Nieuwe coronagolf in Marokko, Spanje, Israël en de Balkan!

Het lijkt aan alle kanten van de Middellandse Zee weer helemaal mis te gaan. Marokko, Spanje, Israël, de Balkanlanden en Griekenland hebben allemaal maatregelen genomen vanwege de vrees voor een nieuwe coronagolf.
Griekenland sluit de grenzen met Servië. Diverse steekproeven met coronatests bij Servische passagiers die het land binnen zijn gekomen, kwamen positief terug. Griekenland sloot daarom de grenzen weer voor Serviërs. Eerder werd al bekendgemaakt dat álle Balkanlanden hun aantal coronabesmettingen weer zien groeien.

Ook Israël ziet weer 1.000 nieuwe gevallen per dag voorbijkomen en heeft 30.000 mensen opgeroepen om in thuisisolatie te gaan. En Spanje, dat zo strikt handelde, neigt naar een nieuwe lockdown, net als Marokko.

Wat de reden voor de nieuwe opleving is, daar kan alleen nog maar over gespeculeerd worden denk ik. Waarschijnlijk heeft het met veel binnen zitten te maken, door mensen die toch bij elkaar op bezoek gaan. In Spanje mocht je bijvoorbeeld het huis vrijwel niet uit, net als Frankrijk. Landen die beide ruim 20.000 meer doden hebben dan Duitsland, dat qua besmettingsaantal tussen beide landen inzit, maar ‘slechts’ 9.000 doden telt.

Natuurlijk spelen andere factoren ook mee, zoals de gezondheidszorg in ieder land, maar het is voornamelijk een effect dat te maken heeft met de genomen maatregelen en de naleving ervan. Maar daarvoor zou er meer gekeken moeten worden naar de andere genoemde landen, maar daar heb ik helaas te weinig kennis over op dit moment.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. gedacht

  quote Natuurlijk spelen andere factoren ook mee, zoals de gezondheidszorg in ieder land, maar het is voornamelijk een effect dat te maken heeft met de genomen maatregelen en de naleving ervan end

  Dat is klinkklare onzin. mevrouw halalsema heeft wetenschappelijk bewezen dat je zonder besmettingen 15.000 man bij elkaar kan zetten.

 2. Gerdien

  Ik las op dit blog veel reacties van mensen die zeggen dat het Corona-virus ongevaarlijk is en zal overgaan bij omslag naar mooi weer.
  Ook wordt hier door veel mensen beweerd dat de 1,5 meter en social distancing maatregelen onzin zijn.
  Trump vond en vindt dat ook. Hij meent dat 99% van de Coronabesmettingen niet leidt tot gezondheidseffecten.

  Het zijn dit soort dwazen die veroorzaken dat veel mensen onvoorzichtig zijn.

  1. gedacht

   enz

   1. Dennis Krauthammer

    Wat bedoel je daar mee?

    1. Vanzelf

     Nee.

  2. gedacht

   en trump spreekt weer de waarheid , gerdientje is niet op de hoogte van de cijfertjes.

  3. Bolland

   @Gerdien Er wordt nu veel en veel meer getest, dus logischerwijs ontdekken ze dan ook meer besmette mensen.

   Bent u wellicht de vrouw waar Jensen het altijd over heeft: “Oh Hans !!! weer 3 doden de afgelopen week!!??

  4. M. Brandenburg

   Trump meen helemaal niets, Trump meent wat de experts hem vertellen, echter wat Trump verteld wat experts hem vertellen word om vreemde redenen door geestelijkgestoorde mensen altijd zo gedraaid alsof hij dat vind.

   Terwijl het algemeen bekend is dat er een heel leger experts achter hem staan, zoals ook de experts en behandelend artsen die hem adviseerden een middel te gebruiken om symptomen te bestrijden, een middel dat volgens bijvoorbeeld CNN en de WHO (gebaseerd op één frauduleus onderzoek waar zelfs een sci-fi auteur aan meeschreef) niet zou werken, maar afgelopen week berichtte zelfs CNN dat dit middel toch blijkt te werken, maar een excuus naar de president die enkel communiceerde wat die experts en behandelend artsen hem adviseerden kon er niet af, dit vanwege hun haatcampagne richting alles dat niet extreem links is en dus extreem rechts. Wie zijn oor te luisteren legt bij de behandelend artsen zal horen dat zij dit middel eigenlijk niet mogen uitschrijven, maar zij het allemaal zelf gebruiken en de patienten die zij ermee behandelen in een vroeg stadium ALLEMAAL herstellen voordat zij ernstige symptomen ontwikkelen. Zelfs het laatste onderzoek toont aan dat behandeling van de doodzieken met dit al 65 jaar oude middel, dat beschouwt wordt als extreem veilig leidt in de tests tot een halvering van het aantal doden, en dat is bij de extreem zieken. Immers niet extreem ziek dan kom je niet in het ziekenhuis, daar mag je je pas melden als het echt niet anders meer kan.

 3. Cootje

  Pas als de EU uit elkaar valt is Corona over , deze gaat de boel splijten en een wereld recessie gaat de zuid Europese problemen bloot leggen , en ze kunnen dat monopoli geld niet bij blijven drukken tot het knapt . Mooi weer en geld horen niet bij elkaar , einde van het jaar is de EU failliet , en gaan we noordelijk aan de wederopbouw beginnen , kost ons 5 jaar armoe maar beter korte pijn dan lange pijn

  1. Charles Bingley

   Cootje is mogelijk nog niet geïnformeerd over het feit dat de EU-lidstaten recent besloten tot grote financiële steun aan zuidelijke lidstaten en materieel ook het groen licht gaven voor Corona-bonds. Dit betekent dat de EU financieel nog sterker is geïntegreerd en het uitstappen nagenoeg onmogelijk is.

   Hij hoeft dus niet te vrezen voor die 5 jaar armoe.

   1. gedacht

    enz

   2. Cootje

    Wacht maar af op een tweede golf of ze het monopoli geld kunnen blijven uitgeven aan de financiële markten ! ! De rek gaat er uit , plus dat er nog niets beslist is over de eerste trance .

   3. Vanzelf

    Nee

   4. Cootje

    De wens van de gedachten overheerst , want er is nog niets beslist en dat komt er ook niet , let op het is een wereldwijde recessie en de beurzen doen het goed met het monopoli geld , maar dat gaat vanzelf over als de werkeloosheid cijfers naar ongekende hoogte gaan stijgen in zuid Europa en ook bij ons .

 4. Vanzelf

  In het kader van de perverse pharmacy (Gates) moet er natuurlijk wel een 2e golf komen, hij moet z’n spuiten kwijt.

 5. Bolland

  Nee he gaan we weer opblazen? Spanje 7 dagen tijd 49 doden!! ,Marokko 14 doden in 7 dagen !!

  Maar om vuurtje op te stoken worden nu besmettingen geteld, apart net na uitlating van de in en in corrupte WHO marionet Tedros

  1. gedacht

   precies , onrust en verwardheid leidt tot trouwe volgers gelet op de peilingen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.