Oud-basketballer Charles Barkley tegen BLM: ‘Ik begrijp niet hoe je haat met haat denkt te verslaan’

In een nieuwe Twitter-video gaat Charles Barkley los op de extremisten van Black Lives Matter die geen rassengelijkheid willen, maar zwarte superioriteit. Zie bijvoorbeeld Nick Cannon die eerder zei dat alle blanken “barbaren” zijn en moeten “plunderen, stelen en vermoorden.” Dat zit volgens hem nou eenmaal in onze genen. Of zie andere zwarte “activisten” die walgelijke dingen zeggen over joden. Met name een paar zwarte atleten en ‘sterren’ hebben zich daar recent schuldig aan gemaakt.

“DeSean Jackson, Stephen Jackson, Nick Cannon, Ice Cube,” noemt Barkley de betrokkenen bij naam. “Man, wat zijn jullie in vredesnaam aan het doen? Jullie willen rassengelijkheid. Dat willen we allemaal. Ik begrijp niet hoe het beledigen van een ándere groep óns helpt. En de enige die er wat van zegt is Kareem [Abdul Jabbar, ook een oud-basketballer].” Kareem werd vervolgens meteen een “Judas” genoemd door de betrokkenen.

“We kunnen het niet toestaan dat zwarte mensen óók bevooroordeeld zijn” tegen andere bevolkingsgroepen,” aldus Barkley. “Met name als we blanke mensen vragen ons te respecteren, ons economisch kansen te geven, en dat soort dingen. Ik ben zo teleurgesteld in deze mannen. Ik begrijp niet hoe je haat met méér haat kunt verslaan. Dat soort dingen zouden niet eens mogen voorkomen in je vocabulaire, en het zou zich nooit mogen nestelen in je hart. Ik begrijp het niet en ik zal het nooit accepteren.”

“En ik vraag jullie, ik smeek jullie,” gaat Barkley verder. “Jullie zijn beroemd, jullie hebben een platform. We moeten ons beter gedragen dan dit. Ik wil bondgenoten hebben. Ik wil niemand tegen me in het harnas jagen. En om het joodse ras, het witte ras, te beledigen… Ik vind het niks. Het is niet goed om te doen. Ik moet hier wat van zeggen want het drukt zwaar op me.”

De kans dat dit indruk maakt op figuren als Cannon is, natuurlijk, minimaal. Deze mensen zijn al verblind door haat. Ze zijn werkelijk en letterlijk aanhangers van de zwarte KKK. Triest. Want zij zorgen er alleen maar voor dat racisme toeneemt, terwijl een man als Barkley nou juist mensen bij elkaar wil brengen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Heinz

  Vrijheid van meningsuiting houdt het rascisme geroep in stand.

  1. daswareinmal

   Zonder vrijheid van meningsuiting geen debat, geen discussie, geen vooruitgang.

   1. Original NL

    Welke discussie??
    Elke poging hiertoe wordt door links de kop ingedrukt..bv voor wat betreft de
    “vluchtelingen” kwestie mag je alleen
    mee discussiëren of we ze met de boot of het vliegtuig gaan ophalen.

    1. Robin Hoed

     Er is geen vrijheid en vrijheid van meningsuiting meer.
     We vliegen mekaar om het minste of geringste in de haren. Dat is het einde van de beschaving.

 2. Che

  off topic

  John Lewis, een belangrijke pionier van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging, is vrijdag op tachtigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.

  Hij was de laatste nog levende persoon van een groep van zes burgerrechtenactivisten, waar ook Martin Luther King onderdeel van was. Zij streden decennialang voor de burgerrechten van minderheden in de Verenigde Staten.

  Lewis was in 1963 een van de organisatoren van de mars naar Washington, waar King zijn beroemde “I have a dream”-toespraak hield. De activist werd in 1965 in elkaar geslagen door de politie tijdens de mars naar Selma, toen donkere Amerikanen daar niet mochten stemmen.

  1. Carstens van Schagen

   NU.nl is natuurlijk een linksafcourantje, daaruit citeren stinkt niet alleen het is ook fascistisch.

  2. Original NL

   En???

 3. Bolland

  Charles is niet de enige ook Mike Tyson en 50 cent hebben zich tegen rellen uitgesproken, en heel veel Afro Americans moeten helemaal niets van BLM hebben, gelukkig

 4. Adriaen

  Ah, het is even zoeken maar ze zijn er dus wel: mensen met verstand.

  1. Original NL

   Mike tyson, zo zie je maar weer dat flink wat klappen tegen het hoofd bij deze bevolkingsgroep een positieve uitwerking heeft.

 5. Original NL

  Misschien helpt dat bij akwasie ook.

  1. RvdBe

   Flink in zijn gezicht trappen, wie weet helpt dat bij die zelfingenomen hypocriete woordkunstenaar.

  2. RvdBe

   Charles Barkley, vind dat wij hun haten, is eigenlijk dus van het zelfde laken en pak.als blm.

 6. Heras

  Deze club’s worden rijkelijk beloond. Moet je eens kijken hoe groot de huizen van die leiders zijn.
  Zolang de geldstromen niet geblokkeerd worden, houden we dit gezeik.

 7. Bloemkust

  Tuurlijk jochie. Volgens jou is iedereen met een andere mening fascistisch, zelfs de Joden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.