Column Jan Roos: Ik word dood- maar dan ook echt doodmoe van VN-racismeroeper Tendayi Achiume

Gisteren was daar opeens Tendayi Achiume, een dame met een neusbel uit Zambia, die VN-rapporteur voor racisme, rassendiscriminatie, vreemdelingenhaat en aanverwante onverdraagzaamheid is. Ik had nog nooit van dat mens gehoord, u waarschijnlijk ook niet, maar zij wel van ons. Zit vindt namelijk dat we op de goede weg zijn. Nou ja, we zijn iets betere mensen geworden dan in het vorige VN-rapport over de stand van racistisch Nederland. Volgens mevrouw Achiume moeten wij wel meer aandacht besteden aan het koloniale verleden en de slavernij. Ook moet er in de lesstof komen dat “witte” Nederlanders van deze uitbuiting profiteerden. De bijdragen van onder meer Turkse en Marokkaanse gastarbeiders verdienen volgens haar ook meer aandacht op school. Daarnaast is ze nog niet tevreden over de stand van het afschaffen van Zwarte Piet en moeten we niet denken dat we tolerant zijn, want dat zijn we niet. En vindt ze het boerkaverbod islamitische vrouwen kwetsbaar voor discriminatie en intimidatie maakt en afgeschaft moet worden.

Ik denk dus dat we van Tendayi niet een best cijfer op ons rapport krijgen. Maar moeten we ons daarvan iets aantrekken, vraag ik me af. Want deze dame zei letterlijk dat ze op een missie is om het gevecht aan te gaan met de Nederlandse verheerlijking van nazisme en neo-nazisme.

Nu wil ik erg ver meegaan dat we als Nederland nog steeds niet moeten denken dat we er zijn qua bestrijding van racisme en discriminatie. Elke dag moet je daar tegen blijven strijden. Maar om ons nou verheerlijkers van nazi’s te noemen is niet één, maar wel achttien bruggen te ver. Ik ken werkelijk niemand die dat doet. Hoe komt die vrouw hier in vredesnaam bij?

Nu moeten we natuurlijk wel beseffen dat de Verenigde Naties allang niet meer de organisatie is die opkomt voor mensenrechten en vrije samenlevingen. Het is een totaal gepolitiseerde club geworden, waar zonder problemen de meeste verschrikkelijk regimes voorzitter van kunnen worden. Zo was Saudi-Arabië voorzitter van de vrouwenrechtenafdeling, ironisch natuurlijk, want een vrouw is daar minder waard dan een kameel. Ze mogen vrijwel niks. En zij gaan dan met allerlei andere mensenrechtenschenders daarover praten, terwijl in hun thuisland niets veranderd. Ook wordt aan de lopende band Israël aangevallen door de VN en krijgt het om de week een penalty van landen die openlijk antisemitisch zijn. Israël, de enige democratie in het Midden-Oosten wordt door de VN structureel als een slecht land weggezet in opdracht van landen waar alleen al het woord democratie tot een lange gevangenisstraf zal leiden.

Maar wie is nou toch die Tendayi Achiume? In haar land Zambia worden vrouwen als minderwaardig beschouwd, is homoseksualiteit verboden, is er geen persvrijheid, is er sprake van grote corruptie door de overheid, is er geen goede rechtspraak en wordt er in de mijnbouw volop gebruik gemaakt van slaven. Maar daar heeft ze dan weer geen commentaar op. In ons land, waar al deze verschrikkelijke zaken niet gebeuren, stikt het volgens haar van de foute mensen en is ons onderwijs, wat in Zambia nauwelijks gegeven wordt, niet goed genoeg. Als je naar deze mevrouw gaat zoeken op internet kom je wel opvallende zaken tegen. Zo zei ze ook, zonder onderbouwing, dat Brexit Groot-Brittannië racistischer zal maken. Mevrouw grossiert in dit soort opmerkingen tegen Westerse landen. En toen stuitte ik op een artikel waarin zij mensenrechtenschender en blankenhater Mugabe steunde in zijn etnisch zuiveren van boerderijen in Zimbabwe. Toen was de cirkel rond. Want de Verenigde Naties is ooit opgericht om tegen figuren als Mugabe en Achiume te strijden. Nu zijn ze er de baas.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. JochemX

  Beste Jan, ze draagt een bril, dus ze is echt niet de eerste de beste.

  1. Bolland

   hahahaha

  2. RvdBe

   Van de vn moet je je gewoon niets aantrekken, een linkse papieren tijger zonder zeggenschap, als ze doorblijven gaan met spammen stap je er gewoon uit, nutteloze organisatie.

 2. gedacht

  ach , wie wordt niet moe van dit inhoudsloze serpent die maar wat schreeuwt voor dde buhne. Klepel en klok is hier heel goed van toepassing. Donder op racistische muts

  1. Maurits Dekker

   De omhooggevallen VN-muts Tendayi Achiume denkt ons land de les te kunnen lezen.
   Dat zijzelf een verdedigster en bewonderaarster is van de Zimbabwaanse massamoordenaar Robert Mugabe schijnt voor diezelfde VN niets uit te maken.
   De VN is voor ons nutteloos en kost alleen maar geld. Tijd dat we stoppen met het betalen aan een nutteloze organisatie welke voornamelijk bestaat uit antisemieten.

 3. CLoVis

   
  Nederland, waar het racisme hoogtij viert.

  Toch probeert half Afrika hierheen te komen;
  goedschiks of kwaadschiks,
  legaal of illegaal
  en desnoods met geweld.

 4. joost2

  Volkomen met Jan Roos eens, die met zijn pro Nederlandse visie ondergewaardeerd wordt vooral door de linkse kartel kliek.
  Mevrouw Tendaye Achiume ken ik niet en als ik haar rapport lees, snapt ze helemaal niks van de Nederlandse cultuur en samenleving.
  We worden neergezet als een land dat racistisch is en iedereen discrimineert iedereen.
  Maar ik weet niet of ze ooit in Nederland geweest is en als dat zo is, dan is zij eenzijdig geïnformeerd door het links radicale activisten clubje die Nederland de laatste jaren nogal terroriseren.
  De Nederlandse samenleving is tolerant, geeft veel ontwikkelingshulp en van racisme en discriminatie houden ze niet.
  Mevrouw Achiume heeft een aantal schooldiplomaatjes in diverse landen opgehaald en is via de 8e universiteit ( niet de beste hoor) van Yale in Amerika ook nog eens professor geworden.
  Ze komt uit Zambia en heeft een baantje bij de verenigde naties, een nutteloze , onmachtige administratieve organisatie die niks kan realiseren vanwege het vetorecht van China, USA en Rusland. Er komt nooit iets belangrijks tot stand. Ja een rapportje over Nederland !
  De VN mogen ze van mij opheffen, scheelt weer belasting geld.
  Ik heb ook een advies nu voor haar: mevrouw Achiume kan beter naar haar arme, corrupte, het van alles te kort aanwezige land Zambia terug gaan en daar helpen en ook dan daar een een kritisch rapport over te schrijven.
  De VN moest zich schamen, dat een opstelschrijfster Nederland zo kan beledigen!
  Hoeveel ontwikkelingsgeld stort Zambia eigenlijk mevrouw Achiume ?

 5. Toverkol

  Volgend jaar kunnen we gelijk na de NEXIT ook uit de nutteloze VN stappen.
  Er komt een heerlijke tijd aan….

  1. gedacht

   Als je gelijk hebt kunnen we wel de gezondheidszorg , scholen , ouderenzorg en zorg voor gehandicapten herstellen. Immers we zwemmen in het geld als je die leegvreet clubjes eruit gooit

   stem sociaal , stem PVV

 6. Kretoloog

  BREAKING NEWS: Thierry Baudet en Jan Roos gaan uit elkaar!

  Ik verwacht een paginagroot artikel op DDS met alle ins en outs van deze opzienbarende breuk.

  1. CLoVis

    
   En mogen we misschien ook weten
   waar je die ‘wijsheid’ vandaan hebt?

   Of schaam je je nu al
   voor de bron ervan.

   1. Forlan

    TPO. Net ff nagezocht. Dat behandelen ze heus wel hoor, wees maar niet bang, je mag daar straks een paar zure opmerkingen onder plaatsen.

    1. CLoVis

      
     Nog zo’n @lamlul
     die grossiert in nicks?

 7. Duckday

  Gewoon uit de VN gaan kost alleen veel geld en is een nutloze opruiende verbond dat alleen al hun zakken aan het vullen is .

 8. Pierre Tombale

  Niet boos worden, heer Roos.
  En zeker niet doodziek.
  Laat u niet door een dwaze kleuter uit het evenwicht brengen.
  Deze dame verdient uw gulle lach en uw compassie.
  En het welgemeende advies: Afrika voor de Afrikanen.

 9. Original NL

  Een primaat met een bril blijft een primaat..half afrika is opweg hiernaartoe, laten wij ze tegen zichzelf in bescherming nemen en de grenzen nu eens hermetisch sluiten.
  We hebben al veel te veel akwasies, afrie’s en sylvana’s in dit land ..retoursticker er op en hup terug naar hun van gedroogde koeiestront gefabriceerde hutjes.

  1. evil knievel

   Was t maar zo Original!
   Wie weet,zijn we toch niet zo slaafs😜& stemmen we in maart,net als met de provinciale ltst!🙏🏼
   Moet met al die acties van sLinks de ltste tyd toch eignlk wel t geval zijn!😏

 10. Original NL

  En..ja Jan het houdt niet op..niet vanzelf!

 11. Maurits Dekker

  Nederland een racistisch land?
  Maar wel raar dat toch half Afrika hier naartoe wil komen.
  O wacht, heeft het misschien met gratis geld te maken of zo?

 12. Bolland

  oorlog tussen Roos en Baudet wellicht ook interessant ?

 13. Bolland

  Begint nu langzamerhand toch wel soort patroon te worden, gedoe met Baudet, jammer echt jammer, zoveelste incident

  Roos is ook niet makkelijk, en vaak onnodig grof, maar toch wel eerlijk voor zover ik t kan bekijken

 14. Yoyo

  Deze VN nitwit heeft dus niet alleen poep op haar hoofd, maar er ook in zitten.

 15. Adriaen van Bergen

  En wij maar belastinggeld ophoesten om onze eigen ondergang te bespoedigen.

 16. NoDoubt

  Tegen landen waar democratie is, durft ze wel te schreeuwen. Afrikanen waren eeuwenlang de grootste slavendrijvers en handelaren. Het Westen heeft de slavernij afgeschaft, niet de Afrikanen. Ze kan beter schreeuwen naar Zuid-afrika waar blanken vermoord worden met het lied van het ANC (geweldige Nelson Mandela party) ´kill de boeren´. Ze kan beter schreeuwen tegen de koran waar haat tegen niet-moslims vol mee staat.

 17. evil knievel

  Waarom zetten dit soort mensen zich niet meer in om t land waar ze vandaan komen ietwat meer op te krikken i.p.v. de landen waar ze wel de mogelijkheden krijgen af te kraken!?🤨
  Maar laat ze maar drammen,…eens is t genoeg n w8 met sm8 op maart 2021!😜

 18. Lucky Luke

  Grappig dat primitieve menssoorten altijd alles beter wetn?

 19. rujoleki

  Aap.

 20. 56RdK

  Ja Jan, die VN is een baggerorganisatie geworden die per direct zou moeten worden opgeheven. Bagger ja, met zo’n wapperlip met neusring die ons even komt vertellen dat we racistisch zijn. Wij dus, het meest tolerante land ter wereld, waar moslims, criminelen, aso’s en parasieten de boventoon kunnen voeren dankzij zwakzinnig policolor deugbeleid.
  Beleid dat onze hele samenleving verziekt en ondermijnt.

  En ja Jan, jij noemt die zwarte wapperlip met neusring mevrouw, nou voor mij stelt een strontvlieg nog meer voor dan zij!
  Erge is dat zij hier gehoor vindt!

 21. Charles Bingley

  Zou Jan Roos al weten hoe dood en doodmoe we worden van hem?

  1. Logica

   Ben jij dezelfde persoon als die Copools? Ik mis steeds onderbouwing.

 22. Peter Loosduinen

  Stuur deze muts net als ik een e-mail om je woede mede te delen !
  E-mailadres :

  achiume@law.ucla.edu

 23. Logica

  Ik vind Jan Roos ah heel lang inhoudelijk erg sterk. Heel erg jam.er dat hij weg is bij het FVD. Baudet zou als relatief nieuwe politicus veel van hem kunnen leren voor wat betreft omgang met de media.

 24. harte385

  VN gewoon opheffen, scheelt weer vele miljoenen, ze hebben blijkbaar niets nuttigs te doen dus ontslag voor hen allemaal en lekker de standaard WW in die voor alle burgers geld.

 25. Robin Hoed

  Hoe meer je je focust op racisme, hoe meer je het tegenkomt.
  Er is een video met Morgan Freeman op YT, waarin hij zegt “Wil je af van racisme? Praat er niet meer over.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.