#WildersDoesntMatter trending op Twitter: ‘Groupies van Koreaanse popmuziek blijken geen PVV-fans’

Er is steun uit opvallende hoek voor de Black Live Matters-beweging en de protestgroep Kick Out Zwarte Piet. Jonge fanboys en fangirls van Koreaanse popmuziek (K-pop genaamd) zijn online de strijd aan gegaan met Geert Wilders. De reden voor het digitale protest? Wilders lanceerde de hashtag #ZwartePietMatters op Twitter en de K-pop fans beantwoorden die nu met de hashtag #WildersDoesntMatter.

Waarom fans van een (onder de mainstream) tamelijk onbekende muziekstroming zich nu opeens mengen in de discussie over Black Live Matters (BLM), Kick Out Zwarte Piet en Geert Wilders vraagt ook de NOS zich af. Want wat heeft Koreaanse popmuziek te maken met (politiek) activisme?

Het begon in ieder geval allemaal toen Geert Wilders de hashtag #ZwartePietMatters het wereldwijde web opslingerde. Al snel volgde daarop een reactie: #WildersDoesntMatter. Die wist (qua aantal berichten en likes) zelfs de hashtag van de PVV-leider te verslaan.

De Nederlandse staatsomroep verklaard de BLM-support van de K-popfans als volgt:

“De K-community zet zich vaker in voor protestacties op sociale media. De kracht ligt in de hechtheid van de fanbase, die zich enorm snel kan mobiliseren om op het agressieve af te gaan spammen. Dat gebeurde de afgelopen dagen al een paar keer.”

Maar dat is natuurlijk niet de enige reden. Deze (veelal) piepjonge meisjes (en soms jongens) willen maar wat graag hun tienermuziek onder de aandacht brengen bij het grote publiek, en wat is er dan slimmer dan door jezelf te mobiliseren op het internet en een populaire hashtag vol te spammen met Koreaanse tieneridolen. Dit fenomeen is eigenlijk een beetje te vergelijken met de kattenplaatjes die men op de sociale media deelt wanneer er weer eens een terroristische aanslag is gepleegd.

Of deze K-fans dus ook maar iets geven over de beweegredenen van de BLM-beweging of zich daadwerkelijk druk maken over de zwarte piet-Tweet van Wilders is dus nog maar de vraag. Wel schrijft de staatsomroep dat er wel degelijk echte activisten achter de #WildersDoesntMatter-hashtag zitten. Aziatische mensen zouden vaak te maken krijgen met racisme:

“Je ziet ook dat sommige K-popartiesten het BlackLivesMatter-protest steunen, bijvoorbeeld door geld te geven voor het betalen van de borgsommen van betogers die in de VS zijn gearresteerd. En afkeurende tweets van Trump over de Zuid-Koreaanse film Parasite, die de Oscar voor beste film won, helpen ook niet mee.”

Enfin: We weten nu in ieder geval waar al die plaatjes en video’s van Koreanen opeens vandaan komen op de sociale media. Weer wat geleerd zo op de late zaterdagavond.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Fe

  tja , in eigen land durven deze mode poppetjes de bek niet open te doen. Het beste is je dan te profileren op een slachtoffer ver weg die je niet kent

  zielig

 2. Ritter

  Laten we niet vergeten dat de BLM-beweging voortkwam uit een leugen. Dat Michael Brown werd vermoord door een blanke politieagent terwijl hij zijn handen boven zijn hoofd hield.

  Deze leugen werd door de media massaal gepromoot ( vooral door CNN)

  Later bleek uit grondig onderzoek door een Grand Jury commissie dat Brown de agent aanviel en naar het wapen van de agent greep. Die heeft toen uit zelf verdediging geschoten. De agent is vervolgens ontslagen van rechtsvervolging.

  Uiteraard zal je de media over deze feiten niet horen.

  1. Dirk Derksen

   Ritter,

   Je bent een topper! Ga zo door.

  2. Meriadoc Brandebok

   Ritter vergeet even te vermelden dat uit onderzoek van Justitie bleek dat het politiekorps aldaar zo racistisch als de pest was. De protesten ontstonden niet uit het niets of een leugen, ze waren het resultaat van racisme, achterstelling en etnische profilering.

   1. Blitzkrieg

    Meriadoc Brandebok :
    Quote : “De protesten ontstonden niet uit het niets of een leugen, ze waren het resultaat van racisme, achterstelling en etnische profilering.”

    h**ps://twitter.com/hodgetwins/status/1268309646034432001?s=19

   2. Ritter

    @Meriadoc Brandebok

    De plunderingen en brandstichting in Feugeson na de dood van Brown ontstonden toen CNN de leugen verspreide dat Brown door de agent in de rug was geschoten.

    Andere media namen dat over en de vlam sloeg in de pan.

    Zoals al geschreven bleek later, na een onderzoek van de Grand Jury , dat Brown niet in de rug was geschoten maar dat Brown de agent aanviel en het wapen van de agent probeerde te pakken. Toen heeft de agent uit zelfverdediging geschoten.

    Dit laat weer zien hoe de media leugens en mythes verspreiden als het in hun agenda past en er voor zorgt dat de vlam in de pan slaat.

    1. Meriadoc Brandebok

     Nee, Ritter, de Afro-Amerikaanse gemeenschap leed zwaar onder het racistische politiekorps en de woede daarover explodeerde na de dood van Michael Brown. Met de media had het geen zak te maken. De dood van Bown was slechts de lont die het kruitvat van woede tot ontplofing bracht.

     1. combat le pelicule

      “de Afro-Amerikaanse gemeenschap leed zwaar onder het racistische politiekorps”

      Onzin, je moet de statistieken er maar eens op na houden..

    2. Mar

     Onderzoek Grand Jury?

     Bedoelt u dit?

     “Grand jury hearing

     The grand jury was made up of members who had been impaneled in May 2014 for a regularly scheduled term, to hear all cases put forward by the prosecuting attorney’s office. There were three black (one man and two women) and nine white members (six men and three women), an ethnic breakdown that roughly reflects the racial makeup of St. Louis County,[51] which is about 30% black, and 70% white.[52] On August 20, 2014, the grand jury started hearing evidence in the case State of Missouri v. Darren Wilson, in order to decide whether a crime was committed and if there was probable cause to believe Wilson committed it.[53]

     There was intense interest focused on the grand jury. Robert P. McCulloch, the elected prosecuting attorney for St. Louis County, was in charge of the prosecution but did not participate in the direct handling of the grand jury hearing.[54][55][56] It was handled by two Assistant Prosecuting Attorneys of McCulloch’s office: Kathi Alizadeh and Sheila Whirley.[55] McCulloch announced an unusual process: the grand jury would hear all the evidence, the proceedings would be transcribed, and the materials would be made public if the grand jury did not indict.[57]

     The grand jury took 25 days, over the span of three months, to hear more than 5,000 pages of testimony from 60 witnesses and then deliberate on whether or not to indict Wilson.[57][58] Most grand juries complete their work in a matter of days.[57] The grand jury was not sequestered during the process.[59]

 3. Bullshit16

  Zo zie je maar de linkse ratten zitten overal en worden gesponsord door de overheid en Brussel

 4. CLoVis

  Ze kunnen zichzelf net zo goed
  kk-pop noemen.

  1. Vrijedenkert

   Gewoon K-pop oftewel K@t-pop!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.