Rutte: “Ik zal knokken tot ik erbij neerval” – Komend weekend nog geen akkoord over EU-herstelfonds

Premier Rutte acht de kans behoorlijk klein dat de Europese regeringsleiders het komend weekend eens zullen gaan worden over een Europees herstelfonds. Rutte zegt: “Ik zal knokken tot ik erbij neerval.” Maar hij laat wel doorschemeren dat hij openstaat voor een Europees herstelfonds, alleen niet een waar wij lukraak het zuiden gaan lopen subsidiëren.
“Wij hebben het hier ook zwaar”, zei Rutte. “Maar wij kunnen het lijden, omdat we een appeltje voor de dorst hebben.” Hij wil eigenlijk geen subsidies, maar liever leningen verstrekken die dus terugbetaald moeten worden. “Maar dat lijkt een gepasseerd station”, gaf hij in de Tweede Kamer toe.

Nederland wil wel verder praten, maar dan moet wel duidelijk zichtbaar worden dat landen die uit het fonds putten ook echt werk maken van hervormingen. “Als het niet goed is, zeggen we ‘nee'”, zei Rutte. “Maar dan zijn we twee of drie Europese toppen verder.”

Zoals het pakket er nu uitziet lijkt het voor 250 miljard euro uit leningen te bestaan en voor 500 miljard uit subsidies en feitelijk dus giften te bestaan. Gekkenwerk! En Duitsland laat ons er wat dat betreft mooi voor vliegen.

Want zeg nou zelf, als dát grofweg het huidige voorstel is, dan zal daar toch nooit enorm van worden afgeweken tijdens de Europese toppen? Er worden pogingen gedaan vanuit Brussel om Nederland te paaien (de zogeheten tax rebate: belastingkortingen) maar het zet allemaal totaal geen zoden aan de dijk. Nederland zal dan in een hoekje worden gedrukt door óf akkoord te moeten gaan met zo’n flut regeling, óf een veto moeten uitspreken (en dus diplomatiek schade oplopen).

Het lijkt helemaal nergens op en het beste wat Rutte kan doen is door eerst nog gewoon een degelijk voorstel te produceren en na afwijzing daarvan vol op de rem te gaan staan en die veto uitspreken. Wij krijgen ook met een enorme krimp te maken en hebben, hoe pijnlijk ook, de broekriem niet voor niets zo strak aangetrokken. Hadden ze dat in Zuid-Europa ook maar op tijd moeten doen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. combat le pelicule

  Leugenclown Rutte doet er alles aan om Nederland zo duur mogelijk te verkopen en weg te geven

 2. gedacht

  pinokkio rutte

  1. Michel Bloemkist

   Twee keer hetzelfde zeggen met andere woorden.

   1. gedacht

    wat zeg je grafkist ?

    1. Michel Bloemkist

     OF JE DOOF BENT?

     1. gedacht

      wat zeg je grafkist ?

  2. Hansdo

   Voor de bühne doet Rutte moeilijk maar hij gaat dadelijk gewoon onze zwaar verdiende centjes weggeven om de Europese elite vriendjes persoonlijk tot vriend of vriendin te houden. Het volk hier protesteert toch niet als ie de torenhoge belasting druk nog een paar procentjes opvoert, de zorg nog een beetje meer uitknijpt , pensioenen wat verder kort en onze spaarcentjes nog wat meer belast want een rendement van 5% redt je toch makkelijk met risico loos beleggen ?
   De Fransen leggen gelijk alles plat , de Italianen betalen gewoon niet maar Nederlanders morren wat maar accepteren gewoon alles en stemmen dan toch nog wel op mij (Rutte ). ,toch ?

 3. Roelof Rechts

  Das gek, waarom investeert hij dat appeltje voor de dorst dan niet voor ons eigen volk die zo hij zelf zegt…het ook zwaar hebben?

 4. Meriadoc Brandebok

  Ik verwacht ook niet dat de Europese Unie er deze week uit gaat komen. De zuinige landen hebben zich op het standpunt gesteld en daar gaan ze niet zomaar van afwijken. En de Zuid-Europese landen zullen ook blijven volharden in het gebedel naar gratis geld. Het is een aardige patstelling: het Zuiden dat wil geld zien en het Noorden wil haar dat niet geven. Nou ja, behalve Duitsland dan, dat waardeloze NSB-volk staat stante pede klaar om haar hele vermogen naar Frankrijk over te maken.

  Rutte heeft de deur niet opengezet naar subsidies, zoals de meest eurofiele commentatoren al triomfantelijk in victorie kraaien. Hij heeft gezegd dat hij aan subsidies voorwaarden verbindt, maar aangezien de Zuid-Europeanen natuurlijk nooit gehoor gaan geven aan die voorwaarden, komen die subsidies er ook niet.

  Ik zou ook graag zien dat Rutte zijn veto uitspreekt over dit steunpakket als het niet hervormd is naar de Nederlandse wensen. Wat een waardeloze Europese Commissie is dit toch, de zielen die achter dit feestpakket zitten vol met gratis cadeautjes aan de Zuid-Europese circustenten.

  1. Viracocha

   “….behalve Duitsland dan, dat waardeloze NSB-volk ….”

   Dat ‘NSB-volk’ betrof geen Duitsers, Maria Brandewijn, maar Nederlandse verraders – medelanders van jou in dat prachtige land waarover jij altijd zo hoog opgeeft.

   1. Meriadoc Brandebok

    Die bevinden zich nu duidelijk in Duitsland. Men is direct op de rug gaan liggen voor de spilzucht van Italië en stak de zuinige vier daarmee een mes in de rug.

    Verder moet worden opgemerkt dat Duitsland ook van leer trok tegen Nederland toen Nederland een hogere begroting van de Europese Unie trachtte te blokkeren.

    Het voelt voor de Duitsers vast goed om met geld te strooien.

  2. Bullshit10

   Meri
   Dan zou ik nu toch maar op fvd of of pvv stemmen wand geloof het of niet rutte gaat op zijn knieën

  3. evil knievel

   Is dit de werkelijke bokkepoot & ziet hij dit wel eens n x helder,is dit n pseudo of is dit sarcasme!?🤨
   Al met al,n raar betoog!?😏

  4. Henk Albarda

   Brandebok, uw eerste redelijke reactie sinds u hier op dit forum verscheen. Pas op, u zou zomaar geloofwaardig kunnen gaan worden.

   1. Scaldis

    Is zijn account gehackt? Moet haast wel.

 5. Rene van der Grijp

  “Ik zal knokken tot ik erbij neerval.”

  Whoehahahaha…

  1. Heinz

   Van der Gijp deed dat wel…verschil moet er zijn.

  2. Maurits Dekker

   “Ik zal knokken tot ik erbij neerval.”

   Hahahahaha.
   Wie gelooft dit nog.
   Als Rutte naar Brussel afreist heeft hij zijn tas al vol ‘inlegvelletjes’.

 6. Bullshit10

  Die landverrader ik zal knokken tot dat ik er bij neerval valt die leugenaar maar een keer weet u nog geen cent meer naar Griekenland
  Man wat kan die man liegen
  Wij moeten gvd altijd bezuinigen ook al ging het goed en Nederland en let wel mensen als die leugenaar tekent dan kunnen we met zijn allen naar de voedselbank
  Kabouter Timmermans moet ook nog miljarden voor zijn green dail
  Kijk die reportage van hidema bij forum voor democratie waar al ons geld heen gaat hidema heeft het niet over miljoenen maar over miljarden kijk en laat je niet langer voor de gek houden door rutte
  Of het een lening is of niet een ding is zeker het geld zien wij nooit meer terug stop dit waanzin stem fvd of PVV…… uit de eu

 7. Bolland

  Ben benieuwd, vrees het ergste…

  1. EvertB

   @shit, jouw Griekenland verhaal klopt niet.

   Europese noodfondsen hebben op de financiële markten de kredieten opgehaald. Internationale investeerders en durfkapitalisten hebben Griekenland op de been gehouden. Er is geen cent Nederlands belastinggeld betaald.

   1. gedacht

    evert is een beetje de weg kwijt over de Griekse leningen. Neem het hem niet kwalijk, hij weet niet beter deze linkse fantast.

    h**ps://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kredietcrisis/financiele-steun-aan-noodlijdende-landen-in-europa/financiele-steun-griekenland

 8. M. Brandenburg

  Hij hoeft niet te knokken, een veto is voldoende, daar hoef je niet voor te onderhandelen.

  1. Bullshit10

   M brandenburg
   Die lamlul weet niet eens wat een veto is laat staan dat hij weet hoe hij het moet gebruiken
   Stem daarom fvd of PVV… uit de eu weg uit dit geldverslindende instituut wat ons niks brengt het kost ons meer dan dat het ons wat opbrengt
   Weet u het nog alle landen kregen meer steun inkl Marokko die niet eens meebetaalt
   Wij mochten met een schamele 45 miljoen tevreden zijn dat is Europa alle landen zijn blij met Nederland zolang we maar betalen
   Gaan we een keer niet betalen dan zijn knijpstijvers zijn we egoïsten ik zeg barst met Europa
   Stem fvd of PVV …..uit de eu

 9. combat le pelicule

  En vervolgens tekent leugenclown bij het kruisje

  1. Vanzelf

   Zoals gewoonlijk, dat is exact de reden waarom Rutte weg moet.

 10. A-BBa

  Ik heb het laatst zelf ervaren: het is gewoon eng om te zien en horen hoe oudere mensen alles geloven wat Rutte zegt.

  1. AS210854

   Ik geloof hem al jaren niet meer.

 11. RvdBe

  Rutte de komediant gaat knokken tot ie er bij neer valt: alles om de rechtervleugel binnen boord te houden.
  Hij moet net als Trump niet knokken maar gewoon nee zeggen, genoeg is genoeg.
  Uiteraard gaat hij gewoon toegeven op 1 of andere bedekte manier.

  1. EvertB

   Dit is strategie. ‘Je huid zo duur mogelijk verkopen’.
   Als Nederland niet (deels) inbindt, wordt het jarenlang tegengewerkt op andere dossiers. Dat moeten wij niet willen.

   1. gedacht

    dus een vorm van chantage ? reden temeer om direct uit die parlementaire eu te stappen

    evert is een beetje de weg kwijt over de Griekse leningen. Neem het hem niet kwalijk, hij weet niet beter deze linkse fantast.

    h**ps://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kredietcrisis/financiele-steun-aan-noodlijdende-landen-in-europa/financiele-steun-griekenland

    1. combat le pelicule

     Klopt de EU traineert elk land maar die landen vragen er zelf om

    2. Ad Fundum

     Neen hoor, je moet wel een markt in stand houden. Als je geen afnemers meer hebt, wie koopt jouw waren. Onze boerenstand produceert hoofdzakelijk voor de export. Moeten wij die de nek omdraaien?

     1. gedacht

      wat een onzin,

      uit de EU en de handel gaat gewoon door via de handelscontracten zoals dat al vanaf 1970 gebeurd.

      stop de bodemloze put brussel

      stem sociaal , stem PVV

     2. RvdBe

      Een markt in stand houden, dus eerst 100 miljard aan Italië schenken en dan vervolgens 100 miljard naar Italië exporteren, dat is geen markt in stand houden dat is een illusie in stand houden.

     3. combat le pelicule

      jawel hoor adfundam, de EU traineert en chanteert er op los en het erge van dit alles is dat we een pm hebben die graag nog meer soevereiniteit wenst weg te geven zonder de Nederlandse burger hierover te laten beslissen dankzij d666

   2. RvdBe

    EvertB, je huid zo duur mogelijk verkopen?
    Wat dacht je van je huid helemaal niet verkopen?
    Waarom onderhandelen met parasitaire landen als Italie en Griekenland?
    Kappen met die nonsens, ze zoeken het maar uit daar in het zuiden, 20 jaar je niet aan de afspraken houden ontslaat ons van de verplichting nog meer geld te schenken.
    NEXIT!

 12. Willem Bever

  En een ziekenhuis in nederland laten we met 5 miljoen schuld op de fles gaan…alle redelijkheid is weg

 13. Paardenmiddel

  Dit is al in 2019 ondertekend. Dus strijdbaar voor de buhne. En de houdbaarheidsdatum is tot april 2021.

 14. Toverkol

  Knokken? Je hoeft niet te knokken ! Je hoeft alleen maar “nee” te zeggen!
  Wij Nederlanders willen niet nóg langer doorwerken en bezuinigen voor Europa of WAT dan ook.
  Na 30 jaar bezuinigen is het welletjes!

 15. SubTec

  Ik weet al hoe dit afloopt:
  Rutte “Ik heb geknokt tot ik er bij neerviel, echt waar! ”
  “Maar we moeten toch betalen”

  1. Maurits Dekker

   Als Rutte overstag gaat zal hij snel een andere baan moeten zoeken.
   Want bij de komende verkiezingen kan hij dan alleen maar ontzettend verliezen.

   1. SubTec

    Ik heb het gevoel dat Rutte niet erg zit met die verkiezingen. Alsof hij er van uit gaat dat er geen verkiezingen zullen zijn.

 16. Maurits Dekker

  Rutte moet zijn rug recht houden.
  Onder het motto: “Liever een veto dan failliet gaan.”
  Rutte zal wel moeten, want de verkiezingen komen er aan.

 17. Maurits Dekker

  Wat zullen die Britten blij zijn dat ze niet hoeven mee te betalen!

  Nexit
  Nexit
  Nexit

 18. SubTec

  Nou, dat heeft niet lang geduurd.
  h**ttps://www.nu.nl/coronavirus/6064381/rutte-bij-eu-top-toch-bereid-noodleningen-om-te-zetten-in-giften.html

 19. JFU

  Onzin verhaal….gewoon je veto uitspreken en klaar.
  Maar ja…..dan heb je wel een rechte rug nodig…!

 20. Henk Albarda

  Wat rutte ook besluit, de Nederlandse burger heeft zich in zeer grote meerderheid uitgesproken tegen de gratis hulp aan Zuid-Europa, 66 % tegen.
  Rutte weet ook dat de VVD zelfs in de chronisch ONbetrouwbare peilingen van I & O en 1Eenvandaag sinds kort veel voorsprong begint kwijt te raken.
  Op reputatie zal hij uw belastinggeld wel weer weggeven aan de ongelooflijk rijke Italianen en Franse multinationals.
  Daarmee stijgen de kansen dat de kartel partijen terrein kwijt raken.
  De uitslag van de eerstvolgende TK is nog met geen mogelijkheid te voorspellen en wie meent dat wel te kunnen, ziet zichzelf dus als herderziende.

 21. yellow thread street

  De zoveelste leugen van Rutte.
  Iedereen weet dat wanneer hij begint te praten er de zoveelste leugen volgt.
  Het is genoeg geweest, geen cent meer naar de EU en ik zou tevens per direct het lidmaatschap opzeggen.
  Net als het VK.
  Weer baas in eigen huis, we zullen ons geld hard nodig hebben.

 22. andergeluid

  Gisteren keek ik even Alwareness.org daar word hij al de loopjongen van de Bilderberg genoemd .
  zo ver is het al dus hoe dan ook Nederland gaat betalen.
  en wij burgers zijn weer de klos dus snel een Nexit uit de EU en stem FvD en PVV

  1. Blank en niet Wit

   En volgens Farage is Rutte tevens Merkel’s schoothondje.

 23. andergeluid

  Had Rutte maar iets harder geknokt om ons allemaal die beloofde 1000 euro te geven.
  er was geen geld nu geven ze binnen een paar maanden meer als 90 Miljard weg en er gaan nog veel Miljarden weggegeven worden maar er was nooit geld om meer Politie op straat te krijgen of een bodycam voor de Politie er was ook geen geld voor de brandweer die grotendeels uit vrijwilligers bestaat.
  ook de zorg hebben ze helemaal gesloopt met het gevolg dat er niet genoeg ic bedden waren en mensen die geopereerd moesten worden maar gewoon thuis konden blijven.
  ook 2% betalen aan de VN Defensie nooit aan voldaan.
  en dan doen alsof wij Nederland het beste jongetje van de klas zouden zijn.
  Nederland kan zo veel beter zijn we moeten ophouden met geld blijven strooien naar andere landen.
  Nederland eerst

 24. Blank en niet Wit

  We kunnen het LIJDEN. En lijden zullen we. Hij geeft al aan dat hij erbij zal neervallen.

  1. Blank en niet Wit

   Knokken voor de bühne.

   1. Scaldis

    Precies! En er wordt gewoon getekend bij het kruisje.

 25. Original NL

  Q….Maar wij kunnen het lijden, omdat we een appeltje voor de dorst hebben.”….
  Heeft rutte een schaduw boekhouding??
  En ik maar denken dat we 387 miljard staatsschuld hebben…..ruttes appeltje voor de dorst is..de nederlandse belastingbetaler, die als een citroen zal worden uitgeknepen.

 26. H.Vaes

  Dit is Rutte ten top……hier in Nederland grote woorden van tegenspraak gebruiken en zich anti eu opstellen…….maar in Brussel doet hij braaf opzitten en pootjes geven. Nee beste Rutte mij maak je niets meer wijs. Ik heb de portemonnee al klaar liggen om mijn bijdrage aan de nietsnutten uit andere landen te voldoen….zij het dan wel onder zware dwang van dit kabinet.

 27. Toverkol

  Een ding staat vast, Mark gaat Hoe dan ook de geschiedenis in of als de man die het land gered heeft van een catastrofe door zijn veto uit te spreken of als de man die het land willens en wetens naar de kloten heeft geholpen……….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.