid waren, die dachten
  dat zij bijzonder speciale wezens zijn, omdat zij geboren en opgegroeid in deze stad zijn.
  Velen hebben een enorme onfatsoenlijk grote bek tegen andersdenkenden, en hebben geen enkele geduld om naar iemand anders te kunnen luisteren. En de steeds erger
  wordah paltah Amsterdamse dialect wordt steeds erga. Erg is het dat we steeds meer
  van deze platte taal mensah uit deze stad op de radio en TV moetah aanhorah!
  Zodat als iemand uit een andere stad of streek die nog zou durveN een N op werkwordeN te sprekeN, als “plattelands zou zijn”.
  Toen ik later in Den Haag woonde in een van de armste wijken, hoorde ik van verschillende Hagenaren over het historisch geschiedenis van deze stad. Over de gedwongen eis van Napoleon voor de verplaatsing van Hoofdstad Den Haag naar Amsterdam. En daarna kwam de verpaupering van deze toenmalige eeuwen-oude hoofd-stad van Nederland: ‘ s Gravenhage, nu Den Haag. Als bewijs van belang van het oer-oude geschiedenis en van hoofdstad Den Haag, schrijf ik over ons zeer geliefde componist Graaf Unico van Wassenaar uit Delden Twente, die ook regeringslid was., en schreef hoe het toen ging toen hij moest twee dagen in de koets reizen, en een nacht in een boerderij slapen om naar Den haag te komen.
  Jammer, heel jammer dat al het oer-oude echt Nederlandse begrip voor samenwerking en vooruitgang voor ons land die toen vanuit Den Haag ging, werd door Napoleon naar Amsterdam gestuurd…omdat hij deze stad mooier vond dan den Haag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.