Right Now: ´Honderden boze boeren trekken naar Schiphol en gaan confrontatie met de politie niet uit de weg´

Honderden boeren zijn onderweg naar Drenthe, nadat daar vandaag ongeveer zestig boeren werden aangehouden door de opgetrommelde politie. Ondertussen zijn ook tientallen boeren onderweg naar luchthaven Schiphol om hun protest extra luister bij te brengen.

De situatie lijkt inmiddels zelfs een beetje uit de hand te lopen, want De Telegraaf weet te melden dat honderden boeren momenteel onderweg zijn naar de provincie Drenthe, daar werden eerder vandaag ongeveer zestig demonstranten aangehouden door de politie. Zeven daarvan waren minderjarig.

Eveneens zijn tientallen boeren in Noord-Holland onderweg naar luchthaven Schiphol. Eerder deze avond werden distributiecentra in Breda en in Deventer geblokkeerd. In boerengroepen gaan tevens adressen rond over de woonadressen van politici, waaronder die van de Nederlandse premier Mark Rutte.

De politie laat weten dat de opkomst van de ´boze boeren´ gigantisch is, maar vooralsnog hebben ze aangegeven om niet in te grijpen: ¨Onze ogen zijn gericht op de situatie. We weten wat er speelt. We gaan hier echter niet actief op handhaven, zolang het verder niet uit de hand loopt¨, aldus de handhaving tegenover De Krant van Wakker Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. gedacht

  Heeft u gegeten vandaag ? Bedank de boer die voor dag en dauw een bedrijf probeert te runnen waar de afgelopen miljoenen in geinvesteerd zijn om te voldoen aan de milieu terreur.

  Nu worden ze kapot gemaakt door een stikstof hoax en verdwijnt landbouw , tuinbouw en veeeteelt over de grens waar ze gewoon verder kunnen boeren.

  We zijn knettergek geworden in dit land. Vernietigen onze eigen voedselketen

 2. Bolland

  Het nieuwe normaal, gaaf land

 3. RvdBe

  Boeren zijn werkers met hart voor hun bedrijf die dankzij het stikstof geblunder van Rutte met zn rivm in het nauw zijn komen te zitten.
  Daarentegen steekt hij de racistische bewegingen blm en antifa een hart onder de riem door NL als racistisch te bestempelen.
  Gave premier hebben we toch.

 4. Florissa

  Wat ministers die boeren en land het liefst zien verdwijnen,laten we het omdraaien,en de ministers verdwijnen,dat geeft veel minder rompslomp,en we hebben in een klap een gezond klimaat .

 5. Lex

  Ze hebben de boeren landbouw grond nodig om immigranten woningen te bouwen of zal ik het gelukzoekers hokken noemen.

  Met andere woorden de boeren moeten plaats maken voor gelukzoekers.

  Dat is ook een goede tekst voor de boeren om mee rond te rijden.

  Veel automobilisten zijn de boeren zat. Je moet eens weten wat de boeren zat zijn.

  Ze zijn op 2 politieke partijen na dit hele afbreek en sloop kabinet zat.

 6. Mar

  “Ze hebben de boeren landbouw grond nodig om immigranten woningen te bouwen of zal ik het gelukzoekers hokken noemen.”

  Ik ben opgegroeid tussen de weilanden en de kassen tussen 2 grote steden in.
  Kassen amper te bekennen meer. Weilanden met koeien, vergeet het maar.
  Wat er nu staat? Koopwoningen in vooral het duurdere segment. Huurwoningen, als er 10 in een omplete wijk staan is het veel. Sociale huurwoningen, die er waren zijn gesloopt en niet 1 op 1 vervangen door een nieuwe sociale huurwoning. Nee, de meeste nieuwe woningen zijn wederom koopwoningen.

  En dan nog eens een woningbouwvereniging, die huurwoningen eerst laat renoveren met subsidie van het rijk en ze daarna verkopen aan de bewoner of buitenstaanders.

 7. AS210854

  Ik mag ze wel onze boeren.

 8. Maurits Dekker

  ———– Zonder boeren hebben wij geen eten. ————–
  ———– leve de boeren. ————–/b>

  1. Charles Bingewatch

   EN ZONDER BAKKER GEEN BROOD!!!

 9. rexm

  Soms moet men solidair zijn, kost wat kost.
  Hard werkende boeren moet men steunen met hun actie.
  Onze coalitie is alleen bezig alles naar de vaantjes te helpen, ze zitten er voor hun eigen belang en niet voor de burger.
  De bekende kruik gaat ten water tot hij breekt.
  Er zijn maar drie personen die voor de burgers staan: Baudet, Wilders en zeker Omtzigt.

 10. Vrijedenkert

  Boeren, tuinders, vissers, vleesverwerkers, bouw, horeca, toeristenbranche en veel meer ondernemers zijn dit kabinet helemaal beu en schijtziek van het beleid, zeker tot aan de verkiezingen zal het zeer onrustig blijven.
  Kabinet wil minder dieren dus wat er met gebeuren als maatschappij en staat is dat er betere prijzen worden betaald voor vlees, melkprodukten, vis en gewassen en geen extra idioot beleid wat betreft voer met extra administratie en bureaucratie.
  Maar ook dan zit je met concurrentie vanuit het buitenland die zich niet aan dezelfde regels houden en niet onder dezelfde voorwaarden ondernemen.

  Maar men wil gewoon niet meer betalen of eigen produkten afnemen…

  Boeren hebben opslag bomvol en kunnen geen kant op en grootgrutters kopen doodleuk aardappelen in vanuit het buitenland:

  h**ps://myprivacy.dpgmedia.net/?siteKey=V9f6VUvlHxq9wKIN&callbackUrl=https%3a%2f%2fwww.ad.nl%2fprivacy-gate%2faccept%3fredirectUri%3d%252fvideo%252fboze-boerin-stort-zes-ton-aardappelen-voor-ingang-deen%257ep147034

  1. Charles Bingley

   “Boeren hebben opslag bomvol en kunnen geen kant op en grootgrutters kopen doodleuk aardappelen in vanuit het buitenland“

   Klopt, voor onze voedselvoorziening hebben we de boeren niet nodig.

 11. ervi

  Met name de veehouders wil men kapotmaken. Het Groenfascistische idee is dat iedereen veganist moet worden.
  Bijkomend voordeel is dan dat mensen veel jonger sterven aan arteriosclerose door plantensterolen. De troep die al jaren in producten als Becel zit en wordt aangeprezen als zijnde gezond.
  Eet vlees en roomboter. Dat is pas echt gezond!

 12. kees cup

  De boeren hebben zeker alle steun vanuit het volk nodig nodig, voor een eerlijke kans op een goed boerenbestaan, maar solidariteit kun je niet afdwingen, je zult het moeten verdienen.
  Maar wat zitten we toch te gniffelen in het filmpje van Mark Mensink.
  Wat hieraan vooraf ging is inderdaad niet duidelijk , maar het lijkt een beetje op puberaal autootje pesten, boer stoer met z’n allen tegen één.
  De pers smult hiervan en gaat zoiets opblazen, “Zorro-op-de-trekker” gaat in dat geval de sympathie van het volk verspelen.
  Zorro vergeet dat ook hij kwetsbaar kan zijn.
  Als de (buiten)mensen van dat zelfde platteland Zorro’s gedrag zat zijn zou het zomaar eens kunnen dat op een morgen de koeien van boer Stoer in de bieten van boer Bink lopen te vreten.
  Houd het volk te vriend! Dat is beter voor iedereen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.