Kijk, zo kan het ook! Vrijheidsmars in Amsterdam is rustig verlopen

Vandaag werd er geprotesteerd middels een protestmars, in verband met mogelijke drukte die werd verwacht. Niet geheel onterecht, want op het hoogtepunt deden er toch zo’n 250 man mee, en werd het toch even spannend. Ook wist iedereen wel anderhalve meter afstand te houden.
De protestmars was bedoeld om licht te werpen op de coronamaatregelen die inmiddels achterhaald of zelfs compleet zinloos zijn geworden, volgens de betogers althans. Om vrijwel dezelfde redenen protesteren zij ook tegen de komst van de spoedwet, die veel verregaande maatregelen in de wet zou verankeren.

De protestmars zelf verliep dus vlekkeloos. Bij 250 aanwezigen deed de gemeente Amsterdam een oproep om niet meer naar de protestmars te komen, om drukte te voorkomen.

Dit keer gebeurde dus exact wat de Amsterdamse politie bij de antiracismedemonstratie voorstelde dat er moest gebeuren, en waar burgemeester Halsema toen een stokje voor stak, uit angst voor escalatie. Daardoor wordt nu dus de indruk gewekt dat BLM wél mag en dit soort protesten niet of nauwelijks. Of misschien wel worden tegengewerkt.

Ik denk niet dat dit hier het geval is, maar die nuance gaat volgens mij compleet verloren en ik snap ook wel waarom. Dat ging bij de protesten in Den Haag ook al helemaal verkeerd (zowel door overheid als door burger). De intenties bij alle partijen lijken daarom steeds minder uit te maken en de interpretaties die er aan zijn gegeven, worden leidend.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Vanzelf

  Het is sowieso idioot dat je een mars voor vrijheid moet houden terwijl dit in de Grondwet is verankerd.

 2. gedacht

  250 man aanwezig terwijl er meer mensen willen demonstreren.

  stop de corona idioterie en kom op voor je vrijheden

  1. Weerwoort

   t’Is ook niet snel goed hier he!, alles gaat volgens Bartjens en toch moet er weer wat te klagen zijn.

   1. Vanzelf

    Wesley Benley

    1. Bloemkist

     Fisifisi!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.