Maurice de Hond is snoeihard: “Ik onderbouw mijn stukken beter dan bijna iedereen die op tv komt.‘’

Maurice de Hond is op oorlog uit, hij is van mening dat al die topvirologen op televisie ongelijk hebben. De gevestigde orde, durft dit alleen niet te erkennen. Bekende virologen in Nederland hekelen juist De Hond omdat ze worden neergezet als amateurs. In een interview met het AD vertelt De Hond waarom hij aan deze kruistocht is begonnen. 

Leden van het OMT hebben een hekel aan De Hond, aan het AD laten ze namelijk weten dat juist De Hond een open discussie onmogelijk maakt. Opmerkelijk juist dat zij dit zeggen, want voordat De Hond met zijn kritiek op de corona-aanpak van Nederland begon hadden we alleen maar ja-knikkers in Nederland. Wekenlang verscheen de ene na de andere viroloog bij een talkshow die vertelde dat de huidige aanpak goed was, De Hond ging echter tegen deze mening in.

,,Ik vind het zo vals dat ze dat zeggen. Ik heb op een nette manier geprobeerd om de discussie aan te gaan. Ik voorzag in maart dat er onnodig mensen dood zouden gaan in zorginstellingen door ventilatiesystemen. Er moet van hem zoveel mogelijk frisse lucht van buiten naar binnen en bij lucht die gecirculeerd wordt moet het virus onschadelijk worden gemaakt, bijvoorbeeld door filters. Hoog in de politiek heb ik gesmeekt om handelend op te treden of me achter de schermen met mensen van het RIVM te laten praten. Via Asscher, via Van Rijn, via Rutte. Maar het antwoord was: het RIVM en het OMT bepalen zelf met wie ze praten. En dan zeggen ze nu dat mijn toon te fel is om een gesprek aan te gaan!”

De Hond is ook teleurgesteld dat hij zo mondjesmaat wordt toegelaten om zijn verhaal te doen. Immer ook De Hond is een wetenschapper, en zijn verhaal is wel onderbouwd met de nodige bronnen. De Hond zegt dus dat zijn verhaal beter in elkaar zit dan menig viroloog die zijn of haar verhaaltje komt doen op de televisie.

,,Wacht even. Ik ben wetenschapper, sorry hoor. Ik onderbouw mijn stukken beter dan bijna iedereen die op tv komt. Die roepen vaak maar wat. Ik doe het altijd op basis van studies. Eind april schreef ik een blog over de zeer kleine kans op besmettingen in de buitenruimte. Op basis van twee nieuwe studies, een Chinese en een Amerikaanse, en andere inzichten, bijvoorbeeld het feit dat er op Lesbos geen grote uitbraak was, concludeerde ik dat er buiten amper besmettingsgevaar was. ’s Avonds lieten ze dat bij Op1 zien. Jan Kluytmans (arts-microbioloog, red.) zat daar aan tafel en noemde het ‘een mening’. Ik werd afgemaakt op sociale media. Terwijl, als er iemand zomaar een mening gaf, was hij het.”

Het is goed om te zien dat De Hond verder gaat in zijn ‘kruistocht’ tegen het huidige beleid. Immers kan opbouwende kritiek alleen maar waardevol zijn, en De Hond is iemand die zijn verhaal altijd probeert te onderbouwen. Dat verdient al een applausje in deze tijd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Maris Copoolse

  Maurice wordt vermoeiend.

  1. Duidelijk

   etc

  2. Racerfirst

   Maurice wordt vermoeiend?
   Rutte sust ons in coma!!!
   Ik volg het vanaf het begin en kan niet wachten tot de Hond (en viruswaanzin) gelijk krijgen en rutte en boeve bende op zn face gaat! Heerlijk!

 2. Meriadoc Brandebok

  h**ps://speld.nl/2020/06/24/opiniepeilingen-jaap-van-dissel-winnen-aan-populariteit/

  1. Racerfirst

   DE! circa 2/3 van volk krijgt zijn (teveel) geld door aanwezig te zijn bij werkgever!
   Deze groep verdient modaal of meer! Willen hun schuldgevoel afkopen en vinden het kijken naar vluchtelingen akelig, willen geen vieze luchtjes en perfect milieu en willen lang hun lekkere leven houden dus 100% achter roverhoofd rutte en piraat v dissel!!!
   Deze verwende nou verpeste groep gelooft heilig in de gevestigde, deugdelijke orde!
   Dus een andere waarheid dan rivm is er niet!
   Gaan er hoop nog lelijk op de neus kijken!!!!!

 3. Meriadoc Brandebok

  h**ps://speld.nl/2020/06/24/opiniepeilingen-ja*p-van-d***el-winnen-aan-populariteit/

  1. An Michelle Patinama

   Een W.i.m. rat kunt u herkennen aan de volgende kenmerken:
   dun lijf in staat te ont H.u.t.t.e.n;
   grote dunne oren, laan op poot model;
   puntige snuit door overheid betaalde intrigant
   staart langer dan kop en lijf voor landverraad.

  2. Michaël Bloemkost

   Ja, en wat wil je hier nu mee beweren?

   1. 1010

    alter ego 43 van wimpje geeft ook even bagger

   2. 1010

    alter ego 43 van wi-mp-je geeft ook modder

 4. Rammstein

  Het is duidelijk dat Maurice de Hond op veel punten gelijk heeft en tevens dat het gros van de virologen een eind in de ruimte lult en heult met de communis opinio: elke afwijkende mening wordt bestraft met excommunicatie, verbanning en belachelijk maken – dissidenten kijken dus wel uit.

  Op een zeker moment zal naar voren komen dat de rigiditeit van de ‘experts’ en de angst voor gezichtsverlies heeft geleid tot een kuddementaliteit die veel onnodig leed en doden heeft veroorzaakt.

  1. Gerda2

   Rammstein
   elke afwijkende mening wordt bestraft met excommunicatie, verbanning en belachelijk maken – dissidenten kijken dus wel uit

   Hoe komt het toch dat er wetenschappers die nu met emeritaat zijn, wel tevoorschijn treden?

   Ik denk dat je helemaal goed zit.

  2. Lugor

   Ooit(29-02-2020) stamelde mijn Freund Brommstein: Dat achteraf de feiten anders zijn is de persoon niet aan te rekenen.
   Van liegen kan dus op geen enkele wijze sprake ziijn.

   1. Maris Copoolse

    😀

 5. denktenk

  Datawetenschapper is in de medische wereld te vergelijken met putjesschepper.

  1. Racerfirst

   Datawetenschapper is putjesschepper ivm medici!?
   Dit is nou net de arogantie van links, handophoudende medici!
   Dwz hoe mooi als de putjeschepper het gaat winnnen 2e kamer maffia!

 6. Kretoloog

  Het RIVM staat bekend als een wetenschappelijk instituut. Maar dat is een misvatting. Het RIVM doet geen wetenschappelijk onderzoek. Het RIVM is een modellenfabriek. Het ontwerp op basis van wetenschappelijke studie wiskundige modellen, die dan vervolgens worden gevoed met monitoringsgegevens om voorspellingen te doen.

  Dit gaat soms goed en even vaak fout, soms zelfs goed fout: dan blijkt het model er 100% naast te zitten. Dat is de afgelopen maanden al diverse keren voor gekomen.

  Aan het RIVM wordt te veel gezag toegekend. Dat mag de regering worden verweten, want die heeft in de maanden maart t/m mei blind gevaren op de adviezen van Van Dissel en Co. Met allerlei dwaze maatregelen tot gevolg, die nu gelukkig voor een deel weer zijn terug gedraaid.

  Eigenlijk doet Maurice de Hond precies hetzelfde als het RIVM: modellen ontwerpen en aan de hand van ingevoerde data voorspellingen doen. Alleen is De Hond in dat laatste veel bedrevener en professioneler dan het rijksinstituut. Vandaar dat zijn voorspellingen veel vaker uitkwamen dan die van het RIVM.

  1. Rammstein

   Eens. Raak!

  2. Meriadoc Brandebok

   Kretoloog kletst maar wat in de ruimte.

   h**ps://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/omt

   1. Bullshit10

    Meri
    Jij doet niks anders dan uit je nek lullen heb je nu nog niet door dat je voorgelogen word er zijn namelijk meer wetenschappers die het tegendeel bewijzen maar die worden doodgezwegen
    Heb je nu nog niet door dat rutte door bill gats geregeerd word .word waker mens en anders donder op en blijf en je glazen kast

    1. Bullshit 16

     Bil gats wil de hele werelt het zwijgen opleggen de niewe h:tler

     1. Bullshit 16

      Wand hij stempt ook nog de demokraaten

   2. Racerfirst

    Gelukkig kletst Kretoloog zinnige dingen in de ruimte!
    Ps. Als je het logisch, rationeel benaderd, houden feitelijk een hoop beweringen van Rivm geen stand!!!
    – Groepsimmuniteit???
    – Mondkapjes helpen niets???
    – 1,5 meter is heilig! Vliegtuig? OV?
    Journalisten zeggen ook steeds vaker dat uitleg van rivm alleen maar meer vragen geeft!

    1. Racerfirst

     Weet je wat een beetje “jammer” is van rivm en omt?
     Of ze er nou naast zitten of niet, je hoort niks meer van ze over onderzoeken, groepsimmuniteit, mondkapjes etc……???

  3. RPML

   Precies zo is het! Het RIVM is een monopolist en het zou goed zijn als de regering meerdere ‘wetenschappelijke’ instituten zou raadplegen. Tunnelvisie en haantjesgedrag zijn de doodsteek voor ‘wetenschap’.

 7. Bullshit10

  Let maar op Rutte en zijn bende gaan finaal op hun bek dat gaat niet lang meer duren de verzorging komt er nu ook achter met wat voor leugenaars ze te maken hebben
  Rutte en zijn bende zijn tijd aan het rekken voor die vaccin en dat word straks verplicht mensen kom en actie dit kabinet moet vallen en er moet vervroegd verkiezingen komen weg met deze dictatuur weg met deze leugenaars weg met deze landverraders
  Stem fvd of PVV uit de eu

 8. Maris Copoolse

  Maurice de Hond wordt op DDS nu ineens op het schild geheven nadat hij hier jarenlang is verketterd vanwege zijn door ‘links’ betaalde gemanipuleerde peilingen.

  Het kan verkeren.

  1. Hardline

   Jaloezie is een hele lelijke eigenschap

 9. JFU

  Het is precies zoals extreem links werkt……discussie niet mogelijk, andere mening dan de hunne….wordt niet serieus genomen, niet politiek correct……boycot. Dat is echt democratie…..toch?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.