A1 geblokkeerd! D66 doet aangifte wegens bedreigingen vanuit illegaal protesterende boeren

Je was ze bijna vergeten, maar daar zijn ze weer: de boeren! Met een onverwachte, en dus volstrekt illegale, protestactie hebben de boeren met tientallen trekkers de A1 geblokkeerd. Van Apeldoorn naar Deventer levert nu een dik uur vertraging op. De betogers willen tot in de avond blijven staan. D66-Kamerlid Tjeerd de Groot is naar de politie gestapt wegens vermeende (doods)bedreigingen vanuit de boeren.
De actie is niet aangekondigd en met de gemeente overlegd, dus illegaal. Kun je van alles van vinden, maar dat is hoe het momenteel wel werkt. Dus ondanks dat ik wel met de boeren sympathiseer, horen ze wel gewoon een boete te krijgen. Maar er gebeurt dus meer in het verhaal, want een D66-Kamerlid doet aangifte van bedreiging!

Op 20 juni keek het Reformatorisch Dagblad mee in een besloten Facebookgroep van Farmers Defense Force. Daarin zei iemand: “Dit ongedierte moet je uitroeien, en voor deze wolf in schaapskleren is geen afschotvergunning nodig, gewoon een propje lood geven.” over De Groot. Een terechte reden om aangifte te doen, lijkt mij, maar dan wel direct!

Waarom doet die man nú pas aangifte? Misschien mis ik iets, maar het lijkt erop dat de aangifte als een politiek middel in wordt gezet. Hij neemt de bedreiging kennelijk niet zo serieus dat hij direct aangifte ging doen, maar wachtte rustig af. En dat zit me niet lekker, ondanks dat de man nog steeds volledig in z’n recht staat. Misschien vreest hij die beweging toch meer dan de individuele leden an sich.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

96 reacties

 1. Henk van Doorn

  De boeren beginnen te vervelen. Volgens mij moeten ze wat hogere boetes krijgen. Dit soort acties zijn zo langzamerhand niet meer acceptabel.

  1. CLoVis

   @lamlul

   Vervelio zelf moet maar weer eens een ban krijgen.

   1. Ernest Spiegel

    Wie is dat nou weer?

    1. Duidelijk

     bloemkist

     1. Bloemkist

      Duidelijk

  2. Lex

   We zullen jou een boete geven van 10.000

  3. Blitzkrieg

   Henk van Doorn :
   Quote : “Dit soort acties zijn zo langzamerhand niet meer acceptabel.”
   Inderdaad binnenkort is het afgelopen met de acceptable acties, en komen er landelijke acties met een minder acceptabel karakter. Geloof me als die acties eenmaal beginnen is het letterlijk #KICKOUTRUTTE.

   1. Enz-etc

    Duidelijk.

    1. Bloemkist

     Bloemkist.

   2. Gerdien

    Dat blokkeren van snelwegen moet afgelopen zijn, anders moeten we het leger inzetten. Zijn die domme boeren gek geworden?

    1. Blitzkrieg

     Gerdien :
     Quote : “Dat blokkeren van snelwegen moet afgelopen zijn, anders moeten we het leger inzetten. Zijn die domme boeren gek geworden?”
     Wie is WE? Een tr0l met grootheidswaanzin, dat heb ik weer!

    2. CLoVis

     @lamlul

     Laten we deze keer eens
     ‘het leger der werklozen’ inzetten;

     heb je ook eens iets anders te doen.

     1. Charles Bingley

      Ik zie dat de snelwegen weer vrij zijn. De boeren moeten melken.

    3. Cootje

     Het leger in zetten , deden ze in Srebrenica ook de uitslag is bekend

    4. Maurits Dekker

     Ik proef in uw reactie een verlangen naar hard dictatoriaal ingrijpen.
     U kunt dus maar beter naar China verhuizen.

     1. Meriadoc Brandebok

      Als er een ambulance met loeiende sirenes doormoet gaat er kostbare tijd verloren. Eer zo’n gevaarte aan de kant is geschoven ben je ook al een uur verder. Indien nodig moeten Nederlandse troepen worden ingezet om de sneweg te ontruimen.

      Haalt niet uit om welke protestgroep het gaat.

    5. evil knievel

     WoW Berdien,heeft de dwarsfluit je weer dwars gezeten vann8!?😕

   3. Lex

    Weet je wat niet acceptabele is dat ze de boeren weg pesten waar voor.

    Omdat ze het land nodig hebben voor immigranten woningen.
    Dat word toch steeds duidelijker.

    Die gezellige gelukzoekers die daar dan trots een nieuwe woning kunnen betrekken waar de nederlanders jaren van kunnen dromen.

    De hoogste tijd dat dit kabinet gaat vallen.

  4. J.Pz. Coen

   Doe even normaal man, deze mensen weten tenminste waar ze het voor doen. Dat kan je niet zeggen van zo’n D66 flapdrol.

  5. evil knievel

   Pfffffft!…Natte scheet!😏🥴

 2. CLoVis

    
  Wat erg
  wat zielig
  het wordt bedreigd;

  maar wel de achterban opstoken
  om anderen te bedreigen.

  1. Verdulleme

   Klopt, de boeren zijn het nieuwe tuig.

   1. CLoVis

     
    En kijk,
    daar is @lamlul weer;
    altijd iemand woorden verdraaiend.

    En geen enkel begrip van originaliteit.

   2. evil knievel

    Verdikkeme,verdulleme!🤣

 3. Nexit218

  En wanneer doet iemand aangifte tegen antifa en blm?

  1. Verdulleme

   Die blokkeren geen snelwegen, dus dat mag.

 4. Lex

  De boeren willen ze de mond snoeren.

  Dat gaat ze niet lukken. Tot nu hebben de boeren zich koest gehouden, maar de boeren niet boos, kwaad en woest voor deze klimaat waanzin.

  Ik vrees als het zo door gaat dat het een boeren oorlog gaat worden.

  1. Blitzkrieg

   Lex :
   Quote : “Dat gaat ze niet lukken. Tot nu hebben de boeren zich koest gehouden, maar de boeren niet boos, kwaad en woest voor deze klimaat waanzin.”
   Dit geld niet alleen voor de #boeren, #bouwers , #kermis klanten, midden,- en kleinbedrijf maar voor heel Nederland. Door de corona hoax hebben ze onze grondrechten op een schandalige manier ingeperkt en dood en verderf gezaaid.

   ARRESTATIE na Corona-verbod en INGESTORT | AMBULANCE erbij na POLITIE in huis | Sophia de Boer
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=mf69LhD-lgM

   Dit land pikt het niet meer en is de leugen zat, ik kan Rutte en consorten alleen maar waarschuwen; je kan namelijk ook te ver gaan.

   #KICKOUTRUTTE

   1. Meriadoc Brandebok

    “Dit land pikt het niet meer…”

    Deze politiek is gekozen door het land. In feite zijn de mensen die Rutte uit willen kicken stuk voor stuk dictatoriaal en antidemocratisch, aangezien het de wilvan de kiezer is dat hij er zit.

    VVD 33Z
    CDA 19Z
    D66 19Z
    CU 5Z

    PVV 20Z
    FVD 2Z

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Ha ha ha, grappig.

     Quote : “Deze politiek is gekozen door het land.”
     Wat je bedoelt is dat we leven in een dictatuur zonder gezicht?! Elke partij was tijdens de verkiezingen voor een referendum, toch is dit afgeschaft. Dus nee de burger heeft feitelijk gezien geen enkele vorm van inspraak gehad.

     Quote : “In feite zijn de mensen die Rutte uit willen kicken stuk voor stuk dictatoriaal en antidemocratisch, aangezien het de wilvan de kiezer is dat hij er zit.”
     Je verloochent jezelf, je was nogal prominent voorstander van Trumps impeachment zonder dat hij ook maar iets heeft fout gedaan, zoveel hebben de onderzoeken (3.5 jaar) inmiddels wel aangetoond. #obamagate en #pizzagate zijn wel DINGETJES die niet zomaar meer weggaan. Je bent een slang die met gespleten tong spreekt.

     En dan dat laatste, de media… dat is precies wat ik bedoel. De MSM doet het slechter dan ooit, iedereen is er strontziek van. Bij steeds meer mensen gaar de TV en MSM website’s op zwart. Dat wordt niet leuk gevonden, al helemaal niet doordat YouTube een meer dan volwaardig alternatief geworden is. Daarom is er massale censuur, komt schrikbarend vaak voor dat een video slechts een dag beschikbaar is. Het mag allemaal niet baten, het vrije woord vind zijn weg wel.

     De censuur, leugen, indoctrinatie is mag allemaal niet baten! Wil je het geloven maar dat neemt niet weg dat Rutte geen enkele legitimiteit meer heeft in dit land.

     Democratie betekent zoveel als, het volk regeert en je zal binnenkort zien wat dat betekent. Het enige echte antidemocratische in dit land zijn mensen als jij en de MSM die mensen een omgedraaide schijnwerkelijkheid proberen op te leggen; zonder succes overiges!

     1. Meriadoc Brandebok

      “Elke partij was tijdens de verkiezingen voor een referendum…”

      Jokkebrok.

      “Wil je het geloven maar dat neemt niet weg dat Rutte geen enkele legitimiteit meer heeft in dit land.”

      Nee, de Tweede Kamer wordt voor de duur van vier jaar verkozen en het bestuur zit voor de vier jaren, zo staat het in de grondwet en zo gaat het al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog

      “Democratie betekent zoveel als, het volk regeert…”

      Ja en het volk heeft Rutte gekozen. Kick out Rutte betekent: kick out democratie. We hebben je niet meer nodig, democratie.

     2. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :
      Quote : “Elke partij was tijdens de verkiezingen voor een referendum…”
      Misschien niet elke, maar wel een zeer ruime meerderheid. Je maakt jezelf alleen maar ongeloofwaardiger, hetgeen ik zei was in essentie juist. De politiek duld geen enkele tegenspraak, niet bij het referendum, niet bij de EU, niet bij corona en onze grondrechten, niks. Ik snap het wel want je wordt betaald door de overheid en het zou me niet eens verbazen als je niet eens in Nederland woonachtig bent.

      Quote : “Nee, de Tweede Kamer wordt voor de duur van vier jaar verkozen en het bestuur zit voor de vier jaren, zo staat het in de grondwet en zo gaat het al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog”
      Tot nu toe is dat goed gegaan, de politiek is de VIJAND geworden van de burger. Het hele systeem is corrupt, en je weet dat waarschijnlijk nog beter dan ik. Je geniet van deze ongelijkheid, maar het is wel eindig; de afrekening komt.

      Quote : “Ja en het volk heeft Rutte gekozen. Kick out Rutte betekent: kick out democratie. We hebben je niet meer nodig, democratie.”
      #KICKOUTRUTTE is de ultieme vorm van democratie. Alleen als de massa vind dat Rutte moet opdonderen gebeurd dat, alleen dictators blijven zitten tegen de wil van het volk in.

      Quote : “We hebben je niet meer nodig, democratie.”
      Op deze manier heeft het inderdaad geen enkele zin, de hele boel is ziek en verrot. Niet alleen de politiek maar ook onze rechters, scholen universiteiten en berichtgeving. We leven op dit moment in een zieke marxistische dictatuur die helemaal niks te maken heeft met democratie. Je zou je ogen uit je kop moeten schamen.

      Eén keer in de vier jaar een kruisje mogen zetten betekent niet automatisch dat je in een democratie leeft.

     3. Meriadoc Brandebok

      “Misschien niet elke, maar wel een zeer ruime meerderheid. Je maakt jezelf alleen maar ongeloofwaardiger, hetgeen ik zei was in essentie juist. De politiek duld geen enkele tegenspraak, niet bij het referendum, niet bij de EU, niet bij corona en onze grondrechten, niks.”

      Ik zie dat je maar door blijft liegen en misleiden. Eén: als de politiek geen tegenspraak duldt, waren de gele hesjes niet naar het Torentje gegaan, had het Landbouw Collectief niet in het Catshuis gezeten en hadden Omtzigt en Leijten geen oppositie kunnen voeren. Twee: dat een democratie zonder referendum geen democratie is, is onwaar (google even op “representatieve democratie”).

      “Tot nu toe is dat goed gegaan, de politiek is de VIJAND geworden van de burger.”
      De politiek is GEKOZEN door de burger.

      “Op deze manier heeft het inderdaad geen enkele zin,”
      Blitzkrieg geeft toe dat de democratie geen zin heeft. Goed om te weten.

      “Eén keer in de vier jaar een kruisje mogen zetten betekent niet automatisch dat je in een democratie leeft. ”
      Ook dat is nonsens. Bij wet- en regelgeving zijn tal van onafhankelijke instuten en belangengroepen betrokken (hallo, pensioenakkoord).

      Rutte is gekozen door het volk en jij bent een loepzuivere antidemocraat als jij de DOOR HET VOLK GEKOZEN premier eruit wil kicken.

     4. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Jij bent de belichaming van wat er mis is in Nederland. Je hebt je langste tijd gehad het is tijd voor verandering.

      #JammerVoorJe

     5. Meriadoc Brandebok

      Oké.

     6. evil knievel

      ++++++!!!👍🏼
      Got your back Blitz!
      N nee klipgeitje, niet zo als jij je t je voorstelt,viezerik!😁😜

    2. Blitzkrieg

     overigens

    3. evil knievel

     Maart 2021 krijgen de mensen de kans om hun foutje van 4 jaar geleden Recht(s) te zetten,grapjas!😜😘

 5. Meriadoc Brandebok

  We kunnen ze wel Agrifa gaan noemen. Allemensen, het boerenverstand heeft bij sommigen plaatsgemaakt voor niets meer dan de koeienpoep.

  1. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok :
   Quote : “We kunnen ze wel Agrifa gaan noemen. Allemensen, het boerenverstand heeft bij sommigen plaatsgemaakt voor niets meer dan de koeienpoep.”
   Dat we aan de winnende hand waren wist ik langer, dat we tot dit niveau zouden dalen had ik niet verwacht.

   1. CLoVis

     
    Ach,

    de klipgeit kan er zelf ook niets aan doen
    dat zijn verstand niet toereikend was
    voor meer
    dan een paar jaar voortgezet onderwijs.

   2. Meriadoc Brandebok

    Mee eens, Blitzkrieg, ook ik had dit niveau van FDF, also known as Agrifa, niet verwacht.

    Fascistische praktijken.

    1. combat le pelicule

     occultje dient de Nederlandse zaak niet integendeel zelfs

    2. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok :
     Quote : “Fascistische praktijken.”
     Je typo zij je vergeven, je bedoelde natuurlijk “fantastische praktijken”. Inderdaad goede lui van de FDF, echt mensen van het volk die schijt hebben aan “mensen” zoals jij.

     1. Meriadoc Brandebok

      “Typo”, 🤣

    3. evil knievel

     Dus u geeft zelf toe dat Antifa fascistisch is!?🤨
     Ziehier,…1e zinvolle plempsel van de huilbuik!🥳
     Hulde!👍🏼😜

  2. Gerdien

   Politiek vormen de boeren ook niet meer dan een Kamerzetel of drie. Het is een minderheid die wel veel overlast veroorzaakt.
   Het is leuk geweest, nu saneren die boel.

   1. combat le pelicule

    gerdien is het type die hier eigenlijk allen maar wat typt om uiteindelijk het bloed onder de nagels vandaan te halen..

    1. Ernest Spiegel

     Soms ben jij daar ook heel goed in.

     1. combat le pelicule

      ernst achmed tengo

     2. Duidelijk

      bloemkist

     3. Bloemkist

      Tango Combat.

     4. evil knievel

      Kijk jij ns in je 8ernaam!😜

   2. evil knievel

    He dwarsfluit!
    Daaaaaaggggg!👋🏼😁🥳

  3. J.Pz. Coen

   Als er iemand weet hoe het voelt om koeiepoep als verstand te hebben is het wel brandende bok.

  4. evil knievel

   Daaaaaaggg👋🏼😁🥳

   1. Reinoud van Gelre

    Evil,
    Het handje dat je gebruikt is ‘lichtgetint’. 👋🏼.
    Kun je dat even aanpassen? Dankjewel. 👋🏻

  5. Hardline

   Heeft U er last van ? Zo te lezen functioneert U , ondanks de koeienpoep

 6. combat le pelicule

  Waarom doen deze boeren dit?

  De coronacrisis pakt hun boterham af en vervolgens komt er een minister die vindt dat het voer van de dieren zo aangepast moet worden, waar gaat het over, en lul niet over stikstofcrisis, die is er helemaal niet…

  1. Blitzkrieg

   combat le pelicule : Er is helemaal geen stikstof crisis! Het land moet van de boeren worden afgepakt om op hun grond huizen te kunnen bouwen; voor de huisvesting van onder andere nog meer asielzoekers.

   1. Lex

    Hé hé eindelijk iemand die het door heeft, en het begrijpt?

    Zoals ik al melde Nederland zit met die gelukzoekers in hun maag en weet niet meer waar ze met al die statushouders “gelukzoekers” naar toe moet.

    Dus treiteren ze de boeren maar weg liefst zo goedkoop mogelijk.

    Ze hebben hun akkers en weilanden hard nodig om immigratie woningen te bouwen.

    Terwijl Nederlanders al meer dan tien jaar op de wachtlijst staan voor een betaalbare huurwoning.

    Dus de boeren moet plaats maken voor die gezellige gelukzoekers.

 7. Beukman

  In de opmerkingen die het Reformatorisch Dagblad zag, valt het aantal doodsverwensingen richting D66’er Tjeerd de Groot op. Het Kamerlid zette vorig jaar kwaad bloed met zijn voorstel om de veestapel te halveren. ‘Dit ongedierte moet je uitroeien, en voor deze wolf in schaapskleren is geen afschotvergunning nodig, gewoon een propje lood geven’, zegt iemand.
  Etc.

  Tjonge.
  Op DDS maken een paar mensen zich erg druk over een man die zegt ZP een trap in het gezicht te willen geven.
  Wat deze boeren allemaal zeggen, gaat nog wel even verder. Niettem,in blijft het akelig stil hier.

  1. Cootje

   Geen zwarte mensen die zich druk maken , dus het zal wel meevallen

   1. Beukman

    Het wordt steeds duidelijker dat de boeren hun hand aan het overspelen zijn.

    1. Blitzkrieg

     Nuttige idioten zijn soms “verdraaid” grappig, je bent soms net een wokkel.

  2. evil knievel

   Daaaaaaagggg!👋🏼😁🥳

 8. Ernest Stern

  Er is in de Tweede Kamer een ruime meerderheid voor het beleid van Carola Schouten. De boeren zullen zich bij de feiten moeten neerleggen. Deze blokkades zijn onaanvaardbaar.

  1. CLoVis

    
   Aldus neo-nazi @lamlul.

  2. combat le pelicule

   Ernst tengo

   1. Ernest Spiegel

    = ik heb.

    Komt van het werkwoord: tener.

    1. Duidelijk

     etc

     1. Bloemkist

      Etc

    2. combat le pelicule

     bloemkistkoudewijn?

     1. Enz-etc

      Enzovoort etcetera usw, toch?

  3. Cootje

   Zijn geweldige mensen die boeren , De meeste niet maar die wel

  4. Lex

   Jij bent zelf onaanvaardbaar.

   Bruikbare politiek correcte idioot.

   Straks kunnen zuivel en vlees gaan importeren omdat we de boeren hebben weggetreiterd.

   Ik hoop dan ook op een kabinet FVD + PVV

   Het volgende kabinet maakt gooit het milieuplan, klimaatbeleid in de vuilnisbak.

   Gezien je opmerkingen zou je wel een een D66 mannetje kunnen zijn.

 9. Cootje

  Ik vier alle doden bij de politici , ik neem er altijd een biertje op als er weer een nagemaakte gesneuveld is en welke leeftijd maak mij niets uit , maar bedreigen mag niet feest vieren wel .

 10. AS210854

  Wat een huilbabys bij d 66, zielig doen als het hun uitkomt, maar staan te juichen als een zwarte man als hij zwartepieten tegenkomt deze tegen hun hoofd wil schoppen.

 11. Cootje

  We gaan een geweldig 2021 tegemoet , hoge werkeloosheid , ontevreden boeren , harde brexit , Erdogan gaat zijn gastvrije optreden beëindigen en zet zijn grenzen open , keiharde en veel geweld in Frankrijk want die kunnen niet polderen , het Brusselse gewest gaat instorten , de neuzen gaan voor zich zelf , Corona heeft de verschillen duidelijk gemaakt , 5/7 jaren op de blaren zitten en Zuid-Europa is en blijft failliet en wij komen met onze Duitse broeders er wel weer uit , en onze boeren gaan de Groot met zijn bakfietsen Partij wel vergeten , want die zetten nu een oude dame aan het bewind , die populair is in het midden oosten , maar hier motten ze haar niet

  1. Ernest Stern

   Cootje verheugt zich op een grote chaos.

   Die Brexit is echter niet meer zeker. De kans is heel groot dat Boris weer opnieuw een uitstel vraagt die leidt tot afstel. Inmiddels is een grote meerderheid van de Britten tegen de Brexit.

   1. combat le pelicule

    ernst en ernst verheugen zich op het opheffen van Nederland

    1. Enz-etc

     Duidelijk, enzovoort.

     1. combat le pelicule

      ernst tengo enzetc

     2. Duidelijk

      bloemkist/svetlana

     3. Bloemkist

      BloemkistCombat.

   2. evil knievel

    Daaaaaaaggg!👋🏼😁🥳

  2. Ernest Spiegel

   Het wordt één grote bende. Begin maar vast met een waterstofbom-bestendige schuilbunker te bouwen!!

   1. Henk van Doorn

    Wat een optimisme hier!

    1. evil knievel

     Daaaaaaaggg!👋🏼😁🥳

 12. Getuige

  Een boer wil altijd meer, meer, meer. Daar moeten we wat aan doen.

 13. gedacht

  steun de boeren , denk aan je aardappel , bloemkooltje , komkommertje en balletje gehakt

  Slechts extreem linkse idioten proberen hard werkende boeren in een kwaad daglicht te stellen.

  1. Enz-etc

   Etcetera, duidelijk en balletje gehakt.

   1. Bloemkist

    Bloemkoolkist.

 14. Genoeg van linkse dictatuur

  De boeren moeten niet onschuldigen mensen het moelijk maken. Dat gaat te koste vd steun. Zoek uit waar de verandwoordelijke personen wonen, en trakteer ze ’s nachts op een vriendelijk bezoek. In kleine groepjes, of dat nu bij Rutte, minister of andere verandwoordelijke zijn maakt niet uit. Die personen raken jullie ook privé, dan mag je dat ook bij hun doen

  1. Marija

   Ga je gang +++++

 15. evil knievel

  Geef ze allemaal maar n stukje lood kado,die leden van landverradend D666!
  Doe Jetten n Kaag maar n stuk of tig!!😜

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.