Walgelijk! Zeker 3000 kinderen slachtoffer van misbruik Katholieke Kerk

Een onafhankelijke Franse commissie is van mening dat minstens 3000 kinderen sinds 1950 slachtoffer zijn van misbruik binnen de Franse Katholieke Kerk. Al jaren weet men dat de Katholieke Kerk een bolwerk is van grensoverschrijdend gedrag, en de feiten komen steeds meer boven tafel. De gestoorde machtsstructuren binnen de Kerk hebben het mogelijk kunnen maken dat duizenden kinderen wereldwijs misbruikt zijn door deze ‘vrome mannen’

De voorzitter van de commissie is dat er ook zo’n 1500 religieuze viezeriken van de Kerk hierbij betrokken zijn. De voorlopige cijfers zijn het resultaat van een diepgaand onderzoek binnen de archieven van de Franse Kerk. De vraag is natuurlijk wat het totaalcijfer zal zijn, dit kan mogelijk nog hoger ligger dan men nu denkt.

Decennialang – en feitelijk eeuwenlang – zijn priesters en dergelijken praktisch onaantastbaar geweest door het corrupte hiërarchie-systeem wat de Katholieke Kerk heeft gebouwd. Een absurde machtscultuur, waarin niemand elkaar aansprak op gedrag wat niet door de beugel kon. Gelukkig leven we steeds meer in een geseculariseerde samenlevingen, waar we wel met een kritisch oog durven te kijken naar dit soort machtsbolwerken.

Het is ook te hopen voor de slachtoffers dat de daders verantwoording moeten afleggen voor hun walgelijke gedrag. Laten we hopen dat dit soort onderzoeken nog lang en grondig doorgaan.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Appelstroop

  Het celibaat, zo’n beetje het domste idee dat dit achtelijke geloof heeft verzonnen. Gelukkig is het bij een hoop katholieke kerken al afgeschaft.

  1. B. Pascal

   Het is nog niet eens bijbels ook. Het celibaat komt uit een oude Romeinse offerdienst.

 2. Cycle25

  Nou Volkskrant, katholieke NSB-ers, nog wat te rectificeren ?

  1. Bullshit19

   Begin eerst maar is met de Telegraaf

 3. fusilier

  Zeker miljoenen vrouwelijke slachtoffers,door het toedoen van links wegkijken

  1. Friesetrots

   @fusi ben jij ook zo’n schijnheilige gelovige, ach de vraag stellen is …..

 4. Cootje

  Ze krijgen een doekje voor hetbloeden

 5. Cootje

  We gaan naar de maan we gaan de ruimte we komen het zwarte gat tegen, maar de hemelpoort ? Geloven hebben de wereld verziekt welk geloof je ook neemt , maar knieën in nekken is kleinbier vergeleken bij de misbruiken , die alle kleuren van de wereld is overkomen bij de misbruiken in de geloven , maar. Het rooms katholieken geloof spant alles en Nederland is gevormd op de joods-christelijke leer, zittend voor in kerk alle mensen misbruikt die geen verweer hadden, God en de Pasen de Pinksteren en de kerstmis , inruilen voor de bid en boete dag . En het Vaticaan samen gaan met de islam gemeenschap

  1. B. Pascal

   Tijdens de 15 en 16e eeuw hebben de roomsen flink uit de samenleving gewipt. Maar in de 18e weer ruimte gegeven. Met dit gevolg, de oudjes hadden gelijk in de 17e eeuw.

 6. fusilier

  Cootje. Allemaal een beetje vaag wat je schrijft. Wat bedoel je nou eigenlijk?

  1. Cootje

   Dat het hele geloof de pot op kan , of kan jij bewijzen dat er iemand is die de sterren laat schijnen , het geloof is een misdadige bende , gedekt door vele elite

   1. B. Pascal

    **https://youtu.be/nSMpAhQRDB8

    Bekijk dit eens? Het was in in de jaren 70. Vergeet dat niet.

 7. Cootje

  Vroeger had je in een laag cultuur de geloven , een ieder die een zetje of een kontje van de pastoor of de dominee heeft gehad , weet de tere plek feilloos aan te wijzen, gelukkig gaan er nu van de getuige en medeplichtige gewoon dood , deze misdaden zijn onder het vloerkleed verdwijnen, en de huidige politieke elite weet er van , maar is lid van het old boys netwerk , gelukkig staan vele kerken leeg en kunnen worden gebruikt als bordeel . Wat legaal is in Nederland , een grote beurt onder toezicht van onze schepper , wie heeft er nog een kerk te koop in Gelderland

  1. B. Pascal

   **https://youtu.be/nSMpAhQRDB8

   De PvdA was ook al bezig het aardig te promoten in de jaren 70.

 8. Friesetrots

  @combat le pelicule een fanatieke volger van de leer van de roomse kerk, waar misbruik hoogtij viert, gaat @combat morgen weer braaf bij de abortuskliniek demonstreren.
  Geloof in een opperwezen kan van de mens een beest maken.

  1. Bullshit19

   “Geloof in een opperwezen kan van de mens een beest maken.”
   Klopt Maar dat geldt niet alleen voor voor geloven alleen dat is voor veel athies dan weer een taboe

   1. Friesetrots

    @bull ben geen atheïst.

 9. Vrijedenkert

  Als men deze Franse cijfers wat al een enorm aantal is gaat omrekenen naar het totaal aantal wereldwijde slachtoffers van de Katholieke Kerk op hoeveel kom je dan wel uit vraag ik me af…

  1. B. Pascal

   **https://youtu.be/nSMpAhQRDB8

   Het was echt in onder Linkse politiek

 10. fusilier

  De islam vindt het prima dat het christelijk geloof in een kwaad daglicht gesteld wordt. De moderne heiden vindt het ook allemaal prima dat de kerken verdwijnen,en in plaats daarvan een moskee gebouwd wordt.

 11. 1000

  en hoeveel bij de islam ? kinder huwelijken en besnijdenissen zijn een nare gewoonte,

  Zo blijkt maar weer dat elke geloofsideologie niets goeds in de zin heeft

 12. Koningjamesversie

  “Gelukkig wonen we in een meer geseculariseerde samenleving”, het is natuurlijk een utopie dat het buiten de kerk niet gebeurt. Èn er is ook een protestantse kerk die laat zien dat er heel andere machtsstructuren mogelijk zijn binnen zulke grote “organisaties”.

  En de protestantse kerk is natuurlijk ook de oplossing geweest voor onder andere dit probleem.

  Je ziet nu juist dat de seculiere wereld een beeldenstorm is begonnen….dus zo geweldig is die samenleving nou ook weer niet.

  Alle menselijke samenlevingen moeten blij zijn dat God al een oplossing in gang heeft gezet voor de mensheid. Ik zou zeggen watch learn, en zorg dat je deel wordt van Gods koninkrijk doordat Jezus onze overtredingen juridisch heeft afgekocht aan het kruis.

  Alléén door Jezus kan er een perfecte samenleving worden behouden. Hoe, lees meer hierover in de 66 boeken van de bijbel.

 13. Ploppert

  Ieder geloof heeft de karakteristieken van een totalitair regime.
  Het gaat om regeltjes uitvaardigen en macht bezitten om de meute te onderdrukken.
  Geloof je in klimaatverandering door de mens?
  Geloof je in discriminatie?
  Geloof je in (een of meerdere) God?
  Geloof je in wie/wat dan ook maar.
  Het maakt je ondergeschikt aan de regeltjes van de bijbehorende structuurclub.

 14. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Daar gaan we weer !
  Alle Religie is per definitie een Satanistische / Fascistische uitvinding van geestelijk gestoorde criminelen die zich geestelijken noemen en menen een verzonnen god te moeten vertegenwoordigen en zo denken boven de wet te staan. Bedenk dat entiteiten die wij de goden noemen niets anders zijn dan bestuurders van buitenaardse voertuigen die de eerste mens / aapachtige gemanipuleerd hebben tot bruikbare slaven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.