Haha, het viel te proberen! Viruswaanzin verliest kort geding, maatregelen blijven in stand

Het kabinet hoeft de coronamaatregelen niet af te schaffen, zo heeft de rechtbank in Den Haag vanmiddag besloten in een kort geding van protestgroep Viruswaanzin. De Staat heeft volgens de rechter namelijk zorgvuldig gehandeld, omdat het beleid is gebaseerd op vooraf ingewonnen advies bij het Outbreak Management Team (OMT).

De actiegroep dacht kennelijk dat de Staat hén moest overtuigen van de effectiviteit en noodzaak voor de genomen maatregelen, en dat is dus niet zo. De Staat kan in principe ieder advies naast zich neerleggen, want het is en blijft uiteindelijk een politiek besluit, en niet eentje die perse moet zijn gebaseerd op (onvolledige) kennis.

Viruswaanzin pakte het ook wel heel dom aan wat dat betreft, door te claimen dat het coronavirus minder gevaarlijk is dan de griep. Dat leek misschien zo toen China het virus in het begin van dit jaar nog onder ‘controle’ zei te hebben (met hun 80.000 besmettingen, haha). Maar van alle dingen die er mis zijn gegaan wat betreft het virus, kiest men dus voor een wetenschappelijke discussie over hoe gevaarlijk het nou precies is? Dat is toch raar?

Niet de discussie over waarom er geen beschermende kleding voor zorgpersoneel werd geregeld en hoe het kabinet en het RIVM tot de conclusie kwamen dat dit niet nodig zou zijn? Of waarom in het begin van de crisis landen als Zuid-Korea en Singapore, die ervaring hadden met SARS, wél mondkapjes droegen (en hier effect van zagen), maar dit in Nederland niet nodig zou zijn?

Een discussie over zulke missers zou wellicht meer kans van slagen hebben gehad. Voor de meeste fouten van het kabinet en het RIVM was namelijk allang bewijs, in de vorm van onderzoeken, maar die werden  niet serieus genomen. En dan had Viruswaanzin misschien een kans gehad om aan te tonen dat de Nederlandse overheid wellicht zélf de boel heeft laten escaleren en daarom die strenge maatregelen heeft genomen.

Maar nee, in plaats daarvan besmeurt Viruswaanzin het ‘anti-lockdownkamp’, al zijn ze daar zeker niet alleen in. Ze zullen binnenkort wel worden afgewisseld door de anti-vaxxers die denken dat het vaccin een 5G-chip bevat of iets dergelijks.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Cycle25

  80000 in China…Qatar met 3.2 miljoen inwoners tellen meer dan 100000 besmettingen, en o, o…wat is links trots op China. Het bruinhemden gedrag groeit gestaagd, trots dat China tenminste de zaakjes op orde heeft, ondanks dat ze miljoenen mensen onderdrukken en de grootste racisten zijn op deze wereld, gaat links helemaal mee in de CCP doctrine.

  1. JochemX

   China geeft volstrekt onbetrouwbare cijfers.

  2. Robin Hoed

   Links is trots op links.
   Daarom is links nu ook niet meer trots op Rusland, want die zijn niet meer links.

 2. Xander XXL

  Bij voorbaat kansloos met vooringenomen rechters van dezelfde kleur als de tegenpartij.

 3. Bullshit10

  Wout kan de waarheid niet zien hij heeft mijn berichtje verwijderd
  Zal zo wel een ban KRIJGEN

 4. Nexit218

  In hoeverre je deze mensen serieus moet nemen daargelaten,ze ondernemen i.i.g actie op een normale manier. Kunnen een hoop “gekkies”nog een voorbeeld aan nemen!

  1. Bullshit10

   In hoeverre je deze mensen serieus moet nemen ze doen in ieder geval iets beter dan wout die op zijn stoel blijft zitten en maar angst blijven zaaien.dat is een teken van zwakte de échte waarheid heeft wout ook nog niet ontdekt

   1. Nexit218

    Inderdaad!

   2. NoDoubt

    Ik ben het met je eens. Er zijn nog mensen die reëel blijven denken en meedenken. Objectief gezien is het toch raar dat een land op slot gaat bij 6100 doden en dat het ten kosten gaat van bedrijven, werkers en burgers. De kern is toch nog altijd dat je van je vrijheid wordt beroofd. Elke keer roepen ze weer dat er zoveel besmettingen geteld zijn maar er komen amper doden bij. Viruswaanzig heeft ook aangetoond dat de PCR testen (wattenstaafjes) helemaal niet betrouwbaar zijn. Zij hebben aangegeven dat als je ´positief´getest bent je een IFR test moet laten doen, dan weet je of je echt een virus hebt. Mensen hebben al een vergelijkbare virus nav de vorige griep golf. 2 jaar terug waren er 9400 doden. Toen ging de economie ook niet op slot. Wij vereren vandaag de dag onze oorlogshelden maar ik kan u verzekeren dat in de oorlog dit niet werd gedaan omdat alle mensen door Duitsers bang werden gemaakt, vaak met propaganda. Het is vandaag de dag niet anders.

 5. A-BBa

  Ik hen laatst een stukje van de rechtzaak gekeken. Het waren ook echt wel een stelletje amateurs bij elkaar dat groepje van Viruswaanzin.

  1. Bullshit10

   ABBa
   Hoezo verklaar je nader ze hebben die rechter en het OM duidelijk en hun hermd gezet
   Voor dat je wat zegt moet je eerst álles kijken

   1. A-BBa

    Helemaal niet. ‘In zijn hemd gezet’ is wel de juiste uitdrukking van de kleding die onze held aanhad in de rechtzaal. Gepaste kleding, bijvoorbeel net pak, stropdas etc., is een uiting van respekt voor de rechter. Een hemd wat zover openstaat dat het lijkt of je de griffier probeert te verleiden met je borstharen niet. Alles wat ze zeiden was zonder hard juridisch bewijs en zonder overtuiging. Ik bedoel hiermee niet dat ze geen gelijk hadden. Maar hun manier van aanpak in de rechtzaak was een garantie voor het verliezen van de zaak. Dar bedoelde ik. Niet dat ze ongelijk hadden of dat ik het hen niet gunde. Maar als je bij mensen geld in gaat zamelen om een rechtzaak te kunnen voeren moet je niet zeggen: “meedoen is belangrijker dan winnen”.

 6. Charles Bingley

  Ik vindt dat de pappies van Viruswaanzin zichzelf een passende naam hebben aangemeten.

  1. Charles Bingley

   vindt = vind

   1. Nexit218

    En wat jij vind wekt bij niemand intresse!

  2. Original NL

   Narcist!

 7. RPML

  De Staat kon niet aangeven waarom:

  – Op grond van welke cijfers er voldaan wordt aan de definitie van een pandemie…
  – Er op grond van de sterftecijfers gesteld kan worden dat het een levensgevaarlijke ziekte is die gezonde mensen dodelijk kan treffen die de maatregelen zou billijken…
  – De 1.5 meter wetenschappelijk is aangetoond voor Corona waarbij op dat moment al bekend was dat aerosolen de verspreiding bevorderen

  De rechter verwijst vervolgens naar het OMT, zou je het OMT aan willen pakken dan verwijzen ze naar het Kabinet die de beslissing heeft genomen, pak je het Kabinet aan dan verwijzen ze naar De Jonge, en zou je de Jonge aanpakken dan verwijst hij naar het RIVM, en zou je het RIVM aan willen pakken dan verwijzen ze naar de WHO… welkom in de ambtenarij, wel de macht, maar niet de verantwoordelijkheid.

  1. Paardenmiddel

   Viruswaanzin doet tenminste wat.
   Alleen al deze processen maakt mensen wakker en stemt tot nadenken.

 8. kees cup

  Ach in China gingen ze niet dood aan corona, maar aan longontsteking. Net als in Nederland, bij iedereen die niet getest was.
  Maar dood gingen ze wel !
  Wat zijn dan de verschillen in resultaat op dit gebied tussen de boze dictatuur China en de geweldige democratie Nederland ?

  1. Bloemkist

   Zo moeilijk is dat niet, vriend!
   Als je dit bericht in China op het internet had gegooid in plaats van hier Nederland het begin van een moeilijke moeilijke periode kunnen tegemoet zien. Wees blij dat we hier geen “””sociaal kredietsysteem”” hebben.

 9. NoDoubt

  De journalist heeft niet goed opgelet. De rechter heeft erkend dat covid-19 niet gevaarlijker is dan een griep. De rechter heeft afgewezen dat 1,5 meter moet worden opgeheven. Dus beter opletten

  Met betrekking tot 5G geldt dat een menselijk lichaam bestaat uit DNA. DNA bestaat uit geladen elektronen en virussen bestaan uit atomen en dus ook elektronen. Dat is ook de reden waarom virussen door een ionisatie apparaat uitgeschakeld kunnen worden. En daarmee ook met de juiste technologie gemanipuleerd kunnen worden. Dus indien die technologie zou bestaan, is het mogelijk om virussen te creëren. Vergeet niet dat Covid-19 een synthetische virus is.

  1. Bloemkist

   Het is het is helemaal geen synthetisch virus.

  2. Kleurloze Politiek

   @A-BBa

   De redenering dat Nederland onnodig in een slimme Lockdown is geweest is totaal niet juist..
   Kijk dat er twee jaar geleden ongeveer 9 duizend doden aan de influenza virus zijn geweest en dit jaar maar gelukkig 6 duizend is omdat de influenza geheel vrij werd gelaten om een immuniteit te creëren.

   En dat hebben we bij covid 19 juist met een slimme Lockdown juist willen voorkomen want als we dit virus vrij zijn gang laten gaan betekent dit catastrofale gevolgen zoals dat in Brazilië en in sommige Europese landen is gebeurd.

   Dus dat er gelukkig maar 6 duizend doden zijn gevallen is niet omdat het virus minder gevaarlijk was maar juist omdat Nederland er aan gewerkt heeft

 10. Willem61

  Wout Willemsen, het zou goed zijn om je eens te gaan verdiepen in de COVID materie, dan kom je wellicht tot andere conclusies, maar ongefundeerd stukjes schrijven over viruswasnzin en Vaccinaties, is niet erg geloofwaardig. Ga onderzoeken. Als je dat goed hebt gedaan. Kom dan terug met een goed verhaal.

 11. Bolland

  Vermoed D 66 rechter

 12. JochemX

  Het gaat erom of de situatie zo ernstig is dat het gedeeltelijk opschorten van grondrechten gerechtvaardigd is. Een juridische kwestie. Rechters zijn ook mensen die promotie willen maken, dus die komen met een oordeel dat de politiek graag hoort.

 13. SubTec

  Ik heb begrepen dat de rechter wel accepteerde dat Corona inderdaad niet gevaarlijker is dan een gewone griep.
  Dat is in ieder geval al iets.

  1. combat le pellicule

   Klopt, Corona is minder dodelijk dan een onschuldig wintergriepje. De mensen die er aan overlijden waren stokoud en toch al ziek. Die tellen ze allemaal mee om ons bang te maken.

 14. Lex

  Die stomme kop met HAHA.

  De hele economie gaat naar de klotten HAHA
  Winkels gaan achter elkaar failliet HAHA

  Mensen kunnen straks hun hypotheek niet meer betalen HAHA

  Dat stompzinnige HAHA slaat nergens op.

  Deze menzen vechten voor onze vrijheid.

  Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar we moeten door gaan net zolang dat er een medicijn komt of vaccine. hopelijk komt dat dan snel voordat er geen winkel meer open is of gaat.

  De winkels hadden het al moeilijk door concurrentie van het internet.

 15. harte385

  Had je anders verwacht dan???? De rechters vallen onder de zelfde ambtenaren kliek als de overheid voor burger terroristen.