TikTok-app blijkt nog steeds Chinese serveradressen in code te hebben staan

TikTok-app blijkt nog steeds Chinese serveradressen in code te hebben staan

Xi Jingping plavevski / Shutterstock.com

TikTok is de westerse variant van een Chinese social media app, die vooral is gericht op jonge gebruikers (en dus ook oudere mannen aantrekt). Maar de app vraagt wel héél veel gegevens van de gebruikers op. 'Meer dan Instagram', is in het artikel steeds de vergelijking.

Niet dat Instagram minder schadelijk is, want in het artikel erkent men dat Facebook, samen met Whatsapp (wat ook van hun is), waarschijnlijk eenzelfde profiel kan opstellen, omdat het praktisch dezelfde data krijgt. En zie daar de hypocrisie: De Chinezen doen exact hetzelfde, maar omdat Facebook het in stukjes knipt is het ineens minder een probleem.

Uit onderzoek blijkt dus dat TikTok nog steeds de adressen van Chinese dataservers in het algoritme heeft zitten. De suggestie wordt gewekt dat dit een restant is van een serie updates, maar 'ik wist niet dat het er nog in stond' is wel een héél slap excuus, helemaal voor een softwarebedrijf.

China wordt hier gewoon ontmaskerd, maar westerse social media- en tech-bedrijven blijven wel gewoon buiten schot. En dat terwijl beide op den duur ontzettend gevaarlijk zullen blijken te zijn...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties