Onderzoek Harvard universiteit: ‘Wuhan mogelijk al sinds vorig jaar zomer geteisterd door coronavirus’

Een nieuw onderzoek van Harvard en Boston University maakt men ongerust. Aan de hand van satellietbeelden komen zij tot een verontrustende conclusie: het zou namelijk goed kunnen dat het coronavirus de stad al sinds afgelopen zomer teisterde. Dat is flink wat maandjes eerder dan dat Chinezen beweerden. 

Het onderzoek is gedaan aan de hand van satellietbeelden, en volgens deze satellietbeelden konden de onderzoekers ineens een raar fenomeen ontdekken. Sinds de zomer van 2019 steeg het aantal geparkeerde auto’s bij ziekenhuis gigantisch. Met het jaar ervoor vergeleken is er bijna een verdubbeling te zien. Ook in december van 2019, vergeleken met 2018, is er ook bijna een verdubbeling te zien. Dat is natuurlijk opmerkelijk.

 „Hoewel we niet kunnen bevestigen dat deze toename direct verband houdt met het nieuwe virus, bevestigen deze resultaten de theorie dat het virus op een natuurlijke manier in Zuid-China is ontstaan en mogelijk al langer circuleerde”, schrijven de wetenschappers in hun artikel over het onderzoek. John Brownstein, de arts die het onderzoek leidde, heeft tegen Amerikaanse media gezegd dat het weliswaar gaat om indirect bewijs, maar dat er in oktober 2019 „duidelijk iets gaande is”

De regering van China is niet te spreken over het onderzoek. Zij zien dit als een poging om China zwart te maken. De Chinese overheid vindt het niet kunnen dat men met allerlei complotten op de proppen komt om de Chinezen maar de schuld te geven. China is volgens de Chinese overheid nergens schuldig aan – om eerlijk te zijn kunnen we Chinezen wel degelijk beschuldigen van het gebrek aan transparantie.

„Over de oorsprong van het virus zijn er zo veel buitenlandse complottheorieën geweest die zich tegen China richten. Dat is compleet onterecht. De Chinese opoffering en bijdrage verdienen een eerlijke, rechtvaardige en objectieve beoordeling”, aldus Hua. De woordvoerder is van mening dat landen zich zouden moeten richten op het indammen van de pandemie en het redden van levens. Hua: „Uiteindelijk komt de waarheid toch wel aan het licht.”

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Fe

  Er wordt zelfs beweerd dat de eerste besmettingen terug te herleiden zijn naar 2017. Er was toch geen vleermuis en geen schranspartij op een markt.

  Er was wel een stomme fout op het lab waardoor het virus daar kwam waar je het niet hebben wil. Buiten de onderzoekkamer !

  Vraag blijft natuurlijk , waarom speelt men met dit soort virussen ?

 2. Bullshit16

  Ach man kan mij het verrekken hoe en waar het wegkomt het belangrijkste is op dit moment dat deze onzin moet stoppen
  Kermis gaat naar de kloote de Efteling mag wel open maar de kermis moet thuis blijven je ziet het op fvd op YouTube. jensen.nl is ook weer lachwekkend hoe belachelijk wil je het nog hebben het word gvd de hoogste tijd dat rutte gearresteerd word die vuile landverrader sloopt ons heele land
  Kijk jensen.nl en word wakker

  En op de vraag hoe en waar het vandaan komt dat komt later wel maar eerst stop gvd deze onzin
  STEM

  1. Vraagtekentje

   h**ps://www.burgerfront.nl/kabinet-raakt-bevoegdheid-kwijt-wegens-corona-beleid/

   1. Bullshit16

    Vraagtekentje
    Bedankt voor de tip
    Hier kan je ook lezen hoe zo’n boef bill gats is

   2. Piet51

    @Bullshit
    Ik heb de site burgerfront.nl met veel belangstelling bekeken. Ik heb zelden in zo korte tijd zoveel onzin kunnen lezen.
    Enkele voorbeelden:
    * Mandela was geen Zuidafrikaanse econoom
    * Van meningitis wordt je niet verlamd
    * Met het MenAfriVac programma is niet zoveel mis

    Het kabinet kan niet zomaar demissionair verklaard worden. Wel leuk geprobeerd.
    Ik zou serieuzere sites bezoeken.

 3. Ploppert

  Lijkt me echt een interessant beroep:

  Satelietbeeldenrechercheur.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.