snapshot 8

Wopke Hoekstra lijkt kant te kiezen: 'klaar om kabinet in te gaan als Omtzigt wint'

Geen categoriejul 12, 18:00
Omtzigt zegt blij te zijn, en reageert in een tweet:
https://twitter.com/pieteromtzigt/status/1282318217877377024?s=21
Volgens de minister betekent dat echter niet dat Hoekstra kant kiest voor Omtzigt: "Als Hugo de Jonge mij iets soortgelijks zou vragen, zou ik hetzelfde antwoord geven." Wel lekker veilig zo natuurlijk, en een beetje flauw. Maar goed, het betekent wel dat Hoekstra een betrouwbare partner ziet in Omtzigt. Hij had ook niks kunnen zeggen! En, net zo flauw, Hugo de Jonge heeft er vooralsnog ook niet om gevraagd.
CDA'ers kunnen tot dinsdag 12:00 uur stemmen, en zo aan de reacties te zien is Omtzigt de duidelijke favoriet:
https://twitter.com/cdavandaag/status/1282249203733987329
Er begint volgens mij een beetje een beeld te heersen van Hugo de Jonge als een soort vertegenwoordiger van het 'CDA-partijkartel' en van Omtzigt als de integere outsider. De CDA-lijsttrekkersverkiezing lijkt in dat opzicht eenzelfde element te hebben als de strijd tussen FVD/PVV en de 'gevestigde politiek', maar dan op kleinere schaal.
Het ironische aan dit geheel is ook nog eens dat het juist het CDA-bestuur is geweest die deze sfeer heeft gecreëerd, door Omtzigt steeds zo laag op de lijst te hebben gezet. De beste man heeft zelf vrij weinig gedaan om in die 'rol' te blijven zitten. Althans, niet bewust. Door simpelweg z'n werk (echt goed) te doen en zich niet door tegenslagen uit het veld te laten slaan, is die rol aan hem blijven kleven.
Hugo de Jonge presenteert zich echter als een popiejopie-figuur met vlotte oneliners, opvallende schoentjes, misleiding van de Kamer en z'n (mosterd na de maaltijd) corona-app. Ja, dan had ik het als CDA'er ook wel geweten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten