Ollongren blij? Twitter verwijdert 170.000 Chinese propaganda-accounts… en 1.000 Russische

CNN laat weten dat Twitter maar liefst 170.000 accounts heeft verwijderd, die te herleiden waren naar de Communistische Partij van China. Er werd nepnieuws verspreid over Hong Kong, het coronavirus en de Verenigde Staten! Ook pakte men duizend Russische accounts aan, het échte gevaar…
De Chinese overheid heeft afgekeken bij het Sovjet-tijdperk van de Russen: geen informatie toelaten, maar wel zelf (des-)informatie naar buiten verspreiden. Zo houden ze zelf de controle en brengen ze hun tegenstanders in verwarring. De moderne interpretatie van ‘verdeel en heers’, laten we maar zeggen.

Twitter is dus druk bezig geweest met het jagen op nepnieuws-accounts en kwam met een flinke vangst! Maar liefst 170.000 Chinese, 7.000 Turkse en 1.000 Russische accounts met connecties naar de eigen overheid.

Er vallen zelfs verschillende strategieën af te leiden uit het beleid van elk land. Zo gebruikt China zo’n 25.000 accounts die actief nepberichten genereren en nog zo’n 150.000 om die berichten zo ver mogelijk te verspreiden. Die 25.000 accounts zouden zo’n 350.000 keer getweet hebben. De 7.000 Turkse accounts daarentegen, zijn goed voor 37 miljoen tweets! Over de Russen is dan helaas niet echt wat bekend.

China ziet deze actie van Twitter natuurlijk weer als een aanval (wat het ergens ook wel is) en zegt wat het altijd zegt: ‘dit is een georganiseerde aanval op China en wakkert anti-Chinees sentiment aan’. Wederom de gebeten hond.

Maar goed, het laat wel een béétje zien dat niet Rusland, maar China het grote probleem hier is. Of heeft Twitter honderdduizenden Russische nepaccounts gemist omdat het China zo graag een hak wilde zetten? Nee hè.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Vrijedenkert

  Sovjet Unie, communisten en nu Russen en Chinezen…

  Ik denk persoonlijk dat het DDR-regome en de Stasi het meest bedreven waren in het sturen en manipuleren van de eigen bevolking en andere..

 2. Lugor

  Ollongren blij?

  Beste Wout.
  Wat heeft onze minister van binnenlandse zaken ermee te maken, behalve dan natuurlijk het bekende D66 framen op DDS

  1. CLoVis

   Bel na de psychiater
   ook de oogarts.

   @lamlul ziet het verband niet meer.

  2. CLoVis

   @lamlul

   Je was vandaag overigens verdacht stil;
   zat je angstig onder je steen te wachten
   tot je meende dat het veilig was?

 3. Bullshit16

  Natuurlijk alles wat die dictator ollongren niet bevalt is nep nieuws dat wijf moet opgesloten worden samen met rutte en de jonge en van dissel beste mensen hebben jullie nog niet door dat je door deze gasten word belazerd het zijn landverraders het zijn dictators alles wat hun niet bevalt moet van YouTube gehaald worden wand dat mag de gewone burger niet zin nee de burger moet dom gehouden worden
  Kijk nog maar even naar het fvd journaal en stel dan de vraag hoe kan het dat rutte nog zo populair is
  Ik zal het je zeggen rutte is niet meer populair rutte is uitgescheten maar dat laten die linkse raten je geloven al eerder gezegt er zijn geen onderzoeksjournalisten meer

 4. Duckday

  En wat te denken van NPO

  1. Bullshit19

   Het is allemaal begonnen met de Telegraaf

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.