shutterstock 1136644628

Kijk, zo kan het ook! Vrijheidsmars in Amsterdam is rustig verlopen

Geen categoriejul 05 2020, 17:00
De protestmars was bedoeld om licht te werpen op de coronamaatregelen die inmiddels achterhaald of zelfs compleet zinloos zijn geworden, volgens de betogers althans. Om vrijwel dezelfde redenen protesteren zij ook tegen de komst van de spoedwet, die veel verregaande maatregelen in de wet zou verankeren.
De protestmars zelf verliep dus vlekkeloos. Bij 250 aanwezigen deed de gemeente Amsterdam een oproep om niet meer naar de protestmars te komen, om drukte te voorkomen.
https://twitter.com/AmsterdamNL/status/1279748156184543233
Dit keer gebeurde dus exact wat de Amsterdamse politie bij de antiracismedemonstratie voorstelde dat er moest gebeuren, en waar burgemeester Halsema toen een stokje voor stak, uit angst voor escalatie. Daardoor wordt nu dus de indruk gewekt dat BLM wél mag en dit soort protesten niet of nauwelijks. Of misschien wel worden tegengewerkt.
Ik denk niet dat dit hier het geval is, maar die nuance gaat volgens mij compleet verloren en ik snap ook wel waarom. Dat ging bij de protesten in Den Haag ook al helemaal verkeerd (zowel door overheid als door burger). De intenties bij alle partijen lijken daarom steeds minder uit te maken en de interpretaties die er aan zijn gegeven, worden leidend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten