De verderfelijke identiteitspolitiek zal uitmonden in een volkomen naar rassen gesegegreerde samenleving

Frits Bosch verzet zich tegen de notie dat we een samenleving moeten scheppen waarin alles wordt ingericht aan de hand van een “afspiegeling van de maatschappij”. “Zo ook in theaters, musea, muziek events, enzovoort. Willen we een volkomen naar rassen gesegegreerde samenleving? Want daar mondt identiteitspolitiek uiteindelijk in uit. Willen we dat echt?” Hij schreef er een artikel over.

Humberto Tan gaat in opdracht van de KNVB racisme op het voetbalveld bestrijden. Tan zei eerder deze week in Op1: “Racisme zal nooit verdwijnen, net als moord en diefstal.” Gekleurde voetballers worden soms belaagd met racistische kreten. Tan wil hun ‘pijn’ verzachten. Hij overweegt de Rooney-regel uit de VS ook hier in te laten voeren. Die regel komt er op neer dat er meer gekleurde trainers komen, mits voldaan wordt aan kwaliteit. Voetballers en scheidsrechters klagen erover dat er zo weinig gekleurde trainers zijn. Ze moeten zich in de trainers kunnen herkennen. In de VS woedt een racistische burgeroorlog, dus voorzichtig wat er op dit gebied daarvandaan komt. De Rooney-regel neigt naar identiteitspolitiek, het verderfelijke selecteren naar eigenschappen waar een mens niets aan kan doen, in dit geval de kleur van de trainer.

Wij kennen hier nogal wat elftallen waar gekleurde spelers royaal in de meerderheid zijn. Wat mij betreft prima en je bent een achterlijke idioot als je je daarover negatief uitlaat. Maar gaan we ook de elftallen die bijvoorbeeld voor 80% uit gekleurde spelers bestaan terugbrengen tot een afspiegeling van de maatschappij, maximaal 10% gekleurde spelers? Want dat is de argumentatie achter identiteitspolitiek: men moet zich kunnen herkennen in de opstelling, conform onze maatschappij. Geldt dat hier dan even niet voor de supporters, Humberto? En gaan we dan ook gekleurde supporters aan de poort weigeren: “sorry maar het quotum van 10% is bereikt”. In restaurants worden 10% tafels voor gekleurde mensen gereserveerd, conform de afspiegeling van de maatschappij. En zo ook in theaters, musea, muziek events, enzovoort. Willen we een volkomen naar rassen gesegegreerde samenleving? Want daar mondt identiteitspolitiek uiteindelijk in uit. Willen we dat echt? Dan ga ik emigreren.

Voor een eertijds geheel blanke bevolking en blanke voetbal supporters, is het wennen in korte tijd voetbalteams te zien die soms vrijwel geheel uit donkere spelers bestaan. Ze kunnen zichzelf niet meer herkennen in die spelers. Dat herkennen geldt dat dan maar één kant op? Geldt dat dan niet voor de supporters? Herkennen zit heel sterk verbonden aan voetbal. Zijn voetbalsupporters opeens racisten geworden? Stel dat in de voetbalelftallen in Suriname zo’n 70% blanke spelers worden opgesteld. Hoe denkt u dat er in Suriname op gereageerd wordt? Hoe zou daar in Burundi en Tanzania op gereageerd worden? Of Rwanda? Wordt dan eigenlijk verondersteld dat wij ‘beter’ zijn? Ik ga daar in ieder geval niet van uit. In die landen zou men het niet pikken, ook al spelen die blanken nog zo goed. Vaak helpt het om zaken te spiegelen: hoe zouden wij dat vinden? Zouden wij dat accepteren? Humberto heeft gelijk: racisme zal altijd blijven, want het zit nu eenmaal in de mens. En dus niet enkel in de blanke mens.

Helpt het plaatsen van camera’s in de voetbalstadions tegen racisme? Nee. Dat helpt Nederland op weg naar een totalitaire samenleving. Is dat overdreven gesteld? Toch niet. Er komen steeds meer camera’s. Je kunt je kont niet keren of je wordt gefilmd. Er zijn steeds meer regels zowel in het private als publieke domein. Alles wordt dichtgetimmerd. We hebben een minister die internet van overheidswege wil kuisen. Nu wordt geroepen om camera’s met gezichtherkenning in voetbalstadions. Wat een inbreuk op ieders privacy vanuit de overheid. Nederland gaat China achterna.

Supporters roepen van alles zoals ‘Joden, Joden, Joden!’ Ik ben Ajacied en vind dat onprettig om te horen, in mijn geval. Ik haal m’n schouders erover op en denk ‘ach, stakkers, ze weten niet beter’. De vrouw van Louis van Gaal is aan alvleesklierkanker overleden. ‘Louis van Gaal, die had een kankerwijf’, ‘Louis van Gaal, die woont alleen’. Deze idioten roepen misschien om even te ontsnappen aan het keurslijf van hun suffe leventje. Supporters jennen en sarren. Ze vertonen kuddegedrag. Het is moeilijk te controleren en dat moeten we ook niet willen. Schouders ophalen, dan waait het over. “Jongens doe dat niet! Dat willen we niet! Stop ermee!”

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Charles Bingley

  Een schrijnend voorbeeld van systemisch racisme:

  ht*ps://www.at5.nl/artikelen/203163/radicaliseringsambtenaar-saadia-ait-taleb-vrijgesproken

  1. denktenk

   Een schrijnend voorbeeld van systematisch racisme ?

   Waar slaat dit op ?

   Omdat nou toevallig een keer niet bewezen kan worden, dat een zwarte corrupt is?

   Man, man, man. Pilletje te laat ingenomen?

   1. Original NL

    Charles ” de lul” enz!

   2. Vrijedenkert

    Madam heeft zich dan volgens de rechter wel aan de wet gehouden dus niet strafbaar of niet bewijsbaar…
    Maar Ait-Taleb en ook Elitak waren het schoolvoorbeeld van niet gewenst, mislukt, falend en peperduur naief-links deradicaliseringsbeleid wat niet gericht was op deradicalisering maar op het spekken van eigen groeperingen en achterban!
    Het subsidieren van dit soort religie’s en organisaties werkt averechts.
    Het enigste beleid wat hier werkt is religieuze radicale haatpaleizen, scholen en organisaties sluiten en opdoeken en radicale imams, recruiters, besturen en idividuen tot ongewenst vreemdeling verklaren en definitief de grens overwippen!

  2. Ritter

   Charles Bingley

   Een schrijnend voorbeeld van systemisch racisme; de dader is gelukkig opgepakt.
   ===================
   Video van de aanval op een 92 jarige vrouw.

   Willekeurig aangevallen 92-jarige vrouw die nu doodsbang is, voelt zich niet langer veilig in NYC

   ht*ps://youtu.be/6jfN1kXPiak

   1. Vrijedenkert

    Voekt zich niet meer veilig?
    Video toont gewoon keihard aan dat ze niet meer veilig is!

  3. Aborifa

   Waar rook is is vuur. Niet te bewijzen zeker. Mevrouw Elatik is ook weggekomen.

  4. Aborifa

   Marokkaan is geen ras. Dus geen racisme. Moslims hebben wel een slechte naam wegens vliegtuigen kapen en in wolkenkrabbers vliegen, mensen onthoofden, piloten in brand steken, verkrachten Yezidis. En zo kan ik nog wel een uurtje doorgaan. Dat krijg je er van.

  5. Gerda2

   CharlesB.@ een schrijnend voorbeeld van systemisch racisme:

   Helemaal niet waar.
   Ze is toch vrij gesproken en waarom zou het met racisme te maken hebben?
   Er kon volgens de rechter geen valsheid in geschrifte worden bewezen.

 2. Xander XXL

  Het is ook een hele vreemde gewaarwording als je naar het Nederlands elftal kijkt.

  1. combat le pelicule

   Ik ben het niet eens met hun politieke statement, ik heb een serieuze afkeer gekregen naar dit “Nederlands elftal”

 3. Piet Klein

  Precies, in voetbalteams, basketbalteams, marathon winnaars, jazz musici etc. zijn donkere mensen in de meerderheid. Humberto waag het niet dat te gaan veranderen en begrijp dat je volledig verkeerd bezig bent als je op andere onderwerpen wel denkt iets te moeten. Alleen racisme bestrijden als het je goed uitkomt en niet als het je niet goed uitkomt zoals bij voetbalteams, basketbal teams etc. Humberto voor alle duidelijkheid je blijft van de die teams af.

  Gelijke kansen betekent nog niet gelijke eindresultaten. Dat ervaren niet alleen mensen met een donkere kleur dat geldt voor iedereen. Wij leven in een land dat in hoge mate niet racistisch is, noch in de overheid, noch onder de bevolking. Dat betekent dat iedereen gelijke kansen heeft in de mogelijkheden die de Nederlandse maatschappij biedt. Maar we zijn ook verschillend in onze kwaliteiten door onze achtergrond en dat geldt voor vele donkere mensen maar ook voor heel veel blanke mensen. Humberto jij bent zelf een voorbeeld van iemand die deze kansen heeft weten te benutten niet alleen omdat de Nederlandse maatschappij je deze kansen bood maar ook omdat je een moeder had die het begreep, maar vooral omdat je zelf de kwaliteiten hebt.

  Wij zijn in Nederland de weg kwijt, lopen de tegenovergestelde richting op we verliezen een maatschappij die in hoge mate niet racistisch is en komen in een maatschappij waar groepen van elkaar gaan vervreemden.

  Blijf van de voetbal teams af en laat donkere mensen oververtegenwoordigd zijn niet vanwege hun kleur maar vanwege hun kwaliteiten, laat donkere mensen oververtegenwoordigd zijn in de top van de jazz niet vanwege hun kleur maar vanwege hun kwaliteiten.

  Als je echt iets wil doen tegen racisme dan geef je je opdracht terug en leg je uit dat donkere mensen zoals jij en velen met jou, kansen kregen, kans grepen en ontzettend veel waardering kregen vanuit heel de samenleving, waarbij huidskleur geen enkele rol speelde.

  Nederland is de weg kwijt

  1. Rene van der Grijp

   +++++

   Eén kanttekening: in de meeste westerse (top)voetbalteams zijn zwarten niet in de meerderheid.

 4. ikweetwatikwil

  In het Nederlands elftal van tegenwoordig, herken ik me niet. Jammer, weer een stukje weg.

  1. Xander XXL

   Daarom is het maar goed dat ze VI boycotten de meeste versta je toch niet.

 5. plakband

  Humberto Tan gaat in opdracht van de KNVB racisme op het voetbalveld bestrijden.

  Humberto is het schoolvoorbeeld van ‘positieve discriminatie’.
  Zonder dat was hij nergens gekomen in omroepland.

  Dat hij de opdracht aanneemt getuigt van weinig zelfkennis en geweten.
  Dat de opdracht slechts aan één persoon is gegeven getuigt van ‘racisme’.
  De opdracht moet liggen bij een groep die een afspiegeling is van de samenleving.
  Dat beklemmende kader wil de KNVB ons mamelijk ook opdringen.
  Laten ze dan zelf het ‘goede?’ voorbeeld geven.

  1. Mar

   Weer niet opgelet, plakband.

   De commissie Mijnals is opgezet om de KNVB en de Rijksoverheid in kennis en zo nodig daad te helpen in het realiseren van haar ambities waar het gaat om racisme, discriminatie en inclusiviteit in het voetbal.

   De samenstelling van de commissie Mijnals is tijdens een eerste bijeenkomst in Zeist bekrachtigd:

   Humberto Tan (tv-presentator/journalist)
   Ruud Gullit (oud-international, oud-trainer en voetbalanalyticus bij diverse tv-stations)
   Daphne Koster (oud-international en manager vrouwenvoetbal bij Ajax)
   Jacinta Lieuwes (voorzitter van amateurvereniging ODIN ’59)
   Ahmed Marcouch (burgemeester van Arnhem)
   Marjan Olfers (hoogleraar sport en recht)
   Robert Geerlings (advocaat, zaakwaarnemer en oud-voorzitter van de Sportraad Amsterdam)
   Jeroen Visscher (organisatieadviseur en oud-gastdocent van de opleiding Coach Betaald Voetbal)

   1. plakband

    @@mar – inderdaad, een beetje niet opgelet.
    Maar deze commissie is beslist geen afspiegeling van de samenleving.
    Kortom, een ongebalanceerde minderheid gaat de meerderheid een standpunt opdringrn.
    Het lijkt verdorie wel linkse politiek.

    1. Mar

     Wat is er dan niet goed aan? Wat mist u op deze foto?

     h**ps://sassets.knvb.nl/sites/knvb.nl/files/styles/ls-1366×768/public/field/image/Commissie%20Mijnals.jpg?itok=_8tPdjoe

 6. Ritter

  En daarbij te bedenken dat bij het incident met Floyd in de VS , tot nu toe, geen sprake is van racisme.

  Wel van hardhandig politieoptreden. Maar bij blanken word ook hardhandig opgetreden.

  Kortom, de hysterie aangewakkerd door o.a. BLM bij het incident is dan ook gebaseerd op een leugen.

  1. ikweetwatikwil

   Mee eens Ritter

  2. Mar

   Nee, natuurlijk niet. Niet alle vier de agenten zijn blank.

   Derek Chauvin had al wel een bepaalde reputatie tegenover zwarten, maar bij George Floyd was echt geen sprake van racisme. Hij arresteerde gewoon een lastige tegenstribbelende niet luisterende man, die verdacht werd van een overtreding.

   1. gedacht

    je bent echt dom , waar kun jij nu uit destilleren dat er sprake was racistisch geweld ?

    Er was heel veel disproportioneel politiegeweld zoals we ook zien bij de anti corona protesten in Nederland. Daar worden ouderen en bloemenmeisjes zonder enige terughoudenheid met de lange lat bewerkt.

    Ik zou zo graag eens van de kenners willen horen waar op gebaseerd is dat het racistisch geweld was in Amerika.

   2. M. Brandenburg

    Ahhh @Mar toont direct aan niet te weten wat er speelde, ze heeft het over vier agenten, nee er was maar 1 agent, en waarom dat mag je zelf uitzoeken. Daarnaast is het zo dat ondanks dat zwarten meer met de politie in aanrakning komen dan de blanken, maar 13% van de bevolking is zwart maar ze plegen bijvoorbeeld 53% van alle moorden, wanneer we naar de andere criminaliteit kijken word het enkel maar erger, maar het zijn de balnken die vaker omkomen na contact met de politie, sterker nog, uit de data blijkt overduidelijk dat zwarten veel minder kans maken om in contact met de politie om het leven te komen, dus waar komt het racisme vandaan? Omdathet nu toevallig een blanken was, meeste mensen komen om het leven na contact met een zwart agent, en dat geldt ook voor de zwarte bevoking aldaar.

 7. Adriaen Beyer

  We betalen nu leergeld, multiculti werkt niet.
  Wat spreekt er eigenlijk tegen een exclusieve samenleving?
  Terug naar onze respectievelijke roots. Afrika voor de Afrikanen.
  Vreedzame coëxistentie tussen langs culturele weg gedefinieerde volksgemeenschappen.
  Of blijven we liever met geweld alles in een niet functionerende smeltkroes proppen?
  Het is nog niet te laat….

 8. Rene van der Grijp

  De voetbalwereld is juist een schoolvoorbeeld van hoe het zou moeten: de besten krijgen een contract, ongeacht hun huidskleur of afkomst.

  Wel zitten er onder de hooligans racisten. Dat kan wat mij betreft niet streng genoeg aangepakt worden.

 9. Jannes-46

  Dan wordt de landkaart van Van Kooten en De Bie gelukkig toch nog werkelijkheid. Iedere groep zijn eigen stukkie Nederland. Maarrrrr…….laten we dan eerst eens alle raddraaiers, profiteurs en illegale mee-eters retourneren naar het oorspronkelijke land van herkomst.

 10. NoDoubt

  We waren een tolerant en vriendelijk land. Door de grenzen maar open te stellen door Rutte en misbruik lid van de EU, en het niet beschermen door dezelfde heren en dames, zal NL en EU stevenen op de afgrond. We zullen dagelijks worden gehersenspoeld door de MSM. Want die durven geen tegengeluid te laten horen, want dan worden ze afgebrand of verliezen adverteerders. De volgende stap wordt een burgeroorlog en zullen we overal plunderingen en moorden zien. Omdat niemand meer beschermd wordt voor wie hij is. Blanken mogen namelijk niets zeggen over zwarten omdat ze niet mee kunnen voelen maar moeten wel meegaan in hun slavernijverleden terwijl zwarten ook geen slaven zijn. Er zal geen saamhorigheid meer zijn. Einde welvaar, democratie en vrijheid. Vast staat dat wij een derde wereldland zullen worden binnen 20 jaar.

 11. ego mirantibus

  ” De Rooney-regel neigt naar identiteitspolitiek, het verderfelijke selecteren naar eigenschappen waar een mens niets aan kan doen, in dit geval de kleur van de trainer “.

  We gaan het straks nog meemaken dat de scheidsrechter een vrije trap toekent, de keeper een muurtje formeert en de scheidsrechter de keeper een gele kaart geeft omdat het muurtje niet divers genoeg is en geen afspiegeling is van de samenleving.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.