Trump kan weer even ademhalen: Voor het eerst in maanden geen coronadoden in New York

Trump kan weer even ademhalen: Voor het eerst in maanden geen coronadoden in New York

Donald Trump bij een persconferentie over corona. Bron: Screenshot Witte Huis.

Na bijna zestien weken zijn er voor het eerst geen personen overleden aan het coronavirus in New York. De Amerikaanse president Donald Trump kan dus even opgelucht ademhalen, aangezien zijn aanpak van het coronavirus niet van onbesproken gedrag is.

Enkele maanden geleden, op 11 maart, viel in The Big Apple de eerste coronadode. Sinds 13 maart ging er sindsdien geen dag meer voorbij zonder dat er doden waren te betreuren in de miljoenenstad.

Maar Amerika is er nog niet. In de staten Texas en Florida neemt het aantal coronapatienten en doden nog altijd toe.

Zowel binnenlandse als buitenlandse reizigers die naar New York afreizen moeten veertien dagen in quarantaine. Inwoners van de stad worden gevraagd om mondmaskers te dragen en zich te houden aan sociale afstand.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties