Mugabe-supporter en VN-rapporteur: ‘Dat witte Nederlanders profiteerden van uitbuiting moet in lesstof’

Ja hoor! Het totaal nutteloze, en overbodige instituut genaamd de VN, heeft een of andere Mugabe-supporter opgetrommeld om haar gif te spuiten over de gang van zaken in Nederland. En wat is de uitslag? Dat we hartstikke FOUT zijn. Heeft Nederland net haar canon veranderd, is het weer niet goed. We hebben de witte cisgender Drees er al uit gegooid, maar ook dit volstaat niet volgens VN-rapporteur Tendayi Achiume

De VN, een instituut dat werkelijk waar niks voorstelt, maar toch op de een of andere manier invloed geniet. Extreem foute landen bezitten binnen deze organisatie onbegrijpelijk posities, toch zijn er mensen die de VN serieus nemen.

De keren dat Nederland met de VN te maken heeft pakt het altijd negatief uit. Zwarte Piet is een recent voorbeeld, maar Srebrenica moet men ook niet vergeten.

Nu heeft de VN een rapporteur gestuurd, die gespecialiseerd is in racisme, discriminatie en xenofobie, om eens ‘kritisch’ naar Nederland te kijken. Dat ze zelf uit een land komt, Zambia, wat bol staat van homohaat en discriminatie en racisme doet er nu schijnbaar niet toe. Zij is volgens de VN namelijk prima in staat om Nederland uit te kotsen.

Ze vindt dat het etnisch profileren van de politie in Nederland namelijk not done is. Volgens haar doet de politie niet aan etnisch profileren op basis van statistiek maar vanwege historische vooroordelen.

,,Neem etnisch profileren door de politie. Dat is gebaseerd op stereotypen over criminaliteit. Die zijn beïnvloed door de geschiedenis.”

Ook komt ze met het typische BLM-argument als oplossing. ‘Laten we het hebben over het koloniale verleden’. Dit is echter zo’n non-argument, het koloniale verleden heeft al tijden een prominente plek binnen het curriculum. Men kan gewoon al jaren ongestoord lesgeven over de Nederlandse slavernij. De Holocaust is echter een ander verhaal, op steeds meer plekken kunnen docenten hier niet meer normaal over praten.

,,Een van mijn grote aanbevelingen gaat over onderwijs, meer aandacht voor het Nederlandse koloniale verleden en de geschiedenis van slavernij. Dat gaat niet alleen om begrip van de manieren waarop mensen van Afrikaanse komaf en andere groepen bijgedragen hebben aan het bouwen van Nederland, maar ook om benadrukken dat witte Nederlanders geprofiteerd hebben van uitbuiting van deze groepen. En dan echt reflecteren op de stereotypen, de manieren waarop we mensen zien, die vandaag nog bestaan vanwege die erfenis. Neem etnisch profileren door de politie. Dat is gebaseerd op stereotypen over criminaliteit. Die zijn beïnvloed door de geschiedenis.”

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. gedacht

  De VN wil de geschiedenis dicteren. Donder toch op met die niets weter.

  Slaven werden verhandeld door hun gekleurde medemensen.
  Willen die mafklappers ons nu de maat nemen voor iets van waar wij part nog deel aan hebben ?

  Geen cent meer naar die mafklappers want kennelijk hebben ze tijd zat om zich bezig te houden met futiliteiten

 2. Dirk Derksen

  “Neem etnisch profileren door de politie. Dat is gebaseerd op stereotypen over criminaliteit. Die zijn beïnvloed door de geschiedenis.”

  Nee domme tr*t. Dit is gebaseerd op de oververtegenwoordiging van allochtonen in de misdaad.

  “witte Nederlanders geprofiteerd hebben van uitbuiting van deze groepen“

  Ten eerste is het BLANK! En ten tweede, Afrikanen hebben er meer slaven vervoerd dan blanken, ze kunnen alleen tot op de dag van vandaag nog steeds geen handel drijven.

  Linkse achterlijkheid kent geen grenzen.

  1. Drekie het Toiletmonster

   Even een potje geschiedenis herschrijven. Witte mensen en witte mensen alleen hebben slaven vanuit Afrika gebracht naar slavenplantages. Ken de geschiedenis van je eigen land. Mooi voorbeeld dat de dame in kwestie gelijk heeft.

 3. J.C.

  Als de VN het gaat uitzoeken, ten behoeve van de lesstof, dan graag met naam en toenaam van degenen, die er rijk van geworden zijn. In een openbaar rapport………

  1. Drekie het Toiletmonster

   Hoeven ze niet te doen. We hebben het makkelijk gemaakt om standbeelden te bouwen voor ze.

 4. Xander XXL

  Weet dat mokkel wel waar Nederland ligt.
  En ze geven die schreeuwer weer een platform.
  VN ook zo’n selectieve deuginstantie, kantoren met allemaal van die hoogopgeleide schreeuwers, klauwen bergen met geld binnen en zijn donders blij als er wat gebeurd in de wereld dan is hun kostje weer gekocht. En wat doen ze nou eigenlijk?

 5. Rene van der Grijp

  “Tendayi Achiume.”

  Dat is de VN versie van Gloria Wekker, maar dan met neusring.

  Dat dit soort gekken bestaan is nog tot daaraan toe, maar dat ze een officiële functie binnen de VN of een universiteit bekleden geeft duidelijk aan hoe ver het westen van het padje af is.

  1. Oepsie

   “Met neusring”. Mmmmm, is dat om haar vast te leggen in de keuken? Moet ik voorstellen aan vrouwlief.

   1. Rene van der Grijp

    Als ik de foto zo bekijk is het bedoeld om de herinnering aan de slavernij levend te houden…

    ht*ps://www.rd.nl/vandaag/binnenland/nederland-moet-aanbevelingen-van-vn-over-racisme-opvolgen-1.1680254

    1. AS210854

     Als ik de foto met die neus ring bekijk, moet ik denken aan onze stier Pietje die ook een neus ring had .

     1. Rene van der Grijp

      Zoiets?

      ht*ps://www.geenstijl.nl/5154425/goedemorgen-u-moet-op-cursus-van-de-vn/

 6. SubTec

  Laten we in onze lesstof zetten dat negers notoire “slachtoffer-spelers” zijn die in plaats van de handen uit de mouwen te steken en hun landen op bouwen liever de “wij zijn zo zielig”-kaart trekken in de hoop dat blanken hen wéér zullen helpen.

  1. Drekie het Toiletmonster

   Weer?! Hun landen?!??! Misschien iets minder je waanideeen geloven en iets meer feiten uit geschiedenisboeken halen. Nederland is geen land van witte mensen, maar van alle kleuren. En als je daar problemen mee hebt dan zoek je maar je gelijkgestemden op in Namibië.

   1. Rene van der Grijp

    Je nick is goed gekozen!

   2. Gose007

    Drekie Pispot monster,

    Al die reacties van jou hier op DDS wat een onzin allemaal. Stop daar is mee, want je ben eigenlijk gewoon een heel erg dom en achterlijk linkse gek

   3. Adriaen

    @Drekie
    “Nederland is geen land van witte mensen.”
    Dat is correct.
    Nederland is een land van en voor blanke mensen.
    En laten we hopen dat dat zo blijft.

 7. JFU

  De VN? Gewoon een van de vele overbodige extreem links fascistisch clubje. Gewoon negeren!

 8. Vrijedenkert

  Onderwijs is een binnenlandse aangelegenheid en geen VN-aangelegenheid, waarom werkt Nederland überhaupt mee aan dit soort onzin vanuit de VN vraag ik me af?
  Afdracht aan VN halveren want dit soort onzin van allerlei bemoeizuchtige en subsidieslurpende VN-clubjes zit niemand op te wachten…

 9. Original NL

  Ach ach weer een kleurdoos die niets beters te doen heeft..
  Doe eens wat voor de bevolking van noord korea.
  Dat krijg je met steeds meer vrouwen in de politiek.

 10. Bes Tolen

  Nederland moet de VN afstraffen door minder geld te geven en dan al helemaal geen geld te geven voor schadelijke activiteiten.
  Uiteraard mag Nederland geen immigratie land zijn wat het wel is. Daarvoor moet het zover komen, dat huidige politici en andere invloedrijke leiden gestraft zullen worden voor hun bevordering of laten voortduren van de massa immigratie. Het is helaas tijd voor harde noodzakelijke confrontaties van de kant van de Nederlandse bevolking. Alleen wel zo dat je zelf geen slachtoffer wordt. Dat vereist samen in grotere getale meer doen.

  1. Rene van der Grijp

   De VN is verworden tot een anti-westers instrument van islamitische staten en derde wereld landen, geholpen door linkse nuttige idioten.

   Als het westen ballen heeft dan stappen ze er met z’n allen uit. Zonder westers geld implodeert dat corrupte zooitje binnen de kortste keren.

   1. toetssteen

    @vd Grijp
    Lijkt me vrij correct gesteld.

 11. NoDoubt

  VN wil ook de massa immigratie in NL. Laten ze eerst dan 1000 miljard betalen voor de kosten die wij als blanke burgers moeten ophoesten. Pensioen wordt met meer dan 20% gekort. Voedselbanken puilen uit. 800.000 huizen moeten erbij in het overvolle smerigste land van Europa. We moeten uit de EU, de VN en de WHO/RIVM. Daar worden we een stuk beter van. Mensen met een dubbel paspoort uit de politiek en vluchtelingen krijgen enkel een verblijfstatus en geen paspoort. Mensen die naar IS landen gaan, NL-paspoort ongeldig verklaren. Moskeeën afbreken want dat zijn sektes (Guy Pagès) met Mo als slachter van meer dan 800 mensen met het zwaard.

  1. Duckday

   Klopt geen zin te veek

 12. Duckday

  Gewoon de stekker van de subsidie er uit halen Al die onzin verhalen die nergens op slaan.
  De grootste slaven handelaar waren de mensen van gekleurde afkomst en die mensonterende handelingen uitvoerde op deze mensen.Kijk eens wat er nu nog loos is in die landen. Gewoon uit die geldverslindende VN gaan

 13. Maurits Dekker

  Laten we ons nog langer de les lezen door die zwarte racisten?
  Of krijgen ze in het vervolg gewoon onze middelvinger?

 14. RvdBe

  Om ontwikkeling door te maken als volk of cultuur moet je kritisch op je zelf zijn wil je verbeteren.
  Helaas zit dit niet of onvoldoende in de Afrikaanse genen, rest slechts de schuld op de ander steken en niets doen om jezelf te verbeteren, een stel blanke communisten heeft dit haarfijn door en gebruikt deze use ful idiots om hun zin door te drijven.

 15. kees cup

  Het idee achter de oprichting van de VN was de vrede in de wereld te dienen.
  Zij bestaat bij de gratie van financiële contributies van haar leden, maar veruit de grootste bijdragen komen vanuit de “westerse wereld”.
  Zij is helaas verworden tot een “derde wereld baantjesmachine”, met vooral tegen de westerse wereld gerichte denkbeelden.
  Haat zaaien tegen “ons”! en het heeft niets meer met wereldvrede te maken.
  Weggegooid geld.

  Onze kapoenen club in den Haag heeft helaas de ballen er niet voor, maar misschien durven andere westerse leiders hun bijdragen aan deze mislukte organisatie eens flink te verlagen.

 16. evil knievel

  Waarom splitsen we de wereld niet gewoon in Rechts & Links,aan elke kant dezelfde meningen,wensen n daden!?
  Niemand last van elkaar n t geen de ene kant fout doet kan de andere kant weer opvangen,..blijft t toch neutraal zonder al deze poeha!
  Blijft n rare ged8e maar msschn ook n oplossing!?🤔😜

  1. evil knievel

   N de kant waar t t beste zou gaan,gaan we dan uiteindelijk automatisch toch allemaal op!?😁
   Kunnen we dan weer onder 1 dak!😜😘
   Make love NOT war!❤️
   Maar kies dan wel voor de rechterzijde!😁😜

   1. evil knievel

    Volgens mijn,teveel gezope!🙈🥴

    1. EvertB

     Jij hebt best wel een hele zachte kant als je gezopen hebt.

     Btw, het wordt dan wel heel erg dichtbevolkt op links, hè?

     1. gedacht

      wie heeft er nou gezopen , we hebben slechts links in de politiek daarom slijmen ze allemaal met elkaar

      welterusten evert

     2. RvdBe

      Zou goed kunnen dat het dicht bevolkt zou worden op links aangezien jullie de naïviteit hebben waar allerlei parasieten en profiteurs dankbaar gebruik van zullen maken.
      Ben je nu werkelijk zo dom?

 17. Pierre Tombale

  De tragiek van de situatie is dat wanneer je geen aandacht besteed aan dit infantiele gewauwel je direct van racisme wordt beschuldigd.
  Alsof gezond verstand iets met ras te maken zou hebben.

 18. Adriaen Beyer

  Als dit het beste is wat zwart Afrika naar voren kan brengen zie ik het somber in.
  Hier is toch geen serieuze discussie mee mogelijk?
  Een Mugaba-groupie die Nederland kapittelt.
  Hoe verzin je het.

 19. Cycle25

  De VN krijgt het nog voor elkaar om Idi Amin op een sokkel te krijgen…

 20. Lucky Luke

  Door hun beperkte woordenschat hebbn ze niet eens een woord voor blank, witte Nederlanders bestaan niet. Aangaande uitbuiting moeten ze nog veel leren, iedere bezetter deed dat en u nog steeds, dus naar Nederland wijzen is erg dom. Amerika is koploper in uitbuiting door met economische sancties te dreige als het hen niet uitkomt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.