Pieter Omtzigt “witheet” na achterhouden van documenten belastingdienst: “We zitten hier Sherlock Holmes te spelen”

Pieter Omtzigt en Renske Leijten zijn woedend op het kabinet. Het hele weekend hebben ze lopen onderhandelen over de toeslagenaffaire bij de belastingdienst. Al die tijd deed de premier alsof hij van niks wist, maar nu blijkt er ineens een document te zijn opgedoken die nooit is vrijgegeven. Omtzigt vraagt zich terecht af waarom hij dit werk doet als er nul komma nul transparantie is vanuit de overheid. 

De Commissie-Donner bleek toch niet alle documenten te hebben gekregen van de overheid. Dit tot verbazing van Leijten en Omtzigt die zich al maanden hard maken voor gerechtigheid van de gedupeerden. En zoals we niet vaak meemaken zagen we Omtzigt van een andere kant: een volksvertegenwoordiger die hard tekeer gaat tegen de gebrekkige overheid, die mogelijk bewust loopt te sjoemelen met documenten.

Zo heel democratisch en transparant blijkt ons kabinet ook niet te zijn. Zowel Kamerleden als journalisten werden actief tegengewerkt door de overheid.

Het gebrek aan transparantie is stuitend. Iets waar critici al langer voor waarschuwen, Nederland heeft de mond vol wat betreft het wijzen naar andere ondemocratische staten maar onze eigen overheid kan er ook wat van.

De emoties liepen hoog op, en het is meer dan terecht dat Leijten en Omtzigt hun frustatie uitten in de Kamer. De toeslagenaffaire is een misselijkmakend dossier.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. RPML

  Pieter Omtzigt is één van de zeer weinige integere VOLKSvertegenwoordigers. Grote kudo’s voor hem. Hij legt bloot waar anderen zwijgen of de andere kant opkijken. De Belastingdienst is een roversnest met deels immorele ambtenaren die hiervoor verantwoordelijk zijn en die stuk voor stuk op persoonlijke titel voor het gerecht gesleept zouden moeten worden.

  1. Start

   De Belastingdienst is een staat binnen de staat. Veel burgers hebben niet in de gaten dat de talloze maatregelen vooral belastingmaatregelen zijn. Rutte I t/m III heeft ervoor gezorgd dat de algehele belastingdruk met 5% is gestegen van 35 naar 40%!

   1. hans-e-pans

    Vanmiddag heb ik op dit artikel gereageerd met het internetadres van een Youtubefilmpje, daarvan merk ik nu dat het niet door de ballotagecommissie gekomen is.

    Dan misschien maar op deze manier, het is een filmpje van het hoofdstuk,
    “Een oorlog reeds verloren” onder de titel “Van macht en vermogen”.

    Het schetst een Roverheid/belastingdienst en lagere Roverheden die flink om geld verlegen zit en dat dan via slinkse trucs bij de gemiddelde Nederlander met o.a. een eigen huis en spaarcenten op de bank komt weghalen.

    Dat het niet geplaatst is, daar is wel mee te leven, maar geef als redactie van dedagelijksestandaard dan wel tekst en uitleg waarom het niet geplaatst is.

  2. Marija

   BEn ik helemaal met u eens ++++++++
   Heb hem eens gevraagd over te stappen naar een andere partij, hij had geen behoefte daar aan. Hij werd onder geschoffeld en weggehaald bij MH17, is een bescheiden mens.

   1. Marija

    Maar hij zei vanavond bij OP1 dat er nog meer aan zit te komen.
    Kost hem weer jaren werk om alles boven tafel te krijgen.

 2. ikweetwatikwil

  Er zullen fouten gemaakt zijn bij de belastingdienst. Maar het is ook een orgaan waar veel mensen proberen onterecht geld van te beuren.
  Omtzigt stemt straks wel weer met zijn partij mee.

 3. plakband

  Pieter Omtzigt is een CDA-parlementariër die de ellende-kraan wagenwijd openzet.
  Vervolgens met een beetje dweilen aandacht vraagt voor zijn harde ‘werken’.

  Stemzeweg zodra het kan.
  Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

 4. LifeBuddy

  Hoelang zijn lenske en pieter daar al mee bezig met de toeslagenaffaire , waar voor Miljoenen Fraude gepleegd wordt. We hebben het programma gezien waar maar een paar gezinnen naar de bijeenkomst zijn geweest die er recht op hadden. De andere 95% van de gezinnen wilde Niet voor de Camera verschijnen. Zo verkankerd zit het in elkaar. Waarom komen de ultra sLinkse lenske en pieter Niet op, om de discriminatie naar het Volk toe van de gemeenten aan te pakken, zodat de boeken open gaan En dat we mee kunnen kijken. sp en cda QUOD NON.

 5. JochemX

  Pieter is een hele lieve man. Jammer dat hij, politiek gesproken, nog nooit een deuk in een pakje boter heeft geslagen.

 6. Ploppert

  Ik zou Omtzigt graag in mijn kabinet willen hebben.

 7. 1000

  Hij gaf keurig aan dat de volledige tweede kamer niet serieus wordt genomen door dit kabinet en dat prutte zich de ogen uit de kop moet schamen

 8. Kretoloog

  Pieter Omtzigt is boos op het kabinet, vanwege de voortdurende obstructie door de Belastingsdienst. Maar daar maakt zijn eigen partij wel prominent deel van uit. Met Hugo de Jonge als vice-premier. En Wopke Hoekstra als Minister van Financiën, nota bene de politiek hoogste baas van de Belastingsdienst.

  Maar dat is het tragische van Omtzigt. In zijn eigen CDA heeft hij niks te vertellen. Hij wordt gedoogd, vanwege het stemmentrekker-effect. Hij voert een eenzame strijd, als een Don Quichotte, tegen de windmolens van de Belastingdienst … en van zijn eigen partij.

  1. RPML

   Omtzigt zit bij de verkeerde partij en zit bij herhaling te dicht bij ‘de onderste steen’; bij MH17 werd hem dat al fataal, een klein (achteraf niet kloppend) krantenartikel werd gretig opgepakt om hem op een zijspoor te zetten. Hij stelde als enige de juiste vragen, vroeg door en bleef doorvragen.

   1. Marija

    Klopt ++++

 9. Rosasolis

  Vandaag werd er belangrijk nieuws belangrijk nieuws binnen de CDA bekend gemaakt.
  Het gaat over de verkiezing van de lijsttrekker van de CDA voor de komende nationale verkiezing. W. Hoekstra, heeft zich teruggetrokken. Waarschijnlijk weet hij als min. van Financieen te veel, van wat er bij de belasting is gebeurt.
  Nu zijn er twee kandidaten voor de functie van lijsttrekker: Mona Keijzer en Hugo de Jonge. In Trouw staat een duidelijk verslag over beide kandidaten. Het achtergrond van Keijzer is zeer indrukwekkend. Zij heeft rechten gestudeerd en jarenlang deel genomen in verschillende CDA besturen, zowel in Noord-Holland als in ons nationale CDA factie. Toen Buma gekozen werd bereikte zij de grote tweede plaats, vlak naast Buma. Enkele maanden geleden toen een bekende in CDA kringen vertelde:
  “CDA heeft een nieuwe prins nodig”, antwoordde Keijzer: “ja, maar het kan net zo goed een prinses zijn”! Zij is bekend voor meerdere intelligente uitspraken.
  Over H. de Jonge werd behalve over zijn huidige positie als min. van volksgezondheid, weinig verteld. De Jonge heeft hoge beroeps onderwijs gestudeerd, en is jarenlang leraar in het hoge onderwijs geweest voordat hij in het politiek trad.
  M. Keijzer is een zeer ervaren politicus, en zal door velen gekozen worden.

 10. AS210854

  Jammer dat hij bij zo’n farizeeër partij zit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.