Historisch diepe recessie in zicht voor Nederland! ‘Economie krimpt met zes procent dit jaar’

De economen van Rabobank komen met gitzwart nieuws, Nederland stevent af op een diepe recessie. De Nederlandse economie krimpt dit jaar met zo’n zes procent. Dit is de diepste economische dip in zo’n 100 jaar tijd. Het herstel zal enorm langzaam zijn vrezen de economen. Nederland wacht dus een zware tijd…

In het nieuwste kwartaalbericht van de Rabobank staat dat het een gitzwart jaar gaat worden voor Nederland. De economie krimpt gigantisch, een dip die we de afgelopen 100 jaar niet hebben gehad. De zwaarste schok hebben we inmiddels wel gehad volgens de economen. Tussen maart en juni lagen tal van sectoren op hun gat. Waardoor de economische krimp zo’n 8 procent bedroeg.

“Restaurants en cafés mogen de deuren weer openen waardoor de horeca wat opkrabbelt uit het diepe dal van het tweede kwartaal”, zegt Ester Barendregt, hoofd RaboResearch Nederland. “Maar voor het jaar als geheel resteert toch een krimp met 41 procent voor deze sector.”

Het herstel van de economie kan nog een enorme klap oplopen als het virus weer terugkomt en Nederland weer op een lockdown afstevent. Een tweede golf kunnen veel bedrijven en ondernemers niet aan, waardoor het aantal faillissementen gigantisch zal toenemen. Voorlopig dus alleen maar somber nieuws wat betreft de economie. En voorlopig lijkt herstel nog niet aan de orde.

“Vooral starters die recent een huis hebben gekocht en dit volledig hebben gefinancierd met een hypotheek lopen het risico om bij dalende huizenprijzen onder water te komen staan”, zegt Barendregt. “Dit zorgt dan voor een afname in consumptie, waardoor de dynamiek op de huizenmarkt de economische neergang kan versterken.”

Volgens de Rabobank moeten we rekening houden met een financiële crisis en een huizenmarkt cricis.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Start

  Rutte: “Het ligt op schema, nu alleen nog een tweede golf”

  1. Blitzkrieg

   Start : Net genoeg tijd geven aan ondernemers om flink corona leningen af te sluiten om het hoofd boven water te houden alvorens de genade klap toe te dienen.

 2. rexm

  Ze halen ook hier alles uit de kast, nu is het corona, maar het hele monetaire systeem staat al een tijdje op kiepen.
  De EU zal omvallen, met alle gevolgen van dien.
  De Brics-landen, deze zullen er wel bij varen, en we houden nog steeds vol, om geen zaken te doen met Rusland, hoe stom kan men wel zijn.

  1. lotje

   Daar zit ik op te wachten dat de EU omvalt. Dat scheelt veel in de kosten.

 3. LifeBuddy

  Hahaha, Wat een Farce. ”De economie krimpt gigantisch, een dip die we de afgelopen 100 jaar niet hebben gehad. De zwaarste schok hebben we inmiddels wel gehad volgens de economen”. De rijken gaan het volk alvast voorbereiden, om de knip open te trekken ,zodat de rijken dat zelf Niet hoeven te doen. Ten eerste zijn het Geen economen die nu Roeptoeteren en volgend jaar zit er een Rechts kabinet, die het puin van de sLinkse snel Moet opruimen. Dus economen moeten nu Niet paniek gaan zaaien onder het Volk.

  1. lotje

   In Amerika zijn er in mei 1 miljoen banen erbij gekomen. Het gaat alleen maar beter worden. De economen van de Rabobank. Hahahahaha. De criminele bank. Hahahahaha

   1. Maris Coppoolse

    Natuurlijk, van lotje, het gaat enorm goed met de Amerikaanse economie.

    1. Start

     Enzovoort?

    2. Cycle25

     Jazeker ouwe Amerika hater, het valt niet mee voor je dat onder deze omstandigheden de economie krachtiger fluctueert dan jouw “gewilde” faillissement.

    3. Blitzkrieg

     Maris Coppoolse :
     Quote : “Natuurlijk, van lotje, het gaat enorm goed met de Amerikaanse economie.”
     Gaat fantastisch met de Amerikaans economie.
     h**ps://twitter.com/rkemp59/status/1269039249837494273?s=20

     Vraagje: Hoeveel NPO kijk je per dag? Zou wat minderen, je hebt zo’n geindoctrineerde blik in je ogen.

    4. Rosasolis

     Maris C. Het lotje wezen is heel nieuw op DDS. Tot geen twee weken geleden hebben wij oude, getrouwde trouwe DDS abonnees niets van haar/hem gehoord.

    5. evil knievel

     Idd Marie,…alleen die zwarte klaplopers moeten daar nog ff de handjes ns op de JUISTE manier uit de mouwen steken!!😜

 4. Bullshit16

  Nee joh ha ha ha het gaat goed hoor maar we moeten wel bezuinigen ja ha ha helaas het is de schuld van die corona zou Rutte zeggen die lul
  Onder het beleid rutte moeten wij altijd bezuinigen ook toen het goed ging zijn we er op achter uitgegaan wand ja die gelukszoekers kost ons elke week 250 miljoen Brussel kost ons elk jaar 7 miljard wie gelooft die eikel nog
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

  1. Antihedo

   Wanneer ga je nou eens leren om de zaken van alle kanten te belichten voordat je wat uit kraamt. Je bent toch niet debiel.

   1. Bullshit16

    Anti
    Staat er toch duidelijk genoeg of kan je niet lezen

   2. Blitzkrieg

    Antihedo :
    Quote : “Je bent toch niet debiel.”
    Daarvoor was jij toch ingehuurd?

 5. Hamer Sikkel

  Het is een leugen, dat ‘de economie’ krimpt vanwege het coronavirus.
  Rabo, de gristelijke fusiebank voor boeren en tuinders, wordt door de regering Rutte III, eveneens gesteund door het CDA, gebruikt om het volk alvast voor te bereiden op de zoveelste bezuinigingsgolf.
  De kroegen, sportscholen en dergelijke die nu omvallen ten gevolge van de onintelligente lockdown, hebben amper effect op de Nederlandse economie.
  De grote multinationale ondernemingen, die nauwelijks onder de pandemie-crisis hebben geleden, worden door Rutte en Co. echter met vele miljarden gefinancierd.
  Die rekening wordt gelegd bij de werkende mensen in Nederland, zoals gewoonlijk.

  1. Rammstein

   Onze hardcore huiscommunist ziet in alles een complot, zoals het een doorgewinterde oogklepper betaamt. De renegaten en kapitalisten hebben het gedaan, dat weet je toch!

   1. Politiek Profeet

    Les 1 economie…je kan nooit meer uitgeven dan je inkomen is….
    Al die jankbakken bij de voedselbanken ,de meesten zijn tokkies, heel zelden een oudere die het echt moeilijk heeft, daarvoor is de sociale dienst van een gemeente verantwoordelijk.
    Tanken in duitsland…,1,17 per liter , krat halve liters weissbier ,20 stuks voor 8,80
    Kilo rundvlees(zonder watertoevoegingen)7 euro.
    Een van de vele voorbeelden waarom het daar wel kan en hier niet…
    Omdat we worden bestolen door pinokkio en zijn roversbende.
    Het zal mij niets verbazen en met mij velen als pinokkio binnenkort de coronaheffing gaat opleggen ,btw omhoog en benzineprijs met minimaal 10 ct de liter ff opkrikken….

    1. Bullshit16

     Politiek
     Daar kan je op wachten voedsel van 6 naar 9 procent zal wel naar 12 procent gaan gas duurder wegenbelasting duurder afvalstoffen duurder na ja vul zelf maar verder in het is te zot voor woorden dat er nog mensen zijn die op deze kartel partijen stemmen ik volg fvd journaal van af het begin elk weldenkend Nederlander zou dat moeten aanspreken fvd en pvv zijn de enige partij die nog voor Nederlanders opkomen
     Daarom stem fvd of PVV uit de eu

     1. Politiek Profeet

      Juist Bullshit 16@
      Geef het klootjesvolk brood en spelen….en verdeel en heers.
      Het volk gaat morren en dan een herhaling van de bestorming van de Bastille?

   2. Hamer Sikkel

    Het is geen complot, maar ’t zijn de keiharde feiten.
    Trouwens; u moet zich niet laten teleurstellen door politici, die eveneens knechten van het grootkapitaal blijken te zijn.

  2. evil knievel

   Aldus,…Hamer & Snikkel!
   Hij/zij/het,hoort de melk wel klotsen maar weet dus niet waar de tepel hangt!🙈🤣

   1. Hamer Sikkel

    ’t Is leuk!

    De klote @ de koning / de kerk / het kapitaal!!
    * Alle macht @ de arbeiders!!! *

    CP Internationale

 6. M. Brandenburg

  Wederom de onzin over de hiuizenmarkt, gewoon jehuis niet verkopen elk jaar extra aflossen en straks wanener de overheid hun onzin beleid eindelijkoverboord zetten zal de markt weer aantrekken.

  Woningbezitters komen niet in de problemen omdat zij de prijzen van woningn zien dalen, nee zij komen in de problemen omdat er te weinig eigen geld in de woning wordt gestoken en men maximaal financiert. Dit is een perfect moment om dat maximale hypotheek terug te brenegn naar 70/80% van de waarde van de aankoop, waarbij hoogstend de documenten mogen worden meegefinancierd.

  1. Politiek Profeet

   Klopt…er is echter een maar…
   Starters(de jeugd vaak) die een eigen huisje willen kopen krijgen dat nauwelijks rond met een 70/80% hypotheek, zelf 20/30 % sparen bij deze huidige woningprijzen voor iets fatsoenlijks is een utopie.
   Het woningforfait stijgt, de ozb stijgt en straks bij gehele aflossing huizenbezit box 3 stijgt.
   Al met al word de huizenbezitter de nieuwe melkkoe.
   Huren is onmogelijk, geen huizen, geen urgentie voor blanken….de allochtoon en de uitgeprocedeerden krijgen de schaarse betaalbare huurwoningen.
   Vrije sector……vanaf 900 euro tot ruim 2000 euro voor wat normaals(!)
   Ouderen moeten in hun huizen blijven wonen want de aanleunwoningen en zorg is compleet verwoest door pinokkio en zijn roverskliek.
   Sombere tijden voor (jeugdige) starters….vooral als van echte nederlandse kom-af bent.

  2. Blitzkrieg

   M. Brandenburg :
   Quote : “Wederom de onzin over de hiuizenmarkt, gewoon jehuis niet verkopen elk jaar extra aflossen en straks wanener de overheid hun onzin beleid eindelijkoverboord zetten zal de markt weer aantrekken.”
   De gemiddelde prijs die nu voor een huis gevraagd is ongeveer de helft van de echte waarde, je koopt dus voornamelijk lucht.

   Gewoon je huis niet verkopen?
   Wat doe je dan als je je hypotheek niet meer kan betalen na het fantastische beleid van Rutte. Tussen nu en 2 jaar zit ongeveer 40% van de mensen zonder werk. Inderdaad het is niet “gewoon je huis verkopen”, je wordt eruit getrapt door de bank. Om een huis te financieren heb je een baan nodig omdat te kunnen betalen, laat dat nu juist het grote probleem worden in de aankomende recessie.

   1. Politiek Profeet

    @Blitzkrieg..
    Indien zo…aan wie gaan al die leegstaande huizen toebedeeld worden?

 7. evil knievel

  In het nieuwste kwartaalbericht van de Rabobank staat dat het een “gitzwart”jaar gaat worden voor Nederland.

  Zo zie je dus maar dat deze kleur,of t nou git,roet of lichtzwart is,niets goeds brengt!😩
  Op je woorden letten Bart,dalik staan dr weer n paar deugzeugen op 8erste pootjes n breken ze hier ook de tent af!😜

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.