Amateurisme ten top bij GGD’s: zijn compleet “verrast” door nieuwe massale corona-uitbraak van juli

Is Nederland wel in goede handen van goede zorgprofessionals? Die indringende vraag moeten we stellen na een ronduit ontluisterend interview met GGD-frontman Sjaak de Gouw. Hij stelt overrompeld te zijn door de opleving in corona-besmettingen de afgelopen twee weken.

In Trouw lezen we vandaag een nogal wenkbrauwenfronsend artikel over GGD-directeur Sjaak de Gouw, die gewoon toegeeft totaal “verrast” te zijn dat de besmettingen met het coronavirus zo ontzettend hoog zijn opgelopen. Ook geeft hij toe veel medewerkers onlangs te hebben uitgeroosterd, die nu dus massaal allemaal snel weer acte de presence moeten geven op GGD-vestigingen.

De Gouw:

“We zijn verrast door deze uitbraak.

We hadden voorzien dat er na de versoepeling van de maatregelen per 1 juli een toename van het aantal besmettingen zou zijn. Maar dat er zo snel bijna honderd clusters met besmette personen zouden zijn, daar hadden we geen rekening mee gehouden.

In juni konden we 24.000 testen per dag aan en zaten onze mensen van 12 uur tot 5 uur duimen te draaien, of kreeg iemand tijdens een zondag werken één telefoontje. Dan ga je mensen uitroosteren en pas je de capaciteit aan. Nu zijn we razendsnel aan het opschalen.”

Al wekenlang waarschuwen virologen massaal voor een mogelijke tweede golf, en dan laat nota bene GGD-aanvoerder Sjaak de Gouw zich gewoon “verrassen” dat zoiets ook daadwerkelijk gebeurt? Het is eigenlijk te bizar voor woorden.

De Gouw ligt al overigens al langer onder vuur wegens gebrekkig functioneren. Maurice de Hond bekritiseerde de GGD’er pakweg een maand geleden al fel. Wat hem betreft wordt de zorgdirecteur ontslagen, omdat hij data over coronabesmettingen bij jongeren overdreef op basis van slechts één anekdote.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. combat le pelicule

  “massale corona-uitbraak van juli”

  pffffffrrrrtttt massale corona uitbraak, laat me niet lachen, 0,005%

  1. HierBenIk

   Eens, pure onrustmakerij om de bevolking nog verder in een Stasi DDR 2.0 cultuur te dwingen.

 2. Bullshit10

  O hans houd dat nou nooit op

 3. Waldorf_en_Statler

  In Trouw lezen we vandaag een nogal wenkbrauwenfronsend artikel over GGD-directeur Sjaak de Gouw, die gewoon toegeeft totaal “verrast” te zijn dat de besmettingen met het coronavirus zo ontzettend hoog zijn opgelopen.

  artikel over GGD-directeur Sjaak de Gouw,

  Zijn biografie of zoiets?

 4. Bolland

  Sjaak snapt t allemaal niet zo goed, man had allang ontslagen moeten worden eerder dit jaar toen hij Hype nog verder opvoerde met valse berichtgeving over jongeren en Corona

 5. Xander XXL

  Hysterie ten top.

 6. Antihedo

  Teveel naar Maurice de Hond geluisterd, dan krijg je dat.

 7. Piet Klein

  Zondermeer een goed plan. Vliegtuigen zijn CO2 kanonnen en dat is al een voldoende reden om vliegen te verminderen. In China hebben ze de eerste magnetische zweeftrein getest. En er zijn nog andere alternatieven die als snel ze ontwikkeld worden een goed alternatief zijn voor bijvoorbeeld vluchten die nu in Europa plaats vinden. Corona is killing, Opwarming wordt dat nog factor erger. Nu al is er geen perioden in de geschiedenis van de aarde te vinden waarin zoveel diersoorten zo snel uitstierven (sneller dan dat de dino’s uitstierven waarvoor een inslag van een meteoriet mede een oorzaak was), nooit in de geschiedenis nam zo snel de CO2 toe. Goede maatregelen lijken kansloos onder de mislukte EU politiek, lijken kansloos op verloederde politiek in NL die boeren op wazige gronden pakt en de vliegtuigbranch met bakken subsidieert. Terugdringen van het vliegverkeer is goede aanpak en met dit voorstel krijgen ook de minder rijken kansen om eens ver weg te gaan.

  1. Bullshit10

   Piet klein
   En borger en dld is al een magneet trein zijn ze jaren bezig geweest met testen heeft miljoenen gekost daar is door een menselijk fout 4 of 5 personen om het leven gekomen dat project is toen stil komen te liggen en staat nu nog stil is al jaren geleden Google maar even misschien vind je nog iets

   Met andere woorden er zijn weer voor miljoenen of miljarden belasting geld door de plee gespoeld

  2. Earthly Joe

   Piet, het uitsterven van zo veel dieren en soorten heeft BAR weinig te maken met het uitstoten van CO2. Er verdwijnen zoveel dieren omdat we simpelweg alle leefgebieden van die dieren verpesten door het te kappen of te vervuilen. Dus het is een Millieu probleem, geen bizzarre CO2 klimaat hysterie probleem. Tevens is het ook echt onzin om uit te kramen dat we nu meer CO2 (broeikasgassen) hebben dan in bijvoorbeeld de prehistorische tijdperk. Er was toen echt een tijd dat het rustig 4x zo hoog was dan we nu meten! Rustig aan blijven doen beste Piet, we komen er wel 😉

 8. Kretoloog

  Er is nu geen Corona-uitbraak. Iemand die dat beweert, heeft er helemaal niets van begrepen.

  Er wordt veel meer in juli getest dan in vorige maanden. Logisch dat er dan ook meer besmettingen worden vastgesteld.

  Maar 98% van die gevallen merkt er niet of nauwelijks iets van. Slechts 2% wordt serieus ziek, dat zijn dan wel bijna allemaal 80-plussend met een ernstige onderlinge ziekte.

  Ofwel er is weinig aan de hand. En dan toch: Paniekzaaien, laat dat maar aan de redactie van DDS over!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.