COA is haastig op zoek naar 5000 verblijf plekken voor asielzoekers! ‘Misschien op vakantieparken’

De woningnood is gigantisch in Nederland, niet alleen voor reguliere woningkopers zijn er veel te weinig woningen ook is het onderbrengen van asielzoekers een flink hoofdpijndossier. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zoekt namelijk 5000(!) plekken voor asielzoekers. Per provincie wil zij zo’n 400 plekken beschikbaar stellen. Maar of dit haalbaar is, is nog maar de vraag. Daarom worden er alternatieve plekken gezocht, zoals op vakantieparken

Het blijft opmerkelijk, we kunnen de asielstroom amper aan, maar toch blijven tal van politici pleiten voor nog meer opvang van asielzoekers. Er zijn simpelweg niet genoeg opvangplekken voor tal van asielzoekers die al in ons land zijn. Toch hoor je nog geregeld politici roepen dat we nog maar een groep asielzoekers naar ons toe moeten halen. Maar waar gaan we die dan onderbrengen? Vakantieparken?

Het COA zelf meldt het volgende over de situatie.

,,Het probleem heeft meerdere oorzaken. Ten eerste zijn de wachttijden bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) lang, dus zitten mensen langer in de opvang. Bovendien is er een landelijk woningtekort, waardoor statushouders te langzaam uit asielzoekerscentra stromen. Er zijn landelijk 5500 statushouders die nog in een azc zitten, maar eigenlijk door moeten stromen naar de gemeente.”

De IND kan de werkzaamheden al geruime tijd niet meer aan, het is te veel werk en meer geld krijgen ze ook niet. Wat resulteert in het feit dat de gehele doorstroom ontbreekt. Wat natuurlijk rampzalig is, aangezien Nederland al worstelt met een gigantische woningtekort.

Toch trekt het COA aan de noodbel – voor de tigste keer.

,,Het urgentiebesef lijkt niet zo hoog. Het lukt nog niet om extra plekken te vinden. We kijken bijvoorbeeld ook naar vakantieparken, maar die zitten nu vol. Misschien kan dat na het hoogseizoen. We kijken dan vooral naar plekken waar we in het verleden al opvang hebben georganiseerd. Maar concreet is er nog niets.”

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Marija

  Ik word ziek van al die opvreters. Het is maar een kleine groep die echt geholpen moet worden, de rest zoekt luilekkerland.
  Weg met al deze figuren, waar we niets mee hebben en ook nooit krijgen, als alleen een hoop ellende.

 2. Blitzkrieg

  Er is maar één probleem, Rutte en z’n VVD. Jongens maak #HangEmHigh trending, het moet afgelopen zijn met deze onzin, we pikken het niet meer.

 3. Bullshit10

  Van de most heeft vast nog wel ergens een vakantiepark over net als oranje stad die gered is door de COA

 4. Pierre Tombale

  Een land dat een van alle realiteit gespeend omaatje als staatssecretaris asielzaken aanstelt, verdient niet beter.
  Op naar de “Untergang”.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 5. NEXIT.

  minder , minder , minder

  Gek word je van die leegvreters

  stem sociaal , stem PVV
  GEEN gelukszoeker er meer bij. Janmaat zei het al “vol is vol ” De linkse klabakken hebben ook Janmaat laten vervolgen net zoals Wilders nu.

 6. Chalres Bingley

  Wil onze regering ook nog onze vakantie plekken afpakken voor dit gajus.
  30.000 euri per immigrant per jaar en dat 80 jaar lang

  1. combat le pelicule

   charles is hypocrietje aan het spelen

 7. Cootje

  Kunnen we de mijnen in Limburg weer openen , en over een halfjaar weer dicht gooien. De mens staat nummer één in de voedselketen , maar Corona doet zijn best om het om zeep te helpen. Waar moet je tegenwoordig blijven zijn ?

 8. Ritter

  Miljoenen in Afrika en andere delen van de wereld willen naar Noord/West Europa.

  Omdat hier “gratis geld” is te krijgen in de vorm van levenslange uitkeringen, woningen, enzovoorts. Daarvoor reizen ze door veel velige landen om Noord/West Europa te bereiken.

  Dus zolang het “gratis geld” blijft zullen ze blijven komen in grote getallen.

  Nu de economie in verband met Corona in elkaar zakt en een recessie op de loer ligt is het gekkenwerk de grenzen open te laten.

  Niet alleen is de financiele belasting enorm ( opgebracht door de belastingbetaler) maar ook sociaal/cultureel is de verandering groot.

  De illegale migranten nemen hun cultuur/gewoonten/religie mee naar Europa en houden daaraan vast.

  Daarbij blijft er geen woning meer over voor de autochtoon omdat de illegale migranten voorrang krijgen in veel gemeenten.

  1. Robin Hoed

   We zijn al het punt voorbij waarop we iets konden doen.

 9. LifeBuddy

  Die ultra sLinkse hebben allemaal een Grote mond. Ze gingen toch allemaal een gelukzoeker in huis nemen, dan kunnen die azconcentratiekampen allemaal dicht. Lodewijk zal wel vooraan staan om zijn geluk te zoeken.

 10. Jack Flash

  Quote. “Misschien op vakantieparken”
  Daar wordt het vast heel ‘gezellig’.

 11. JFU

  Degene die ze binnen halen en de z.g.n links’ goede’ burgers die hier achter staan zullen zich nu wel aanbieden om minstens een migrant in huis op te nemen?…

  1. SilverFox

   Dat zijn allemaal NIMBY’s

 12. SilverFox

  Misschien in eigen land ?

 13. jhak

  Ja ja en weet je wat er nog bij komt, de Nederlander die 15 jaar staat ingeschreven voor een woning mag niet permanent op een vakantiepark wonen,want daar weten de gemeentes wel raad mee en zullen dan ook gewetenloos handhaven. Nederland is een verziekt teringland geworden sinds halverwege de jaren 70. Ik kan het weten, heb nl de leeftijd, allang de 70 voorbij.
  We zullen in dit land nog verder afglijden en ik heb daarom medelijden met onze kleinkinderen die zullen ermee om moeten gaan. Ik maak het waarschijnlijk niet meer mee,want hoef geen 100 te worden.

  1. Jopie

   Ik heb bewust géén kinderen dus ook géén kleinkinderen.

 14. combat le pelicule

  Je zou toch eens een opstand verwachten..

  1. Marija

   Met voor de helft van de inwoners aan opvreters, heeftook een opstand geen zin meer, daar is het al veel te laat voor.
   De omvorming is bijna voltooid.
   Rutte lacht zich te pletter.

 15. Toverkol

  Weg ermee !
  Doorsturen naar die liefdevolle islam landen !
  VOL IS VOL !

  1. Toverkol

   P.s.
   Graag gelijktijdig met de NEXIT ook de VN verlaten!

 16. Response

  Voor de echte vluchtelingen heb ik daar geen probleem mee maar voor de grootste groep criminele profiteurs de sociale huurwoningen en nu de vakantieverblijven vergeven, het moet niet nog gekker worden.

  1. Logica

   Het zijn geen profiteurs maar mensen die door de Nederlandse overheid geld, woningen, juridische bijstand en zorg toegewezen hebben gekregen. Deze overheid is door de bevolking gekozen.

   Rutte met zijn VVD straks weer de grootste? Dan komt er opnieuw een links kabinet met misschien wel 6 partijen.

   Nederland krijgt wat het verdient. Gaat Nederland opnieuw in de harde verkiezingsretoriek trappen?

   Het is kiezen tussen PVV en FVD enerzijds, en elke andere partij anderzijds. Het maakt niet uit of dat nou CDA of PvdA is, Stem er op als je wilt dat er niets verandert en het huidige beleid wordt voortgezet. SP is misschien de enige uitzondering op bovenstaande. Maar die zie ik niet ingrijpen in het huidige asiel en immigratiebeleid Zouden ze misschien wel willen maar durven ze niet, bang om electoraat te verliezen.

 17. wolfgang

  In alle parken, op straat, in alle hoeken en gaten kom je ze tegen, die nutteloze ongeschoolde, arbeidsschuwe geïmporteerde meevreters, loerend om een argeloze burger te bestelen dan wel te molestreren!
  Nederland is een heerlijk land, zegt de hersenverweekte Rutte!

 18. staleo

  De allochtone bevolking in Nederland heeft ook enorme last van woning schaarste, dus kunnen die dan ook in vakantieparken gaan wonen?
  Waarom geven we geen tijdelijke verblijfsvergunningen uit voor bijvoorbeeld maximaal 5 jaar.
  Diegene die dan nog niet voldoende de Ned taal machtig is of niet in eigen onderhoud kan voorzien, mag alsnog vertrekken.

 19. Reinoud van Gelre

  Verblijf plekken 😁pffrt…

  1. NEXIT.

   misschien wil jij je afwerkplek ter beschikking stellen 🙂

   1. Reinoud van Gelre

    Nee, ga weg viezerik!

    1. NEXIT.

     vies van je eigen werk ?

 20. Bes Tolen

  Geen asielzoekers z.g. vluchtelingen meer opnemen, is het allerbeste wat Nederland kan overkomen.

 21. RvdBe

  NL is het dichts bevolkt land ter wereld, er is simpelweg geen plek meer er zijn geen woningen meer, Rutte moet eissen dat bv Italië deze vluchtelingen opneemt, daar hebben ze ruimte en geld.

 22. evil knievel

  het is te veel werk en meer geld krijgen ze ook niet!

  Kijk,dat is dan weer n kleine pleister op n jaap van n wond!😜

 23. cronewillie@gmail.com

  het is niet voor te stellen dat er mensen zijn
  die op dit linkse tuig stemmen.
  we worden geregeerd door de duivel (Rutte).

 24. EvertB

  Huisvesting voor gemiddeld 400 verblijfplekken per provincie creëren is makkelijk.
  Flat bouwen met basisvoorzieningen, sober (dus geen luxe), aan de rand van een (middel-)grote stad. Eventueel bestemmingsplan aanpassen voor een bepaalde tijd.

 25. Lefty

  Zonder paspoort niet toelaten. Vliegtuig met parachute boven Afrika gratis droppen. Probleem opgelost.

 26. andergeluid

  Het is toch niet zo moeilijk te begrijpen, als een HOTEL vol zit kan je er niet overnachten.
  Dus als NEDERLAND vol zit wat komen deze mensen die stuk voor stuk dik betaald hebben, om hier te overnachten.
  Precies NEDERLAND zit vol overvol dus retour eigen land die paar echte oorlogs vluchtelingen mits die er er tussen zitten hier tijdelijk opvangen en de rest een loop ticket terug naar eigen land.
  Dan kunnen ze dat op gaan bouwen.
  Wij Nederlanders moeten al meer dan 90 Miljard ophoesten die dit kabinet weggegeven heeft dat helemaal niet nodig was geweest en nog veel meer miljarden die naar de EU Brussel toestromen.
  Dit land verkeerd in een van de grootste economische puinhoop en dan deze mensen onderdak en alles gratis geven ??????? genoeg is het geweest met deze ASIEL industrie en zakken vullers

 27. Heras

  Stik maar in je asielzoekers, COA. Jullie zien het als verdienmodel. De overheid ook. Zonder de mens te zien, achter europa en achter de gelukzoekers.

 28. Vrijgevochten

  Hoe heten de leiders van het centraal opvang voor asielzoeker

 29. Jopie

  Hoe zullen die vakantieparken eruit zien als de a.z. weer vertrekken ?

 30. harte385

  Laat de coa ze zelf maar in huis nemen en de kosten dragen, mafketels Nederland is zwaar overbevolkt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.