LOL! Kamerleden framen vertrek van Shell naar Verenigd Koninkrijk: ‘is vanwege dividendbelasting!’

Tweede Kamerleden betreuren de mogelijkheid dat Shell zijn hoofdkantoor gaat verhuizen, “nu Nederland de dividendbelasting niet afschaft”, voeg Het Parool daar aan toe. Maar is dat wel waar het hier om gaat?
Eerder vandaag berichtten we al over het mogelijke vertrek van Shell, en dat dit zeer waarschijnlijk om dezelfde redenen als die van Unilever zou zijn. Maar er is denk ik meer aan de hand.

Al vijftien jaar wordt er over de dividendbelasting gebakkeleid, die in 2018 dus definitief van tafel werd geveegd. Brexit werd ook ineens een feit en net nú overweegt ook Shell ineens om naar het Verenigd Koninkrijk te verhuizen?

Het klinkt meer als een powermove, net nu de Nederlandse overheid met een enorme economische crisis krijgt te dealen, maken twee grote industrieën bekend dat ze mogelijk gaan verkassen. Iedereen straks in paniek natuurlijk. Maar juist dan ziet men ook kans om politiek te kunnen scoren met het proberen te behouden van de werkgelegenheid en dus de economie.

En misschien is het in Brexitland ook wel beter voor ze, dan nog is het raar dat het zolang heeft geduurd om toch tot die beslissing te komen, tenzij het vanwege de Brexit zelf is. En wie weet gaat er door die dividendbelasting alsnog wel een streep. Als de druk maar groot genoeg wordt…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. gedacht

  hahahahaha achter Unilever aan.

  de rest volgt vanzelf

 2. gedacht

  onze nationale tr0l is wel erg stil bij dit on derwerp

  🙂 🙂

  1. Vanzelf

   Houden zo!

 3. Charles Bingley

  Ik zie dat Wout er maar een beetje naar probeert te raden.

  Dit artikel gaat helemaal nergens over.

  1. Hardline

   hier blijkt weer een overweldigend tekort aan kennis.
   Het staat nog niet op wikipedia, dus Maris gaat weer over tot het beledigen van de auteur.

   1. Charles Bingley

    Op Wikipedia is ook geen antwoord te vinden op de vraag of binnen de RvB van Shell serieus wordt overwogen naar Engeland te verhuizen. We weten het gewoon niet, en onze jeugdige redacteur ook niet.

    1. gedacht

     we weten wel dat Unilever al vertrokken is en dat andere grote bedrijven overwegen. We weten dat shell al verder is dan overwegen.

     je bent niet alleen een naar mens maar je bent ook een slecht verliezaar W % I@ M

     1. Gerdien

      “We weten dat shell al verder is dan overwegen.”

      Waar weet je dat dan van?

     2. gedacht

      moet je de berichten lezen weet je het ook. dat heet inlezen in de materie alvorens je vervelende irritante arrogante muil opentrekken

   2. Beukman

    Ik ben het met Charles eens. Ik zie geen betoog en geen argumenten; meer een vaag soort wensdenken.

    1. gedacht

     lees de kranten verneukmannetje en verbaas je over het ver gevorderde stadium. Gewoon achter Unilever aan en weg onder het juk van Brussel.

     Zo pakt een brexit geweldig uit voor de britten

     🙂 🙂

  2. gedacht

   hahahaha ,
   dit gaat over de geweldige gevolgen van de brexit die jij voor onmogelijk houd.

   Dit gaat over alles dat precies tegenovergesteld is aan jouw beweringen , voorspellingen en uitspraken. Dat je geen inhoudelijk weerwoord hebt over de feiten verbaasd niemand.

 4. Xander XXL

  VK heeft al jaren geen Dividentbelasting.

 5. Bolland

  Is toch logisch Unilever en Shell ( betaalde overigens 0 % Winstbelasting ) willen liever met Engeland dealen als met een EU lid.

  Dat idiote plan van Frans Timmermans , de green deal, kan voor dit soort bedrijven grote gevolgen hebben, Rutte hun beschermengel heeft geen echte macht en is onbetrouwbaar dus ze nemen de gok gewoon niet.

  EU in in ogen van dit soort bedrijven een ongeleid projectiel, die je zomaar paar honderd miljoen boete kan opleggen als het ze zo uitkomt

 6. Beukman

  Bizar om te zien hoe iedereen destijds Rutte terecht aanviel toen deze grote bedrijven probeerde te matsen inzake de dividendbelasting, en dat dezelfde oikofoben nu aan de kant staan van deze groot-belastingontduikers.

  1. gedacht

   bizar te zien hoe alle adepten hier riepen een brexit komt er niet en de bedrijven blijven in de EU nu op het gevoel gaan spelen.

   linkse selectieve verontwaardiging , de arrogantie is ongekend van gerdientje en het verneukmannetje.

   Hier wordt overigens sneller van account gewisseld dan de bedrijven doen per vestigingsplaats. De harde brexit komt eraan want de engelsen laten zich niet langer naaien door brussel. Geweldig

   1. Dennis Krauthammer

    Uit peilingen blijkt dat een meerderheid van de Britten nu liever bij de EU wil blijven.

    1. gedacht

     fout w# i@ m

 7. Henk van Doorn

  Ik kan me niet voorstellen dat ze bij Shell een besluit nemen over vestiging in GB zolang er geen duidelijkheid is over de Brexit. Die duidelijkheid is voorlopig ook niet te verwachten. De kans lijkt groot dat er weer een uitstel komt omdat GB zich een harde Brexit in deze moeilijke tijd lastig kan veroorloven. Na uitstel komt effectuering van de Brexit wellicht pas eind 2021 weer in beeld.

  1. Gerdien

   Misschien heb je gelijk, Henk, maar ik acht de kans op een harde Brexit toch groter. Ze komen er de komende maanden natuurlijk niet uit maar weer uitstel is voor Boris een vreselijke afgang en hij ligt al zwaar onder vuur.

  2. gedacht

   hahahaha , w$ i# m toch . Accountje nummer 5 met dezelfde quatch

   1. Gerdien

    Kun je uitleggen wat je hiermee bedoelt?

    1. gedacht

     ga toch fietsen

    2. Vanzelf

     Inderdaad, precies dezelfde quatsch, al jarenlang! Dat de geachte redactie zich hier niet van verlost is een raadsel.

 8. Bes Tolen

  Beukman weet helemaal niks. Beroerder is dat noch de politici noch de ambtenaren voldoende weten om een goed gesprekspartner te zijn voor de hele grote bedrijven. Dat krijg je als je je beste ambtenaren met de meeste kennis en met gevoel voor het bedrijfsleven slecht behandelt. De verantwoordelijke top bij de fiscus heeft nooit idee gehad voor wat er kwalitatief meer nodig is. Maar het gaat niet alleen om de fiscus. Het financieel en economisch kennisniveau in Nederland is te laag en personen, die werkelijk beter vakman zijn, worden het eerste afgeserveerd. Dat komt omdat aan de problemen voorbij wordt gegaan. Dat komt omdat er geen goed klimaat is om de kwaliteit te accepteren en te waarderen. Stel je bent een goede registeraccountant, dat is vanouds een moeilijke postdoctorale studie en in de praktijk, bijvoorbeeld bij de Belastingdienst moet men nog daarenboven een extra belastingstudie volgen. Ook is die accountant wettelijk verplicht jaarlijks veel uren te steken in permanente educatie en meer. Wel als een organisatie er niet op gericht is voldoende ruimte te scheppen voor deskundigen op de hoogste niveaus dan kom je nooit tot betere resultaten. De beloning is ook een punt. Je kunt beter basisschooldirecteur worden, zo iets. Als je toch een rijksbaan wilt. Onwijs Nederland. Kijk, de tekorten aan leraren, huizen en de milieuproblematiek vererger je door maar met de massa immigratie door te gaan. Maar dat de kwaliteit gaat ontbreken dit land fatsoenlijk overeind te houden, begrijpen de politici niet. Ook dus hun eigen tekort niet. Wel hoor je steeds zwamneuzen in de publiciteit anders verhalen. Zelfs over het pensioenstelsel dat politiek echt schandalig slecht is en wordt behandeld. Nederland zakt steeds verder weg.
  Rutte had van de dividendproblematiek niets begrepen en de Tweede Kamer zag grote problemen waar ze niet bestaan. Men sprak zo zelfs langs elkaar heen. Dat zien de grote bedrijven echt wel en dat ondermijnt het vertrouwen voor hen in de politiek.

 9. Bes Tolen

  Links kent de cijfers over belastingontvangsten niet eens dus Beukman al helemaal niet. Zonder de belastingopbrengsten uit de grote bedrijven is Nederland nergens. Dat zijn de normale bedrijven en de vanouds bekend namen horen hier onder. Het gaat niet goed met heel wat grote bedrijven in Nederland wat al wel blijkt uit het feit dat de AEX beursindex nog altijd beneden die uit het jaar 2000 staat. [Asscher meent dat de aandelen juist sterk zijn gestegen! Kip zonder kop. Adyen ja. Aandelenbezitters, die geen Adyen aandelen hebben en dat zijn de meesten, betalen straks jarenlang extra box 3 belasting omdat Adyen aandelen zo sterk zijn gestegen. Ja echt!] [Meest wel Nederlandse bedrijven in de AEX maar er zitten ook wat buitenlandse onder]. Dat is in Amerika wel even anders met de belangrijkste beursindex daar. Overigens zijn lang niet alle grote bedrijven bedrijven met aandelen op de aandelenbeurzen. Heel wat Nederlandse grote bedrijven hangen aan de kuierlatten waaronder die vroeger staatsbezit waren. Het gaat alleen maar goed met de massa immigratie en dat is het werk van hele en halve communisten en linkse christenen en van criminelen over het algemeen. Proficiat, domme Nederlanders. De politiek steelt niet alleen van de pensioenen. Liegen hoort er ook bij.

  1. gedacht

   Ayden ? Mabel ? oranjes ? jaja

 10. Paardenmiddel

  Kan Rutte niet mee verhuizen?
  Misschien is er een vacature vrijgekomen op personeelszaken..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.