‘Meer dan de helft van Nederland vindt dat mondkapjes in binnenruimtes verplicht moeten worden’

Meer dan de helt van de Nederlands -55 procent- lijkt voorstander te zijn van het dragen van mondkapjes in alle openbare binnenruimtes. Althans, zo blijkt uit een onderzoek van opiniepeiler Maurice de Hond.

Vooral PvdA’ers en CDA’ers (65 procent!) blijken volgens De Hond een voorstander te zijn van een mondkapjesplicht. Onder de achterban van de PVV (36 procent) en FVD (40 procent) ligt de bereidwilligheid van het dragen van een mondkapje een stuk lager.

Waarschijnlijk zijn er zoveel voorstanders van een mondkapjesplicht te vinden omdat het merendeel van de Nederlanders niet wil dat de versoepelingen van de coronamaatregelen worden teruggedraaid. Slechts 41 procent verlangt terug naar een ‘intelligente lockdown’.

Eerder deze week schreef De Dagelijkse Standaard al dat het RIVM 180 graden lijkt gedraaid en opeens wel het nut inziet van het dragen van mondkapjes… Daardoor lijken nieuwe maatregelen nog slechts een kwestie van tijd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Bullshit10

  Ja ja dat zujn allemaal bruikbare idioten die nog niet waker zijn en ook niet meer waker te krijgen zijn man man word toch eens waker zien jullie dan niet waar we naar toe gaan het word of het al noord Korea onze staatsomroep en staatszenders lullen net zo als en noord Korea

  Ik heb net een mooie filmpje gezien op YouTube bij café weltschmers schitterend moet je gezien hebben vooral voor mensen die nog niet wakker zijn
  Die jonge gast is 17 jaar bij café weltschmers heeft nog een gezonder en beter en nuchtere verstand dan die heele kartel partijen en mainstream media bij elkaar

  1. Ab Infinitum

   Je moet nooit afgaan op filmpjes. Alles kan gemanipuleerd worden. En wat weet u van noord Korea, behalve dat alles rood is wanneer de vlaggen wapperen.

   1. Bullshit10

    Ab
    Weet je dan niet dat ze en noord Korea ook volledig gehersenspoeld zijn het zijn net robots die het nieuws voorlezen zo zijn ze bij ons ook
    En filmpjes manipuleren ja daar zijn ze bij onze mainstream media ook heel goed en.maar goed jij waarheid is het zelfde als die van piet51 en dat is niet mijn waarheid
    Laten we zeggen alles wat op die mainstream media te zien is is waar en alles wat op YouTube te zien is zijn Leugens.geloof wat je zelf wil maar ik trap er niet meer in .en zeker die linkse ratten media kan van mij gestolen worden

   2. Bullshit10

    Ab
    Trouwens die muilkorf die landverrader rutte op hebt staat hem overigens goed laat die leugenaar hem voorál ophouden dan hoef ik zijn Leugens niet meer aanhoren

    1. hans-e-pans

     Dus meer dan de helft van de Nederlanders zijn heel erg bang gemaakt of hebben maar 100 hersencellen, werkende wel te verstaan, waarmee gezond en verstandig denken onmogelijk is.

 2. Charles Bingley

  De belangrijkste factor die heeft veroorzaakt dat we Corona hier redelijk onder contróle kregen is dat het Nederlandse volk bereid is de maatregelen van de Overheid na te leven.

  1. Rood

   Nee!

   1. Bloemkist

    Naam weer veranderd?

  2. NEXIT.

   enz

  3. dosjenpeceta

   “dat we Corona hier redelijk onder contróle kregen”

   Er is niets meer aan de hand in Nederland tenzij je echt vindt dat 0.00010734463% aan opnames of 0.00003954802% aantal mensen die zijn overleden een probleem is natuurlijk…

  4. NEXIT.

   mondkapjes waar op de verpakking staat biedt geen bescherming tegen covid-19 worden als gewenst beschouwt door ons stemmingmakertje de stront vlek.

   het niveau van het linkse sujet wordt steeds bedenkelijker

 3. Waldorf_en_Statler

  ‘Meer dan de helft van Nederland vindt dat mondkapjes in binnenruimtes verplicht moeten worden’

  Om te scoren laat Kenneth in de kop voor het gemak een essentieel onderdeel achterwege.

 4. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Mondkapjes ! Schijnveiligheid ! Coronavirus is slechts een nieuwe naam voor een oud virus. Ouder dan de mens ! G5 en de vervuilende mens is de boosdoener met daardoor 0,0 weerstand ! Niet zelf verzonnen maar zou dichter bij de waarheid liggen dan de leugens van de Cabal etc.

  1. Bloemkist

   Lulkoek. Dan zou enige tijd na de invoering van het 4g-netwerk de mensen bij bosjes neergevallen moeten zijn wegens gebrek aan weerstand.

 5. Rood

  Mijn bereidheid in nul procent (0%) omdat het voor 100% vaststaat dat mondkapjes onzin zijn m.b.t. het doel waartoe mensen het denken te dragen.

  1. Ab Infinitum

   Je draagt het niet als mode artikel. Hoewel Hugo Boss er al wel werk van maakt. Ook Feyenoord brengt mondkapjes, een deel van de opbrengst wordt in een Corona fonds gestort.

 6. NEXIT.

  tja , ik vind een mondkapje onzin en begrijp jniet dat een groot deel van Nederland de kick ziet om dit als modieus te dragen.

  De huidige papieren vodjes die in groot verpakkingen te verkrijgen zijn hebben geen enkele medische bijdrage om een bacterie of een virus te blokkeren.

  1. Waldorf_en_Statler

   Omdat de gezondheid van onze lezers ons wél kan bommen is De Dagelijkse Standaard een partnerschap aangegaan met Stil.nl, een online webshop waar u coronamateriaal kunt kopen. Mondkapjes, mondmaskers, handgel, handschoenen en zelfs beschermende brillen: Stil.nl biedt alles aan waardoor u weer veilig over straat kunt in deze coronatijden.

   1. Waldorf_en_Statler

    een online webshop waar u coronamateriaal kunt kopen.

    Leuk, besmet materiaal te koop.
    Ieder zijn lolletje zal ik maar denken.

 7. Heras

  Laat iedereen zelf beslissen. De ene wil een lap voor zijn gezicht en de ander niet.
  we zijn volwassen genoeg om zelf te kiezen.
  Dit soort berichten zet de regering aan tot mondkapjes plicht, wat ik niet wil. En duizenden met mij.

  1. Bullshit10

   Heras
   Virus waanzin heeft een reportage gemaakt van het dragen van een muilkorf ik zal je zeggen als je niet dood gaat van corona dan ga je wel dood van het dragen van een muilkorf wand je ademt steeds je eigen adem en en dat is precies het zelfde als dat je met je bek voor een uilaat staat van een auto
   Kijk en oordeel zelf daar zie je de waarde van zuurstof in stikstof

   1. Mart

    Heb je zùlke slechte adem Bullshit? Tja je nicknaam zegt genoeg.

    1. Bullshit10

     Mart
     Weer zo’n bruikbare idioot

 8. dosjenpeceta

  “omdat het merendeel van de Nederlanders niet wil dat de versoepelingen van de coronamaatregelen worden teruggedraaid.”

  Dat zou natuurlijk chantage zijn, maar onze regering zou daar har hand niet voor omdraaien natuurlijk..

 9. Xander XXL

  Dan gaat de helft van Nederland dat toch lekker doen. Er is niemand je ze dat verbiedt.
  Maar al die vollers gaan het pas doen als het verplicht wordt. Dan komt het kudde gedrag weer boven.

 10. 56RdK

  Zodra het compleet falen ten aanzien van (ook) deze Corona-aanpak goed onder het tapijt is geveegd, komt de mondkapjesverplichting.

 11. Blitzkrieg

  Ken helemaal niemand die verplicht aan de mondkap wil. Propaganda, volgende artikel graag.

 12. 56RdK

  Tja, ken ook niemand die graag besmet en doodziek wil worden door Corona. Gek eigenlijk!

  1. Blitzkrieg

   56RdK :
   Feiten over Covid19
   h**ps://swprs.org/feiten-over-covid19/

   Veel links georiënteerde dombo’s snappen niet dat je op de gekleurde teksten kan klikken, zeg het er maar alvast bij anders krijg ik dat gelul weer.

  2. SubTec

   Ik wed dat je ook niemand kent die “doodziek” van corona is geworden en onder de 70 is.

   1. Bloemkist

    Ik wel helaas. Drie maar liefst waarvan 1 in de zorg.

    1. dosjenpeceta

     Als men griepverschijnselen krijgt wordt dit geschaard onder corona

    2. Bloemkist

     Nee dit was toch stukje erger (ook op mijn verrassing omdat ze alledrie nog ruim onder de 40 zijn. )
     1 van de 3 is zijn reukvermogen permanent kwijtgeraakt, hoorde ik van zijn vrouw.

 13. andergeluid

  Staat Rutte goed dat mondkapje wat mij betreft mag hij deze voor altijd ophouden dan weet hij wat hij het volk aan doet.
  Met uitvoeren van zijn Bilderberg agenda
  En ons Geld onnodig weg te geven.

 14. andergeluid

  Als je dit ziet lopen de rillingen toch over je lijf.
  En vraag je af in welk Land we met zijn alle in terecht zijn gekomen commonsensetv.nl/sophia-brengt-aardbeitjes-naar-haar-moeder-bejaardenhuis-belt-de-politie/

  1. Bullshit10

   Andergeluid
   Heb ik gezien heb hem híer al aanbevolen hopen dat mensen wakker worden maar het lijkt er op dat nog te veel bruikbare idioten zijn die niet wakker te krijgen zijn

 15. SubTec

  Hier geloof ik dus echt helemaal niets van!

  1. Bullshit10

   Sub
   Nee hoor jij gelooft zeker ook alleen maar die staatszenders
   COMMONSENSE tv zal zijn geloofwaardigheid zeker verdoen door deze filmpje daar geloof ik niks van. en die politie agenten laten zich er zeker voor lenen ja hoor droom lekker verder. Ik zeg Word wakker

   1. SubTec

    Hahaha… je gaat zeker geloven dat de meeste mensen mondkapjes wil voor een virus met een IFR onder de 1%…. dus vergelijkbaar met een gewone griep!
    Sure, en bij een gewone verkoudheid gaan we direct in lockdown!
    Absoluut bullshit!

    1. Bullshit10

     Sub
     Heb ik wat gemist ik begrijp je niet heel goed
     Heb je dat filmpje wel gekeken

 16. Original NL

  Niets weerhoud deze 50% dit ook daadwerkelijk te doen..dat noemen we vrijheid.

 17. Arbeider65

  Ja, zeker allemaal gepeild in Rotterdam en de randstad. Daar vinden de meeste besmettingen nu plaats. 49 In Rotterdam, 20 in Amsterdam.
  Dus in mijn mooie gemeente staat de teller al 8 weken op 0 besmettingen. Dus waarom die dingen op? Doe het lekker in Zuid – Holland en laat de rest van het land met rust. Aso burgemeesters van de randstad.

 18. dosjenpeceta

  Nee hoor dat wil de helft van Nederland helemaal niet….

  1. Bloemkist

   Zit jij de in de peilingen tegenwoordig?

 19. Foetsie

  Alsjeblieft niet. Zorg maar voor goed geventileerde gebouwen.

 20. A-BBa

  Ze weten dat zelf ook wel maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat ze vanwege adviezen die niet direct van het RIVM komen hun beleid aan gaan passen. Volgende maand komt er een nieuw betrouwbaar onderzoek van het RIVM zelf, wat even snel in hun bedrijfskantine is doorgevoerd, naar buiten en dan passen ze het aan, dan worden de mondkapjes plicht

 21. NationalSniper

  Als dit echt zo was dan zou 55% nu al met een mondkapje rondlopen in winkels e.d. Want als je er voor bent dan begin je er zelf mee Ik zie in de praktijk maar een enkeling.

  En moeten we niet terug naar eigen verantwoordelijkheid in plaats van betuttelen alsof we kinderen zijn? Mensen zelf laten kiezen of ze meedoen aan mondkapjes of afstand. Dat hoort bij een vrije democratie. Blijkbaar zijn we een dictatuur.

  Voor zowel de 1,5 (of 1)m en mondkapjes is geen wetenschappelijke basis.

  Dat professionele mondkapjes in professionele handen (dus weten hoe juist te gebruiken) die werken.
  De niet medische geven geen vorm van bescherming voor de drager.
  De niet-medische KUNNEN misschien een heel klein beetje helpen om anderen te beschermen ALS iedereen ze JUIST gebruikt. Maar 87% gebruikt ze niet juist.

  De gemiddelde burger draagt ze niet goed, zit er continu aan, doet ze steeds op en af, vervangt ze niet, reinigt ze niet regelmatig en pakt ze verkeert vast (een foutje is zo gemaakt). Bij niet correct gebruik werken ze averechts en vergroten de besmettingskans.

  Kijken we naar de praktijk dan werken ze dus niet maar vergroten juist besmettingskans. Kijk hoe ze in de praktijk worden gebruikt in OV bijvoorbeeld.

  Volgens het OMT is er geen eenduidig bewijs dat ze effect hebben. Van Dissel zegt ook dat ze niet werken. Nu doet het OMT veel fout maar ik denk dat ze op dit vlak gelijk hebben.

  En even praktisch: hoe moet je eten en drinken met een mondkapje op in de horeca? Tijdens het eten mag ie af? Dus dan mag je wel aerosolen de lucht in blazen?

  Bovendien zijn ze zeer slecht voor de gezondheid.
  https://www.hpdetijd.nl/2020-06-19/veel-mensen-die-mondkapjes-dragen-ervaren-een-negatief-effect-op-de-gezondheid/
  Je krijgt minder zuurstof binnen en ophoping van CO2 boven gevaarlijke levels (blijkt uit test van o.a. Viruswaanzin). Hoe langer ze je draagt hoe slechter voor de gezondheid.
  Het zorgt voor benauwdheid, heeft bij veel mensen invloed op je ademhaling (hyperventilatie). Veel mensen klagen over hoofdpijn (en wat voor gevolgen heeft het op lange termijn?).
  Het vermindert de rijvaardigheid van chauffeurs.

  Vooral voor mensen die al problemen met ademhaling hebben (astma, COPD) zijn ze heel erg gevaarlijk. Die mensen worden dan uitgesloten van boodschappen doen en OV.
  Dus je zou minimaal uitzonderingen moeten geven op medische gronden.

  Daarnaast is het vreselijk voor doven en slechthorenden die afhankelijk zijn van liplezen.
  En wil je normaal communiceren dan is het nodig om iemands gezichtsuitdrukking te zien.

  Verder is het gevaar van dit virus in dezelfde range als griep. Griep IFR: 0,1-1%. COVID-19 zit volgens diverse wetenschappers op 0,25%-0,3%. CDC: 0,26%. RIVM: 0,32-1% met gemiddelde van 0,5%. Het is geen Ebola waarbij gezonde mensen bij bosjes neervallen.

  En natuurlijk is het vreselijk wat er gebeurd met ouderen en zieken, maar dit gebeurd ook tijdens een heftige griepgolf.
  Geen reden om de hele bevolking te muilkorven of te dwingen afstand te houden (iets dat ook erg ongezond is: slecht voor weerstand en psychische gezondheid).
  En ook niet om de hele samenleving, economie en volksgezondheid kapot te maken.

  Volgens mijn huisarts is het middel (de maatregelen) veel erger dan de kwaal.

  Bescherm gewoon de ouderen goed, verbeter ventilatie (meer lucht van buiten, UV filters), zet airco’s uit in OV en openbare ruimtes binnen, plaats luchtbevochtigers en ionisatieapparaten. Dan kunnen we weer normaal doen.

  We moeten niet normaal maken wat niet normaal is.

  Daarnaast moeten we terug naar vrije keuze en eigen verantwoordelijkheid.

  Stel een Corona keurmerk voor. Vervolgens kan iedereen de keuze maken of ze wel of niet een gebouw in gaan dat Corona proof is of niet. Uiteraard kan overheid subsidie geven voor Corona proof maken. En dat zou dan via diverse manieren kunnen: ventilatie

  Uiteraard wel verplicht Corona proof maken bij zorginstellingen. Supermarkten kun je ook nog aan denken. Maar bijvoorbeeld horeca hoef je niet verplicht heen. Je kunt dit aan de markt overlaten. Als er genoeg vraag is naar Corona-proof horeca dan zal horeca met Corona keurmerk meer klanten trekken.

  Weg met de 1,5m en weg met de mondkapjes. Allemaal onzin en schijnveiligheid.

 22. Robin Hoed

  Mij hebben ze niet gevraagd.
  Dus als het merendeel vóór is, wie ben ik dan om tegen te zijn?
  Er is dus al “democratisch” gekozen dat het moet, want meer dan de helft.
  Zo zullen velen dat zien, social pressure.
  Maar als ik nou een artikel maak over het merendeel dat vindt dat Rutte op moet tieffen, doet die dat dan ook?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.