RIVM zaait weer verwarring! Volle vliegtuigen zijn prima, theaterzalen niet

RIVM-experts beweren dat besmetting door het coronavirus in een vliegtuig ‘buitengewoon klein‘ is. Ook de anderhalve-meter-regel hoeft volgens RIVM-baas Jaap van Dissel niet perse te gelden in het vliegtuig. Maar, restaurants, theaterzalen en bioscopen moeten hier wél aan voldoen! Snapt u het nog?
Voor doorsnee gebouwen moet de ene na de andere maatregel strikt worden nageleefd en worden gecontroleerd, want oh wee als die anderhalve meter niet gehandhaafd wordt! Maar krap bij elkaar in een vol vliegtuig? Geen énkel probleem!

Vliegtuigen zouden een goede luchtcirculatie hebben, beter dan de meeste kantoorgebouwen, bioscopen en treinen. Klein organisch materiaal (zoals de aerosolen van het coronavirus) zou er ook door worden gefilterd. Nou, toppie! Behalve dat je dus nog steeds met z’n allen op één kluitje zit en één niesbui dus praktisch voldoende is om de hele boel te besmetten.

Economische motieven zijn wederom leidend bij het RIVM. Ga maar na: als een restaurant de gasten zoveel mogelijk uit elkaar moet zien te houden en men in het ov verplicht een mondkapje op moet, waarom is een vliegtuig dan niet een net zo groot risico? Het RIVM heeft zelf altijd beweerd dat de ‘grote druppeltjes’ de voornaamste wijze van besmetting zijn! Kleine druppeltjes waren niet zo’n probleem, we moesten juist afstand houden! En dat moeten we overal nog steeds!

Behalve dus straks in het vliegtuig, want vliegtuig = Schiphol = werkgelegenheid = toerisme = geld. Het kost alleen wat levens en de gezondheid van een paar duizend mensen. Maar volksgezondheid is bij het RIVM nooit de topprioriteit geweest volgens mij…

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. lotje

  Lid van de vvd denk ik . Zo dement als de pest.

 2. Jack Flash

  “Snapt u het nog?”
  Ja, iedere vorm van volkscommunicatie moet uitgeband worden.Daar zijn de dictators het meest bang voor.

 3. Bullshit16

  Laat die van dissel toch zijn mijl houden gister weer gezien dat marktkooplui de kop ingedrukt moet worden om restaurants meer ruimte te geven.op de vraag snapt u het nog ja .k wel onze landverraders kabinet en van dissel willen wat koste wat kost de mkb en zzp’ers de nek omdraaien maar ja dat kan je annetje en brenda niet wijsmaken wand die willen een dictatuur en willen geneukt worden door rutte het is en een woord te gek voor woorden wie gelooft die 1.5 meter nog na ik niet het is puur volksverlakkerij
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Fortiori

   U spreekt zo verward, ik kan het niet volgen. Kan aan de bijvoeding liggen die u krijgt van uw verzorger. Eis beter voer, laat u niet kisten. Dat scheelt een hoop shit.

   1. combat le pelicule

    foritooritirurto is een triest figuur

    1. Start

     En ook enzovoort!

  2. Bullshit17

   “maar ja dat kan je annetje en brenda niet wijsmaken wand die willen een dictatuur en willen geneukt worden door rutte”

   Dat is heel dom van anetje en Brenda wand ik laat me elku dag en me hol neuken door Bodet en Wilders en dat is feel fijner stempt FvD en pvv uit de eu

 4. combat le pelicule

  Volle vliegtuigen geen probleem maar touringcars niet, het is selectief en te debiel voor woorden dat we ons zo laten leiden door een stel idioten.
  Ik heb gemerkt dat de lockdown zò lang gaat duren dat iedereen bakken met geld aan het uitgeven zijn, alles wordt afgeplakt…..idioot

 5. Kretoloog

  Voor de luchtvaart wordt altijd een uitzondering gemaakt. Vele voorbeelden tonen dat aan. Om er een paar te noemen.

  * Ziekenhuizen mogen failliet gaan. De regering steekt geen hand toe. Maar voor KLM had minister Hoekstra doodleuk wel 750 miljoen over.
  * Vanwege de stikstofcrisis liggen veel nieuwbouwprojecten stil. Maar de uitbreiding van Vliegveld Lelystad niet, hoewel vliegverkeer een forse stikstofuitstoot kent.
  * Als ZZPers door de Coronavirus failliet gaan, geeft de regering geen steun. (Minister Wiebes: “Ze kunnen toch bijstand aanvragen?”). Maar Schiphol krijgt 3 a 4 miljard steun vanwege wegvallende vluchten.

  Ik denk dat deze uitspraken van het RIVM gedaan zijn onder politieke druk (VVD, met name Rutte). Maar al de hele coronacrisis is duidelijk dat het RZiVM sterk gepolitiseerd is. Het gaat niet om wat de wetenschap zegt, maar om wat de politiek wil. Het is pure machtsuitoefening, heel die social distancing en andere lockdown-maatregelen.

  1. Jack Flash

   Kretoloog @ U geeft min of meer uitleg over mijn eerder geplaatste opmerking.

 6. Fe

  ach , een stelletje idioten die zich zeer belangrijk willen voelen

  Wat was de prognose die de oorzaak van de lock down was ?
  200.000 dodelijke slachtoffers waren begroot voor Nederland !

 7. Fe

  8 uur naast elkaar in het vliegtuig is minder schadelijk dan 1.5 uur in de schouwburg naast elkaar .

  Als je dit soort stupide beweringen vast wil houden boet je in geloofwaardigheid heel hard in.
  Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Zijn aardig wat paardjes uit de manege gekomen

  1. combat le pelicule

   Het probleem is dat we dit allemaal in Nederland pikken op straffe van een dikke boete en ambtenaren (politie en boa’s) die van hoger hand wordt opgedragen om volwassen mensen aan te spreken over welke richting ze moeten lopen…..

   1. Smek

    Natuurlijk pikken we dat, stemmen straks weer allemaal op de gevestigde orde VVD/D66/GROEN LINKS/CU/PVDA.

    1. Maris Coppoolse

     Ja, never change a winning team.

     1. Start

      Enzovoort?

 8. Maris Coppoolse

  “Economische motieven zijn wederom leidend bij het RIVM.”

  Domme laster, zonder maar een begin van onderbouwing.

 9. Heras

  Of de man heeft een begin van dementie of hij wil dat het volk voor hem zal knielen uit dankbaarheid voor zijn wijze uitspraken.

 10. cronewillie@gmail.com

  alles is geplant door de globalisten alles moet kapot
  die hele corona crisis betekend helemaal niets
  onze linkse gesjeesde regering werkt daar op vol vermogen
  lekker aan mee, het grootste gevaar zijn D66 en groen links
  de grootste crimineel is rutte deze pluche likker moet zo snel
  als mogelijk verwijderd worden uit onze regering
  zo snel mogelijk uit die EU en stem aub op fvd/wilders.

 11. EvertB

  Niet iedereen gelooft het RIVM nog. Het instituut wordt zelfs gedagvaard:

  h**ps://m.youtube.com/watch?v=BdT_LxBl-Ok&feature=youtu.be

  1. Politiek Profeet

   Eens even kijken of mijn vriend japio en zijn mondkapjesbende hier te vinden is…..ooooohhh gelukkig, weer aandacht aan en voor japio…zit die kneus nog niet veilig achter slot en grendel?

 12. harte385

  Hoe hoog is zijn bonus (omkoop bedrag) wat hij van de luchtvaart heeft gekregen.
  Deze mensen spaken al wartaal en leugens maar doen er nu nog een schepje boven op.
  Wie gelooft deze lulhannesen nog slaat totaal nergens op wat ze uit kramen zal wel aan de hoogte van het smeergeld liggen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.