New York Times: ‘TikTok en K-pop-fans oorzaak lage opkomst Trump rally’. Trump wordt actief geboycot door internetcommunity

Een opmerkelijk tafereel was het gisteravond, een rally van Trump was niet compleet vol. Alle kaartjes waren uitverkocht, toch kwam een derde niet opdagen, NYT bevestigt een vermoeden van team Trump: online fans van TikTok en K-pop hebben expres een deel van de kaartjes aangevraagd om zo het ‘narratief’ aan te passen. Een half vol stadion komt namelijk niet zo spectaculair over op foto’s.

Maandag liet de campagneadviseur van Trump weten dat zo’n 1 miljoen mensen een gratis kaartje hadden aangevraagd. Terwijl het stadion maar 19.000 beschikbare plaatsen had. Dit kwam doordat er een initiatief was gestart onder TikTok en K-pop-fans om Trump te boycotten. Vanuit de internetscene is men Trump nu dus ook aan het bevechten.

Linkse politici vonden de actie natuurlijk weergaloos grappig, maar tactisch gezien is het niet zo slim. Trump heeft nu weer een stok om mee te slaan. Trump kan nu weer terecht claimen dat men heeft expres tegenwerkt.

Trump foeterde al eerder dat de lage opkomst te danken was aan internetfans, maar veel deugmensen nemen zijn tirades vaak genoeg niet al te serieus. Maar NYT bevestigt nu het verhaal van Trump.

Het is niet voor het eerst dat de internetcommunity zich actief bemoeit met de Amerikaanse politiek. Rond 2016 vond er al een ware ‘meme-oorlog’ plaats. En ook nu rond de BLM-protesten heeft een bepaalde internetcommunity zich solidair verklaard met de beweging.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Maris Copoolse

  De actie verklaart niet de lage opkomst. De verkochte kaartjes hoefde aanhangers niet te belemmeren toch te komen voor de grote geplande bijeenkomst buiten de zaal. Die werd afgeblazen omdat geen kip verscheen.

  1. Start

   Enz?

   1. Forlan

    Trieste schandvlek.. oh nee Jaakomtiehoppaaa

 2. JochemX

  Boemerang. Tegenstanders van de Democraten doen straks hetzelde.

  1. Vrijedenkert

   Oud fossiel Biden gaat geen zaal of stadion vullen! En als die een toespraak moet houden van een uur en drie kwartier moet men vele wekkers en vlugzout toepassen om hem enigzins wakker te houden…

   1. Maris Copoolse

    Biden is een zeer zwakke kandidaat maar dat maakt niet uit: de meeste stemmen zijn erop gericht van Trump af te komen.

    1. Start

     Enz?

     1. Tjokroaminoto Van Heutz

      666?

    2. Vrijedenkert

     Als de democraten al een oud lijk als Biden uit de kast moeten trekken als tegenkandidaat voor Trump is het heel slecht gesteld met de politiek in de VS, ook Hillary en de voorgeschiedenis met haar bedriegende man als president die ze maar bleef steun en erover liegen is een farce!
     Trump valt ook genoeg op aan te merken maar als het de Democraten niet eens lukt om een aansprekende jongere kandidaat uit de hoge hoed te toveren zal het nooit wat worden…

     Democratische kandidaten zijn of steenrijke moralistische nepsocialisten of belegen achterhaalde stokoude bejaarden met een nogal zeer twijfelachtige voorgeschiedenis!
     Ook Obama liet het liggen toen hij een meerderheid had in parlementen en daarnaa niks meer klaargespeeld met al zijn beloften.

     1. Maris Copoolse

      “ Als de democraten al een oud lijk als Biden uit de kast moeten trekken als tegenkandidaat voor Trump is het heel slecht gesteld met de politiek in de VS”

      Eens, het is ook heel slecht gesteld met de V.S.

     2. Start

      Etc?

    3. Rosasolis

     Maris Copoolse. De Amerikanen zijn nu vreselijk moe. Amerika is nu een vreselijk gedeelde land, dat lijdt aan zowel enorme armoede en ziekte, en de minderheid die rijkste in de wereld zijn. Maar wegens het beleid van Trump,
     “Amerika first” is de bevolking geisoleerd van de hele wereld geraakt.
     Daarom gaat Biden nu Voor in de peilingen. Niet omdat hij zo bijzonder is,
     maar deze ervaren man heeft een duidelijk boodschap voor zijn vermoeide,
     door corona zwaar getroffen land: Biden zal voor stabiliteit in de regering, en onder de meeste bevolking’s groepen zorgen. Hij zal zorgen voor een terugkeer van rust en vrede, en geen racisme. Hij zal voor een herstel van het zorg systeem hervatten. Kortom, zal Biden zorgen dat dit land eindelijk eerst tot rust kan komen, na een lange Trump “burn-out”, en geleidelijk
     gewoon weer een deel-land van onze planeet Aarde wordt.

     1. Maris Copoolse

      Ik denk inderdaad, Rosasolis, dat Biden de mogelijkheid heeft tot het helen van wonden die Trump heeft veroorzaakt, maar dat zal hij op een ‘vrouwelijke’ manier doen, door te luisteren, te verbinden en ruimte te scheppen voor een nieuwe generatie.
      Als ik hem een zwakke kandidaat noem doel ik vooral op zijn uitstraling, zijn leeftijd en presentatie van ideeën, daarin overtuigt hij mij niet.
      Ik hoop persoonlijk dat hij voor Kamela Harris als running mate zal kiezen die de toekomst belichaamt die deze overgangsfiguur mogelijk kan maken.

     2. Start

      Etc?

   2. Rosasolis

    Vrijdenkert. Als Biden een oud fossiel zou zijn, dan is dat Trump ook. Trump is al bijna 75 jaar oud. Trump gebruikt roze foundation make-up om zijn rimpels te verbergen. Trump verft zijn weinig haartjes fel blonde, en kampt alles van achter-naar-voren, omdat hij grotendeels kaal is…Bewijs vanuit een verslaggever van een Schotse krant. Toen Trump uit zijn luxe vliegtuig in Schotland stapte was er een sterke wind, en al zijn weinige haren waren naar achter met de wind gewaaid, en lietn een kale, oude man zien. Trump heeft veel herhalingen gedaan gisteren in een vrij lege zaal in toenmalige “racen stad” Tulsa Oklahoma. Blijkbaar is Trump inmiddels niets meer dan een narcistisch, paranoide, luidbekkig
    “Old Codger” geworden!

    1. Vrijedenkert

     Bedankt, je reactie is opgestuurd en zal spoedig worden beoordeeld

     Niet eens een link?
     Het is weer zover…

     1. Michel Bloemkist

      Je mag het woord H!tler niet gebruiken. Onthou dat nou eens.

     2. Rosasolis

      Vrijdenkert. Ik ben gevleid dat je mijn reactie heb “opgestuurd”….naar wie verteld u niet. Maar blijkbaar bent u een van de wezens die meer dan de helft van zijn leven niets doet, behalve urenlang aan zijn laptop zit.
      Jammer dat u zo hersens gespoeld bent. Als uw wel echt meer bewijs wil hebben over de corruptie van Trump in Schotland, dan kan u contact opnemen met de gemeente Balmedie, Schotland. Zij zullen u kunnen vertellen over de vreselijke oneerlijk, corrupte beleid van Trump van geen 10 jaar geleden. Wat hij heeft met deze eeuwenoude dorp gedaan, met het enorm ILLEGALE uitbreiden van zijn golf course, werd over de hele wereld bekend gemaakt!…Waar ben jij geweest, toen dit bekend werd gemaakt?

    2. Vrijedenkert

     Als we puur naar leeftijd kijken is Trump belegen, maar in vergelijking is Biden geen oude kaas maar gewoon ver over de uiterste houdbaarheidsdatum!

    3. Rosasolis

     @Maris Copoolse . Zo zie ik het ook. Kamilla Harris is een geweldige senator van Californie. In Amerika, zoals ik het ken, gaat het nu om het land te redden.
     Daarom gaat de Democraten door, met het kampanje om op te komen voor alle bevolkings groepen van deze enorme land.

  2. M. Brandenburg

   Waarom zouden tegenstanders van de Democraten dat mieten doen, zonder acties komt er al.aantoonbaar geen hond. Zelf toen.met Hillary moesten ze studenten van universiteiten onder het mom van extra punten verleiden om te gaan. En zelfs toen was de lage opkomst lachwekkend.

 3. Antihedo

  Ze weten Trump met zijn narcistische ego wel te raken waar het pijn doet.

  1. Maris Copoolse

   Ja, het meest ontroerende in zijn toespraak was het moment dat hij demonstreerde nog met één hand een glaasje water te kunnen leegdrinken. Zijn aanhang was daar dol enthousiast over.

   1. Start

    Etc?

   2. Antihedo

    Ik ben onder de indruk. Ik vind het ook knap hoe hij anderen altijd de schuld overal van kan geven. Die gave heeft ook niet iedereen.

 4. fusilier

  Wat heeft die Trump een energie,en altijd even scherp, en dat met 74 jaar. Hij gaat nog jaren mee. Ook als adviseur ,als straks zijn dochter de eerste vrouwelijke president van Amerika wordt.

  1. Maris Copoolse

   Ivanka kan zich natuurlijk na Biden altijd kandidaat stellen. Ze moet dan wel even zorgen dat ze het web van schandalen rond haar opruimt. Maar daar heeft ze dan natuurlijk tenminste vier jaar voor.

   1. Start

    usw?

 5. Beukman

  Niet netjes van de tiktokbende, wél erg grappig. Een van de tiktokkers smaalde: “Dit is precies het soort trucs waar Trump zelf patent op heeft.”

  Het wachten is nu op het boek van Bolton dat overmorgen uitkomt (Donald heeft tevergeefs geprobeerd het te verbieden), maar bovenal – omdat er feitelijk weinig verrassends zal staan in Boltons boek – op het boek van Mary L. Trump, de nicht van.
  Het draagt de titel:

  Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man

  Mary is psychiater van beroep. Dat belooft wat! Vanaf 28 juli in de winkel.

  amazon.com/Too-Much-Never-Enough-Dangerous/dp/1982141468

 6. Start

  En euh…

  h**ps://twitter.com/i/status/1274569778305339393

 7. Bes Tolen

  M. Coppola speelt opnieuw de links fascist, die zijn haat probeert over te dragen op anderen. Laat het hem niet gelukken. Rustig blijven, mensen ondanks de provocatie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.