Trek die beerput maar open! Tweede Kamer dwingt onafhankelijk onderzoek af naar corona-aanpak

Álle 141 aanwezige Kamerleden stemden voor een onafhankelijk onderzoek naar de corona-aanpak van het kabinet. Gaat dat wel echt onafhankelijk zijn? Want volgens mij is de kans héél groot dat men een enorme beerput los gaat trekken en uiteindelijk conclusies zal gaan afzwakken.
Hartstikke goed dat er wordt gekeken naar de aanpak hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar ik denk oprecht dat er zoveel troep boven komt drijven dat men het uiteindelijke rapport zoveel mogelijk af wil proberen te zwakken.

Want ga maar na hoe het dit jaar is gegaan: het coronavirus was slechts ‘een griepje’, niks om je zorgen over te maken. Want ach, zelfs al zóú het hierheen komen: Nederland was toch wel goed op voorbereid. Het RIVM slikte alle informatie van de WHO, die weer alle informatie vanuit China voor waarheid aannam.

Iedereen die een beetje interesse had in hoe het virus zich in China verspreidde, kon zien dat het echt heel snel ging. Daarbij moest je wel even uitkijken voor nepnieuws, troll-acties en flut-onderzoekjes, maar het was overduidelijk dat het virus echt wel ernstiger was dan ‘een griepje’.

Het RIVM bleef echter volhouden dat er allemaal niks aan de hand was. En onderzoeken die geen uitsluitsel konden geven, werden door het RIVM en het kabinet vertaald naar antwoorden die de woorden: ‘geen bewijs’, ‘kleine kans’ of ‘zeer onwaarschijnlijk’ bevatten. Wetenschappelijk verantwoord, maar behoorlijk flut voor het verdedigen van beleid.

En toen Van Dissel zei dat carnaval geen probleem zou zijn, want ‘dat vier je toch meestal in kleine kring’, werd eigenlijk voor iedereen (die het wilde zien) duidelijk dat we besodemieterd werden.

Het virus zou niet zo besmettelijk zijn en zich voornamelijk via grote druppeltjes, van duidelijk zieke patiënten, verspreiden. Mondkapjes waren niet nodig (‘schijnveiligheid’) en anderhalve meter afstand was genoeg. Ook gingen we eerst voor groepsimmuniteit om zwakkeren te beschermen en een dag later al niet meer. Ook was het niet nodig om zorgpersoneel met milde klachten te testen op het virus, ook niet als ze met risicogroepen werkten. Diezelfde groep die een dag eerder nog beschermd moest worden middels groepsimmuniteit.

Testen was ook niet nodig en alleen in ernstige gevallen aan te raden. Daarom hebben we de eerste twee maanden van de uitbraak op 50 procent testcapaciteit gedraaid en komt minister De Jonge nu met een app om het virus in beeld te krijgen. Want weten waar het virus heengaat blijkt toch wel nuttig bij de bestrijding te zijn. Dat deden veel andere landen al, maar ja, op basis van welk onderzoek werd dat toen geadviseerd? Precies, die was er niet, dus werd het genegeerd!

Dit onafhankelijke onderzoek gaat, mits het goed wordt uitgevoerd, maar een paar conclusies trekken:

 1. Het RIVM heeft de boel bedonderd en nam economische overwegingen mee in adviezen aangaande de volksgezondheid.
 2. Het kabinet was volstrekt incapabel om op eigen houtje, en met gewoon gezond boerenverstand, beslissingen te maken. (Om 17:30 uur aankondigen dat de horeca om 18:00 uur dicht moest, lol)
 3. China heeft de WHO valse informatie gegeven en het RIVM nam het allemaal klakkeloos over.
 4. Er is bewust tegenstrijdige informatie naar buiten gepresenteerd, waardoor onduidelijkheden zijn ontstaan waardoor het aantal corona-doden vele malen hoger is dan het had hoeven zijn.
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. SubTec

  Jammer dat een groot gedeelte van de kamer bestaat uit de partijen die de beerput gecreëerd hebben.
  Maar goed, PVV en FvD zijn samen nog steeds vrij groot.

  1. LifeBuddy

   En Trump doet Geen zaken met de ultra sLinkse, dus Hoe gaan de ultra sLinkse nu bij Trump slijmen met een handelsdelegatie van Weetnikskunde. Misschien gaan de ultra sLinkse ook wel een lading mondkapjes opsturen.?

  2. Antihedo

   FvD en PVV zijn onderdeel van de beerput. Ik ben benieuwd wat er gezegd wordt over hun rol.

 2. Maris Copoolse

  Volgens mij kun je pas over een beerput spreken als het een beerput blijkt te zijn.

  Die kans lijkt me niet groot.

  1. Cootje

   Zie onder zijn leiding de klasse optredes van onze nationale instellingen , noem mij een goede , zelfs zwarte piet heeft hij bij het grofvuil gezet , een premier die Nederland de afgelopen 10 jaar in de afgrond heeft gestort, maar wat kan je verwachten als je in de wandelgangen Pinokkio wordt genoemd

  2. Braboworstenbroodje

   De intelligentie wijsheid en inzicht van @maris de huistr@l reikt niet verder dan zijn ooglid…
   Dus zijn inzicht wat betreft de beerput is van geen enkele betekenis.

  3. Start

   Enzovoort?

 3. Brenda Welsh

  Dat is weer niet in het belang van hen die nu van alles af willen zijn. Aan de andere kant is er de grote wens om met Rutte en de Jonge af te rekenen duidelijk te proeven en te ruiken. Tja, het zal niet helpen, Rutte heeft een groot vertrouwen onder de kiezers.

  1. Start

   Enz?

   1. Bullshit19

    Maks666?

 4. LifeBuddy

  De wetenschappers van een Amerikaans onderzoekscentrum in Boston voor infectieziekte, heeft ook een doorbraak tegen Covid 10-20. Laat dat onderzoekscentrum nu net door Trump gefinancieerd worden. Trump is het lichtpuntje in de Duisternis. Trump blijft nog zeker 25 jaar President.

 5. Cootje

  Met een demente premier / vergeet 70 burger doden / plus een arsenaal aan doofpotten kan deze bananen republiek zich rustig voorbereiden op de zwarte piet . Want het old boys netwerk houden de deuren gesloten heeft onder Rutte uitstekende functioneerde instellingen als het CBR , Het UVW, de belastingdienst , de WODC , het leger , de politie , de douane , de NVWA , dus het RIVM , moest net als in het leger paf paf roepen omdat er geen munitie was, waren mondkapjes niet toereikend , liet men verzorgend personeel aan hun lot over , maar wat kan je verwachten van onze Pinokkio , listig en bedrog

 6. RPML

  95% van de bevolking onnodig ophokken om 5% te beschermen, en die 5% laat je verplegen door onbeschermd zorgpersoneel waardoor de piek in verzorgings- en rusthuizen kwam te liggen, leg dat maar eens uit

  1. Sleipnir

   Die rioolratten die de coalitie vormen dekken elkaar toch allemaal dus er komt geen reet terecht van dit onderzoek.

  2. Maris Copoolse

   “95% van de bevolking onnodig ophokken”

   Deze stupide demagogie veroorzaakt dat RPML niet serieus is te nemen.

   1. Start

    Etc?

   2. Meriadoc Brandebok

    Dat is juist. Kwalijk is echter dat het demagogie betreft over een uiterst gevoelig onderwerp.

   3. RPML

    Je bent inderdaad wie je zegt niet te zijn vanuit je door Google geblindeerde huis; beetje research kan soms geen kwaad, maar vergt soms wat tijd en creativiteit.

    Stupide demagogie? Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is, hoe toepasselijk!

    To IP or not to IP, that’s the question zei Shakespear al

 7. ervi

  5.Mark en Hugo zijn moordenaars.

  1. Maris Copoolse

   Natuurlijk, ervi.

   🙂

 8. Pauline Kummer

  Gezien de recente verslechtering van de corona situatie in Peking is het raadzaam ernstig na te denken over een verdere versoepeling van de maatregelen hier. Nu er sprake is van een beerput, hier in ons land, moeten wij alle ellende voor zijn. Wanneer het tourisme weer op gang komt graag de teugels kort houden.

  1. Start

   Enz?

   1. Bullshit19

    CZ666?

 9. Genoeg van linkse dictatuur

  De huidige regering en coalitie zijn bang vd komende verkiezingen. De beerput moet open. Laat de partijen van Wilders en Baudet de zaak maar regelen. Dan weten we zeker dat het niet gemanipuleerd wordt. En er een eerlijk onderzoek gebeurd. Als mensen dan nog op deze criminele regering stemt, dan spoor je niet.

  1. Pauline Kummer

   Is dat niet zo’n beetje hetzelfde als regeringscoalitie, @Genoeg? Wilders heeft geen parij, het is een club padvinders.Baudet heeft één compaan. Ben zeer benieuwd en houd het in gedachten.

 10. EvertB

  Het algemene beeld bevestigt een foutief regeringsbeleid t.a.v. verpleeg- en verzorgingstehuizen. Dat mag minister De Jonge zich aanrekenen.
  [Om deze reden is hij duidelijk minder kansrijk om partijleider van het CDA te worden]

 11. P.Sisterons

  Rutte is een gecertificeerde NSB’er en collaboreert nog steeds met de moffen. De Corona hoax zal hem doen besluiten eindelijk op te sodemieteren.

 12. splatoon

  Ik maak hieruit het volgende op:

  * Het rapport concludeert dat het kabinet te zwak heeft opgetreden.
  * Rutte verschuilt zich achter het RIVM en gooit van Dissel onder de bus.
  * Bij de geplande tweede golf gaan we nog harder en strenger in lockdown, op basis van dit rapport.
  * Dit houdt nooit meer op. Ze noemden het niet voor niets al vanaf dag één ‘het nieuwe normaal’

  Voor wie het nog niet doorhad, 1984 is in 2020 echt werkelijkheid geworden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.