Xi Jinping Shutterstock China President 710x458

TikTok-app blijkt nog steeds Chinese serveradressen in code te hebben staan

Geen categoriejul 17 2020, 21:00
TikTok is de westerse variant van een Chinese social media app, die vooral is gericht op jonge gebruikers (en dus ook oudere mannen aantrekt). Maar de app vraagt wel héél veel gegevens van de gebruikers op. 'Meer dan Instagram', is in het artikel steeds de vergelijking.
Niet dat Instagram minder schadelijk is, want in het artikel erkent men dat Facebook, samen met Whatsapp (wat ook van hun is), waarschijnlijk eenzelfde profiel kan opstellen, omdat het praktisch dezelfde data krijgt. En zie daar de hypocrisie: De Chinezen doen exact hetzelfde, maar omdat Facebook het in stukjes knipt is het ineens minder een probleem.
Uit onderzoek blijkt dus dat TikTok nog steeds de adressen van Chinese dataservers in het algoritme heeft zitten. De suggestie wordt gewekt dat dit een restant is van een serie updates, maar 'ik wist niet dat het er nog in stond' is wel een héél slap excuus, helemaal voor een softwarebedrijf.
China wordt hier gewoon ontmaskerd, maar westerse social media- en tech-bedrijven blijven wel gewoon buiten schot. En dat terwijl beide op den duur ontzettend gevaarlijk zullen blijken te zijn...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten