Halsema en Aboutaleb tegen kabinet: “Als de cijfers stijgen, moet je straks een alternatief achter de hand hebben”

De burgemeesters van respectievelijk Amsterdam en Rotterdam hopen dat het kabinet extra maatregelen voorbereidt als het aantal besmettingen blijft stijgen. Want ze beseffen allebei dat er nog geen alternatief klaarligt, en willen dat het kabinet maar weer eens lockdown-plan uit de hoge hoed tovert.

Aboutaleb betreurt het dat de anderhalve meter sleets is geworden, mensen negeren deze regel in grote getallen. Aboutaleb maakt zich ook grote zorgen om Rotterdam, hij vreest dat het Offerfeest ook een brandhaard kan veroorzaken. 20 tot 30 mensen in één woonkamer is namelijk gebruikelijk bij dit feest.

Binnen de samenleving zie je duidelijk een trend: mensen worden lakser, en gemakzuchtiger wat betreft de regels. De kritiek op de anderhalvemetersamenleving werd dan ook steeds groter de afgelopen maanden. Los van het feit wie er nu gelijk heeft – wel of geen anderhalve meter – het aantal besmettingen stijgt weer.

Het is logisch dat men aan het nadenken is over een vervolgplan. Beter dat we goede voorbereidingen nemen, dan dat het virus ons weer verrast en we weer drie maanden in een ‘intelligente lockdown’.

Toch is het grappig om te zien dat men vanuit de samenleving en de politiek steeds meer gaat inzien dat een mondkapje wellicht toch wel werkt. Dit gaat in tegen wat het RIVM al tijden roept, dat een mondkapje dragen niet veel uitmaakt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Xander XXL

  Fijn dat er nu ook al een “gezagsdrager” is die expliciet een duidelijke reden van besmetting noemt. BINNEN. En passant wordt de drukte buiten ook nog even genoemd maar dat komt er al minder overtuigend uit.
  Maar het meest ongeloofwaardige zijn de personen die nu door Rutte en cornuiten zijn in geschakeld om de angst en paniek onder het volk gaande te houden.
  Ze zien hun macht tanen.

 2. Bullshit10

  Maak je geen zorgen die tweede golf komt wel daar zorgen onze ambtenaren en staatsomroep en staatszenders wel voor wand zolang er corona is zo lang kunnen ze de demonstraties ook verbieden en hebben ze een reden om de verkiezingen uit te stellen

  1. Lefty

   @Bullshit: Zoek hulp, u lijdt aan paranoïde verschijnselen. Dit is geen staatsgreep, maar een optater van moedertje natuur. Het menselijk ras vliegt eruit als we zo doorgaan. En we aan zo door natuurlijk. Arme kinderen die nu nog geboren worden.

   1. Petrazoveel

    Met uw opmerking over kinderen die nu nog worden geboren ben ik het wel eens, maar dan om hele andere redenen dan ‘de optater van moedertje natuur’.

    Voor de rest: droom maar lekker verder, Lefty!

    1. JFU

     Halsema heeft wel een alternatief,en daar heeft ze ervaring mee….met duizenden op een plein gaan staan demonstreren…doet ze braaf ook mee….en zonder besmettingen…opgelost!

    2. Lefty

     @ Zoveel: U gelooft in complottheorien? Leg me dat eens kort uit, ik geloof er namelijk niet in.

     1. Robin Hoed

      Complot “theorien” zijn geen theorien meer.
      Het is al meer dan eens gewoon een complot gebleken. 😎

 3. ikweetwatikwil

  Gisteren zag ik in een winkelcentrum Marokkaanse families die elkaar tegen kwamen elkaar stevig omhelzen. Bedoeld Aboutaleb dat misschien?

 4. JochemX

  Getalsmatig is er al tijden geen sprake van een epidemie. Toch een complot? Iedereen moet straks kennelijk gevaccineerd worden anders dreigt een miljoenenstrop.

  1. Xander XXL

   Nee dat bedoeld hij niet want dat zijn landgenoten.
   Als dat zo was verbood hij dat Suikerfeest wel met 30 mensen in een kleine ruimte maar het is net zo’n selectieve wegkijker als de rest.

 5. Waldorf_en_Statler

  Hier op de Eindhovensedijk zie ik wel opvallend veel militaire voertuigen rijden.
  Ziet er niet goed uit, ik vrees voorbereidingen voor een overheidsingrijpen.

  1. Che

   Ook op het Wilhelminaplein veel activiteiten.
   Staatsgreep?

   1. Waldorf_en_Statler

    Ook al in het hoge Noorden.
    Verontrustende ontwikkelingen.

    1. Fortiori

     Als dat familie is mag dat. Geen enkel beletsel.

    2. Heinz

     In de Oudemansstraat ook veel activiteit. Er is daar een zonnestudio en pakketdienst service punt gevestigd.

     1. Waldorf_en_Statler

      Zou dit de oorzaak kunnen zijn ?
      h**ps://www.google.nl/search?sxsrf=ALeKk02URXYIL-PVoZAmGPD1tvUBW30fJw%3A1595498062085&source=hp&ei=Tl4ZX5K7AsT5kwWO9abQBQ&q=kazerne+oirschot+plattegrond&oq=k&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQARgBMgQIIxAnMgQIIxAnMgQIIxAnMgUIABCxAzIFCAAQsQMyBQgAELEDMgUILhCxAzIFCAAQsQMyCAguELEDEIMBMggILhCxAxCDAToHCCMQ6gIQJzoHCC4Q6gIQJ1DZEljZEmC4I2gBcAB4AIABX4gBX5IBATGYAQCgAQGqAQdnd3Mtd2l6sAEK&sclient=psy-ab

 6. Carstens van Schagen

  Halsema en Aboutaleb, twee handen op één islambuik.

 7. J.C.

  Niemand neemt tegenwoordig nog verantwoordelijkheid. Dan is de eerder beproefde ruggenspraaktruc van Halsema bij de grove en grote niet door haar gehandhaafde Damovertreding van de coronamaatregelen, zoals in het hier vermelde artikel (Halsema en Aboutaleb tegen kabinet: “Als de cijfers stijgen, moet je straks een alternatief achter de hand hebben”) een mooi middel om ook nu weer toe te passen. En Rutte III komt er ook weer mee weg, want “er wordt wel eens vaker iets tegen mij aangehangen”.

  1. J.C.

   Kortom: de ruggenspraaktruc wordt hier weer toegepast.

 8. andergeluid

  Hebben Halsema en Aboutaleb wel eens gehoord van vluchtelingen asiel zoekers ( gelukzoekers ) en alle toeristen die zo maar weer in ons land komen en van allerlei ziektes meenemen ? het open grenzen beleid dat ze zo maar de EU landen in en uit gaan ????
  En daar voor zouden wij dan allemaal een mondkapje moeten gaan dragen ??? die zeker buiten niet helpen hebben ze soms aandelen in de Agenda 2030 ?
  Die Ab Osterhaus die overal te zien is op de linkse Media die een fles whisky opentrekt als er gebeld word dat er een meisje ernstig besmet is dat die een order krijgt voor de vaccins ??? is overal op het net te vinden maar daar horen we niemand over bij de linkse kliek ?? kijk hier maar youtube.com/watch?v=TGqiLdi_F2E

 9. andergeluid

  Als jullie Linkse rakkers nu echt een ruggengraat hebben eisen jullie dat dit ook onderzocht word en op alle kanalen in Nederland uitgezonden gaat worden.
  want die hele hype van corona draait alleen om macht en geld en de nieuwe wereld orde waar onze Willem en Rutte en o,a Kathalijne Buitenweg van Groen links en de hele kliek die naar de conferentie van de Bilderberg groep gaan van afweten
  Dus wakker worden voor het te laat is.

  1. Waldorf_en_Statler

   jullie Linkse rakkers

   Wat lief, Linkse met een hoofdletter.

   1. ikweetwatikwil

    W en S, de waarheid kan hard aankomen en dan ben je met stomheid geslagen.

 10. Hamer Sikkel

  Grote uitzondering op de regel blijft het vliegverkeer.
  Reeds op Schiphol worden reizigers geconfronteerd met een mensenmassa die in honderden tegelijk in een vliegtuig worden geperst om hutje mutje naar hun vakantiebestemming te worden vervoerd.
  Hierbij geen enkele restrictie, of je nu christen, jood, moslim of goddeloos bent.

 11. George D

  Jammer, Een klein 2 uur geleden een reactie ingevoerd. Kennelijk kwijt geraakt bij de redactie.

 12. andergeluid

  Nou Aboutaleb en Halsema waar zijn jullie mondkapjes nu geef het goede voorbeeld ga als je naar buiten gaat snel dat ding opzetten en blijf dan 8 uur buiten en herhaal dit elke dag na 30 dagen laat dan maar horen hoe het was.
  dan weet je meteen dat het onzin is en dat je er alleen maar slechter van word oh ja en niet de 1,5 meter vergeten buiten als je dan toch bezig bent pak dat dan ook even mee.
  Rutte had er zelfs problemen mee bij de EU top die deed wel pogingen maar ik zag hem te vaak daar op tv beelden zonder mondkapje en zeker geen 1,5 meter in acht nemen.
  verbeter de wereld maar begin voor al met je zelf.
  Halsema houd zich nooit aan de wet dat zal nu ook wel weer van toepassing zijn.

 13. Bes Tolen

  De verschillemde immigratiestromen kunnen uit oogpunt van voorzichtigheid gestopt worden. Er zijn contacten zat, die zich in Nederland met immigratie bezig houden en die worden op de een of nadere manier ook nog eens uit de schatkist of te wel belasting e.d. opbrengsten betaald. Dat is dan een extra greep voor de overheid om de stromen te liquideren. Sommige zijn zelfs kabinetsbeleid en dat kan eenvoudig worden stop gezet. Vooral het nieuwe beleid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.