‘Zwarte Piet is toaal geen issue voor kinderen van kleur. Het is een issue voor Jerry Afriyie en Sylvana Simons!’

Zwarte Piet is niet in het land, maar hij is er toch! EenVandaag maakte bekend dat nog maar 47% van alle Nederlanders de Zwarte Piet in de huidige vorm steunt. Och wat lief! Jerry Afriyie en Sylvana Simons van harte gefeliciteerd! Hoe komt het dat de steun voor de zwarte Zwarte Piet zo afneemt?

Dat is niet moeilijk, men volgt Mark Rutte: “Iedereen zal in zijn privéleven weleens een nieuw inzicht hebben. Als dat zo uitwerkt op kinderen, die een donkere huidskleur hebben, zeggen: ‘We voelen ons helemaal niet thuis bij dat Sinterklaasfeest om die reden’. Dan zeg ik jongens, in zo’n leuk land, als dat nou zo veel pijn doet. Zwarte Piet is voor mij geen racistisch symbool, maar als dat zo gevoeld wordt, dan is het niet gek dat dit symbool verandert. Zonder dat de politiek zich ermee bemoeit. Ik deel mijn ervaring. Laat anderen hun ervaring delen, daar heeft de politiek formeel geen opvatting over. Het is een volkscultuur, een traditie, dat is absoluut niet racistisch. Maar ik realiseer me wel dat er mensen zijn die daar pijn van ondervinden. Ik ken geen overheidsinstanties die een mening hebben over Zwarte Piet, of Piet. Het kabinet heeft geen opvatting over het mannetje bij Sinterklaas. Het is gewoon een volksfeest. En wie daaraan vast wil houden is geen racist.” Oh gelukkig!

Met alle respect, maar het is één en al onzin wat Rutte hier verkoopt. Hoe zou het komen dat weldenkende Nederlanders toch willen vasthouden aan Zwarte Piet? Zijn het zulke rotzakken? Nee, natuurlijk niet. Het komt omdat ze vinden dat het Sinterklaasfeest niet een racistisch feest is en dat Zwarte Piet niet vernederd wordt. Integendeel, het is juist het feest waarin zwart en blank elkaar vinden en elkaar omarmen. Super en grandioos!

Dat vinden ze in Suriname en Curaçao ook! Daar zien we een blanke Sinterklaas en de zwarte gezichten van de Zwarte Pieten worden pikzwart geschminkt. Moeten we naar Suriname en Curaçao om het originele Sinterklaasfeest te vieren? Sinterklaasfeesttoerisme!

Hoe komt het dat “kinderen die een donkere huidskleur hebben, zeggen: ‘We voelen ons helemaal niet thuis bij dat Sinterklaasfeest?” Dat komt omdat hun papa en mama hen vertelt dat Sinterklaasfeest racistisch is en dat Zwarte Piet vernederd wordt omdat hij zwart is. Ze worden door papa en mama gehersenspoeld. Logisch dat kinderen zich dan “ongemakkelijk” erbij voelen. Want in Suriname en Curaçao voelen de kinderen zich er helemaal niet ongemakkelijk bij. Integendeel, één en al vreugde. Overigens heb ik een aantal scholen gevraagd of Zwarte Piet een issue is voor kinderen van kleur. Totaal niet. Het is een issue voor Kick Out Zwarte Piet en Bij1.

Martin Luther King sprak in 1963: “I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character.” Laat de echte racisten nú opstaan. Bij het Sinterklaasfeest draait het om gedrag en intentie, niet om kleur. KOZP en Bij1 kijken naar kleur. Rancuneuzen zijn nooit tevreden met wat je ook doet en waarmee je ook op de proppen komt.

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Lugor

  EenVandaag maakte bekend dat nog maar 47% van alle Nederlanders de Zwarte Piet in de huidige vorm steunt.

  Dus niet.
  47% steunt nog de klassieke uitvoering wat iets anders is dan de huidige voorkomende uitvoeringen.

  1. combat le pelicule

   nee hoor, de randstad heeft zogenaamd last van zwarte piet, de rest van Nederland heeft natuurlijk helemaal geen probleem met zwarte piet…
   En de peiling is een peiling van 1 vandaag zo links en anti-Nederland als het maar kan…

 2. Shadow1100

  Er is in maart dit jaar door de EU een amendement opgelegd waarin onze Zwarte Piet afgeschaft moet worden dus…….. Rutte z’n jasje waait nu weer de andere kant op!

 3. Heras

  We moeten gewoon doen wat we altijd deden. Zwarte piet en sinterklaas.
  En laat de mensen zelf beslissen hoe zwart ze erbij willen lopen.
  Rutte,….wie is dat? O ja, de man die bij unielever gewerkt heeft op de administratie.

 4. Vliegenvanger

  We hebben in Nederland een kinderfeest genaamd st Nicolaas.
  Dit kinderfeest willen de grootste racisten Silvana en Jeffrey naar de kloten helpen. Nederland is een vrij land, dus blijf van onze cultuur af. Staat het je niet aan ga dan terug naar waar je vandaan komt. En laat ons met rust. St Nicolaas laat juist zien dat er samenwerking is tussen n zwart en blank. Van racisme is helemaal geen spraken. Dat zien alleen die zwartkijkers wel, respecteer onze normen en waarden. Dat zou je sieren.

 5. Mar

  De Roetveegpiet is voor kinderen ook geen issue.

  Het zijn ook niet kinderen die elkaar in de haren vliegen, maar volwassenen die aan weerskanten zich onheus bejegend voelen, gekwetst, op de tenen getrapt etc.

  De hele Pietendiscussie is weer echt een kwestie waar kinderen verstandiger mee om gaan dan volwassenen.

  1. Blitzkrieg

   Mar : Zwarte Piet is alleen een issue voor mensen waarvoor alles en issue is.

  2. combat le pelicule

   “maar volwassenen die aan weerskanten zich onheus bejegend voelen, gekwetst, op de tenen getrapt etc.”

   Nee mar er zijn geen 2 kanten, het is 1 kant die op de teentjes zijn getrapt, sterker nog, die een pest hekel hebben aan de Nederlanders, die Nederlanders wegzetten als racisten en dat net zolang herhalen dat blanke Nederlanders in hun eigen land als uitschot wordt gezien, jij moet je kapot schamen als je partij trekt voor zwarte racisten die een kinderfeest saboteren

 6. Maris Copoolse

  “Zwarte Piet is toaal geen issue voor kinderen van kleur. Het is een issue voor Jerry Afriyie en Sylvana Simons!’”

  En het is een issue voor mensen die dit symbool van racisme koste wat kost overeind willen houden.

  Het is weliswaar een zinloos achterhoedegevecht maar daarom niet minder beschamend.

  1. Blitzkrieg

   Maris Coppoolse :
   Quote : “Het is weliswaar een zinloos achterhoedegevecht maar daarom niet minder beschamend.”
   Heerlijk toch zo’n schaamteloos gevecht tegen arme zielige en weerloze mensen, nog totaal zinloos ook… dat maakt het helemaal fantastisch.

   1. Original NL

    Het is een issue dat sommigen maris , het symbool van links racisme, koste wat kost overeind willen houden….
    Waarom blitz..waarom?????

    1. Blitzkrieg

     Original NL : Chaos, als jij en ik tegen elkaar vechten zijn we makkelijker over te nemen. Deze discussies zijn niet te winnen, omdat er geen probleem is. Er is met deze mensen geen compromis te sluiten, niks is goed genoeg.

     Geen millimeter toegeven aan die lui, dan maar racist; het is toch alleen maar een stigma.

  2. combat le pelicule

   “dit symbool van racisme”

   Zwarte piet is GEEN symbool van racisme, dit wordt gecreëerd door zwarte racisten in Nederland en tenminste 1 witte racist genaamd maris…

   1. Blitzkrieg

    witte = blank

  3. combat le pelicule

   “achterhoedegevecht”

   Domme jongen!

   1. Maris Copoolse

    Niet opgelet, Pellicule?

    ht*ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/06/zeg-maar-dag-met-je-handje-tegen-zwarte-piet-steun-onder-bevolking-voor-het-figuur-dondert-in-elkaar-naar-47/

  4. Mariposa78

   Xjn Ivuufo of Vhl gtssdm aka W: I :m H: u:t:t:e:n herinner mij ook alweer wat de 10 redenen waren waarom zwarte Piet racistisch is?
   Je kwam immers niet een verder dan 1 reden.
   En die was zelfs voor jouw doen erg racistisch.

   Het is inderdaad een zinloos achterhoedegevecht van slecht´s 1 handvol mensen en daarom niet minder beschamend.
   Een boodschap aan jullie geef het op je hebt al verloren.

   1. Mariposa78

    Oh ik vergaat het volgende i rest my case.

 7. Drollevanger

  Ik zou als baas ook nooit teveel islamieten aannemen. Bewezen krijg je daar later een hoop trammelant mee.
  Daarnaast. Heeft iemand wel eens een negroïde/Arabisch mens ergens gespot, die een serieus wetenschappelijk probleem heeft opgelost, nu of in het verleden.
  Met wetenschappelijk probleem bedoel ik niet iets met sjamatisme, sportsturing, pre-Romaanse talen of een andere wazige, door deugend links bedachte geleerdheid.
  Vrijetijdskunde telt ook niet. Ik heb het meer over een Archimedes, Plato, Rembrandt, Lely of Anthonie van Leeuwenhoek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.