Yernaz Online: kom maar hier met die gekozen burgemeester en… geen handel met China meer

Yes! Yernaz Ramautarsing heeft een nieuwe aflevering online gezet van zijn nieuwe show, Yernaz Online. Zoals we onderhand gewend van hem zijn is het buitengewoon interessante episode. 

In het eerste deel praat Yernaz over de gekozen burgemeester. Hij roept Femke Halsema op om een referendum uit te schrijven over haar burgermeesterschap, en dan aan te kondigen dat zij het resultaat als bindend ziet. Voor haar is dit, zegt hij, risicoloos. Want ja, Amsterdam is helaas zo links dat de stad Halsema gewoon de overwinning bezorgt in zo’n referendum.

Maar, en dat is veel belangrijker, dit gaat dan een precedent scheppen dat gebruikt kan worden om overal in Nederland eindelijk tot een gekozen burgemeester te komen.

Goed punt, natuurlijk, alleen zal de politiek daar niets mee doen. Nee, we moeten dit zélf gaan afdwingen. Zo’n elitepoppetje laat zich hier, helaas, niet voor lenen.

In het tweede deel heeft Yernaz het over een discussie tussen Lilian Marijnissen en Thierry Baudet in de Tweede Kamer. De twee spraken over de term “neoliberalisme.” Wat is het, wat staat het voor. Het is een interessant debat. Want alles en iedereen wat niet extreemlinks is wordt door de SP tegenwoordig “neoliberaal” genoemd. Dat klopt niet, aldus Yernaz, die vervolgens uitlegt hoe het zit.

En dan, tenslotte, spreekt Yernaz over misschien wel het belangrijkste onderwerp dat nu speelt in de buitenlandse politiek: de relatie van het Westen met China. Omdat Yernaz libertariër is (objectivist, a la Ayn Rand) gaan mensen ervan uit dat hij dús automatisch voor vrijhandel met elk land ter wereld is. Nee, dat is niet het geval. Want, legt hij uit, handelen met een communistisch land als China is volstrekt achterlijk. Je beschadigt jezelf er alleen maar mee, terwijl je het communistische regime de weelde geeft die het nodig heeft om aan de macht te blijven… en het eigen volk te onderdrukken. Oh, en natuurlijk om vervolgens internationaal de belangen van de niet-communistische handelspartner te ondermijnen.

Daarom, zegt Yernaz, moet er direct een einde komen aan de handel met China. Handel zorgt er niet voor dat het regime liberaliseert. Het tegengestelde is zelfs waar.

Een heel goed punt. Je vraagt je af waarom politieke partijen hier niet mee aan de haal gaan. Want het klopt honderd procent, wat Yernaz zegt… en dan komt daar nog eens bij dat de ‘handelsrelatie’ volstrekt ongelijk is omdat communisten de markt totaal verstoren met hun binnenlands economisch beleid (via subsidies, staatssteun, staatseigendom, etc.).

Afijn. Een prima aflevering dus weer! Kijken!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Start

  Mooi zo, komt direct bij m’n favorieten!

 2. Start

  En Baudet en Marijnissen hebben inderdaad een mooi fatsoenlijk debat!

 3. Maris Copoolse

  Ramautarsing werd door Bidet aan de kant geschoven vanwege al te uitbundige racistische uitlatingen.

  Ik betwijfel of het verstandig is deze verwarde racist opnieuw op het schild te hijsen.

  1. Meriadoc Brandebok

   Exact, niet serieus nemen.

   1. Rammstein

    Extreem links heeft zijn rigide mening en oordeel al weer klaar. Racismeroepers zijn ALTIJD zelf de grootste racisten. Vies tuig.

    1. Meriadoc Brandebok

     “In de Whatsapp-groep ondersteunde Ramautarsing het betoog dat rechten voor homoseksuelen de samenleving dommer zouden hebben gemaakt. Hij veronderstelde dat homo’s een hoger IQ hebben dan hetero’s en het gemiddelde IQ in de samenleving lager wordt wanneer homo’s zich minder voortplanten. Het is “Geen haat, gewoon feiten,” aldus de politicus.
     Ramautarsing, geboren in Paramaribo en zelf het “resultaat van raciale menging”, zou naar eigen zeggen niet tegen diversiteit zijn, maar wil wel dat het blanke ras meer aan zelfbehoud doet.”

     h**ps://nl.wikinews.org/wiki/FvD_opnieuw_in_opspraak_vanwege_uitspraken_Yernaz_Ramautarsing

     1. Dirk Derksen

      “zou naar eigen zeggen niet tegen diversiteit zijn, maar wil wel dat het blanke ras meer aan zelfbehoud doet.”

      En daar heeft hij groot gelijk in.

     2. Meriadoc Brandebok

      Nee, dat is een diep racistische denkwijze.

     3. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :
      Quote : “Nee, dat is een diep racistische denkwijze.”
      Als racist mag dat, gaan we nog inhoudelijk of blijft het alleen bij stigma’s plakken?

     4. Blitzkrieg

      Playbook from 77 years ago.
      h**ps://twitter.com/shelby_f_wright/status/1273459795400355841

     5. Dirk Derksen

      “Nee, dat is een diep racistische denkwijze”

      Dat is jouw mening. Het is namelijk niet racistisch. Wederom hert erkennen van rassenverschil wil niet zeggen dat een ander ras inferieur of superieur is. Ze gaan minder goed samen door de normen en waarden (cultuur) die bij bepaalde volkeren en dus zeker ook rassen horen.
      Derhalve zijn er uiteraard ook uitzonderingen. Met name de mensen met een andere etnische achtergrond die geadopteerd zijn door bijvoorbeeld Nederlandse blanken, passen veel beter in de Nederlandse cultuur.
      Eenieder voelt zich thuis in eigen cultuur. Daarom passen allochtonen zich moeilijk aan omdat ze hun eigen cultuur prettiger vinden. Dit is gewoonweg logisch. Dus dit wegzetten als racistisch is onzin.

 4. Vrijedenkert

  En weer een geweldige aflevering, niet eens met al zijn punten maar een duidelijke uitleg van zaken en weer een verademing in vergelijking van Jensen!
  P.S. Het niet graag willen kijken naar Jensen en het kijken naar Yernaz als prettig ervaren is uiteraard puur persoonlijk…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.