“De toon”: het zwakke non-argument van zwakzinnig links

Iedere keer dat een rechtse politicus, columnist, twitteraar, podcaster of blogger iets zegt dat niet helemaal strookt met de politieke correctheid komen de Deugwolven het bos uitrennen. “Dat kan en mag je niet zeggen!” “Kijk nou wat hij zegt!?” “Dat woord mag je niet gebruiken!” “Die term mag je niet uitspreken!” Nooit gaat het over argumenten. Alleen de toon staat centraal.

“Ze zijn uitwisselbaar: de woedende betogen tegen de partijleider van Forum voor Democratie, Thierry Baudet, tegen Geert Wilders van de PVV, of tegen als ‘rechts’ bestempelde scribenten die zeggen wat de verongelijkte criticasters niet willen horen,” schrijft blogger en fractiemedewerker van FVD Robert Bor op de website van ON over de woordspelletjes van links. “De intense bekrompenheid in het denken van de oordelaars duidt op een keurig afgebakend wereldbeeld. De piketpaaltjes zijn geslagen en de morele kaders voor eenieder duidelijk. Treed buiten de dogma’s en morele grenzen van de verongelijkten en je hebt hen als een pitbull in je kuiten hangen.”

Een voorbeeld daarvan is, hoe kan het ook anders, de term boreaal. Tot Thierry Baudet dat woord gebruikte in zijn overwinningsspeech na de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 had niemand er een probleem mee. Maar oh, oh, oh. Hij gebruikte de term, en voila: links werd gek. Opeens werd “boreaal” een “rechs-extremistisch” woord genoemd. Zo kon Baudet weggezet worden als een neo-nazi (altijd lekker: zo zet je hem direct buitenspel) én hoefde links niet in te gaan op de inhoud van zijn speech.

Zoals Robert terecht schrijft wordt deze strategie steeds weer gebruikt door de linkse Deugmensch. Het gaat alleen maar over De Toon. Nooit wordt er gesproken over De Inhoud. Baudet kan zelfs een boek publiceren (hier te bestellen) met een selectie van zijn belangrijkste essays, columns en speeches, maar het maakt totaal geen verschil. De Toon, De Toon, De Toon. Inhoudelijk wordt er niets besproken in de media.

Het is om kotsmisselijk van te worden.

Het enige goede nieuws? Een significant deel van de bevolking ziet daar tegenwoordig doorheen. Helaas vormt dat deel geen meerderheid. Dat is dan weer het slechte nieuws.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Che

  Die Baudet was toch diegene die met trots zijn proefschrift overhandigde aan Le Pen, de Neo nazi en holocaust ontkenner.

  1. Aborifa

   Is dat zo? En wat dan nog.

  2. Xander XXL

   En die Che was dat niet die grote aanhanger van de grootste leugenaar van het westelijk halfrond. Of in ieder geval van z’n criminele vriendjes.

  3. Per

   O ja, dat is het tweede zwakzinnige argument van links: Baudet praat ook wel eens met foute mensen.

  4. Hardline

   Dhr begrijpt het artikel.
   Hij geeft zelf een voorbeeld

  5. Braboworstenbroodje

   @che haalt zijn wazige uitspraak van het gure leugenachtige niet onderbouwende ultra linkse flutblogje de correspondent en dit verhaaltje verzonnen door Marijn kruk.
   @che fabeltjes hier oneindig plempen ,maakt het nog niet de waarheid

 2. Braboworstenbroodje

  @che haalt zijn wazige uitspraak van het gure leugenachtige niet onderbouwende ultra linkse flutblogje de correspondent en dit verhaaltje verzonnen door Marijn kruk.
  @che fabeltjes hier oneindig plempen ,maakt het nog niet de waarheid.

 3. Waldorf_en_Statler

  Nooit gaat het over argumenten. Alleen de toon staat centraal.

  Klopt, argumenten worden geaccepteerd, de toon niet.

  1. Adriaen van Bergen

   hahaha, de toon heeft men gehoord, voor de argumenten is men doof.

 4. Bullshit10

  Nog een keer dan voor iemand die zegt dat fvd een rasities partij is ga Google en tik forum voor democratie en zoek 11 december 2019 zeg dan nog een keer dat fvd rasities is
  Ik zeg degene die dat woord nog gebruikt weet zelf niet wat het betekent stelletje zielepoten
  Stem fvd of PVV ….uit de eu

  1. Waldorf_en_Statler

   Aardige posting stierenstront, maar ik had er nog meer taalfouten in gestopt.

   1. Bullshit10

    Waldorf
    Mooi dat je het met mij eens bent

 5. Mar

  FvD met Thierry Baudet is een beetje uit beeld geraakt. De pijlen van zeurlinks staan nu op andere zaken en personen gericht.

  Ouwe koeien uit de sloot halen bij de website van ON zal niet helpen, denk ik zo maar.

  1. Vanzelf

   “Ouwe koeien”

   Over oude koeien gesproken, FVD heeft 43.000 leden en werd bij de laatste landelijke verkiezingen de grootste. Lust je nog een glaasje linksdraaiende melk?

 6. Meriadoc Brandebok

  Als men zich met die debiele omroep Ongehoord Nederland associeert is het tekenend.

  1. Vanzelf

   Paling!

  2. Bolland

   “Meriadoc Debiel :1) Aartsdom 2) Achterlijk 3) Achterlijk mens 4) Beperkt van verstand 5) Dement 6) Dom 7) Ezelachtig 8) Idioot 9) Imbeciel 10) Machteloos 11) Mafkees 12) Onintelligent 13) Zeer stompzinnig 14) Zeer traag van begrip 15) Zwakbegaafd 16) Zwakzinnig 17) Zwakzinnige

   Uit de heup geschoten lijkt mij dit meer van toepassing op u dan op ON

   1. Meriadoc Brandebok

    Nee, ik roep de geest van Pim niet op om me te informeren over het coronavirus en nodig ook geen fascist uit voor een kletspraatje.

    Triest dat je de debiliteit van deze omroep niet kent. Informeer je wt, zou ik zeggen

    1. Rene van der Grijp

     Heb je nog iets inhoudelijks te melden over het artikel van Bor of waag je je daar niet aan, Brandebok?

     1. Forlan

      Wat dacht je zelf? Op inhoud kansloos

 7. ervi

  Linkse Deugmenschen zijn de ergste soort. Aangemeten pseudo-identiteiten om zelf niet na te hoeven denken, zich verschuilend achter dogma`s over gelijk(vormig)heid en conformisme. Niet mee te discussieren maar wel anderen hun dogma`s opdringen.
  Ondertussen zichzelf verrijkend aan “het kapitalisme” maar dit een ander ontzeggen. Zoals de Gereformeerde ouderling die stiekem dames van lichte zeden bezoekt.
  Gevangen in hun eigen corset van deugdzaamheid zijn ze deerniswekkend maar wel te verafschuwen.

 8. Pierre Tombale

  Slinkslaflinksch richt zich uiteraard alleen op de toon.
  Aan argumenten hebben ze een broertje dood.
  Je zou je wereldvreemheid eens met steekhoudende beweegredenen moeten staven.
  The horror!

 9. Rene van der Grijp

  “De intense bekrompenheid in het denken van de oordelaars duidt op een keurig afgebakend wereldbeeld. De piketpaaltjes zijn geslagen en de morele kaders voor eenieder duidelijk. Treed buiten de dogma’s en morele grenzen van de verongelijkten en je hebt hen als een pitbull in je kuiten hangen.”

  Klopt als een bus. En dat is een rechtstreeks gevolg van het politiek correctisme dat al decennia het heersende paradigma is.

  In feite is politiek correctisme een taboe op de waarheid. Dan krijg je inderdaad een stupide kuddegeest en worden de “dissidenten” met een andere mening verkettert.

  Dat dit op gespannen voet staat met de VVM en alle principes van een vrij land en de democratie is evident. Het westen is ontspoord. De regressie is in volle gang.

  “During times of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.”

  Dat uitgerekend in het vrije westen deze rigide kuddegeest wortel heeft kunnen schieten is onthutsend.

 10. Adriaanv

  Meriadoc heeft reeds aangegeven Jodenhater te zijn, dus racist..
  .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.