WEES BANG! Volgens De Telegraaf is er “nergens op de wereld nul risico”!

Coretta van Leer, viroloog, heeft een stuk geschreven voor De Telegraaf. In haar columnpje legt mevrouw uit dat het “oppassen” is als je op vakantie gaat. Want: “Er is nergens op de wereld nul risico.”

NEE! DAT MEEN JE NIET?!

“Deze vakantie is anders dan alle andere jaren. Door de coronacrisis en de aanwezigheid van het virus onder de bevolking moet iedereen op zijn hoede zijn. Onbezorgd op vakantie zit er niet in. Dat wil niet zeggen dat we geen leuke tijd kunnen hebben. Maar we moeten wel ons verstand gebruiken en gewoon blijven nadenken. Want er is nergens nul risico,” aldus mevrouw.

Zo kun je zelfs tijdens een fietsvakantie in Nederland zelf onderweg “in de nabijheid komen van besmette personen.” Ja, ze schrijft het echt.

Het vliegtuig is, schrijft Van Leer, nog gevaarlijker. Ja, ja, het vormt “een extra risico.” Want je zit met een hoop mensen in een kleine ruimte. En dan verspreidt het coronavirus zich gemakkelijker.

Hoewel, geeft ze zelf tussen neus en lippen door toe, dat kan toch nog wel meevallen. “Tegelijkertijd wil ik benadrukken dat er, voor zover nu bekend, nog geen enkele vliegreis is geweest die achteraf bekend is komen te staan als plek van massale virusverspreiding. Er zijn wel voorbeelden van besmette personen op vluchten waar geen transmissies plaatsvonden.”

Oh? Dus dat “extra risico” blijkt helemaal niet zo groot te zijn?

Maar toch. “Toch blijft het vliegtuig een groter risico dan fietsen in de buitenlucht… Wie wel zo’n reis maakt moet ervoor zorgen voldoende mondkapjes en handgel mee te nemen. En neem, zodra je uit het vliegtuig stapt, weer voldoende afstand.”

Nachtclubs en discotheken? “Dat wordt ‘m dit jaar niet.” Wegblijven. Niet toegestaan. Een strandfeest mag wel. Maar ook dan moeten we “verstandig” zijn, aldus mevrouw. Als je een mooie kerk wilt bezoeken moet je eerst kijken hoe druk het is. “Is er vrijwel niemand? Dan kun je, met handgel of mondkapje, zeker genieten van al het moois. Maar een drukbezocht monument waar je voetje aan voetje doorheen schuifelt, is geen aanrader. Wees kritisch.”

En zo gaat ze maar door. Zelf gaat ze met de auto naar het buitenland. Maar wacht, zelfs dat is eigenlijk levensgevaarlijk! Het kan namelijk zomaar zijn dat je onderweg moet plassen. Je stopt bij een restaurant en, oh nee!, er zijn daar andere mensen! “Dat blijven van die momentjes,” aldus Van Leer.

Deze mensen — dit soort virologen — zijn geschift. Ze wíllen dat we continu, 24 uur per dag, bang zijn. Steeds weer hameren ze erop hoe gevaarlijk het is om onder mensen te zijn; om iets leuks te doen; om er even tussenuit te gaan. We moeten de hele dag door vol angst en adrenaline zitten. De kans op besmetting is bijzonder klein, maar hé, er ís een kans. En dus moeten we bibberen van angst.

Dit is gekkigheid. Zo kunnen we niet leven. Ja, oké, er is een virus. Hartstikke vervelend. Maar we hebben het niet over de pest, hoe zeer virologen dat ook lijken te denken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Xander XXL

  Had madame weer even niks te doen. Weer zo’n gewezen studentje die een platform krijgt om haar loze tijd te vullen. Daar moeten al die kranten eens mee stoppen om met al die nikszeggende columnisten de krant te vullen. Wat interesseert mij de mening van een BNer of een nietszeggend huisvrouwtje. Kom met nieuws en feiten en niet met vulling.
  Maar het is lekker goedkoop en het versterkt weleens de mening van bepaalde lezers.

 2. Kretoloog

  “Virologen zijn geschift”

  Helemaal mee eens! En het kabinet was geschift om 3 maanden lang naar deze idioten (verzameld in het OMT) te luisteren.

 3. Roelof Rechts

  Er waren een veel grotere gevaren……om er maar is 2 te noemen
  1: de islam
  2: blm /kozp
  3 :onze overheid (schuld van dit alles)

  1. Charles Bingley

   Natuurlijk, Roelof, er zijn slechts 600.000 mensen aan Covid overleden? Dat is een conservatieve schatting en er sterven nog dagelijks mensen, maar meer dan een onschuldig griepje is het niet.

   Toch?

   1. Hardline

    Kan je weer niets vinden op wiki, moet een ander weer informatie aandragen ?

    copd ?

   2. Kretoloog

    Jaarlijks overlijden er 2 miljoen (milde variant) tot 5 miljoen (ernstige variant) aan een griepvirus.

    Corona is, met maar 600.000 doden, een zeer milde griep te noemen.

   3. Bolland

    “Charles griep is niet onschuldig, 2018 1 500 000 doden

   4. Roelof Rechts

    Charles Bingley,

    Als U eerst is begon met mij niet zo degenerend te benanaderen en dan u af ga vragen waarom er in de recentste griepperiode niets over de 800.000 griepdoden word gesproken, pas dan zou ik U te woord willen staan.

    1. Charles Bingley

     U mag het degenererend noemen maar beweren dat de islam een groter gevaar is dan de Coronapandemie is niet alleen een immoreel vergelijken van appels en peren maar ook een stupide onderschatting van de ernst van deze pandemie.
     De pandemie zal de komende jaren onze planneet beheersen, vele miljoenen doden veroorzaken (niet alleen door het virus maar vooral ook door de gruwelijke gevolgen ervan) en onze welvaart en vrede schrikbarend aantasten.

     Dit bagatelliseren is dom en slecht.

 4. Roelof Rechts

  Er waren veel grotere gevaren rond……om er maar is 3 te noemen
  1: de islam
  2: blm /kozp
  3 :onze overheid (schuld van dit alles)

 5. Roelof Rechts

  Zo, wakker 🙂

 6. Roelof Rechts

  En weer snel weg ……………………..vroemmmmmmmmmmmmmmmm

 7. ikweetwatikwil

  Wat ik merkte was dat mijn handen kapot gingen van de desinfecterende middelen bij winkels . Daar ben ik mee gestopt. Gelukkig zijn er ook winkels die normaal doen.
  Er zal een virus geweest zijn , maar zo langzamerhand krijg ik het gevoel dat we belazerd werden en dat koste heel wat ouderen het leven.
  Wat mij verbaasd is dat jongeren onder de 40 met schichtige ogen en mondkapjes voor door het leven gaan. Griezelig.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   We dragen als mens een paar kilo aan bacteriën en virussen mee ! Wat is een virus eigenlijk ?! Een bedenksel ?! Volgens de mensen die het weten wel !

   1. Charles Bingley

    Precies, niks aan de hand.

    😂

    1. Hardline

     Wat moet U toch een heerlijk leven hebben, titaal niet geremd door kennis allerlei onzin neerbraken.

     copd ?

     1. Charles Bingley

      Daar hebben we onze Hardline weer, titaal op de inhoud.

      🙂

   2. Skoll

    Dan ben ik een paar keer goed.ziek geweest van dergelijke bedenksels
    Een virus is een organisme wat zich alleen kan verspreiden door het dna van een ander organisme te gebruiken
    Griep
    Pfeifher
    Ebola
    Allemaal verzinsels ?
    Gelooft u dat echt?

  2. Xander XXL

   En de meeste zijn nog te dom om na te denken.
   Ze pakken eerst die “doodsbedreigingen” kar, lopen er mee naar die ontsmettingstroep, pakken dan dat spuitflesje waar iedereen met z’n vieze “besmette” handen heeft aangezeten, dan wordt het handvat van de kar ondergespoten en er wordt een lappie overheen gehaald. Pakken dat besmette lappie weer beet om het weg te gooien.
   Dan lopen ze de winkel in dikwijls met twee personen terwijl dat wordt afgeraden met allebei zo’n “gereinigde” kar. In de winkel grijpen ze de kar beet overal behalve aan het handsvat. Allemaal paranoia figuren die zich laten leiden door aangeprate angst en hysterie.

  3. Roelof Rechts

   Ikweetwatikwil,

   Eerder apathisch vind ik de meeste mensen naar je kijken… En eng ja!

 8. Rene van der Gijp

  De angst is groot voor Corona, maar Links is een groter gevaar.

  1. Oudshoorn

   Eens, het gevaar voor Corona wordt vreselijk overdreven. Linkse ratten, die zijn pas echt gevaarlijk.

   1. Carstens van Schagen

    0,03% van het Nederlandse volk is volgens de cijfers van het RIVM overleden aan de gevolgen van het virus. Degene met verstand kan begrijpen dat we worden besodemieterd en dat ‘ze’ het nog lang niet willen opgeven. Het angst zaaien en wijzen naar een 2e golf met maatregelen gaat gewoon door.

    1. Charles Bingley

     Precies, er is niks aan de hand.

     🙂

    2. Beukman

     Net als bij terrorisme eigenlijk, daarvoor wordt ons ook angst aangejaagd. Met wel het verschil dat terrorismeniet besmettelijk is, en corona wel.

   2. Carstens van Schagen

    @Oudshoorn: Het aantal doden wereldwijd ligt momenteel zelf nóg lager, zo rond de 0.007% waarmee wordt aangetoond dat niet alleen de genomen maatregelen volledig buitenproportioneel zijn, maar ook de nog te nemen maatregelen de lading nooit zullen dekken. Er zijn dus andere (farmaceutische en machthebbende) belangen in het spel. Jammer dat de mensheid dat niet wil of kan zien.

    1. Gerda2

     Carstens
     We gingen de lock down in onder het mum een piek op de ziekenhuisbedden tegen te gaan.
     Je ziet waar we nu staan?

     1. Charles Bingley

      Ja, dat beleid is gelukt, Gerda. Een knappe prestatie waar we als Nederland trots op mogen zijn.

     2. Roelof Rechts

      Gerda2,

      Nederland behoort volgens een betrouwbare grafiek bij de 5 slechts presterende landen. Het verband met het verbod op het gebruik van hydroxychloroquine is niet meer te ontkennen. Dit middel is zelfs de basis voor wat ze nu aan het brouwen zijn!!!

     3. Mart

      Zo lang jullie nog stààn mogen jullie niet mopperen……Hier in Brasil vallen nog steeds 1200 doden per dag,waarvan velen in mijn staat São Paulo,dus maskertje op en snaveltje toe.

    2. Beukman

     Je maakt een denkfout, Carstens. Er zijn betrekkelijk weinig doden gevallen omdat de meeste landen maatregelen hebben genomen.

     De landen waar een zgn. sterke man aan de macht is (VS, Brazilië, UK, Rusland) hebben allen bakzeil moeten halen nadat hun leiders (Trump, Bolsonaro, Johnson, Putin) de ernst van de situatie eerst onder het tapijt hadden geveegd en daar zelfs over hadden gelogen.
     Vervolgens liep de situatie in die landen gierend uit de klauwen. Inmiddels is elk van deze zgn. sterke mannen gesignaleerd met een mondkapje, en hebben zij alsnog maatregelen getroffen.

     Jij denkt toch niet dat deze heren zich in de luren laten leggen door de farmaceutische industrie of andere “machthebbenden”?

  2. Jopie

   Beide uitroeien met wortel en kiem!!

   1. Start

    Ja hoor, terug naar de nationalistische heilstaat.

 9. Bullshit10

  Mvdg jou schrijfsels zijn beter dan die van wout laat die angstzaaier maar naar de telegraaf gaan wand daar hoort hij verder waarom hoor je de echte wetenschappers niet waarom zijn ze alleen bij blue tiger studio op YouTube of café weltschmers te zien
  Ik zeg die nep viroloogen zoals dit schuitwijf en ab Oosterhuis van dissel ze verdienen maar een ding en dat is de doodsraf ze hebben nog meer moorden op hun geweten dan h….ler als het zo doorgaat

  1. Charles Bingley

   “zoals dit schuitwijf en ab Oosterhuis van dissel ze verdienen maar een ding en dat is de doodsraf”

   Ik zie dat het taalkundig met de dag erger wordt.

   1. Mart

    Gelukkig hebben we hier oplettende corrigeerders rond snuffelen,die ons foutjes tikkende stervelingen daar op wijzen.

 10. ervi

  Er bestaat ook geen nul procent kans om een ongeval te krijgen.
  Tenzij je, zoals Hu-tt-en ,dag en nacht op een zweterig, glad en nat zolderkamertje onzin uitkraamt vanachter een PC-tje.

  1. Gerda2

   Ervi, hij kan natuurlijk van de zoldertrap vallen, er kan een meteoriet inslaan, hij kan uitglijden op zijn vochtige vloer en misschien kan iemand een rookbom door zijn brievenbus gooien zodat hij via de daken moet vluchten.
   Ja het gevaar schuilt in een klein hoekje.

 11. JFU

  Angst is het beste wapen om de bevolking te onderdrukken…werkt altijd.

 12. Skoll

  O ja we zijn aardig gezonken als land dat we iedere
  Itelectueel vlieggewicht die roept tegen racisme te zijn een platform
  Geven

 13. Skoll

  .Het staat buiten kijf dat corona niet de lekkerste ziekte is als er complicaties optreden
  Maar mensen je gaat echt geen 1000 jaar oud worden hoor ook niet zonder corona
  Gebruik je gezonde verstand maar ga vooral niet bang lopen zijn angst is een verdomd slechte raadgever

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.