Jensen gaat los op hypocriet demonstratiebeleid: ‘Ze zetten ons tegen elkaar op. Verdeel en heers’

In zijn dagelijkse show legde Robert Jensen vrijdag uit dat de politieke elites heel bewust bezig zijn om gewone mensen tegen elkaar uit te spelen. Dat gebeurt op elk gebied: via BLM en ANTIFA, maar ook door de ene demonstratie wel toe te laten, maar de andere niet.

Jensen sprak over de anti-coronaregelsdemonstratie die gepland stond (en nog steeds staat?) voor zondag, Vaderdag, in Den Haag. Het is, legde hij uit, natuurlijk volstrekt hypocriet dat deze demonstratie verboden is, maar dat BLM-gekkies en ANTIFA-malloten wél lekker mochten protesteren. Dat is meten met twee maten.

Maar, voegde hij daar aan toe, we moeten er ook weer voor waken om daardoor zo boos te worden dat we onze woede richten op mede-burgers, in plaats van op de hypocriete politici en bestuurders die deze besluiten nemen. Want: alles, elk stukje beleid, is er overduidelijk op gericht om burgers tegen elkaar uit te spelen. Ze zetten ons tegen elkaar op. “Verdeel en heers.” Dat is de strategie van de bovenonsgestelden — een strategie die ze steeds weer met succes gebruiken.

Ook sprak Jensen over nieuws uit Duitsland. Mevrouw Merkel wil grote evenementen/bijeenkomsten daar tot eind oktober verbieden. Want corona. Natuurlijk is dat volstrekt onzinnig. Het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen in Duitsland is, net als in Nederland, hartstikke laag. Er is geen enkele goede reden om dit soort evenementen te blijven verbieden, al helemaal niet als ze ook nog eens in de buitenlucht plaatsvinden.

Maar tot eind oktober mogen dat soort evenementen dus niet plaatsvinden in Duitsland. “Denk nou eens even na,” zei Jensen daar terecht over. “Wat gebeurt er altijd eind oktober deze kant van de wereld? Mensen worden verkouden, want het weer slaat om. Dat is normaal. Mensen krijgen een kriebelhoest. Mensen krijgen griep. En is dat dan niet weer het moment voor een tweede lockdown eind oktober?”

Natuurlijk klopt dat helemaal. Als dit verbod in stand blijft tot eind oktober kan je er vergif op innemen dat we nog minstens een jaar helemaal dit soort evenementen niet krijgen, want in de herfst gaan ze bij elke verkoudheid gillen dat je corona hebt. Of kunt hebben. En dat corona nu weer op volle sterkte is, wat koud weer. “Houd dit in de gaten,” waarschuwt Jensen dan ook.

Dat is allemaal zorgwekkend genoeg, maar we zijn er nog niet wat Merkel betreft. Want Jensen citeerde haar ook als gezegd hebbende dat “de EU na deze pandemie niet terug kan naar business as usual.” Oh nee. Deze pandemie “zal een grote impact blijven houden op de maatschappij tot er een vaccin is, en dat vaccin uitgerold is.” Vervolgens zei ze ook nog even dat het grote herstelproject van de EU niet alleen gericht moet zijn op… heropleving van het bedrijfsleven na een pandemie, maar dat “initiatieven in verband met digitalisering en klimaat” er ook een significant deel van moeten uitmaken.

Zoals Jensen correct stelde, ze proberen de pandemie werkelijk te gebruiken om er zoveel mogelijk troep doorheen te jagen; plannen die ze al lang hebben maar die ze niet kónden uitvoeren door tegenstand vanuit de bevolking. Nu worden die zaken er wel heel snel door geramd. Want corona.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. dinaro

  Ja, Jensen heeft helemaal gelijk.
  Wat er nu allemaal doorheen wordt gejast…mooi afleidings
  maneuvre die corona hype.

  1. Blitzkrieg

   KEEP THE NETHERLANDS GREAT
   h**ps://youtu.be/khj9_DtiH_M

 2. Jack Flash

  Jensen houdt alert, met een vleugje satire.
  Ga zo door kerel.
  Niets mis mee.

  1. Telex

   Exact Corona komt de elite goed uit. De grootste leugenaar wint steeds meer stemmen van allerlei “nuttige idioten” . Wat heeft men in Den Haag dan zo goed geregeld op dat gebied? Brussel kan ondertussen lekker z’n gang gaan. De boeren op de schop, klimaat gangsters worden aan goedbetaalde baantjes geholpen zonder dat enige kennis benodigd is. Sinterklaas wordt afgeschaft, collectieve wij deugen niet mentaliteit gepromoot. Scholen en universiteiten psychologisch gemanipuleerd. Politie geamputeerd door baantjes jagers in de politiek en in korpsleiding. Fakenews freeks verspreiden zelf de grootste onzin, en Hilversum werkt hier spontaan aan mee. Actualiteiten programma’s laten steeds de voorgepogrammeerde meningen van steeds dezelfde goedbetaalde BN’s zien. En ik maar denken dat zoiets alleen in totalitaire staten voorkomt.

 3. tata

  We zijn met meer. En uiteindelijk zal de meerderheid overwinnen. As simple as that.

  1. Blitzkrieg

   tata :
   Quote : “We zijn met meer. En uiteindelijk zal de meerderheid overwinnen. As simple as that.”
   Mijn twitter peilt precies hetzelfde! Weet je tata, ze hebben al verloren alleen weten ze dat nog niet.

 4. tata

  Ow en Derksen for prezzzzzzzzzzzzzzz!

 5. gargamel

  Het is jammer dat de gebroeders Grimm niet meer leven, ze zouden een geweldig boek over het Cochonna-virus hebben geschreven.

 6. Start

  Demonstreren tegen de wetgever is zo 1999.

  Naar de stembus gaan, daar worden ze zenuwachtig van, o wacht… Ollongren, de sluipmoordenaar van de democratie is al bezig om de verkiezingen uit te stellen.

 7. combat le pelicule

  Het is natuurlijk ook hypocriet..

 8. Dippaz

  Die Michael van der Galien wat heeft die vent een kutkop. Zijn vader had zeker de ogen dicht toen die zijn zaadcellen in zijn moeder kwakte. Ze had ze beter kunnen doorslikken.

  1. ManusR

   Jouw vader had beter zijn kwakkie op de hete kachel gedaan, dan was het met jou met een sisser afgelopen.

 9. Lefty

  Jenssen verdient ook wat bij in Corona tijd.

 10. Cycle25

  En politie volgt, defund the police : h*tps://twitter.com/Didymus28072777/status/1274180152726077440/photo/1

  Eerst Amerika, dan copycat EU,

  De strategie van snorremans krijgt vormen…

 11. Shadow1100

  Dit is de ultieme natte droom voor Robot Jettes D666 en “ons” kabinet. Alle te verzorgen zieken, zwakkeren en 67+ers gaan stilletjes de pijp uit. Hele verzorgingstehuizen besmet.
  Dus daar hoeven geen hoge ziekte- en verzorgingskosten meer aan uitgegeven te worden. Daarom worden er ook GEEN mondkapjes en andere beschermingsmiddelen voor de verzorgers van dementen en bejaarden ter beschikking gesteld door onze roverheid!
  Want…….. geen AOW-uitkeringen meer aan de door de babyboomers jaren lang betaalde oudedagsverzekering en geen uitbetalingen van jaren ingehouden achterstallige salarissen, ook wel pensioen genoemd.
  Alle pensioen-€Uro’s gaan naar Brussel en dus naar Zuid-€uropa.
  De leeggekomen kamers in de verpleeg- en verzorgingshuizen kunnen zo ingenomen worden door de asieleisers (de meubeltjes kunnen blijven staan. Wel een nieuwe Miele er in natuurlijk).
  De leeg gekomen huurhuisjes kunnen dan direct naar de statushouders.
  Dan komt er nog een kapitaal aan erfbelasting aan.
  Dit gaat nog mooier en sneller dan euthanasie, de pil van Drion, palliatieve sedatie of voltooid leven.
  Niemand nu verantwoordelijk. En dan eerst nog even de bruikbare orgaantjes er uit roven.

  België 24.05’20:
  Als het van plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs afhangt, komt er een internationaal strafhof “die de zaak tot op het bot uitspit en mensen voor de rest van hun leven achter tralies zet”. Hij wil dat alle maatregelen meteen stoppen, liever vandaag dan morgen. “Die maatregelen hebben geen énkel leven gered”, aldus Hoeyberghs tegen HLN. “Dit was een georganiseerde uitroeiing van de bejaarden in de woonzorgcentra.
  Ik geef het u op een briefje:
  de helft van de bejaarden die overleden zijn in de woonzorgcentra zijn doelbewust vermoord. Ze zijn platgespoten met overdosissen morfine en bewust uitgedroogd”, aldus de bekende chirurg. “Dat is een gevolg van paniek door het gebrek aan personeel en materiaal. De verantwoordelijken hiervoor moeten in de cel.”
  AMSTERDAM (18.06’20) Tussen 9 maart tot en met 24 mei zijn in totaal 5224 meer mensen overleden in verpleeghuizen, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg dan wat er gemiddeld kon worden verwacht op basis van de voorgaande weken in 2020. Hoeveel mensen daarvan aan corona zelf zijn overleden, is niet uit deze cijfers af te leiden.

  ENSCHEDE (18.06’20) Verpleeghuis De Cypressenhof is zwaar getroffen door het coronavirus. Bijna een kwart van de 25 oudere bewoners met dementie is overleden. „Het was een heel heftige tijd voor iedereen”, zegt bestuurder André Kok.

  En nu blijkt dat “ze” nog niet allemaal overleden zijn, dus hebben de verzorgingshuizen nog weer een troefkaart uit de mouw getrokken:
  De ventilatoren mogen NIET aan boven de 30 graden! Dat kan het virus verspreiden. Nee laat ze maar bezwijken dan aan de hitte….

  1. Jack Flash

   Waanzin.

 12. ReneR

  Goed stuk Michael, hopelijk wordt het ter harte genomen en staan de mensen eindelijk op tegen deze dictatoriale regimes. Weg met dit kabinet. Stem FVD.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.