Moedige minister Van Rijn reageert op draaiboek medici: 'geen leeftijdsselectie bij plaatsgebrek op IC'

Moedige minister Van Rijn reageert op draaiboek medici: 'geen leeftijdsselectie bij plaatsgebrek op IC'

Minister Martin van Rijn (Medische Zorg) bij de corona-persconferentie van 23 maart. Bron: Screenshot NOS.

Van Rijn zegt tegen leeftijdsdiscriminatie te zijn en is daarmee misschien wel de eerste minister die daar openlijk voor uitkomt. En meneer is er nog fanatiek in ook, want: , reageert Van Rijn.

Voor deze minister is ieder leven evenveel waard! Of het nou om een 95-jarige oma gaat die zelfs mét beademing maar een paar procent kans heeft om het coronavirus te overleven, of een 16-jarige jongen die net in die 0,1 procent pechgevallen van zijn leeftijdscategorie valt. Voor Van Rijn is hun leven evenveel waard.

Later voegt hij er wel aan toe: "Als de overlevingskansen van twee patiënten even hoog zijn, dan vind ik hun levens evenveel waard. Dan zou het merkwaardig zijn om alleen te kiezen op grond van leeftijd." Nou, laat dat nou vrijwel nooit het geval zijn. Jongeren hebben vrijwel altijd een hogere overlevingskans. Dat weten die medici ook. Niemand beweert dat er puur en alleen op leeftijd moet worden geselecteerd. De veronderstelling is dat leeftijd meespeelt bij de overlevingskans. Meer is er niet van. Wat een flauw gezwets.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer