PEKING opnieuw in LOCKDOWN: ‘Aantal besmettingen weer toegenomen…’

In Peking, de hoofdstad van coronaland, ofschoon China is het aantal coronabesmettingen weer flink toegenomen. Een gevreesde tweede uitbraak lijkt nu dan ook een feit.

In de Chinese hoofdstad Peking zijn opeens tientallen nieuwe meldingen van het coronavirus gedaan. Voor enkele wijken in de miljoenenstad is een nieuwe lockdown afgekondigd. De bron van de opleving van het virus zou een voedselmarkt zijn geweest. Nu weten we allemaal dat Chinezen over het algemeen vrij weinig geven om dierenrechten en hygiëne, maar blijkbaar hebben ze nog steeds niets geleerd van het covid-19-virus.

De inwoners van Peking moeten nu verplicht binnenblijven en worden gecontroleerd door lokale medici. Militairen bewaken momenteel de markt in Peking waar hert virus opnieuw is uitgebroken. Op die markt werd voornamelijk vlees en vis verkocht.

Ook de supermarkten en restaurants in het Oost-Aziatische land hebben uit voorzorg diverse producten uit de schappen gehaald, waaronder zalm.

Het is nu afwachten wat er gaat gebeuren, maar tot dusver lijkt ook corona-padvinder China opnieuw de brandhaard voor een tweede golf…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Heinz

  Dat heb je met die miljoenen steden. De bevolking is dol op streetfood. De een is tuk op een crêpe suzette, de ander op bockwurst met een saus. Een ander bijt graag in een maiskolf.

  1. Bullshit16

   Het is afwachten wat er nu gebeurd ach man hou toch een keer op met dit gezeik er gaat hellemaal niks gebeuren 10 talen besmettingen op een stad van een miljard inwoners
   Waar blijven de gewoone griep cijfers die zijn nog steeds niet bekend en die zullen ook niet bekend worden wand dan zul je zien dat die oplichters finaal op hun bek gaan
   Wout hou een keer op om mensen bang te maken en de mensen een smetvrees aanpraten

 2. JochemX

  “Het is nu afwachten wat er gaat gebeuren?” Kenneth je moet toch zo langzamerhand weten dat je daar nooit achter komt. Alle nieuws uit China wordt streng gecensureerd door de CCP. Als het ze beter uitkomt verzinnen ze wat, liegen kun je het ook noemen.

 3. fusilier

  Het gele gevaar kun je niet vertrouwen. Het is een genieperig stiekum achterbaks volk.

  1. Kretoloog

   Kijk maar uit, Fusilier. Voor je het weet, heb je de actiegroep Yellow Lives Matter achter je aan!

   1. Bullshit16

    Kreet
    Klopt daar zijn ze in China bang voor dat het daar ook gebeurd wat is dan makkelijker juist het volk maar weer opsluiten

   2. Pijnstiller

    yup yellow lives matters so much dat ze een virus ontwikkelden en het losgelaten hebben uit het labo😶🙉🙈🙊

 4. combat le pelicule

  Ik mis Nicaragua, Negeroeganda-Zuid, Poconogebergte daar zijn immers ook 3 besmettingen gaande

 5. Pijnstiller

  Misschien is het tijd om alle banden met China te verbreken. Zodra ze alle problemen hebben opgelost incl de mensenrechten op orde hebben, kunnen we misschien weer zaken met ze doen. Sluit het af net als Noord Korea. Volledige boycot

 6. Heras

  Het is allemaal een machtsstrijd. Heeft niets met corona te maken. Net een goed gesprek beluisterd op bluetiger. Wetenschappers gaan zich nu verenigen in een organisatie.
  De gulden middenweg, zo gaat het heten,, is ontstaan in duitsland en komt hier naartoe.
  Ze willen op 21 juni a.s. gaan demonstreren in den haag rond 13.00 uur. Tegen de lockdown en tegen de leugens

 7. ervi

  De tweede aanval om de wereldeconomie aan China`s voeten te krijgen.
  Eerdaags zullen Mark en Hugo ons vertellen dat we weer in hun “intelligente lockdown” moeten. Om de kwetsbare ouderen te beschermen, vanzelfsprekend.

 8. marianne71

  Tientallen nieuwe meldingen, nou nou. In een miljoenenstad. En wat was er met deze tientallen inwoners aan de hand, een loopneus? Nergens te vinden. Ook dat de bron weer een voedselmarkt is, sorry maar wie neemt dit nog serieus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.