Nu al 7 demonstranten aangehouden op het Malieveld! ‘In opdracht van de VVD-burgemeester van Den Haag’

Ondanks dat de betoging tegen de anderhalvemetersamenleving in Den Haag is verboden, proberen diverse betogers toch het Malieveld in Den Haag te bereiken. Tot dusver is ze dat duur komen te staan, want er zijn nu al 7 personen aangehouden op last van VVD-burgemeester Johan Remkes (en diens nazaat Jan van Zanen).

Gisteren schreef De Dagelijkse Standaard al dat een van de organisatoren, viroloog Willem Engel, opriep om toch naar het Malieveld te komen om te demonstreren tegen de anderhalvemetersamenleving. Dit ondanks een verbod van de gemeente Den Haag die het (corona)risico te groot vond om een protest te organiseren in de Hofstad.

Hoewel de (inmiddels verboden) demonstratie aanvankelijk om 13.00 uur plaats zou vinden, waagden enkele demonstranten het om al eerder het Malieveld te betreden. Dat kwam ze duur te staan, want tot nu toe zijn er al 7 mensen gearresteerd door de politie.

Volgens de politie Den Haag werden de betogers meerdere keren aangesproken en verzocht om het Malieveld te verlaten. Na overleg met burgemeester Johan Remkes heeft de politie daarna besloten om de demonstranten te arresteren en af te voeren naar het politiebureau.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. RPML

  Waar staat VVD ook alweer voor? Oh ja, Vrijheid en Democratie… die is wel erg selectief geworden dan… als je met je bordje moederziel alleen staat en je wordt alsnog afgevoerd

  1. Reinoud van Gelre

   RPML:

   “…als je met je bordje moederziel alleen staat en je wordt alsnog afgevoerd…”

   Als er op dat bordje ‘BLM’ geschreven stond, had die persoon mogen blijven staan.
   Sterker nog, hij had een schouderklopje gekregen.

   1. Maris Copoolse

    Nee hoor, de demonstratie is verboden en dan kan de politie niets anders dan handhaven.

    1. Robert75

     Ja inderdaad. Meer bewijs dat er met een dubbele maat gemeten wordt is er eigenlijk niet. Deze demonstratie wordt verboden maar nog geen 24 uur geleden waren daar honderden mensen aan het demonstreren. Toen mocht dat ineens wel. Maar inderdaad zoals Reinoud aangeeft. Die stonden met borden waarop stond BLM en Fuck the Police en dat soort dingen. En die hebben een streepje voor.

    2. Original NL

     Etc etc bla bla.

  2. JFU

   Nee hoor de VVD staat voor extreem links en die mogen alles, vernielingen aanrichten, demonstreren met 1500 man dicht bij elkaar, intimideren, bedreigingen als je een andere mening hebt….enz..

  3. Friesetrots

   ”zijn meerdere keren aangesproken, gewaarschuwd en gevorderd om het terrein te verlaten”

   Gezag geldt niet voor @RPML☺☺

   1. RPML

    Zolang de media niet 2 kanten belicht van een zaak blijven ze hangen in het framen van alles wat hen onwelgevallig is.
    Voor de 1.5 meter samenleving is geen enkele wetenschappelijke of rechtsgeldige grond, maar dat lees je nergens in de MSM. De agenten die volgens het principe ‘Befehl ist Befehl’ handhaven zijn van hetzelfde soort als de Stasi of welk ander repressief regime dan ook; ik zag gisteren nog een filmpje van 2 agenten die een man en een vrouw arresteerden omdat ze hun moeder in het verzorgingstehuis hadden bezocht en haar door een open raam van 15 cm hadden gesproken. Het interview van Beau met Engel op RTL is inmiddels van de website afgehaald. We leven in een dictatuur.

    1. Maris Copoolse

     “De agenten die volgens het principe ‘Befehl ist Befehl’ handhaven zijn van hetzelfde soort als de Stasi of welk ander repressief regime dan ook”

     We zien de radicalisering gestaag voortschrijden. Niet prettig om te zien.

     1. RPML

      Hier de beelden (wederom, ik schrijf het zo vaak, ik beweer niets zonder de FEITEN te kennen domme lul)

      h++ps://www.facebook.com/880204149005771/videos/296423948402671

      GEEN waarschuwing, direct een arrestatie.

      Laat Google toch eens je huis ontblurren, ze ziet de werkelijkheid steeds waziger

     2. Start

      Etc en opgedonderd!

     3. Maris Copoolse

      RPML, die inhoudelijk zwak is en daarom liever op de man dan op de bal speelt meent dat mijn huis is ‘geblurred’. (ik moest het opzoeken). Dat is zowel onjuist als deerniswekkend irrelevant, arme loser.

      Maar een mogelijkheid is het wel. Ik vond dat je Google kunt vragen je huis te blurren. Moet nog even bedenken welk belang daarmee is gediend. Bij verkoop is het natuurlijk een nadeel maar misschien kun je het ook zo weer opheffen. Een interessant onderwerp, daar niet van.

     4. Start

      Enz?

     5. RPML

      Jij kunt echt niet verder denken dan een koe schijten kan; zelfs als ik de filmbeelden erbij aanlever blijf je in je achterlijke frame hangen, typerend voor menig links activist die ook door feiten niet te overtuigen is.

      Vorige week beweerde je nog dat je huis niet geblurred is, nu moet je opzoeken wat blurren is… je domheid is nog doorzichtiger dan ik al dacht, als je liegt moet je wel consequent liegen

     6. Rammstein

      JIJ speelt op de man Copoolse, vieze rat. Zoals altijd. Probeer eens in te gaan op de feiten die RPML noemt en laat zien, zonder dat te framen als ‘radicalisering’.

     7. Start

      Et cetera aan de Laan van Poot

     8. Meriadoc Brandebok

      Ik zie dat RPML opnieuw door de redactie het hand boven het hoofd wordt gehouden als hij aan doxing doet.

      Het huisregelement geldt uiteraard slechts voor hen die geen artikelen voor DDS schrijven.

     9. Meriadoc Brandebok

      “JIJ speelt op de man Copoolse, vieze rat.”

      Nee, Rammstein, Copoolse heft volkomen gelijk. RPML maakt onze politie voor Stasi uit en dat is SMERIGE DEMAGOGIE.

      Dat is pas rattengedrag.

     10. Sleipnir

      Hij moest het opzoeken, hilarisch wanneer je er al jaren mee wordt geconfronteerd en het steeds maar ontkent, vieze rioolrat!

 2. Vliegenvanger

  Een vuile vieze corrupte bende is het in Nederland geworden dankzij Rutte en aanhang. Mensen die spontaan opkomen voor hun rechten worden geweerd, terwijl racisten de boel lopen op te fokken alle vrijheid krijgen. Deze regering zorgt er voor als het zo doorgaat dat er een burgeroorlog uitbreekt. De Nederlandse regering meet met twee maten, links krijgt alles voor elkaar. Hoe lang nog voor de bom barst???

 3. Duckday

  BREEK het KARTEL en STEM PVV of FvD Daarna uit het monsterverbond de EU en EURO.
  Stem dit huidige kabinet naar huis zo snel als het kan. We zijn dank zei dit huidige kabinet een afvalbak geworden Ook meet men met twee maten

 4. observer

  Rutte=VVD, Remkes=VVD, vraag me af wat die de afgelopen dagen bekokstoofd hebben.

  1. Start

   Ja zo gaat dat met ‘objectieve’ een ‘onpartijdige’ burry’s

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.