Update! CDA-slager keurt eigen CDA-vlees! Spindoctor en Hugo de Jonge-fan evalueert diezelfde CDA-minister over aanpak coronavirus

CDA-spindoctor en Hugo de Jonge-fan Marije van Schaik is de nieuwe kwartiermaker Evaluatie en Verantwoording Covid-19 bij het Ministerie van Justitie (met die andere CDA-minister, Grapperhaus) en mag vanuit daar ook het handelen van Hugo de Jonge gaan evalueren: CDA-slager keurt z’n eigen CDA-vlees!
Update: Het was blijkbaar toch iets té opzichtig! De functiebeschrijving van Marije van Schaik is gewijzigd!

Baantjescarrousel? De gevestigde politiek die zichzelf maar al te graag in stand houdt? Misschien wel gewoon allebei? Zegt u het maar. Kennelijk ziet niemand er een probleem in dat een CDA-spindoctor even na gaat kijken of een CDA-minister wel goed heeft gehandeld tijdens de coronacrisis.

Kijk dan, dit zijn toch gewoon partijkartel-praktijken:

Nee, dit lijkt echt helemaal nergens op! Wie gelooft er nou dat dit zich eerlijk en objectief zal gaan voltrekken? Daar rolt toch gewoon een rapport uit waarin staat dat het allemaal nieuw terrein was, dat ‘gezien de omstandigheden’ er niet veel beter had kunnen worden gehandeld en dat men ‘met de kennis van nu’ wellicht andere beslissingen had gemaakt? Je kunt dat rapport nu al praktisch dromen volgens mij.

Schaamteloos wordt dit gewoon in uw gezicht gewapperd, er wordt niet eens meer een geheim van gemaakt. Niemand die er echt wat van zei of aan de bel heeft getrokken. Dan kom je zelf zeker niet meer aan zo’n functie, dat zal het zijn.

Nou mooi dat hier even wat licht op wordt geschenen. Laat zien dat ook bij het CDA de bezem er eens flink doorheen moet (en dat Baudet dus nog steeds best wel een punt heeft).


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Xander XXL

  Zo werkt onze democratie toch al jaren. En landen als Rusland, Bulgarije , Turkije om er maar een paar te noemen worden als corrupt bestempeld. Nou hier is het zeker zo erg alleen doen ze het hier openlijk en met een lachend gezicht, dan is het net of het zo hoort.

 2. Waldorf_en_Statler

  Gelukkig is Gerda2 vanavond afwezig.
  Anders had zij op elke bewering van Wout gereageerd met:
  Allemaal aannames, u heeft nergens bewijs voor.

 3. Rene van der Grijp

  DDR-praktijken. De schaamte voorbij.

 4. Kretoloog

  Een kwartiermaker is iemand die de voorbereidingen treft. Ofwel: die Marije van Schaik hoeft niet perse de leider van de evaluatie naar Covid-19 te zijn. Ik denk dat ze daar bij VWS wel een onafhankelijk bureau voor zullen inhuren.

 5. EvertB

  Hugo de Jonge vertelt straks in Nieuwsuur op NPO2 wat hij met het CDA wil. Ook reageert hij op de keus van Wopke.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.