Boeren mogen vanaf maandag weer met de trekker demonstreren in Drenthe, Groningen en Friesland

De noordelijke provincies heffen maandagochtend hun verbod op voor de boeren om met hun trekkers te demonstreren in die regio’s. Vanaf maandagochtend 07:00 uur is er weer kans op trekkers op de weg.
Farmers Defence Force (FDF) en andere boeren organisaties, hebben gesprekken gevoerd met de drie veiligheidsregio’s. Vanaf nu zullen eventuele nieuwe demonstraties worden aangemeld, zodat men in de gelegenheid kan worden gesteld om de veiligheid te garanderen. Dat zeggen de veiligheidsregio’s. En daar voegen ze aan toe:

‘Mocht blijken dat demonstraties niet worden gemeld en daardoor afspraken niet kunnen worden gemaakt, dan zullen de voorzitters van de veiligheidsregio’s opnieuw maatregelen nemen. Dat gebeurt ook als gemaakte afspraken worden geschonden.’

Volgens de veiligheidsregio’s leidden de demonstraties van eerder deze week tot gevaarlijke situaties. Daarom werden demonstraties met trekkers verboden verklaard. Slim, want zo tornt men niet aan het recht van de boeren om te mogen demonstreren.

De boeren lijken daarmee een tik op de vingers te hebben gehad en nu een ‘tweede kans’ te hebben gekregen. Eentje die ze zo weer kunnen verspelen als ze te ver gaan.

Ik heb zelf het idee dat die acties in het verleden, vooral die van Farmers Defence Force, juist over de schreef gingen omdat die boeren zich niet gehoord voelen. Ook niet als ze op conventionele wijze demonstreren. En ik hoop maar dat ze het nu niet nog een keer gaan verpesten, want ze treffen er alle demonstrerende boeren mee, waardoor ze makkelijker tegen elkaar zijn uit te spelen. Als ze elkaar al niet uit zichzelf in de haren vliegen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Bullshit10

  Zou zeggen neem de giertanken mee en schuit heel denhaag eronder

 2. Jeaup

  Dat weet je nooit. Vroeger was het vechte het ene dorp tegen ander soms om een meidje.

 3. Xander XXL

  Ach het vakantieverkeer is tot rust gekomen dus het kan weer , maar laat je niet foppen als er één traktor de andere richting op rijt als dat de heren en dames burgemeesters willen wordt alles weer verboden met de mededeling, aan ons ligt het niet ze hebben het zelf weer verpest. Let maar op dat wordt het scenario.

  1. Brenda Welsh

   Ik denk dat die stoet dan uit elkaar gereten wordt wanneer het niet volgens afspraken verloopt.

   1. gedacht

    ik hoop dat de stoet dan over alles en iedereen heen rijdt die in de weg staat. De boeren zijn genoeg geframed door de regenten

    go boeren go, onvoorwaardelijke steun

    1. Willem Bever

     en waarschijnlijk door nog 12 miljoen burgers, de tot nu toe zwijgende meerderheid.

     De olievlek van bezinning

   2. Xander XXL

    Door wie? Door dat handje vol platte petten? Ze mogen blij zijn dat ze met slinkse beloftes en boeven streken die boeren gebroken hebben qua samenhorigheid want als ze als één man achter elkaar zouden blijven staan zouden ze die paar militairen met die gebroken geweertjes die we nog hebben ook nog wel er bij kunnen roepen want die boeren walsen dan overal overheen.

  2. Xander XXL

   Praat het gemakkelijk voor 12 miljoen mensen? Wanneer de olievlek der bezinning zich gaat roeren zouden ze eerst veel werk hebben om dat Haagse gespuis uit te roeien.

 4. combat le pelicule

  Goed zo, het hele land mag wat mij betreft plat…

  1. Vanduinen

   U hebt niet veel op met Nederland begrijp ik.

   1. Vanzelf

    Nee

   2. combat le pelicule

    Nee je begrijpt het niet..!

 5. combat le pelicule

  Bijna heel Nederland staat pal achter de boeren..

  1. Charles Bingley

   Dat betwijfel ik, volgens mij loopt de steun en de sympathie voor de boeren rap terug.

   1. gedacht

    hahaha , stomme sukkel , normale mensen met een analytisch denkvermogen snappen dat elk stukje groente , elk stukje fruit , elke zak patat elke fles melk en elke karbonade of bal gehakt uiteindelijk bij de boer vandaan komt.

    De boer levert alle ingrediënten voor de voedselketen. Narcisten denken de wijsheid in pacht te hebben maar zijn te arrogant om de feiten te erkennen

    de stront vlek gaat hierna uiteraard weer op negeer stomme tar rel

    1. Charles Bingley

     Als de boeren morgen stoppen met het produceren van levensmiddelen halen we die producten overmorgen uit het buitenland.
     Het is een non-argument. Onze agrarische sector produceert overwegend voor de export.

     1. Vanzelf

      Nee

     2. gedacht

      het bewijs dat je te stom bent om voor de duivel te dansen , gas mogen we niet bij poetin kopen maar de levensmiddelen wel ?

      Voor fossiele brandstoffen mogen we niet afhankelijk zijn maar voor de levensmiddelen geen probleem. Jij bent een non argument.

      Wat ben je een stomme clown

     3. Henk Albarda

      Charles Bingley, het veelvuldig verspreiden van leugens, maakt die leugens nog niet waar.
      Uw specialiteit is op dit forum naar maximum vermogen leugens te verspeiden.
      Uw geloofwaardigheid zit ver onder de 0.

    2. Crassus

     Als alle Nederlandse boeren uitsluitend voor de binnenlandse markt zouden produceren zou er een overschot aan landbouwproducten zijn. Echter zie ik bij de super aardappeltjes uit Israel, boontjes uit Senegal. Dus het verhaal gaat niet op. Mestkalveren voor de slacht is een belangrijk export product. De boeren zetten een hoge borst op.

     1. gedacht

      Nog zo een domme lul die het werkelijk niet snapt maar waarschijnlijk een alias is van de huis narcist. Boontjes uit Senegal , de hele wereld rond die boontjes, omdat ze dan goedkoper ingekocht kunnen worden dan bij de Nederlandse boer.

      De milieu papegaaien vinden het normaal om voedsel over de hele wereld te verplaatsen. Goed voor het milieu toch ? stomme lapzwanzen

   2. combat le pelicule

    “volgens mij loopt de steun en de sympathie voor de boeren rap terug.”

    Nee hoor, integendeel bijna heel Nederland staat achter de boeren, omdat steeds duidelijker wordt hoe de boeren behandeld worden..

 6. Henk Albarda

  Mijn zegen hebben de boeren. Tevens hebben lokale rondvragen onder gewone burgers opgeleverd dat al die gewone burgers iedere vorm van boeren acties steunen, dus als gebruikelijk zitten de MSM er weer volledig naast.
  Graag hoor ik dat boeren zoveel mogelijk gemeentehuizen van een dikke laag gier hebben voorzien. Immers, de ‘inwoners’ van die gemeentehuizen hebben bewezen totaal incompetent te zijn en hun eigen boerenstand, kleine ondernemers, te willen vernietigen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.