Oliedom Schiphol laat zich weer voor miljoenen bestelen – vermoedelijk alweer een inside job

Luchthaven Schiphol is opnieuw het slachtoffer geworden van een zeer kostbare roof: voor maar liefst €3 miljoen aan iPhones is de vliegverkeerhub afhandig gemaakt. De vermoedens zijn dan ook zéér aanwezig dat de verantwoordelijke boevenkongsi hulp heeft gekregen van binnenuit.

Ken je verhaaltje over Schiphol? Die ultramoderne hub van passagiers en goederen, dat trotse kruispunt van Europes vliegverkeer? Haha, ja. De PR-afdeling van de luchthaven werkt naar behoren. Die wel. De beveiliging, echter, lijkt zo lek te zijn als een mandje dat voor €1,50 is besteld bij AliEexpress. Voor dat krakkemikkige beleid wordt nu een heel hoge prijs betaald. Maar liefst €3 miljoen, om precies te zijn:

“De recherche van de Koninklijke Marechaussee is bezig met een groot onderzoek naar de grote iPhonediefstal, die op zaterdag 14 maart plaatsvond en tot nog toe is stil gehouden. Een 35-jarige chauffeur van Poolse komaf is een dag na de roof aangehouden.

De miljoenenroof gebeurde op klaarlichte dag. Vermoedelijk met behulp van vervalste vrachtdocumenten wist de Pool zich voor te doen als degene die de iPhones zou ophalen. Zo slaagde hij erin met de lading ter waarde van drie miljoen euro weg te rijden.”

Zo’n bijna La casa del papel-achtige heist pak je niet zomaar aan: daar heb je flink veel hulp bij nodig. Die komt vermoedelijk van mensen die bij verschillende bedrijven werken, denkt de recherche. Kortom: allerlei Schiphol-medewerkers hebben onder de neus van talloze camera’s samengespannen om hun broodheer een loer te draaien. En niemand heeft het door gehad. Sterker nog: vier maanden na de roof is de misdaad nog steeds niet opgelost.

Dit soort spectaculaire megaroven vinden vaker plaats. In mei werd er voor een half miljoen aan Apple Watches gejat, en afgelopen zomer werd er voor €3 miljoen euro aan elektronica gestolen – de dieven bij de laatste misdaad konden uren rondbanjeren in een loods om de duurste en best verkoopbare artikelen uit te zoeken.

Lekker bezig dus, Schiphol! Kuch.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Aardvark blues

  De gemiddelde werknemer daar is allochtoon, tel uit je winst.

  1. CloVis.

   Moeten wij rekening houden met een prijsverhoging is het enige wat voor mij van belang is.

   1. CLoVis

    @lamlul

    Ben je weer nicks aan het vervalsen, stumperd.

  2. Heinz

   Dus koop je een smart watch bij de allochtoon. Simpel.

 2. J.C.

  Verslag is mij niet helemaal duidelijk. Schiphol is de plaats van handeling. Maar toch niet de partij, die (genoem)de handel beheert?

 3. TIXEN

  Voorheen spraken die bedragen tot de verbeelding. Nu gaat het om miljarden die legaal uit de staatskas verdwijnen. Voor de horlogers heeft niemand betaald zolang ze nog niet zijn ingeklaard.

 4. Adriaen van Bergen

  Amerikaans spreekwoord: “If you pay peanuts, you get monkeys”.
  Vanochtend op het nieuws hoorde ik dat Schiphol ergens op plaats 5 staat, achter Frankfurt, Londen, Parijs en nog eentje.

 5. Kleurloze Politiek

  @Aardvark blues

  Wat een onzin de diamant roof werd ook door autochtone georganiseerd en uitgevoerd

  En daarbij spreek jij zelf enorm tegen..
  Want om in Schiphol te kunnen werken mag je geen strafblad hebben en op sommige afdelingen mogen zelfs je familie leden geen strafblad hebben..

  Dus jou denigrerende opmerkingen slaan nergens.

 6. 56RdK

  Puur resultaat van de waanzin der privacywetgeving en het deugbeleid waarin het etnisch profileren volstrekt uit den boze is én dat ook nog eens met de open grenzen én de softe deugrechtspraak in dit land.

 7. Caesar Lion Cachet

  LS…
  Schiphol wordt beveiligd door gerenommeerd Israëlisch bedrijf ?!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.