Verpleeghuizen nemen enorm risico, maar laten straks toch bezoek toe

Verpleeghuizen zullen vanaf 1 juli weer bezoek toestaan, mits er geen covid-besmettingen zijn. Dat kan alleen maar misgaan en iedereen houdt z’n hart vast. Al is het natuurlijk wel fijn dat opa en oma eindelijk weer eens bezoek krijgen. De prijs ervoor is echter veel te hoog.
Hoe ga je er in hemelsnaam voor zorgen dat een verpleeghuis besmettingsvrij blijft, maar er wel bezoek mag langskomen? Heel simpel: niet. Toch doet men nu alsof het een opnieuw verworven vrijheid is dat bezoek straks weer mag. De gevaren ziet men wel, maar ach, ‘wie gaat er nou naar opa en oma als je besmet bent?’ Alsof dat het grote probleem is hier!

Niet iedereen die op bezoek komt weet of hij is besmet met corona. Diegene gaat ook heus niet twee à drie weken afgezonderd leven, weg van de zijn sociale netwerk, alleen om veilig naar oma te kunnen. En al helemaal niet nu het zomer is.

Wat je dus krijgt is dat men op bezoekt gaat en waarschijnlijk nog geen symptomen heeft, maar anderen al wel aan kan steken. Ben je er héél snel bij dan kun je verdere verspreiding misschien nog voorkomen, maar dit virus gaat niet voor niets razendsnel de wereld over. Dus succes daarmee!

En het ís ook hartstikke sneu voor die ouderen dat ze geen bezoek mogen ontvangen, vooral als ze ook nog dementie hebben. Maar ik heb toch echt liever een ongelukkige oma dan een verzorgingstehuis waar ze straks om een busje vol met lijkzakken moeten bellen omdat er één of andere flapdrol op bezoek is geweest die eventjes niet had nagedacht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. combat le pelicule

  Echt wat een onzin… vandaag 3 opnames dat is 0.00001694915%

 2. toetssteen

  Kennis van mij, grootmoe van mijn schoondochter, gaat liever dood dan opgesloten te zitten. Kankerpatiënte al 20 jaar, heeft ze het wel gehad! Ik mijn kinderen, kleinkinderen en geliefden kunnen ontmoeten. En als ik dan corona krijg, geef me maar een spuitje.
  Zij is overigens de mening toegedaan dat ze meer te duchten heeft van haar verzorgenden dan van haar naasten.

  1. Lotje

   Zeker weer verzorgenden zonder diploma.

   1. combat le pelicule

    Lotje heeft geen idee waar zij het over heeft, doet er een beetje achterlijk lacherig over…

   2. Bullshit10

    Lotje
    Bla bla bla er staat nog een vraag voor je open

 3. RPML

  Uit recent wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen die besmet zijn met Corona maar nog geen zichtbare verschijnselen hebben ook niemand kunnen besmetten:

  h++ps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7219423/

  1. Lugor

   Waarom krijg ik het idee dat, toen het RIVM dit in het begin verkondigde, er hier zeer sterk gesuggereerd werd dat dit een onjuiste stellingname was?

   1. Gerda2

    Lugor
    Waarom krijg ik het idee dat, toen het RIVM dit in het begin verkondigde, er hier zeer sterk gesuggereerd werd dat dit een onjuiste stellingname was?

    Omdat in het bericht boven het jouwe staat dat het uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt.
    Gewoon een beetje op de hoogte blijven.
    Men noemt dit aspecifiek.

 4. Kretoloog

  Wout is nog steeds besmet met het paniekvirus.

 5. M. Brandenburg

  Oh daar is weer een jaag angstaanbericht. We meten wel besmettingen maar dit is buiten het ziekhuis en die mensen hebben bijna geen tot geen symptomen, het aantal besmettingen loopt op doordat we zijn gaan meten, het aantal doden neemt vervolgens drastisch naar beneden in verhouding tot besmettingen, en hier zijn de herstelde mensen die niet getest zijn niet eens bij op geteld, maar wees heel bang want het kan zomaar opeens oplaaien, hoe dat zou moeten kan men niet wetenschappelijk onderbouwen, zoals men dat ook niet kan met de RIVM en overheidsmaateregeln, maar wees vooral heel bang, nee we hoeven niets te bewijzen je moet ons gewoon geloven, exact hoe elk Socialistisch en uiteindelijk totalitair beleid altijd is gevoerd.

 6. Mar

  Jeetje Wout, het wordt toch echt tijd dat je psychologische hulp gaat zoeken.

  De coronaquarantine heeft bij jou toch schade aangericht.

  Je zal maar een kleinzoon hebben die er zo over denkt.

 7. 1010

  Dan is dit het moment om je pa , ma , opa of oma uit deze gevangenis te halen. Mens onterend zoals deze mensen opgesloten zijn tegen hun wil.

  Ook hier wordt met grof geweld en machtsvertoon door het blauw de ouderen binnen gehouden en afgezonderd van de buitenwereld.

  rutte is een onkundige wezel en voor deze oudere generatie een moordenaar.

 8. Bolland

  Enorm risico? Serieus? Mensen zullen dolblij zij met bezoek, gun het ze van harte

  1. combat le pelicule

   Sterker nog, oudere mensen zeggen, zullen we zelf wel even bepalen wie WIJ willen ontmoeten

  2. Gerda2

   Bolland
   Mensen zullen dolblij zij met bezoek, gun het ze van harte

   Waarom worden de ouderen niet gevraagd wat ze willen?
   Ik denk dat velen liever wat minder lang leven dan opgehokt te worden.

   1. 1010

    dat spreken de ouderen ook uit bij elk interview. Echter dictator rutte heeft schijt aan de wensen van de bevolking en behandelt iedereen als een klein kind en als het niet luistert krijgt het een aframmeling

    korea aan de noordzee

 9. Bullshit10

  Inderdaad wout krijgt van mij de beker om mensen angst en smetvrees aan te praten
  Stop er mee zou ik zeggen daar doe je mij en een hoop andere mensen een plezier mee

 10. Bullshit10

  Kijk cafe weltschmers 27 juni 2020 daar kan je op nieuws uur zien hoe je werd belazerd het zelfde doen die vuillakken nu weer kijk en oordeel zelf
  Ik ben er van overtuigd dat we nu ook weer opgelicht worden door dit zooitje

 11. Willem Bever

  Je kan ook overdrijven

  1. Bullshit10

   Willem
   Ja tuurlijk kan ik overdrijven maar ik overdrijf niet ik kijk al lang geen staatszenders meer ik kijk naar de andere waarheid ik heb er nog een voor jij op 28 juni 2020 oorlog reeds verloren kijk en oordeel zelf dan mag je nog een keer zeggen dat ik overdrijf

  2. Bullshit10

   Willem
   Ik heb er nog een voor je klik Google aan en toets ongehoord en dan zie je de demonstratie van zondag jongstleden kijk en wat voor politie staat we leven het is de Gestapo van 2020
   Kijk en oordeel zelf ga ik nu nog te ver

   1. Willem Bever

    Bull

    Dat de overheid in rap tempo aan het transformeren is in in een terroristische organisatie is een kwestie van om je heen kijken.

    “het overdreven” refereerde aan de angsttrom waarop wout aan het slaan is

    1. Bullshit10

     Willem
     Dacht dat het voor mij was
     En ja inderdaad wout onerdrijft graag als het over corona gaat

 12. Henk Albarda

  Onzin artikel, Wout Willemsen is een dag de tel kwijt. Een familie vijandig artikel.
  De meest besmettelijke actie op dit moment is een opeen gepakte racistische antifa demo waarbij alle deelnemers overwegend van mening zijn dat wetten alleen voor weldenkende rechtse mensen gelden, maar niet voor gewelddadige (Maris Coppoolse) links extremisten.

  1. combat le pelicule

   ++++++

 13. josemoonen@70

  Sinds wanneer doet DDs ook al aan bang makerij .? Dan toch maar er voor kiezen om die oudjes in eenzaamheid te laten weg kwijnen .? Schandalig !.Je kunt mensen beslist op een veilige manier hun ouders en grootouders laten bezoeken . . Waar denk je dat deze ouderen zelf voor zullen kiezen .? Bezoek van hun kinderen en kleinkinderen of weg rotten in eenzaamheid . Dat is een hel voor de meeste . .Er zijn oudjes bij die al vanaf Maart geen frisse lucht meer hebben gehad . In een gevangenis heb je nog een paar uur per dag uitloop .. Hebben ze daar hun leven lang voor gezwoegd ? Ach ja , de oudjes kosten alleen maar geld , wie interesseert zich nog voor hen ?Minister Ollongren en Pia Dijkstra weten er wel raad mee .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.