Experimenteel coronavaccin VS slaat aan! ‘Mogelijk dit jaar nog op de markt’

Een experimenteel vaccin van de farmaceut Moderne heeft positief gewerkt op 45 proefpersonen. De farmaceut laat weten dat men na gebruik van het vaccin antistoffen kon vinden in de lichamen van de proefpersonen. Dit betekent goed nieuws aldus Moderna! Ook de bijwerkingen zijn gering – sommige proefpersonen hadden last van hoofdpijn of misselijkheid maar daar bleef het dan ook bij. 

Er is mogelijk goed nieuws vanuit de VS, een vaccin – dit jaar nog! – lijkt steeds meer haalbaar. Moderna heeft succesvol een experimenteel vaccin getest. De resultaten zijn hoopgevend, men vond antilichamen, en de bijwerkingen zijn gering.

Deze maand nog zal het bedrijf een trail starten met 30.000 proefpersonen, en als dat ook allemaal positief verloopt dan kan men de massaproductie gaan starten.

,,Het is de bedoeling dat we in ieder geval begin volgend jaar zo’n 300 miljoen doses van vaccin beschikbaar hebben.”

Toch moet men nog niet te positief gestemd zijn. Er is en blijft nog veel onduidelijk, bijvoorbeeld hoe lang de antistoffen werkzaam blijven in het lichaam. De duur van de immuniteit is dus nog onzeker, want het zou zomaar kunnen dat na enkele maanden de immuniteit tegen het coronavirus verdwijnt.

Toch is Anthony Fauci, adviseur voor coronazaken in de VS – alhoewel de vraag is: hoelang nog – positief over deze ontwikkelingen. Toch moet men niet verwachten dat iedereen direct een vaccinatie kan aanvragen.

,,Geen enkel vaccin geeft 100 procent bescherming. Daarnaast kan het zomaar nog eens anderhalf jaren duren voordat iedereen in de Verenigde Staten toegang heeft tot het vaccin.”

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. M. Brandenburg

  De commentaren van hen die altijd angstzaaien zijn nog het leukst om te lezen, zeker wanneer je doorhebt hoe ze werken. Eeerst gaan we allemaal dood aan Corona, dan blijkt dat het maar een miniscuuldeel is van de bevoliking, we roepen we kunnen ons normale levenniet oppakken tot er een vaccin is, op het moment dat er nieuws komt, dat er een mogelijk vaccin aankomt, veel sneller dan de alarmisten dachten, salaan ze als een blad aan een bom in de wind om, en beginnen te roepen vaccins beschermen niet 100%. Je ziet telkens het beeld terugkomen, iedereen moet heel bang zijn, en beseffen dat er geen ontkomen is aan de totalitaire samenleving waarbij de zogenaamd gekozen gaan beslissen wat mag en wat niet en hoeveel vrijheid je per keer mag genieten.

  1. ervi

   M.Brandenburg: volledig mee eens

 2. Filthje

  gelukkig bepaal ik zelf altijd nog als ik een vaccin neem of niet en aangezien ik al jaren mijn griepprik niet meer haal en ook het vaccin tegen de Mexicaanse griep niet heb gehad is mijn gezondheid nog nooit zo goed geweest als vandaag de dag.
  Dus veel plezier met dit vaccin maar bij mij komt die niet in mijn lichaam!!

  1. Charles Bentley

   Ja leuk maar vertoon je dan voortaan ook niet meer in de buurt van oude mensen en bejaarden met een zwakkere gezondheid dan jij.

   1. Blitzkrieg

    Charles Bentley :
    Quote : “Ja leuk maar vertoon je dan voortaan ook niet meer in de buurt van oude mensen en bejaarden met een zwakkere gezondheid dan jij.”
    Waarom niet? Dit soort debiele redenaties heb ik nooit gehoord bij een andere seizoensgriep. Tuurlijk als je een griepje hebt blijf je een beetje uit de buurt van andere mensen, dat is met corona niet verandert.

    1. Charles Bentley

     Okee.

 3. Willem Bever

  End dat gezever over HET VACCIN is ook om triest van te worden.
  Een virus muteert je hebt hoogstens een behandelmethode.
  Allemaal valse hoop

  1. Mickel Bloemkust

   Wie zou er nou het beste op de hoogte zijn om te kunnen beslissen of die term gewoon toepasbaar is:
   jij of al die virologen die aan het testen zijn???

   You useful idiot.

 4. Xander XXL

  Nou kom er maar in allemaal doemdenkers. Het slechtste scenario die we maar konden bedenken.
  TRUMP heeft het vaccin in handen, hoe verschrikkelijk zal dat zijn.

  1. Mickel Bloemkust

   Ga je schuilgat maar vast in.

  2. SubTec

   Trump vormt geen enkel gevaar. Die zal eerder helpen dan wat anders doen. Maar ik denk dat Trump helemaal niet onder de indruk is van Covid-19 en eerder gaat kijken hoe hij de pharma-industrie die deze Corona-scam opgezet hebben kan aanpakken. Het is niet voor niets dat hij WHO en de Amerikaanse RIVM al opzij heeft gezet. Hij weet dat hij belazerd wordt door deze organisties. Deed Rutte dat ook maar!

 5. Che

  test

 6. Paardenmiddel

  Volgens mij is er al een dode te betreuren.
  En enkele meisjes die tegen baarmoederhalskanker zijn gevaccineerd, hebben kanker ontwikkeld.
  Kijk, zo doe je dat als je (volgens de plannen van bill gates,) 7 miljard mensen, wil terugbrengen naar 5 miljard. Filmpje over het reduceren van mensen, is gewoon te zien op youtube

 7. SubTec

  Ik haalde al geen griepprik dus zal ik ook geen vaccinatie halen voor een griep die minder erg is dan de normale griep.

 8. SubTec

  Waarom een vaccin voor een griepje waar al een effectief medicijn tegen is?
  En laat Bill Gates en zijn familie maar als eerste aan de beurt zijn… wedden dat hij daarvoor bedankt?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.