NOS-redacteur: “De NOS-redactie is volstrekt onafhankelijk”. Gelauff geeft PVV en Forum schuld van anti-NOS-sentiment

Het ‘vijandbeeld’ wat veel Nederlanders koesteren jegens de NOS komt door partijen zoals Forum en de PVV aldus Marcel Gelauff, de man die een etnisch, racistische prijzenbokaal bedacht om mensen van kleur op de televisie te krijgen. Gelauff mocht gisteren aanschuiven bij Op1 waar hij maar weer eens liet zien wat voor een waardeloze hoofdredacteur hij is. Nul zelfreflectie, en het is altijd de schuld van een ander. En dat krijgt dan ook nog eens miljoenen subsidie…

Dat veel mensen weinig vertrouwen hebben in de NOS komt puur en alleen door partijen zoals Forum voor Democratie en de PVV. Nu klopt het dat beide partijen weinig op hebben met de NOS, alleen zijn zij niet de aanleiding of oorzaak van dit ‘anti-NOS-sentiment’. De foute berichtgeving, de manipulatieve berichtgeving, en soms gewoon de onzin die de NOS zelf verkondigt, dat zijn de oorzaken van het anti-NOS-sentiment in de eerste plaats.

Arnold Karskens houdt over deze kwestie zelfs een zwartboek bij. Ondertussen weet iedereen in Nederland ook al dat de NOS niet vies is van wat montagebewerking, vooral de bewerkte video’s van Poetin doen het goed.

Het is pijnlijk om te zien dat de NOS een man als Gelauff als hoofdredacteur heeft. Met zo’n figuur aan het roer ga je niet bepaald vooruit als redactie. Het is zeker onterecht om de NOS puur en alleen als nepnieuws-fabriek te zien, maar de NOS heeft de laatste jaren flink wat blunders gemaakt. Van zelf nieuws manipuleren tot onbegrijpelijk keuzes – zoals het woordje ‘wit’ verplichten. Maar ja wat kunnen we nu verwachten van een organisatie die een divi-bokaal heeft ingesteld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. Carstens van Schagen

  De NOS-redactie is volstrekt onafhankelijk en Rutte heeft nog nooit gelogen.

  1. Waldorf_en_Statler

   U lijkt mij een vriendelijk persoon.

   1. Oepsie

    U lijkt mij, een medelijden wekkend persoon. Ik denk een EU kockje, met nieuwe nick.

  2. hans-e-pans

   Ze zeggen wel eens dat iemand een plaat voor zijn kop/hoofd heeft, bij meneer Marcel Gelauff is zijn kop/hoofd een dikke plaat.

   1. Oepsie

    Geen plaat! Maar de gehele Chinese muur in de lengte.

    1. hans-e-pans

     Die Chinese muur staat op veel plaatjes.

  3. AS210854

   CvS, jouw humor mag ik wel.😂😂😂

  4. Bolland

   @Carstens Volledig eens Rutte is een keigave premier, en Marcel Gelauff een top journalist en hoofdredacteur de Nederlandse Omroep Stichting waardig

 2. Waldorf_en_Statler

  DDS is er ook van overtuigd dat zij het juiste nieuws brengen en anderen niet.
  Niet vreemd dat de NOS dat ook denkt.

 3. Xander XXL

  Ik Gelauff die man voor geen halfje.
  Heel die publieke omroep opdoeken die hebben hun beste tijd gehad.
  Het enige wat ze nog doen is een verlengstuk zijn voor dat uitschot in Den Haag om hun subsidie weer een aantal jaren te waarborgen.
  Één grote kontelikkerij bende door list, bedrog en manipulatie.

  1. Waldorf_en_Statler

   U bent ook voorstander van onafhankelijke media zonder reclame van politieke partijen?

 4. Ritter

  Ik kan mij moeilijk voorstellen dat Marcel Gelauff gelooft wat hij zegt over de z.g “objectiviteit” van de NOS.

  Net zoals in de VS de media fel tegen Trump zijn en Trump dagelijks demoniseren en in een slecht daglicht plaatsen doet de NOS al jaren hetzelfde met personen die rechts in het politiek landschap staan.

  Neem als voorbeeld Pim Fortuyn. Die werd enorm gedemoniseerd door de NOS ( en media in het algemeen) Hetzelfde met personen als Wilders en Baudet.

  De media , zowel in Nederland als in de VS, zijn over het algemeen links gericht. Journalisten zijn voor het overgrote deel links gericht en deze bias word weerspiegelt in de berichtgeving en de agenda die ze (vaak verkapt) promoten.

  Daarom is de agenda die deze media promoot ook links gericht. Dat is een natuurlijk uitvloeisel van de politieke voorkeur van de meerderheid van de journalisten.

 5. Ritter

  Marcel Gelauff: ‘FvD en PVV voeden wantrouwen NOS’

  Deze uitspraken van Marcel leiden tot vrijwel uitsluitend kritische reacties op Twitter. “Ik vertrouw de NOS al jaren niet meer. Agendajournalistiek, machtspropagandaverlengstuk, EU-retoriek, kartelpolemiek, diversiteitsziek en Jip- en Jannekedialectiek. ‘Volstrekt onafhankelijk’ is gewoon de zoveelste leugen van deze topambtenaar van het Ministerie van Mediasturing“, briest GeenStijl’s A-ster Bart Nijman.

  Opiniemaker Syp Winia: “Als de hoofdredacteur van de nieuwsafdeling van de nationale publieke omroep zegt ‘volstrekt onafhankelijk’ te zijn EN zware beschuldigingen uit tegen bepaalde in het nationale parlement vertegenwoordigde partijen mag je dan verwachten dat hij daar overtuigend bewijs voor heeft?”

  Blokkeerfries Jenny Douwes: “Feit: sinds 2017 is Marcel Gelauff met zijn NOS niet in staat om de Nederlandse burgers te informeren over belangrijke informatie rondom de Blokkeerfriezen-zaak. Ongeïnformeerd of niet onafhankelijk; beide keren zeer kwalijk.”

  Mediaparia Jan Roos: “NOS brengt vaak fakenews. Daarnaast is intimidatie van media al jaren doodnormaal. Alleen toen ging het over PowNed en GeenStijl en kraaide er geen haan naar. Wat zeg ik, het werd toegejuicht.”

  Opiniediva Marianne Zwagerman: “Nee Gelauff, jij had al lang ontslagen moeten worden. Je club faalt als een malle. Hoeveel fouten mag een hoofdredacteur maken? Dat falen niet wordt aangepakt creëert vijandigheid. Wij kunnen ons abonnement op de NOS niet opzeggen hè.”

  ht*ps://www.mediacourant.nl/2020/07/marcel-gelauff-fvd-en-pvv-voeden-wantrouwen-nos/

 6. Piet51

  Gelauff heeft wel wat meer gezegd dan het wijzen naar PVV en FvD. Dat wijzen is overigens niet zo vreemd, want zijn zijn echt de enige partijen die dat zo consequent doen. Maar belangrijker vind ik, dat Gelauff ook benoemde dat de NOS natuurlijk ook fouten maakt, net als ieder ander. Maar dat hun streven in ieder geval is om elk geluid, zowel links als rechts, te laten horen. Vaak lukt dat, soms kan het beter. Dat is wat hij zei.
  Wat Karskens met zijn Zwartboek bereikt heeft is bitter weinig. Het is al bijna een jaar niet bijgehouden en in de twee daaraan voorafgaande jaren kwam hij tot 15 waarnemingen van dubieuze nieuwsberichten. Dat lijkt me voor een programma dat dagelijks veel tijd op TV te zien is heel weinig. Dat is zeker weinig, als je in aanmerking neemt dat een aantal van die meldingen ook nog eens voor meerderlei interpretatie vatbaar zijn. Van het bekende interview met Putin over de MH17 bijvoorbeeld heeft Gelauff indertijd toegegeven dat het niet goed was.

  1. combat le pelicule

   Wat een onzin kraam jij uit, je moet voor de duidelijkheid maar eens een nos journaaltje kijken en dan goed luisteren wat ze écht zeggen, dan kom jij er niet weg wat je nu allemaal uitkraamt, maar dat doe je overigens wel vaker

   1. Steiner

    “Wat een onzin kraam jij uit”
    51 staat voor zijn IQ of voor zijn geboortejaar,dus zo verbazingwekkend is dat niet.

    1. Piet51

     @Steiner
     51 staat voor mijn IQ. Daar ben ik heel tevreden mee, want dat houdt het gemiddelde IQ van de deelnemers hier nog een beetje acceptabel.

   2. Piet51

    @combat le pelicule
    Ik kom tot nu altijd weg met wat in schrijf. Bovendien kijk ik elke dag het 18:00 uur of het 20:00 uur journaal en vaak ook nog eens Nieuwsuur. Ik ben kritisch van aard en heb een goed beeld van wat er in de maatschappij gebeurt.
    In mijn bijdrage noem ik wat feiten (zoals het bijhouden van het zwartboek en die 15 waarnemingen) en wat oordelen (de inhoud van die waarnemingen). Maar iedereen kan dat voor zichzelf nagaan.

    1. Original NL

     Q…..Bovendien kijk ik elke dag het 18:00 uur of het 20:00 uur journaal en vaak ook nog eens Nieuwsuur. Ik ben kritisch van aard en heb een goed beeld van wat er in de maatschappij gebeurt…..
     Tegen zoveel naïviteit is geen kruid gewassen..maar dat wisten we al van malle pietje.
     Welterusten.

    2. combat le pelicule

     “Bovendien kijk ik elke dag het 18:00 uur of het 20:00 uur journaal”

     Logisch dat je het niet snapt, je hoort het immers van 1 kant en bent oorverdovend blind geworden..zoals duidelijk is..

  2. Gerda2

   Piet51

   Elsevier:
   Hoofdredacteur van het NOS-journaal, Marcel Gelauff, geeft via Twitter aan dat het fragment ‘niet erg handig’ was aangezien Poetin wel het gesprek aangaat.

   Maar volgens Gelauff negeert de Russische president de kern en spreekt hij alleen in algemeenheden over Oekraïne. ‘Ben wel verbaasd dat zoveel mensen zo klakkeloos de framing over liegen en zo door Geenstijl overnemen,’ voegt Gelauff er nog aan toe.

   Zo’n man is het nou. Toch weer bagitalliseren en als het mogelijk is een ander de “schuld” te geven.
   Meneer geeft aan dat de kern genegeerd zou zijn/of is, dus daarom mag hij de boel beduwelen. Objectief, is het niet?

   1. Piet51

    @Gerda2
    Waar het om gaat is, of hij gelijk had of niet. Je herinnert je vast dat interview met Putin nog. Dat waren toch algemeenheden? Ik vind trouwens wel. dat het de normale uitspraken van een politicus waren, dus zo spectaculair is dat allemaal niet. Natuurlijk gaat hij geen uitspraken doen waarop hij later aangepakt kan worden, in binnen- of buitenland. Dus ook de reactie van de NOS was een wijd openstaande deur. Maar om dat nu in het Zwartboek op te nemen als bewijs dat de NOS de zaak beduveld, vind ik wat goedkoop.

    1. Gerda2

     Piet51 @ Waar het om gaat is, of hij gelijk had of niet.

     Nou Piet daar gaat het dus helemaal niet om.
     Ik vind het heel raar dat je dat niet zo ziet.
     Het gaat er helemaal niet om of hij gelijk heeft of niet, maar dat hij de dingen verdraait.
     Zou je dat ook zeggen als iemand zo zou handelen bij een door jou niet gedeelde mening?
     Ik heb het verder niet over het zwarboek, dat ken ik niet eens.

     1. Piet51

      @Gerda2
      De schrijver van het artikel verwees naar het zwartboek als bewijs dat de NOS niet deugt. Dat is m.i. grote onzin.
      Natuurlijk gaat het erom of Gelauff gelijk heeft of niet en, je hebt gelijk, of (on-)gelijk wordt onderbouwd met verdraaide waarnemingen. Meningen kun je niet verdraaien, de waarneming van andermans mening wel.
      Ik heb niet de indruk dat we hier fundamenteel van mening over verschillen. Politiek inhoudelijk delen we elkaars visie niet, dat is me duidelijk. Maar ik probeer toch om ook zulke mij niet aansprekende meningen niet te verdraaien. Tegelijkertijd realiseer ik me, dat dat soms best moeilijk is op een forum als dit. In ieder geval worden mijn meningen, die ik altijd met veel genoegen deel, regelmatig verdraaid en voorzien van scheldkanonnades. Dat geeft me juist het gevoel dat die niet gewaardeerde meningen ertoe doen en de moeite waard zijn om fel op te reageren. Ze worden in ieder geval door heel veel anonieme lezers gelezen en dat is het belangrijkste en misschien wel het enige dat telt.

   2. Gerda2

    Piet@Meningen kun je niet verdraaien, de waarneming van andermans mening wel.

    Een drogreden (syn. schijnreden, sofisme) is een reden of redenering die niet klopt, maar wel aannemelijk lijkt. Drogredenen worden vaak in discussies gebruikt, maar ook wel in andere situaties. (WIKI)

    1. Gerda2

     Net als een goede redenering bestaat een drogreden uit een of meer premissen (aannames) of axioma’s (algemeen aanvaarde stellingen), waaruit na het stellen van een causaal verband een conclusie wordt getrokken, of een aantal argumenten, waarmee een mening wordt onderbouwd.

    2. Gerda2

     Piet@Meningen kun je niet verdraaien, de waarneming van andermans mening wel.

     Voorbeeld: Gommers vertelde kort geleden in een interview dat hij maar had toegegeven aan de druk vanuit de overheid om te vermelden dat het verlangde aantal IC bedden er was.
     Hem werd om zijn mening gevraagd in het journaal of een actualiteitenprogramma (weet ik niet meer). Dus eigenlijk werd er een mening verkondigd, waar hij zelf ook niet achter stond. Hij wist het namelijk niet, zei hij.

     1. Gerda2

      Hij wist het namelijk niet, zei hij.
      Hij zei dit in het Telegraaf interview voor alle duidelijkheid.

     2. Gerda2

      Alweer mis: het was de Volkskrant

     3. Piet51

      @Gerda2
      Je hebt misschien gelijk: de mening van Gommers werd verdraaid door De Jonge. Maar hierover is het laatste woord nog niet gezegd, al hoor ik er niets meer over, ook niet uit de Tweede Kamer. Voor dat laatste is alle reden als Gommers onder druk is gezet. Rutte zou Gommers spreken, maar Rutte was vooral in Brussel actief.
      Maar ik beschouw dit incident wel als een uitzondering, of je moet er meer kunnen noemen. Ook die 15 missers volgens Karskens zijn met dergelijke aantallen toch nog steeds uitzonderingen en verder bijna allemaal voor discussie vatbaar.

  3. Petrazoveel

   “Maar dat hun streven in ieder geval is om elk geluid, zowel links als rechts, te laten horen.”

   Dat klopt, heel enkel verneem ik een rechts en daarna een links geluid. Of andersom. Maar bijna nooit over hetzelfde onderwerp. Dat maakt een groot verschil.

   Daarnaast is de NOS kampioen in onvolledigheid. Iedere dag horen we hoeveel Covid-besmettingen er in Nederland zijn bijgekomen, nooit wordt er verteld hoeveel mensen er daadwerkelijk daarvan ziek zijn geworden of al weer genezen.
   Of: in de VS zijn er nu al wel 3 miljoen mensen besmet! Echt heul erg! Dat betekent dat 1% van de bevolking in aanraking is geweest met Covid, in Nederland zal dat intussen tegen de 6% zijn? En het percentage doden ligt in de VS nog steeds vér onder dat van Nederland, dit voor het broodnodige perspectief. Maar daar heeft de NOS het allemaal niet over…..

 7. Pierre Tombale

  ‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt.’ J.C.
  Voor mij was dat toen men blanke mensen als wit ging betitelen.
  Zomaar, kennelijk op bevel van een stel drammende daltonische dwazen.
  Dan maak je niet de indruk stevig in je schoenen te staan.
  Om over onafhankelijkheid maar te zwijgen.

 8. 56RdK

  Zover zijn we dus al gezakt, naar het niveau van het Rusland uit de zestiger jaren vorige eeuw: politiek aangestuurd journaille en een liegende (ook manipulerende) overheid.

  Ja, met de moord op Pim Fortuyn, waarvan de moordenaar rijkelijk door onze overheid is beloond, is het verval daadwerkelijk ingezet.

  Vooral dankzij de PvdA, D66, VVD, CDA. Kartelpartijen die niet gaan voor het belang van het volk dat dit land wel staande moet houden!

  1. Waldorf_en_Statler

   Ja, met de moord op Pim Fortuyn, is het verval daadwerkelijk ingezet.

   Was dat niet met de moord op Johan van Oldenbarneveld?

   1. combat le pelicule

    Als Pim Fortuyn premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.Toch goed dat er een God is.
    ~waldorf aka rien noppen~

    1. Waldorf_en_Statler

     En hier liegt de pedicure probleemloos

    2. Carstens van Schagen

     @Combat: De linksfascisten verheerlijken Volkert en dragen hem op hakenkruizen.

    3. Gerda2

     Beukman.
     Wat een walgelijke opmerking.
     En het maar over empathie hebben.
     Ja als het in je straatje past.

     1. Original NL

      Beukman is een “deugman” Gerda…kom niet aan illegalen en zich misdragende ” gasten” dan wordt hij link.
      Hij kan zo bij het jourrnaal aanschuiven, hij heeft de juiste politieke correctheid.

     2. Lex

      Weet je hoe Jensen iemand als beukman noemt?

      ik citeer.

      EEN BRUIKBARE IDIOOT

     3. Piet51

      @Lex
      Dat begrip “bruikbare idioot” of “nuttige idioot” is ontleend aan een uitspraak van Lenin. Anderen schrijven de term toe aan vroegere Italiaanse communisten. In ieder geval door Jensen kennelijk gewaardeerde bronnen.

     4. Lex

      Geen idee ook niet interessant we leven niet meer in de tijd van Lenin.

      Bruikbare idioot is ideaal voor politiek correcte mensen die door de overheid en media gehersenspoeld zijn.

      Alleen maar politiek correct denken. Mensen die denken dat alle wat ze in het nieuws horen of lezen 100% waar is.

      Veel van die mensen lezen het NRC handelsblad of de volkskrant.

   2. Oepsie

    Niet Flopper/dopper of zielepoot, maar EU cockje.

 9. Fortiori

  De onafhankelijkheid van DDS wordt geëxponeerd door de reclame die er gemaakt wordt voor de boeken van Baudet. Volstrekt onafhankelijk dus.

  1. Carstens van Schagen

   Fortiori?

 10. Beukman

  Ik heb wel degelijk empathie met de man die mij notabene via zijn tientallen nicks al jaren uitscheldt voor moordenaar en p*dofiel, Gerda, zij het dat ik aan jouw empathie voor hem niet kan tippen.

  1. Gerda2

   Beukman
   Volgens mij is je bericht verwijderd (?), ik zie het niet meer.
   Je begint nu weer met een verhaal ter afleiding, dat niet relevant is.
   Ik heb op jouw opmerking gereageerd en die was walgelijk.

   1. Original NL

    Idd Gerda..jouw reaktie op de misselijke opmerking over Fortuyn staat nu opeens onderaan..en beukmans drol is weg.

  2. combat le pelicule

   Beukho*r en empathie ja van een dronken aardbei

 11. Bullshit10

  Kijk al lang geen npo meer ik kan het niet meer aanhoren als ik dit filmpje zie dan zie ik weer die ab Oosterhuis en dan moet ik kotsen zie alleen maar linkse ratten dus hoe geloofwaardig wil je het hebben dan

  1. Lefty

   Het verhaal “Er is niks op de tv” dateert uit begin jaren “60. Ik vind de NPO informatief tot saai, de reclame bijna agressief, dom en misleidend, en als het me niet bevalt zet ik de TV uit. Iedereen die naar de NPO kijkt zou oud en wijs genoeg moeten zijn om zelf te bepalen wat hij gelooft of niet, zonder te foeteren op een politieke stroming.

   1. Original NL

    De npo wordt betaalt uit de belastingpot lefty..daarvan verwacht ik kritische en neutrale journalisten die hun politieke voorkeur niet als de enige echte waarheid verkondigen.
    De stelling..er zit een knop op betekend niet dat als ik niet kijk er ook geen geld naar de npo gaat.
    Voor een commerciele omroep geldt dit natuurlijk wel, daar kijk je wel of niet naar maar daar hoef ik niet verplicht voor te betalen.

    1. Lefty

     Original NL: De vraag is: wie bepaalt of de NPO neutraal is, of niet..doet de kijker dat, welke kijker of de NPO en welke uitzending van de NPO ?

   2. Original NL

    Daar komt nog bij lefty dat er miljoenen digibeten zijn die voor hun informatie en nieuws naar de nos kijken.

 12. Original NL

  Als je de npo programma’s nuchter bekijkt zou je denken dat iedere 2e nederlander een zwarte of een moslim is.
  Er wordt bewust aan ” kleuring” gedaan.
  Dat zie je ook in de commercials, reclamebureau’s kleuren vrolijk mee, dit is om als bedrijf niet het risico te lopen als racistisch of politiek incorrect te worden gebrandmerkt.
  Ik zie nog die journaaldoos Geert Wilders ” interviewen over het ophalen van ” kinderen” uit de opvangkampen, haar nekslagaders zwollen gevaarlijk op want Geert gaf niet de deugmening van links weer en daar kon ze duidelijk niet tegen.
  Opeens luisteren buitenland correspondenten van de nos naar namen als achmed of mehmet…duidelijk op afkomst geselecteerd dus.
  Bij ” de slimste mens” zit er altijd een zwarte of lichtgetint figuur bij de 3 kandidaten.
  De berichtgeving over oblm was ook niet objectief of neutraal.
  De “witte” man is de gebeten hond, ook in merkelland zie je precies hetzelfde gebeuren.

  1. Lefty

   Ja @Original Nl, we hebben al vanaf begin jaren ’70 kleuren-TV, wat dacht jij dan, zwart wit is uit de mode.

   1. Original NL

    Nou blijkbaar niet lefty…ik zie meer zwart wit dan ooit tevoren.

 13. Adriaen van Bergen

  De NOS redactie is totaal niet divers, qua politiek spectrum.
  Daardoor leven ze in hun eigen bubbel, waardoor ze denken onafhankelijk te zijn.

 14. Wim Vreeswijk

  Er zijn wel méér politieke partijen dan alleen PVV en FVD die steeds meer beginnen te balen van de gekleurde subjectieve berichtgeving door de NOS.

 15. Duckday

  Deze man denkt ook aan zijn toekomst want als hij de waarheid zou weergeven stond hij snel aan het loket sociale uitkering.

 16. polleke67

  Ja dat denken ze misschien. Zelfs als je netjes reageert op hun artikelen, maar je mening is niet politiek correct, dan word je reaktie niet gepost of je account wordt geblokkeerd. Iedereen snapt toch wel dat “positieve discrimnatie” of mensen “een mening opdringen”, juist averechts werkt?

 17. john.hermkes

  Onafhankelijk? maar wel 200% links…

 18. gerensvet

  Ik zie elke dag iemand van D66 bij de nos. Praat programma’s en journaal. Valt wel op. Net of d66 alleen reageert.

  1. Winfrida

   Klopt hoor. D66 is de spreekbuis van het NOS-journaal.

   1. Original NL

    Het nos journaal is de spreekbuis van d66…dat klopt.

    1. Winfrida

     Original NL

     Ha, ja dat klopt ook!

 19. Winfrida

  Dan moet je maar als de NOS de waarheid spreken en niet positief, rechts nieuws achter houden.

 20. Chauvinist

  Eerst in OP1 met een itempje over hoe neutraal de NPO wel niet is en direct daarna ‘viroloog’ Ab Osterhaus met zijn coronaverhaal! Ze doen zelfs niet eens een klein beetje hun best om neutraal over te komen…

 21. Aborifa

  De objectiviteit van her Journaal is betrekkelijk.
  Er zit kleur aan. B.v. wat zenden ze wel uit en wat niet.
  Items die ze wel uitzenden krijgen vaak een draai, door woordkeus, weglaten of toevoegen van details.
  Als een politicus iets verkeerd doet noemen ze in sommige gevallen (b.v. als het de VVD betreft) de partijnaam. Is het een PvdA-er dan wordt de partij niet vermeld.
  Als Baudet met een “rechtse” buitenlandse politicus eet wordt dat breed uitgemeten. Het is allemaal niet onwaar, maar toch gekleurd.
  Gelauff is kennelijk tegen PVV en FvD maar dat zou je niet mogen merken.

  1. Lefty

   @ Aborifa: Objectieve verslaggeving is tot op zeker hoogte dodelijk saai: Het weer, een aanrijding op de A2 , een brand in een flat. Als het politiek gekleurd wordt is objectiviteit per definitie ver te zoeken. Feit is dat mensen als Wilders en Baudet regelmatig worden uitgenodigd, maar dit gewoon weigeren omdat ze de NPO niet objectief vinden., of ze lopen boos weg omdat ze niet in staat zijn hun ideen op een geweldloze manier te ventileren. Dan houdt het op. Verder zie ik regelmatig reportages op de NPO waarbij achterlijke regimes in Iran, Quatar etc , kinderarbeid in India, corruptie in China en Rusland, Erdogan ed genadeloos aan de kaak gesteld worden. Dat is bepaald niet alleen links, maar ook koren op de molen van rechts. Met name rechts populistische partijen hebben als handelsmerk om tegen alles wat de democratisch gekozen partijen vertellen per definitie te ageren. Ze zijn gebaat bij verdeeldheid. Dat leidt tot een tegenreactie. De Nederlandse bevolking heeft gelukkig het recht om te stemmen op wie ze willen, en daar zullen we het dan 4 jaar mee moeten doen. Complot theorien verwijs ik naar her rijk der fabelen. Daarvoor moet je naar Noord Korea, luisteren naar Bolsonaro, WeltSchmertz, Trump en bijv Erdogan.

   1. Aborifa

    Tegenreactie moet de staatsomroep helemaal niet geven. Steunen van de regering is ook niet hun taak. Maar ze krijgen wel hun centjes van de regering. Wiens brood…….
    Jinek, altijd paraat als ze Baudet in een kwaad daglicht kon stellen.
    M, die overdreven aandacht aan BLM-marxisten gaf.
    Nee, Lefty die NPO is de spreekbuis van het hele versplinterde linkse clubje. En het ergste is dat de volksvertegenwoordigers aan die kant niet de snuggersten lijken. Kwaliteit daalt erg. Ik hoef ze niet te noemen. Geldt trouwens ook voor PVV op een enkele uitzondering na.

 22. Florissa

  De waarheid gewoon weglaten,en een eigen mening geven ,dat is de NPO.
  Opheffen die pulp.

  1. Lefty

   Dan moet u PVV of FVD stemmen.

 23. Lex

  Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  Echt hoooooooooooooooooooooooor

  Onafhankelijk.

  Me reed die is ook onafhankelijk een scheet uit het midden niet links of rechts.

  Wat een onzinnige onzin zeg.

  Al jaren is NOS later NPO zo links als het maar kan, de NPO heeft de linkse media geïntroduceerd in Nederland.

  Soms hunker ik wel eens terug naar het nieuws zoals in de jaren 70/80.

  De NPO is al jaren een linkse propaganda zender.

  En dan zeggen dat ze onafhankelijk zijn. Ja maak dat de kat wijs.

  Ik hoop dat er volgend jaar een rechts kabinet komt met De PVV en FVD dan zou de publiekeomroep wel eens drastisch kunnen veranderen of geheel kunnen verdwijnen.

  Laten ze Arie Slob maar eens vervangen voor Matin Bosma als minister van onderwijs en media dan komt het helemaal goed.

  Alle kranten die geen Nederlandse uitgever hebben moeten als buitenlandse kranten worden bestempeld. Bijna alle kranten in Nederland zijn opgekocht door de Belgische overheid.

 24. Rene van der Grijp

  Het zou best kunnen dat Gelauff het zelf gelooft. Dat hij zó diep in z’n linkse bubble zit dat hij niet meer ziet hoe gekleurd de NOS is.

  En dat hij denkt dat als er een “ietsie pietsie” gerommeld en gemanipuleerd wordt dat dat een soort “leugentjes om bestwil” zijn. Omdat dit soort types vindt dat ze het volk “op moeten voeden”.

  En dan is het toch ergerlijk dat er rechtse politici zijn die daar doorheen prikken nietwaar? En media als GeenStijl en DDS. Die zijn ook heel lastig.

  De oude politiek en de MSM zijn twee handen op één buik. Dat bleek heel duidelijk toen ze eendrachtig Pim Fortuyn het graf in gedemoniseerd hebben. Sindsdien is er niets veranderd.

 25. Cycle25

  Haha, wat een zielige vertoning bij de NPO om te roepen dat je volstrekt onafhankelijk bent. De NPO is een politiek verlengstuk en niets anders, daar heb je geen PVV of FvD voor nodig. Dit gedrocht is al gekleurd vanaf dag 1, en het radicalisme begint daar de overhand te nemen. Logisch dat half Nederland deze zender van de kabel pleurt, en nogmaals NPO : WIE KIJKT ER NOG T.V ??

  De 1e 3 kanalen is een guuuuur links zooitje, en bij de resterende kanalen krijg je gratis 50% reclame spam. Daar zit geen hond op te wachten, half Nederland kijkt Netflix, You Poep, of anders.

  NPO…you’re time is up..

 26. Robin Hoed

  Gelukkig kijk ik al jaren geen televisie meer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.