LOI-cursus: ‘Zit in cultuur dat allochtonen geen jonge vrouwen accepteren, zet oudere mannen in voor meer begrip’

Allochtone werknemers zijn niet goed geïntegreerd, en moeten tegemoet worden gekomen door jonge vrouwen geen opdrachten aan ze te laten geven. Dat staat te lezen in een reader van cursusinstituut LOI, die mensen probeert op te leiden tot HR-manager. “Iedereen vindt dat de allochtoon maar moet accepteren hoe het zit in Nederland. Weinigen doen echter werkelijke moeite zich in de situatie van deze persoon te verplaaten,” aldus het in ieder geval in 2019 nog gebruikte cursusmateriaal.

Onderwijsinstelling LOI, die beroepsopleidingen via schriftelijke en online cursussen aanbiedt, ligt onder vuur. In een cursus voor HR-manager (kosten: €1200) wordt een reader gebruikt die uitlegt dat allochtonen beter geen opdrachten kunnen krijgen van jonge vrouwen. “Daar denkt men in andere culturen anders over, weten we heel goed,” schrijft het LOI in een reader voor het vak ‘leidinggeven en personeelsmanagement.’

In plaats daarvan moet een bedrijf altijd oudere mannen achter de hand houden, om allochtonen situaties te laten “begrijpen.” Dat is pas “zorg voor acceptatie,” meent het opleidingsinstituut:

De tekst meent dat jonge vrouwelijke werknemers moeite moeten doen om zich te verplaatsen in misogyne allochtonen, maar vreemd genoeg is die acceptatie wel eenrichtingsverkeer: kennelijk hoeven lui uit “andere culturen” die zich weigeren aan te passen zich niet zo te verplaatsen in anderen en krijgen zij een voorkeursbehandeling.

Opmerkelijk is daarbij ook dat de alinea gebaseerd lijkt op nogal gedateerde bronnen. In de aangehaalde literatuurlijst staan drie boeken over “intercultureel” management en communicatie, en de wijze waarop cultuurverschillen kunnen “irriteren”. Twee van de boeken stammen uit 2000, en eentje zelfs uit 1998. Nog voor de Fortuyn-revolte.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Maurits Dekker

  Weinig verschil met het verleden.
  In 1940 pleitte de NSB ook voor meer begrip voor de Duitsers.

 2. Gerdien

  Het was me al opgevallen dat DDS de laatste tijd voortdurend roept dat iedereen mondkapjes moet dragen.

 3. 56RdK

  Vanwege de hier aanwezige islamieten beperken we onze creativiteit ten aanzien van cartoons en cabaret. Accepteren we dat vrouwen worden achtergesteld, in hun vrijheden worden beknot, gooien we het dierenwelzijn overboord, alles om de aanhangers van de ‘religie van de vrede’ maar te behagen. Want d a t zijn degenen die bij dat LOI worden bedoeld. Tja, de tendens van de zwakzinnigheid die in dit land overheerst.
  En maar subsidies verstrekken ….

 4. 56RdK

  Dit is zo’n verschrikkelijke en achtelijke gedachtegang van dat LOI.

  Dus als zo’n verrotte allochtoon door een jonge vrouwelijke politieagent, boa, conducteur, buschauffeur of bijvoorbeeld trambestuurder wordt aangesproken moet er maar een oudere mannelijke collega ter plaatse komen.
  Omdat dat dan wel acceptabel is voor zo’n allochtoon.

  Benieuwd of de leeghoofdige kippetjes van de VVD, die Bente en die Dilan, die altijd hun mond vol hebben over de jarenlange misstanden in dit land (ze hebben schijnbaar nog steeds niet door dat Rutte al meer dan 10 jaar hier zijn ‘beleid’ uitvoert), of die dit nog gaan oppakken.

  Want vanuit de linkse hoek zoals de PvdA, D66 en GL hoef je in deze niets te verwachten, want islam!

 5. Pierre Tombale

  Laten we voortaan maar al kwispelend met de pootjes omhoog gaan liggen om het de hooggewaarde islamitische immigrant naar de zin te maken.
  Voor wie nog mocht twijfelen of oikofobie een echte ziekte is: q.e.d.

 6. Adriaen van Bergen

  Ik snap niet dat ze zoiets cultuur blijven noemen.
  Het is eerder hun barbarisme.
  Of anders “cultuur” .

 7. LifeBuddy

  ”Dat is pas “zorg voor acceptatie,” meent het opleidingsinstituut:” Dit is gewoon discriminatie naar Henk En Ingrid toe. Op zo een manier willen ze het werk van de rug af houden. Parasieten zijn het .

 8. Dirk Derksen

  Dit noemt links empathie… Maar het zijn dezelfde jonge dames die met veel begrip op dezelfde linkse partijen stemmen. Een kalf heeft meer verstand.

 9. harte385

  Flauwe kul, ze komen hier heen en passen zich maar aan zo niet gaan ze maar terug naar waar ze vandaan komen we gaan Nederland niet aanpassen aan hun flauwe kul, zij doen dat ook niet voor ons. opzouten met die eeuwige voortrekkerij van buitenlanders wij hoeven dit niet te pikken.

 10. SilverFox

  “Cultuur” … Weer een weg-met-ons LOI cursus in plaats van de oorzaak oplossen. Welkom in bananenrepubliek Nederland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.