Openlijke confrontatie tussen China en India! Tientallen militairen van beide landen omgekomen

Openlijke confrontatie tussen China en India! Tientallen militairen van beide landen omgekomen

Indiase militairen in Kashmir, vechtend tegen gewelddadige moslimdemonstranten. 28 nov, 2018. Foto via Shutterstock.com, door Faizan Ahmad sheikh

Dit speelde zich vandaag af in de Indiase grensregio Ladakh. Nooit eerder zijn er doden gevallen bij dergelijke grensconflicten. Die zijn er namelijk al decennialang tussen die twee landen, maar krijgen vrijwel nooit aandacht. Een van de redenen daarvoor is dus omdat er nooit iemand bij om is gekomen.

Meestal gaat het om grondgebied van de regio Kashmir. China meent een stukje te bezitten, India ziet dat net iets anders. Maar dit keer zijn er dus flink wat doden gevallen! En de vraag is of dit betekent dat de situatie tussen India en China nu gaat escaleren!

Het is niet ondenkbaar, maar dat zou wel betekenen dat zo'n beetje 40 procent van de wereld ineens met elkaar in oorlog is, als we afgaan op bevolkingsomvang. Twee nucleaire machten ook nog. Nou ja, zó erg zal het ook weer niet worden...

Maar goed, dit is het jaar 2020 en we zijn pas op de helft. Anything is possible. Ik ben benieuwd hoe de beide landen gaan reageren in de komende dagen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer