Kim Boon trapt weer in linkse talking points: ‘Onfatsoenlijk van Baudet!’

Als wij van rechts deze politieke en culturele strijd willen winnen zullen we het eerst (eindelijk) serieus moeten nemen — en ophouden mee te giechelen met de talking points van links. Kim Boon heeft dat blijkbaar niet door. 

Kamervoorzitter Khadidja Arib mocht deze week bij het Jeugdjournaal maar weer eens herhalen dat het gebruik van het woord “sluipmoordenaar” door Thierry Baudet heel onfatsoenlijk en volstrekt onacceptabel was. Je mag hard met elkaar in debat gaan, maar dit soort termen mogen niet. Aldus mevrouw de PvdA’er. Het Jeugdjournaal vond het schitterend en indoctrineerde erop los:

Je zou denken dat iedereen die ook maar een beetje rechts is op dit punt achter Baudet staat. Maar nee. Zie Kim Boon, reporter van UP! Network en financieel jurist:

Nee, Kim, dat is helemaal niet volkomen normaal. Arib is namelijk volstrekt hypocriet bezig. Het woord sluipmoordenaar werd al 70 keer eerder gebruikt in de Tweede Kamer. Ja, ook in een vergelijkbare context als toen Baudet de term bezigde. In al die gevallen maakte niemand daar een probleem van. Want — schokkend, ik weet het — iedereen begreep dat het figuurlijk bedoeld was. Maar ja, toen gebruikte Baudet de term. Het partijkartel zag een kans om hem weer eens weg te zetten als een onverantwoordelijke man en de rest is geschiedenis.

Wij van rechts moeten ervoor waken niet mee te gaan in zo’n framing van links. Er is niets mis met het woord “sluipmoordenaar.” Baudet had elke reden om die term te gebruiken.

Oh, en laten we afspreken dat we vanaf nu, iedere keer dat iemand over de “toon” begint te zeuren, we onmiddellijk beginnen te lachen. Want dat gezeur over “de toon” is niets meer of minder dan een hypocriete drogreden, gebruikt door links om ieder debat in de kiem te smoren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

116 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  In de Tweede Kamer spreekt men een minister aan met “de minister”, “de minister-president” of “excellentie”, via de voorzitter van de Tweede Kamer. “Voorzitter, de minister maakt de agrarische sector stuk”. Dat is al jaren een traditioneel gebruik in de Staten-Generaal. Niet met sluipmoordenaar of dat soort rarigheid. Punt.

  Andersom spreekt een bewindspersoon een afgevaardigde aan met “de heer” of “mevrouw”, eveneens via de voorzitter van de Tweede Kamer.

  In Engeland kent men de aanspreektitel “de weledele heer/mevrouw” en spreekt men ook via de voorzitter.

  Er is geen enkele reden om in een debat de elementaire fatsoensnormen dan wel de culturele gebruiken van het parlement aan de kapstok te hangen. Qua de verloedering van de maatschappij zijn we toch al afgegleden. De politiek moet het juiste voorbeeld geven.

  1. Bloemkist

   Hoewel het wel zo is dat wat toenmalig kamerlid Verdonk aan het adres van Wouter Bos toegevoegde nog een graadje erger was.

   1. Meriadoc Brandebok

    Welke uitspraak bedoel je?

   2. NEXIT.

    woutertje bos was destijds toch de grootste leugenaar in de kamer ? verdonk zei niets verkeerd. nu hebben we pinokkio rutte die de lijst onmiskenbaar aanvoert

  2. Bullshit10

   Meri
   Ha ha ha ha ik lach het weg zoals mvdg het zegt
   Baudet HEEFT voor 100 procent gelijk schouten is een sluipmoordenaar en ik zal het nog duidelijker zeggen schouten is een moordenaar en ja ik durf dat te zeggen hoeveel boeren hebben al zelfmoord gepleegd

   En die Turkse ari

   1. Meriadoc Brandebok

    De demonisering krijgt effect: nu is Schouten de sluipmoordenaar. Q.e.d.

   2. Antihedo

    Het leuke is dat juist het voorgestelde beleid van Baudet killing is voor de landbouw op langere termijn. Als er 1 de boeren de nek om wil draaien, dan is dat tante Thierry wel.

  3. Bullshit10

   Ik was nog niet klaar
   Die tukse arip valt mij 1000 procent tegen dat wijf heeft niet het recht om bij het jeugdjournaal te zitten blèren ze moet onafhankelijk zijn en dat blijkt nu wel dat is ze duidelijk niet.dus zeer ongeschikt als voorzitter dus op staande voet ontslagen xat wijf
   Stem fvd of PVV ….uit de eu

   1. Reinoud van Gelre

    marokkaanse arip bedoel jij.

    1. Bullshit10

     Reinout
     Tutks of Marokkaans is een pot nat ze hebben allemaal de zelfde IQ

   2. stemanhanneke@gmail.co.

    dat wijf….
    waarom dit taal gebruik.

  4. Scaldis

   Bok spreekt over fatsoen.
   Hilarisch.

  5. Eertienator

   @fortiori

   De EU destabiliseren Europa en het westen zelf, en proberen dat maar al te graag Rusland en Putin dat in de schoenen te schuiven.

  6. Original NL

   Q…excellentie….
   Onze bewindslieden excelleren hoofdzakelijk in onkunde..deze titel is dus niet aan hun besteedt.

  7. stemanhanneke@gmail.co.

   gelijk heeft u

 2. evil knievel

  Dit geldt dan wel voor elk 2e kamerlid & niet alleen voor Rechtse leden,toch!?🤨
  Iets met “over 1 kam scheren”& hypocrisie!😜
  Typisch sLinks,demoniserend gelul!😏
  Bah!🤮

 3. Henk van Doorn

  Raak stuk van Wieringa in het NRC over Baudet.

  Klein hondje

  Het kwam door de sinistere ordetroepen van president Trump dat de gedachten teruggingen naar tien jaar geleden, toen de discussie woedde of Geert Wilders een fascist genoemd kon worden. Rob Riemen van het Nexus-instituut vond in zijn pamflet De eeuwige terugkeer van het fascisme van wel, Frits Bolkestein en veel anderen protesteerden. Bolkestein schreef: „Freud heeft Mussolini een van zijn boeken gestuurd met de opdracht: ‘Van een oude man die in de Duce de held van de cultuur begroet’. Heeft Wilders een dergelijk boek van een vooraanstaande intellectueel ontvangen?” Nou? Dus.

  In de kantlijn van die discussie kwamen ook de negen vigerende hartstochten van het fascisme aan bod, zoals gedetermineerd door de Amerikaanse historicus Robert Paxton. Paxtons taxonomie van het fascisme kon worden gebruikt om begripsinflatie te voorkomen, maar ook om het fascisme te herkennen wanneer het zich ontwikkelde. In zijn theorie waren er twee cruciale momenten aan te wijzen in de cyclus van fascistische machtsontplooiing: de verheerlijking van en de overgang naar geweld, en het moment dat conservatieve elites zich bij de sterke man (altijd en overal een man) aansluiten om hun belangen veilig te stellen, desnoods ten koste van de rechtsstaat. Daar krijgt het fascisme de kans om een regime te vestigen.

  Aan deze voorwaarden voldeed de PVV inderdaad niet, en achteraf is Wilders vooral een ordinaire racist gebleken, die mettertijd steeds mottiger wordt. Hij speelde weliswaar leentjebuur bij het fascistische discours, maar liet het voornamelijk bij ophitsing en treiterige schimpscheuten. Ernstig genoeg dat hij het politieke ambt heeft gebanaliseerd, maar de omverwerping van de parlementaire democratie en haar instituties heeft hij inderdaad niet nagestreefd.

  Zijn frisgekapte opvolger en zijn volgelingen hebben al een veel scherper profiel. Frederik Jansen, voorzitter van de Baudet-jeugd en fractiemedewerker in de Tweede Kamer, betrekt zijn materiaal direct bij de bron. Op de overeenkomsten tussen het idioom van Jansen en dat van de nazi’s wees ik hier al eens: ons „verzwakte maatschappelijke lichaam” moet volgens Jansen worden gered van de ondergang met „noodzakelijke hardheid, overwinningsdrang en zelfs overheersingsdrang”, een anempathische echo van een aantekening van Hitler: „Sluit het hart tegen sympathie. Wrede actie. […] De sterkste heeft het recht. De grootste hardheid”.

  Mei jongstleden bleek uit onderzoek van HP/De Tijd dat die overeenkomst niet toevallig is. Een oud-leidinggevende van Jansen bij de gemeente Westland verklaarde dat Jansen in discussies de Holocaust relativeerde en de prestaties van nazi-Duitsland idealiseerde: „Hij was gefascineerd door de economische formule in de dertiger jaren van de nationaalsocialisten en sprak meermalen zijn overtuiging uit dat dit tot een economisch succes en bestendiging van het systeem op wereldschaal had kunnen leiden als de militaire nederlaag van het Derde Rijk voorkomen had kunnen worden.”

  De taxonomie van Paxton scherpt de blik voor de geweldsfunctie bij opkomende populistische bewegingen. Toen het stabiele genie Baudet onlangs partijkranten uitdeelde op de markt in Den Bosch, voerde zijn ordedienst de enige aanwezige betoger af en hield hem een kwartier lang gekneveld met zijn arm op zijn rug en zijn gezicht op de grond. Eenvoudigweg omdat hij met zijn ludieke protest (een oud-papierbak voor de kranten) onschadelijk in de weg stond bij een fotomoment. (Toine Heijmans berichtte er tweemaal over in de Volkskrant.) Toen er even later een geblindeerd busje kwam voorrijden, was het fotomoment alweer voorbij en zei een van de beveiligers: „Nou hoeft het niet meer”. Daarop lieten ze hem gaan. Een ordedienst, daar begint het altijd mee, en geblindeerde voertuigen. Het ongrondwettelijke geweld tegen de betoger in Den Bosch prefigureert dat van de huidige ordedienst van Trump, een geheimzinnige paramilitaire organisatie die betogers tegen politiegeweld aftuigt en afvoert in ongemarkeerde auto’s.

  Eens sprak ik een benedictijner monnik die graag gedichten schreef. Toen hij intrad, gaf de abt hem een waarschuwing mee: „Zorg maar dat de poëzie een klein hondje blijft”.

  Voor Baudet geldt hetzelfde: laten we hopen dat hij een klein hondje blijft.

  1. Original NL

   Raak stuk….tja…heb nog nooit iets positiefs uit linkse hoek over Baudet of Wilders kunnen vernemen…logisch..iedereen die tegen de omvolking gekant is krijgt van links het racisme label opgeplakt.
   Wilders is een racist.. das een dooddoener die al jaren in linkse kring gebezigd wordt.
   Volgens OBLM zijn wij blanken dat allemaal..dus is Wilders blijkbaar niet beter of slechter dan jij henkie…succes ermee!

   1. Rene van der Grijp

    Henk van Doorn is een alias van de draaideurtr*ol.

 4. Jack Flash

  Sluipmoordenaar is een metafoor. Joop den Uyl werd ooit door Hans Wiegel voor Sinterklaas uitgemaakt…
  Toen werd er nog gelachen.

  1. Original NL

   Q…Toen werd er nog gelachen….
   Allemaal theater..in de wandelgangen was het oude jongens krentenbrood…maar je moet het domme volk iets voorschotelen…toch?
   Net als rutte mr no no no.

 5. Peterph7

  Uitleg Dikke van Dale

  1
  iem. die een sluipmoord pleegt
  2
  gevaar dat onmerkbaar maar onverbiddelijk toeslaat: overgewicht is een sluipmoordenaar

  Als rechts dit zegt wordt het door links geïnterpreteerd als 1. Als ze het zelf zeggen als 2.

  Uitleg 2 kan is op toepassing waarmee de minister bezig is.
  Met de uitspraak van Baudet is niets mis mee.

 6. Waldorf_en_Statler

  Ik van rechts vind dat mevrouw Arib groot gelijk heeft.

 7. combat le pelicule

  Sluipmoordenaar heeft natuurlijk een betekenis, de Marokkaanse voorzitster begrijpt dit niet, net als veel nieuwe generatie mensen die blijkbaar echt denken dat Baudet iemand stiekem wil vermoorden…

  1. Rood

   Ik denk niet eens stiekem, bedenk dat er hier eentje rondkruipt die God bedankt voor de moord op Fortuyn. Binnen het linksfascisten bevinden zich ongetwijfeld bezetenen die maar wat graag de trekker willen overhalen.

   1. combat le pelicule

    Zeker, ik heb nog wel wat quotes die daar op wijzen..

  2. Piet51

   @combat le pelicule
   Of Baudet iemand wel of niet zou willen vermoorden zullen we waarschijnlijk nooit weten. Mij lijkt het niet zo waarschijnlijk. Maar de gedachte zelf is wel vergelijkbaar met de gedachte dat Bill Gates de mensheid, of een groot deel ervan, wil uitroeien. En die gedachte wordt wel heel breed en wereldwijd aangehangen.

   1. NEXIT.

    normale mensen weten dat Baudet geen behoefte heeft aan mensen vermoorden malle pietje dat heeft hij ook nooit uitgesproken dom sujet

   2. Bullshit10

    Ja piet51 jij bent net zo dom als arip
    Je zegt moordenaar of je zegt sluipmoordenaar dat is een wereld van verschil maar dat verschil begrijpen jullie linkse ratten niet

    1. Piet51

     @NEXIT. en Bullshit10
     Een beetje vreemde reacties van jullie tweeën, dacht ik in eerste instantie. Ik bedoelde het constructief en had zeker niet de intentie om Baudet te beschuldigen van stiekeme moordplannen. Maar nu begin ik jullie te begrijpen. Dat hoop ik tenminste.

     De gedachte van anderen dat Baudet moordplannen zou hebben leek mij eerst heel vreemd. Maar bij nader inzien is die gedachte niet zo heel vreemd. Er zijn immers ook massa’s mensen die bloedserieus menen, dat Bill Gates plannen aan het voorbereiden of zelfs al aan het uitvoeren is om de hele mensheid fors in te krimpen. Hij zou dat volgens die “gelovigen” willen doen met vaccins en/of geïmplanteerde chips (via die vaccins dus). Die gedachten kun je op veel plaatsen lezen (bij Jensen bijvoorbeeld en bij een enkeling ook hier op DDS) en dergelijke gedachten gaan onmetelijk veel verder dan de suggestie van Baudet als moordlustige.

     Dit is wat ik bedoelde te zeggen, maar een beetje te kort door de bocht over kwam. Excuus voor de verwarring. De kwalificaties “dom sujet” en “linkse ratten” zijn jullie daarom hier vergeven.

     1. Bullshit10

      Piet51
      Tussen baudet in bill gats zit dag en nacht verschil
      Er zijn bewijzen dat bill gats áchter die verminkte kinderen zit en dat er duizenden doden zijn gevallen met die vaccin dat er duizenden kinderen verlamd zijn geworden als jensen.nl dat alleen heeft gezegt dan had je een punt maar er zijn veel meer die het zeggen en met beelden komt bill gats sponsort alles wat los en vast zit zo sponsort hij ook zo als je weet RIVM nogmaals hoe betrouwbaar wil je het hebben
      Ik heb het vaker gezegt wil je echt betrouwbaar onderzoek trap die rivm naar huis en zet er echt een onafhankelijke instituut heen die niet gesponsord word door bill gats of Brussel of onze overheid
      Dan durf ik te wedden dat er een heel ander rapport uitkomt die wel eerlijk en geloofwaardig is

     2. NEXIT.

      meer tekst aub malle pietje , ondanks de uitgebreide woordenbrij blijft je reactie klinkklare onzin en geen quote van wat Baudet gezegd heeft.

      zielig links adept die zijn zakken vult in overheidsdienst en nog nooit iets gepresteerd heeft

     3. Piet51

      @NEXIT.
      Voor NEXIT. moet ik inderdaad meer tekst gebruiken en dan misschien ook nog eens in Jip-en-Janneke taal. Ik heb het namelijk helemaal niet over quotes van Baudet. Ga er eens rustig voor zitten, haal driemaal diep adem en spel dan mijn tekst eens uit. Je zult zien dat het je gaat lukken om te snappen wat ik bedoel. Dus niets slechts of goeds over Baudet, maar wat tekst over mensen die hem moordplannen in de schoenen willen schuiven.

      Ik ga je helpen. Begin eerst met de aanleiding van mijn reactie: “….. de Marokkaanse voorzitster begrijpt dit (Piet51: dat “sluipmoordenaar” niet letterlijk bedoeld is) niet, net als veel nieuwe generatie mensen die blijkbaar echt denken dat Baudet iemand stiekem wil vermoorden.” En vervolgens lees je mijn laatste tekst. Laat het vervolgens even op je inwerken, doe desnoods een dutje, en voilà, je gaat het snappen. Laat het ons even weten, dat het gelukt is. Je kùnt het!

     4. Piet51

      @Bullshit10

      NEXIT. help ik met plezier maar jou Bullshit10 kan ik waarschijnlijk niet meer helpen. Jouw wereld zit zo verwrongen in elkaar, met overal dreiging en mensen die heel slechte dingen met je willen doen. Als je de idioten die dat verkondigen wilt blijven geloven, moet je dat natuurlijk helemaal zelf weten. Maar neem van mij aan, ik ben op psychologisch gebied geen amateur, daar word je doodongelukkig van.

      Ook je z.g. feiten deugen niet. Er is inderdaad indirect geld van de bankrekening van Gates naar het RIVM gegaan. Dat was een tijd geleden, niet zoveel en bedoeld voor een project dat Bill Gates voor een deel meefinancierde. Daar was helemaal niets geheims aan en Gates kreeg er ook geen enkele invloed mee. Er zijn heel veel van dergelijke financieringsconstructies, bij het RIVM en bij veel andere wetenschappelijke instituten (bijna allemaal). Het is namelijk heel normaal bij wetenschappelijk onderzoek.

      En die verminkte kinderen, de duizenden doden en verlamde kinderen a.g.v. een vaccin worden helaas door meer mensen genoemd. Ik ben benieuwd waar dit gerucht is ontstaan en ook naar het bewijs dat je noemt. Het gerucht ontstond niet bij Jensen, want die geeft alleen maar door wat hij hoort en leest. Jij suggereert nu, dat er ook beelden zouden zijn. Zou je me willen helpen en de bron van die beelden kunnen noemen? Want beelden kunnen heel overtuigend zijn, dat weet je zelf ook. Ik zal de eerste zijn die jou gelijk geeft als ze betrouwbaar zijn.

     5. combat le pelicule

      “Een beetje vreemde reacties van jullie tweeën”

      Je moet je eigen reacties eens lezen druiloor..

     6. Piet51

      @combat le pelicule
      Ik hou mijn eigen reacties zorgvuldig bij, want dergelijke inhoud en vooral de reacties van anderen daarop, zoals nu van jou, kan ik goed elders gebruiken. In mijn reacties valt me vooral op dat ik me helemaal nooit laat verleiden tot scheldkanonnades met termen als druiloor en erger.
      Veel mensen laten er zich hier op DDS op voorstaan, dat ze de Nederlandse cultuur willen handhaven. Ik hoop van ganser harte dat ze dat v.w.b. dat schelden niet lukt. Helaas lijkt het voor sommige deelnemers hier hun “normale” gedrag te zijn en zal het loslaten van dat taalgebruik onbegonnen werk zijn.

     7. Bullshit10

      Piet51
      Jij hoeft mij niet te helpen in tegenstelling tot jij ben ik heel goed en mijn hoofd en kan ik gelukkig nog zelf denken
      Heb je laats nog een hind gegeven waar je naar kunt kijken maar dan reageer je niet meer omdat je niet durft omdat je weet dat ik gelijk heb nu kan ik het wel weer voor je opzoeken maar ik weet nu al dat je daar toch niet naar kijkt wand jij gelooft alleen maar de mainstream media dus ik doe geen mooite meer om dat op te zoeken
      Maar ik weet dat jij tegen je zin praat

     8. Piet51

      @Bullshit10
      Je wilt geen bronnen voor die bewijzen en beelden geven? Dat kan alleen maar betekenen, dat die er niet zijn. Voor dergelijke theorieën zijn helemaal nooit bronnen met bewijzen. Wat jij als bon van bewijs ziet, zijn ook weer leugens, die bewezen worden met andere leugens. Een soort witwassen van leugens dus.

     9. combat le pelicule

      Scheldkanonnade? nee hoor, ik vind je druiloor…

     10. Bullshit10

      Piet51
      Dat bedoel ik nou de échte waarheid is jij waarheid maar een andere geluid dat is voor jij niet de waarheid dus waarom zal ik mijn tijd verdoen om jij bronnen te geven die mijn waarheid is
      Je gelooft het toch niet ik zal zeggen droom lekker verder je komt er van zelf wel achter

     11. Piet51

      @Bullshit10
      Dit maakt het 100% duidelijk: je hebt geen bronnen, andere dan Jensen c.s.

    2. Piet51

     @Bullshit10
     Dit maakt het 100% duidelijk: je hebt geen bronnen, andere dan Jensen c.s.

   3. combat le pelicule

    “Of Baudet iemand wel of niet zou willen vermoorden zullen we waarschijnlijk nooit weten.”

    Ben jij nou echt zo’n debiel dat je dit afvraagt?

    1. Piet51

     @combat le pelicule
     Lees de erop volgende zin ook eens, want daar schrijf ik gewoon, dat het mij niet waarschijnlijk lijkt. Dat geldt voor ieder mens in mijn omgeving, maar 100% uitsluiten kun je het nooit, toch? Trouwens, deze door jou geciteerde zin suggereert ook al dat ik ervan uitga, dat hij dat moorden nooit zal doen, omdat we nooit zullen weten of hij het wel ooit gewild heeft. Dat kan alleen als hij niet moordt. Dus het is eigenlijk dubbelop en daarom overbodig. Sjonge, het lijkt wel filosofie en dat op de zaterdagmiddag. Past wel bij Baudet, eigenlijk, toch? Vind je ook niet? Best wel een goede discussie toch? Of niet soms?

     1. combat le pelicule

      Ik weet dat je van het nuanceneu*en bent, het toch even zeggen om er vervolgens een uitweg aan te lullen…

     2. Piet51

      @combat le pelicule
      Wordt nu eens concreet of hou ermee op. Wat is je bezwaar? Je blijft er maar omheen draaien en doet net of er iets verschrikkelijks gebeurt en fout gaat. Ik schrijf iets ietwat onduidelijk, wordt dus verkeerd begrepen, licht het toe, licht het nog eens toe, schrijf het met andere woorden op, etc., etc.

 8. Che

  Weer een jankverhaal over een lavendel snuivende schrijver en pianist.

  1. combat le pelicule

   che herkent zichzelf en geeft een prima zelfbeeld..

   1. Che

    Off Topic

    Psssssst @combat , denk er aan, je mag bij de abortuskliniek de vrouwen niet meer aanspreken.
    Lees de gerechtelijke uitspraak.

    1. combat le pelicule

     Antichrist che, onze antichristelijke babymoordernaar maakt het voor hemzelf nog even erger, echt wat ben jij dom..

  2. Waldorf_en_Statler

   lavendel snuivende schrijver, pianist, hoofdsponsor/mede-eigenaar/enz.

  3. combat le pellicule

   Baudet zal de komende verkiezingen winnen en premier worden. Rutte zal in de gevangenis belanden vanwege massamoord.

   1. Che

    Ja ja en je zus keert terug op aarde…

   2. combat le pelicule

    antichrist bloemkist pellicule en che trapt erin, over dom gesproken.

  4. Bullshit10

   Che
   Volgens mij als ik jij onzin telkens lees snuif jij wel wat anders wand een normaal mens met gezond verstand die weet nu wel dat de huidige kartel partijen ons land naar de kloote heeft gebracht
   Stem wijs jonge en spoel dat stof wat je nu gebruikt door de plee dan krijg je misschien je verstand weer
   Stem fvd of PVV …..uit de eu

   1. combat le pelicules

    Inderdaad ons land is naar de kloote.

 9. plakband

  Fatsoensnormen in de 2e kamer.
  Om te huilen.
  Leden van PVV en FvD worden met de nek aangekeken.

 10. Fortiori

  Thierry slaat harde toon aan naar Carola Schouten, maar is mild over Putin, geen kwaad woord over deze influencer:
  “Forum voor Democratie slaat een harde toon aan over politici, wetenschappers en journalisten. Maar over één zaak is Thierry Baudet opvallend mild: op Rusland heeft hij vrijwel nooit kritiek. De collega’s van Baudet in de Tweede Kamer plaatsen vraagtekens bij zijn visie op Rusland. Of het nu gaat om de Krim en het MH17-dossier of de sancties tegen Rusland, Baudet volgt de lijn van het Kremlin. Hoe kan dat?

  Zembla en De Nieuws BV onderzoeken de banden tussen Baudet en het Kremlin.

  ‘Baudet en het Kremlin’

  1. J.Pz. Coen

   Én kwamen tot de conclusie dat er géén banden bestaan. Volg je het nieuws wel?

   1. Fortiori

    Het belasting paradijs Nederland is favoriet bij extreem rijke russen. De clan rondom Putin, zeg maar. Ook in Engeland, Londen zijn ze aanwezig met hun trustmaatschappijen. Alles in het belang van Rusland, Putin, die zich richt op destabilisatie van het westen, EU. In Baudet vindt hij een pleitbezorger, uit de EU.
    Wilders idem dito. Wilders werd ontvangen door politici, slimmer dan hij en werd afgescheept met een speldje. Wilders wil ook uit de EU. Om die reden is hij “acceptabel” voor de Russen. Maar niet meer dan dat. Weet waarop je stemt.
    Je haalt Putin in huis.

    1. Bullshit10

     Fortoni
     Hou toch op man ik geloof dat je beter met de Russen te maken kan hebben dan met die Chinezen die ook alles bij mekaar spioneren
     Amerika pakt die Chinezen aan Engeland stopt met die Chinezen dus wat lul je nou man
     Kom eerst met bewijzen klootzak voordat je verder bruld en fvd of pvv nog meer belachelijk maakt
     Je maakt alleen je zelf belachelijk

  2. Bullshit10

   Fortoni
   Je lult weer uit je nek zembla was een uitzending om fvd te framen er was geen enkel bewijs
   Het zou jullie linkse ratten een keer siëren om is een keer op te houden met liegen.maar dat durfen jullie niet wand als jullie stoppen met liegen dan kan zo wie zo de kartel partijen de koffers pakken

  3. combat le pelicule

   Het valt op dat fortioritritoiritoio de aandacht verlegd naar Rusland

 11. AS210854

  Baudet noemde Schouten de sluipmoordenaar van de agrarische sector. Dat is heel wat anders als Schouten een sluipmoordenaar noemen. Ik word 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮 misselijk van het verdraaien van de waarheid aan kinderen.

  1. combat le pellicule

   Ze zouden Arib moeten kaalscheren en daarna afmaken. Deze Marokkaanse is een sluipmoordenaar op het Nederlandse volk.

   1. Pauline Kummer

    Ik vind haar een lieve vrouw, charmant en welbespraakt. Een erudiete persoonlijkheid net als minister Kaag. En Ollongren. Dat kaalscheren is niet op zijn plaats. Absoluut niet !!

    1. Bloemkist

     Let op je reageert nu op een copycat.

     1. combat le pelicule

      bloemkist pellcule?

     2. NEXIT.

      zegt de grafkist

     3. Bloemkist

      Jij bent een leugenaar Jij had in de tussentijd al lang kunnen contr@leren zoals je altijd doet wie de echte reageerder Is die jouw naam met dubbel l spelt!!! Daar heb jij het namelijk de mogelijkheid toe. Aangezien je nu tot nu toe nog steeds niet wilt onthullen wie de echte valsspeler is moet ik wel aannemen dat je dat jij te kwader trouw bent!!
      Ik zeg je alvast dat als je daar niet mee ophoudt en voortaan de ECHTE NA-APER z’n vet geeft ipv mij jou blijf confronteren met deze teksten.

      ?Has comprido?

   2. Bloemkist

    Kappen nu lulletje rozenwater. Anders krijg ik weer de schuld.

    1. combat le pelicule

     bloemkist is zo’n narcistisch dat hij met zichzelf spreekt

     1. Bloemkist

      Jij bent een pathologische leugenaar Viedefisu. Jij had in de tussentijd al lang kunnen contr@leren zoals je altijd doet wie de echte reageerder Is die jouw naam met dubbel l spelt!!! Daar heb jij het namelijk de mogelijkheid toe. Aangezien je nu tot nu toe nog steeds niet wilt onthullen wie de echte valsspeler is moet ik wel aannemen dat je dat jij te kwader trouw bent!!
      Ik zeg je alvast dat als je daar niet mee ophoudt en voortaan de ECHTE NA-APER z’n vet geeft ipv mij jou blijf confronteren met deze teksten.
      ?Has comprido?

     2. NEXIT.

      grafkist is over zijn houdbaarheidsdatum das zover duidelijk

     3. Bloemkist

      Nog zo’n afgestompte reageerder die niet eens weet waar ik op hint en dus maar goedgelovig met de wolf mee huilt.

    2. NEXIT.

     grafkist enz

     1. Bloemkist

      Nog zo’n een.

     2. NEXIT.

      grafkist enz

     3. Bloemkist

      Dat zeg ik. Meehuilen op een valse beschuldiging

     4. Rene van der Grijp

      Dat de eeuwige tr*ol die zich onder andere tooit met de naam Charles Bingley achter deze kinderachtige spelletjes zit is zo helder als glas.

      Zeg dat dan ook!

      En hou Bloemkist er buiten want dat is zo goed als zeker GEEN alias van Bingley.

 12. Kleurloze Politiek

  @combat le pelicule

  Ten eerste is Mvr Arib een Nederlandse tweede Kamervoorzitter die de orde van de staten generaal waakt en is dus niet Marokkaanse overheid gerelateerd.

  Ten tweede is een beetje fatsoen aanbrengen zeker geen slecht idee.
  Met het woordje Sluipmoordenaar worden ziektes benoemd die vaak fataal voor de mens de kunnen zijn..
  Of tewel een gif ,een wapen ,een gas wat on opgemerkt het leven van een mens een dier of zelfs de natuur kan vernietigen

  Dus Kamervoorzitter had wel degelijk gelijk in het corrigeren van Baudet.
  Normen en waarden weet je nog of dat ook te veel gevraagd voor rechts

  1. combat le pelicule

   Zij is Marokkaans heeft een dubbel paspoort, je kunt mij hierin geen ongelijk geven hoe je het ook wend of keert…

   Verder is het zo dat Schouten een sluipmoordenaar is voor de agrarische sector, dit betekent dat Schouten de agrarische sector langzaam kapot maakt, dus heeft Baudet gewoon gelijk…

  2. NEXIT.

   fatsoenlijk zou zijn 1 nationaliteit aanhouden. maar arib heeft geen fatsoen

   1. Rood

    Ik ben niet zo tevreden over Marokkanen in het algemeen, vooral niet wanneer zij in groepsverband mensen zoals mijn collega aftuigen en voor (bijna) dood achter hebben gelaten.

    Maar volgens mij doet Arib het, los van het verachtelijke dubbele paspoort (voor politici) en haar Marokkaanse achtergrond, het over het algemeen best goed. Als voorzitter is ze volgens mij onpartijdig, zoals dat verwacht mag worden.

    1. NEXIT.

     Ze is niet onpartijdig dat is nu juist het probleem. Ze heeft geen stem in de woordkeuze van een parlementariër.

  3. Bullshit10

   Kleurloze
   Hou toch op man sluipmoordenaar is een doodgewone woord maar inderdaad dat begrijpen die politiekcorrecte gekken niet

 13. Pierre Tombale

  Er is niets mis met het gebruik van het woord `sluipmoordenaar` in figuurlijke zin.
  Dat mevrouw Arib dat niet begrijpt is te wijten aan haar gebrekkige beheersing van de onze taal.
  En voor native speakers aan hun gebrekkige opleiding.

  1. Meriadoc Brandebok

   Ik vrees dat jij, niet Arib, de Nederlandse taal onvoldoende beheerst. Het woord “sluipmoordenaar” wordt in figuurlijke zin uitsluitend gehanteerd als er sprake is van een object, maar niet als er sprake is van een persoon.

   Voorbeelden:
   – Die ziekte is een sluipmoordenaar.
   – De lockdown is een sluipmoordenaar voor de economie.

   In alle gevallen komt de persoon niet in beeld.

   Als men een persoon een sluipmoordenaar noemt heeft men louter het doel deze persoon in diskrediet te brengen, aangezien een sluipmoordenaar in die zin wordt geassocieerd met de letterlijke betekenis. Zo werkt het menselijk brein. Het is een stemmingmakerij, volksmennerij.

   1. Pierre Tombale

    `Sluipmoordenaar van de agrarische sector.`
    Grappig, u onderschrijft ongewild mijn betoog.
    Overigens is het u voor jou.

    1. Meriadoc Brandebok

     Nee. “Sluipmoordenaar” verwijst niet naar een object, maar naar een persoon, namelijk de minister. Je betoog wordt dus nergens onderstreept. Het woord “sluipmoordenaar” refereert ook niet aan de “agrarische sector”, zoals in mijn voorbeeld het woord “sluipmoordenaar” wel direct refereert aan het andere zelfstandig naamwoord in de zin (de lockdown, object, voorbeeld 2, of aan de ziekte, object, voorbeeld 1).

     1. Pierre Tombale

      Ik zie u graag, in letterlijke zin, een sector vermoorden.
      Ontvang ik een seintje wanneer de demonstratie begint?

     2. Meriadoc Brandebok

      Natuurlijk kan men de sector niet letterlijk vermoorden. Maar de term “sluipmoordenaar” wordt wel GEASSOCIEERD met een persoon dat wordt geacht een medemens te doden.

      Als men iemand in een Nazi-hoek duwt, betekent dat niet dat het persoon dat voor Nazi is uitgemaakt, zelf met de NSDAP heeft meegelopen. Maar de term wordt wel GEASSOCIEERD met een persoon dat een lidmaatschapskaart van de NSDAP in bezit heeft.

      Ziet u dat er sprake is van zwartmakerij?

     3. Eertienator

      Carola Schouten wil de agrarische sector en de visserij helemaal kapot maken dus ze is zeker een sluipmoordenaar

     4. Meriadoc Brandebok

      @Eertienator

      Wilders wil de pers muilkorven, dus is hij zeker een fascist.

      (Even voor de duidelijkheid: ik maak hem niet uit voor fascist, maar nu zie je de waanzin van de term “sluipmoordenaar”.)

     5. Pierre Tombale

      @Meriadoc Brandebok

      En zwartmakerij is in de Tweede Kamer verboden?
      De Geachte Afgevaardigen doen niet anders.
      Wilders en Baudet worden vrijwel dagelijks door die mangel gehaald.
      Letterlijk, figuurlijk en geassocieerd.

     6. Meriadoc Brandebok

      Ik heb het kabinet geen offensieve houding aan zien nemen in de media tegenover Thierry, dus dat lijkt me een beetje een dooddoener.

   2. Beukman

    Inderdaad. Dat blijkt ook als je de Handelingen doorvlooit: de enige die de afgelopen jaren een persoon een “sluipmoordenaar” noemde, was ome Geert. Zijn slachtoffer was Ollongren.

    https://zoek.officielebekendmakingen.nl/resultaten?q=(((publicationName==%22agenda%22))or((publicationName==%22Handelingen%22))or((publicationName==%22Kamerstuk%22))or((publicationName=%22Kamervragen%22))or((subrubriekparlementair=%22Motie%22))or((publicationName==%22Niet-dossierstuk%22)))%20and%20keyword=%22sluipmoordenaar%22%20%20AND%20overheidop.facet_publicationname%20=%20%22Handelingen%22%20sortby%20available/descending&zv=sluipmoordenaar&pg=10&col=AlleParlementaireDocumenten&svel=Publicatiedatum&svol=Aflopend&sf=ds%7cHandelingen

   3. Beukman

    Inderdaad. Dat blijkt ook als je de Handelingen doorvlooit: de enige die de afgelopen jaren een persoon een “sluipmoordenaar” noemde, was ome Geert. Zijn slachtoffer was Ollongren.

    zoek.officielebekendmakingen.nl/resultaten?q=(((publicationName==%22agenda%22))or((publicationName==%22Handelingen%22))or((publicationName==%22Kamerstuk%22))or((publicationName=%22Kamervragen%22))or((subrubriekparlementair=%22Motie%22))or((publicationName==%22Niet-dossierstuk%22)))%20and%20keyword=%22sluipmoordenaar%22%20%20AND%20overheidop.facet_publicationname%20=%20%22Handelingen%22%20sortby%20available/descending&zv=sluipmoordenaar&pg=10&col=AlleParlementaireDocumenten&svel=Publicatiedatum&svol=Aflopend&sf=ds%7cHandelingen

    1. NEXIT.

     ollongren is geen slachtoffer maar pure onkunde

    2. Meriadoc Brandebok

     Zo’n vermoeden had ik al, Beukman. FvD-ers jokkenbrokken als zij menen dat het woord door andere politici, anders dan Blonde Greet, op dezelfde manier is gehanteerd.

   4. combat le pelicule

    occultje is een beetje dom als het gaat om de betekenis van het woord, sterker nog, beleid kan een sluipmoordenaar zijn of diegene die het beleid uitvoert kan een sluipmoordenaar zijn door dubbele agenda’s etc etc..
    Weet occultje waarom men de boeren bewust de nek om wil draaien?

 14. Beukman

  Ik moet zeggen, ik til niet zo aan dit hysterische taalgebruik.
  Ollongren werd door Wilders al eerder de sluipmoordenaar van de democratie genoemd. Dat is het enige voorbeeld dat ik zo snel kon vinden waarin een persoon zo wordt genoemd.

  Het zal geen toeval zijn dat het in beide gevallen populisten zijn die deze woordkeuze bezigen. Populisten provoceren graag; Rost van Tonningen lokte destijds een knokpartij uit in de Kamer door pure provocatie met woorden.
  Thierry had gewild dat hem dit ook was gelukt.
  Het is onfatsoenlijk en stuitend wat Baudet doet, zijn blauwe onschuldige stuiters weinig geloofwaardig, maar het beste wat je tegen onfatsoen kan doen is zelf wél je fatsoen bewaren.
  Dus Arib, voer die man niet, geef hem niet wat hij wil, laat hem gaan.

 15. NEXIT.

  je mag ook gewoon moordenaar zeggen

  * boeren worden vermoord
  * ouderen worden vermoord
  * economie wordt vermoord
  * toekomst van Nederlandse kinderen wordt vermoord

 16. maraton

  Raar dat niemand zich hier afvraagt hoe het mogelijk is dat terecht kwade boeren zich vertegenwoordigd voelen door 2 grachtengordel dandy’s die nog nooit een stal in geweest zijn.

  1. Reinoud van Gelre

   Inderdaad maraton.
   Schouten zou achter ze moeten staan, maar die verzaakt de boel.

  2. Bullshit10

   Maraton.
   Ook jij lult uit je nek die 2 partijen waar jij het over hebt schijnt meer verstand van boeren te hebben dan die sluipmoordenaar schouten die ook nog eens aan belangenverstrengeling

   En wat jij aanhaalt trap dan al dat zooitje naar huis wand het zijn allemaal onkundige klootzakken die nergens verstand van hebben
   En theorie weten ze het maar en de praktijk gaat het vaak niet werken
   Wat dat aangaat heeft fvd behoorlijk meer leden die het ook en praktijk weet hoe het werkt
   En als ze het niet weten dan laten ze zich door ervaren instituties inlichten en niet zo als schouten door die corupte RIVM en die oplichter Remkes

  3. combat le pelicule

   Deze 2 staan iig wél achter onze, terecht kwade, boeren

 17. ervi

  Dat woordgeneuk hier is verdomd irritant .
  Hoogste tijd dat er weer een paar nicks van de bekende steuntrekkende antisemiet van DDS worden afgedonderd.

  1. Bullshit10

   Ervi
   Bedoel je je zelf of weet je niks inhoudelijks

 18. Rene van der Grijp

  Kim Boon is een intelligente vrouw, maar hier maakte ze een uitglijder. In plaats van achter Arib te gaan staan zou ze zich af hebben moeten vragen waarom het Jeugdjournaal hier überhaupt aandacht aan geeft. Het is niet moeilijk er de vinger op te leggen dat het weer om Baudet-bashing gaat. Zelfs kindertjes moeten al zo jong mogelijk worden geinjecteerd met anti-rechtse propaganda.

 19. Rene van der Grijp

  Links eigent zich schaamteloos allerlei monopolies toe. Zo ook het monopolie op fatsoen. Dat is typisch elitair en dient om de opponent al bij voorbaat weg te zetten als moreel onwaardig. Dat links het fatsoenswapen hanteert is een duidelijk teken dat links de nieuwe elite is.

  De opponenten moeten dus op eieren lopen en dat is niet bepaald Baudets sterke punt. Hij moet echt leren ze dit soort kansen niet meer te geven, want ze koppen elke voorzet in.

  Met z’n allen tegen één. Zo doen ze dat in talkshows ook. Ze spelen vals en dat weten ze zelf ook. Maar dat kan hen niet schelen want ze zijn ervan overtuigd dat het “voor de goede zaak” is. Dat ze bezig zijn alles wat het westen groot heeft gemaakt steen voor steen af te breken, komt niet eens bij hen op.

 20. Original NL

  Wat betreft het topic..weer veel gelul om niets….maar ja tis Baudet en FVD..dus hakken geblazen.

 21. Michael M

  Oke, dan vindt ik de taal met de woorden als “fascist, nazi welke door de partij DENK destijds werd gebruikt vele duizenden malen erger, maar LINKS schijt in zijn broek om Denk om hun gal te spugen over de partij DENK. Bangerikken zijn dat. Weghollende schijterds. Grote bek tegen christenen maar andersom zijn het lafbekken want dan regeert de angst. Broekpoeperds. Schijtzakken, linkse wegkijkers en oor sluiters. Oogsluiters. Griezelige bangkakkers. Niets in de linkse media durven te schrijven.

  1. Michael M

   We gaan alle woorden verbannen en beginnen op een nieuw wit vel. Leren opnieuw praten en schrijven want straatnamen, levensmiddelen namen, feesten en partijen en de Nederlandse cultuur deugt niet in ons land door een aantal linkse idioten. Het zijn idioten welke 40 uur per week hun vrije tijd mee bezig zijn om Nederland kapot te maken. Ga een baan zoeken !

 22. harte385

  Heel de politiek bestaat uit sluipmoordenaars

  1. Bloemkist

   Ja hoor, tuurlijk jochie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.