Hahaha! Trump trollde Russische trollen met een cyberaanval

De Amerikaanse president Donald Trump heeft aan The Washington Post bevestigd dat hij in 2018, tijdens de tussentijdse verkiezingen, toestemming heeft gegeven voor een cyberaanval op Russische trollen. Het zou gaan om de Internet Research Agency (IRA).
Deze Russische IRA-trollen zouden dus zijn aangepakt met toestemming van Trump. Dat klinkt natuurlijk niet erg geloofwaardig, maar wel heel grappig. Het is namelijk niet echt iets voor Trump om zo’n ‘overwinning’ tot wel twee jaar na de daad onbesproken te laten. Hierdoor lijkt het alsof hij, volledig onzelfzuchtig, de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen heeft helpen beschermen.

Het kan natuurlijk dat Trump over een cyberaanval in werd gelicht en gewoon groen licht gaf voor een tegenaanval, zonder de details echt te weten, en dat hij daarna op de hoogte werd gesteld van wat ze nou precies hebben ‘geraakt’. Het verhaal, Trumps’ versie althans, klinkt in ieder geval niet erg aannemelijk.

Hij gebruikt het verhaal ook direct om zijn voorganger Obama aan te vallen. Die zou er in 2016 al van op de hoogte zijn en er niets tegen hebben gedaan (of willen doen). Al werden er wel sancties op Rusland gelegd, juist vanwege die hack-pogingen. Maar dat haalde natuurlijk niet erg veel uit. Volgens mij hoopt Trump gewoon dat ‘zijn cyber-tegenaanval’ is blijven hangen bij mensen tegen de tijd dat ze gaan stemmen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. GvdGvd

  Donald T een man met ballen !

  1. kees cup

   ” een man met ballen ! ”

   Jaja een ware patriot, hij heeft zelfs nog een militaire opleiding gevolgd, is ook nog zoiets als officiertje geworden.
   Maar toen zijn leeftijdsgenoten opgeroepen werden om de USA te dienen in Vietnam, had de dappere Donald plotseling medische (voet)klachten.
   Later werd hij, naar eigen zeggen, de gezondste presidentskandidaat aller tijden.
   Een patriot.
   Met ballen?

 2. Brenda Welsh

  Tot dusverre kenmerkt de regeerperiode van Trump zich tot het aanvallen van zijn voorganger bij tijd en wijle. Toekomstige presidenten kunnen zich opmaken om de failures van deze op hun beurt ongedaan te maken.

  1. Vanzelf

   Nee

   1. Charles Bingwatch

    Pantja sila

    1. Vanzelf

     wesley benley

     1. Charles Bingwatch

      etc

     2. gedacht

      enz

     3. Vanzelf gedacht

      Uiteraard natuurlijk en vanzelf.

     4. gedacht

      weer enz

     5. Charles Bingwatch

      weer fisifisi

     6. Charles Bingwatch

      usw

 3. Beukman

  Hij gebruikt het verhaal ook direct om zijn voorganger Obama aan te vallen. Die zou er in 2016 al van op de hoogte zijn en er niets tegen hebben gedaan (of willen doen).

  Dat is dus dikke onzin. Obama heeft Rusland destijds meteen op het matje geroepen voor het hacken van de computers van de Democraten, en heeft Putin om uitleg gevraagd, waarna hij het land economische sancties heeft opgelegd.

  Ook merkwaardig is dat Donald de verhalen dat Russische tr0llen probeerden het stemproces via hacks te beïnvloeden altijd afdeed als onzin, waarmee hij lijnrecht inging tegen zijn eigen inlichtingendiensten, die hij afdeed als een onderdeel van “Deep State”. Zijn aanhangers op DDS deden dat dus ook.

  Het is daarom de vraag wat er van dit nieuwe verhaal waar is. In ieder geval blijkt er opnieuw uit dat Donald lijdt onder een gigantisch minderwaardigheidscomplex richting Obama.

  1. M. Brandenburg

   Beukman liegt weer en verdraaid op linkse wijze de waarheid.

   “Ook merkwaardig is dat Donald de verhalen dat Russische tr0llen probeerden het stemproces via hacks te beïnvloeden altijd afdeed als onzin, waarmee hij lijnrecht inging tegen zijn eigen inlichtingendiensten, die hij afdeed als een onderdeel van “Deep State”.”

   Nee Trump heeft nooit de verhalen afgedaan als onzin, hij heeft de onzin af gedaan als onzin alsdat hij gewonnen heeft door die tr0llen. Wat ook blijkt uit de vrijgegeven documenten en wat onderzoek ook heeft aangetoond. Beukman de men met de geestelijke beperking liegt weer.

   Trump won, omdat vanaf het begin meer mensen achter hem aanliepen, kijk enkel maar naar de evenementen, bij zijn evenementen moesten van dag één mensen woprden weggestuurd omdat er te veel waren, bij Hillary moesten studenten van universiteiten worden ingereden om een paar honderd man op de been te krijgen, waarbij die studenten studiepunten konden krijgen, wat ook nog eens een totaal ongewenste situatie is.

   Trump heeft gewonnen omdat de crimineel Hillary in nog geen 500 gemeentes van de 3141 geliefd was en men massaal voor Trump koos. En andere reden die aantoond waarom popular vote ongewenst is, immers je wilt niet dat twee kleine locaties gaan beslissen voor het hele land.

   Mijn voorspelling op basis van de twee organisaties ‘leaving the left’en ‘leaving the plantation’is dat de democraten een gigantische onoverkoombare klap gaan krijgen en de laatste verkiezingen alwaar de democraten werden weggevaagd nog groter gaat uitpakken. Niet alleen dat, maar alles wijst erop dat de Democraten geen enkele kans maken bij de mid-terms, waardoor de Republikeinen een ongeevenaarde meerderheid krijgen in beide huizen. De laatste vier jaar voor Trump maakt vervolgens dat het land openligt om de beerput te legen en de deepstate inderdaad de nek om te draaien.

 4. Waldorf_en_Statler

  Het verhaal, Trumps’ versie althans, klinkt in ieder geval niet erg aannemelijk.

  Dat ik dat nog op DDS mag lezen.
  Al is het slechts een aanname, het is toch hoopgevend.

  1. Charles Bingwatch

   Het moet niet gekker worden.

   1. Battersbridge

    Bij Trump kan alles gekker. Dat mag gezegd worden.

 5. Bes Tolen

  Het lijkt een fantasieverhaal.

  1. Waldorf_en_Statler

   Helaas, Trump is bizarre realiteit.

   1. Vanzelf

    Nee

 6. Adriaen van Bergen

  Na zijn geweldige speech op Mount Rushmore gaat hij de verkiezingen landslide winnen.

  1. Battersbridge

   Weet hij het zelf al ? Dat is niet zijn bedoeling.

 7. M. Brandenburg

  “Die zou er in 2016 al van op de hoogte zijn en er niets tegen hebben gedaan (of willen doen). Al werden er wel sancties op Rusland gelegd, juist vanwege die hack-pogingen.”

  Dat is al onomstotelijk bewezen en is een van de vele zaken die uit de vrijgegeven en vrijwel niet zwartgelakte documenten gebleken en opgenomen in een van de vele onderzoeken die de Democraten persoonlijk en als partij boven het hoofd hangen. Zou laat ruimte voor speculatie, de vrijgegeven documenten laten dat niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.