Theo Hiddema over ‘systemisch racisme’: ‘Het grootste gevaar is het institutioneel anti-racisme’

Waar de linkse oppositie nog hoopte op een Kamermeerderheid voor excuses van ons slavernijverleden besloot Theo Hiddema om de mythe van het racisme-probleem te ontkrachten. Nederland staat bomvol met meldpunten tegen racisme en discriminatie. Het ‘institutioneel anti-racisme’ is juist het gevaar binnen Nederland, subsidies worden massaal verspeeld om meldpunten open te houden op plekken waar racisme nooit te nimmer heeft bestaan. 

Hiddema is op onderzoek geweest, en wat blijkt? Tal van gemeentes – zelfs de meest pietlullige – besteden bakken met geld aan anti-racisme-meldpunten. Dus om te spreken van een institutioneel racisme probleem in Nederland is nogal vergezocht.

Kijken we naar onze wetgeving dan is het sowieso lachwekkend om te claimen dat onze grondwet en rechtsstaat racistisch of discriminerend zou zijn.

Theo Hiddema begrijpt niet dat men in Den Haag nog meer meldpunten wil, terwijl op lokaal niveau er al ontelbaar veel meldpunten tegen racisme te vinden zijn. Hiddema moet helemaal niks hebben van deze ‘klik-en-klaag-industrie’.

Theo Hiddema verwoordt het mooi: alles wat riekt naar racisme wordt al keihard aangepakt in Nederland. Dus wat zeuren al die politici?

Volgend jaar maart zijn er weer verkiezingen, en inhoudelijk gezien heeft links weinig te brengen. Dus proberen ze het slachtofferschap bij veel mensen met de paplepel in te gieten. Of het gaat werken? Laten we hopen van niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. 1010

  Wederom heeft Theo een spijker en een gerichte slag op de kop. Theo legt weer de vinger op de zere plek.

  1. Boemboem

   Top dus stem op PVV of FVD

  2. hans-e-pans

   Geef de man een probleem en hij pluist het haarfijn voor je uit.

   De man is wat dat betreft een kei.

 2. plakband

  Een geniale samenvatting.
  Politiek, werp je oogkleppen af.

 3. toetssteen

  Toppie!!

 4. Xander XXL

  Geweldige eerlijke redenaar met inhoud en durft de problemen te benoemen.

 5. Vrijedenkert

  En weer heeft Hiddema helemaal gelijk! Die duizenden meldpunten is weggegooid geld…

  Wordt je op straat uitgescholden of beledigd of gediscrimineerd kun je aangifte doen bij politie of als je de mogelijkheden hebt aangifte doen bij de politie.
  Er zijn complete volksstammen die klagen over ongelijke behandeling en discriminatie, vrouwen over ongelijke betaling en promotiekansen en allochtonen over dat men niet aangenomen wordt of geen stageplaats kan krijgen.
  Daar heb je in dit land vakbonden voor maar geen vrouw of allochtoon is lid van de bond want die zouden iets kunnen doen als je ongelijk wordt betaald of als je onterecht wordt afgewezen voor een baan of stage! Dus maak er werk van en wordt lid van de bond en als iets aantoonbaar niet klopt kan je er via de bond collectief werk van maken.
  In de politiek idem, veel vrouwen zijn tegenwoordig wel lid van een politieke vereniging en de vrouwen claimen hun plekken zo langzamerhand dus die zijn druk bezig hun achterstand in te halen.
  Maar allochtonen zijn haast niet of zeer weinig actief binnen mainstream politieke partijen dus ook geen plekken in volksvertegenwoordiging of bestuursplekken.
  Actief worden binnen politieke partijen en lid worden van vakbonden, dat men zich niet vertegenwoordigd voelt of er niet voor hun belangen wordt opgekomen komt dus grotendeels door hunzelf en gesubsidieerde meldpunten gaan dit niet oplossen.

 6. Lugor

  Hiddema is op onderzoek geweest, en wat blijkt?

  Dat Hiddema vaak op onderzoek uitgaat.
  En soort Omtzigt.
  Maar dan eentje zonder eindverslag.

  1. Meriadoc Brandebok

   Weduwe Rostvan Toningen weet daar alles van.

   1. Duidelijk

    14 November 1914 – 24 March 2007

   2. 1010

    het geitje komt niet verder dan een dooie constant te betrekken in het falen van links pipo beleid

   3. Forlan

    Weer hetzelfde gezwam. Wat ben je toch een triest geval

 7. gustav

  Persoonlijk heb ik totaal geen diepe aversie, vooroordelen of afkeer voor lichtgetinten en negroïden!
  Ik heb ze enkel niet graag dicht in mijn buurt, ik mag toch zeker zélf uitmaken met wie ik omgang wens, niet dan?
  voor de rest?
  White power!

  1. wolfgang

   gustav@
   Je hoeft geen schaamte te hebben om blanke medemensen te prefereren boven andersdenkende volkeren met overdadig veel pigment!
   Europa is, was en blijft simpelweg een blank continent, actueel natuurlijk overspoeld met anders georiënteerde, in meerdere tinten gekleurde inwoners!
   Maar dat betekent nog lang dat we onze identiteit en cultuur moeten inleveren!
   No way!

   1. combat le pelicule

    Door tekort aan zon in Europa zullen alle donkergetinten vanzelf roomblank worden

   2. Piet51

    @wolfgang
    “Maar dat betekent nog lang dat we onze identiteit en cultuur moeten inleveren!”

    Een waarheid als een koe. Dat handjevol migranten dat om uiteenlopende redenen hier een nieuw thuis zoeken zijn inderdaad geen enkele bedreiging voor onze identiteit en cultuur. Sterker nog, we hebben zelfs al eeuwenlang een identiteit en cultuur waarin we voortdurend een handjevol mensen met andere identiteiten uit andere culturen opvingen en een thuis gaven. Juist daarom zijn we zo’n boeiende en vooral ook bloeiende samenleving geworden.

    1. combat le pelicule

     pietje gaat in de bagatelliserende nuance natuurlijk daar is pietje heel erg goed in, en dan gaat pietje 100derden jaren terug om Nederlanders voor de kop te slaan…

     1. Any How

      Dit is de andere kant van onze zo geroemde tolerantie ; “De Portugese Joden – De eerste Joden in Nederland. De geschiedenis van de joden in het huidige Nederland begint aan het einde van de zestiende eeuw. De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden werd in deze periode geroemd vanwege haar tolerantie ten opzichte van andersdenkenden.

     2. 1010

      wie neemt de misselijke zakkenvuller uit de asielindustrie nu nog serieus ? loopt hier voor eigen gewin te preken de leegvreter zonder skills. malle pietje kan niets behalve lulverhalen ophangen om de eigen boterham veilig te stellen ongeacht alle feiten uit de maatschappij

      feitelijk is malle pietje het school voorbeeld van de hypocriete salon socialist. Een soort minderwaardig mensch om van Dam maar weer eens aan te halen

    2. evil knievel

     Dat handjevol migranten!?!?!?

     Weet niet in welk gehucht u bivakkeert n welke opticiën u bezoekt maar ik raad u aan eens naar pyongyang aan de Amstel of welke stad tegenwoordig ook hier in ons eens zo mooie NL te gaan om dit handjevol ns te beschouwen maar eerst ff langs n andere opticiën!😜🙈
     N bezoekje bij de bajes of dinsdagavond 20:30 NPO 1 zou ook n eyeopener kunnen zijn btw!😁😘

 8. wolfgang

  De hedendaagse polarisatie tussen black&white is belachelijk!
  Bijvoorbeeld mijn blanke strontvervelende buurman kan ik niet uitstaan, en scheld hem dus bij elk wissewasje verrot, maar als ik een donkere jongen uitscheld omdat hij iets doet dat niet door de beugel kan, trekt men meteen de racisme kaart!
  Waarom?
  Genieten tegenwoordig alle negroïde etterballen een ongeschreven onschendbaarheid?

 9. RPML

  Het wordt hoog tijd dat hoofd-kleuterjuf Arib de jankende kinderen de klas uitstuurt en een uurtje op de gang zet. Mijn hemel wat maakt dit Kabinet een parodie van zichzelf! Klaver wil excuses van Rutte voor het slavernijverleden van 400 jaar geleden, Wilders wil excuses van Klaver voor de 100 miljoen doden van het communisme, Ascher wil excuses van DENK voor het (laten) bedreigen van Kamergenoten, DENK wil excuses van Asher, DENK moet weer excuses maken voor de genocide in Armenië.

  Racisme stopt als je erover ophoudt de hele dag te zeiken; er zijn zat elementen in de Grondwet en het Strafrecht vastgelegd om dat aan te pakken en als je je gediscrimineerd voelt doe je aangifte.

  ‘Discriminatie’ is overal, het is alleen de vraag of je erom moet lachen of inmiddels beter kunt huilen om de hypocrisi van de verkondigers. De domme Limbo, de zuunige Zeeuw, 010 vs 020, de stugge Fries, de stelende Marokkaan, de luie Surinamer, de corrupte Pool, de dominante Duitser. Allemaal herstelbetalingen nu? Houd toch op!

  1. JB from O

   Hear, hear…

  2. Duidelijk

   @RPML: “excuses”

   En zo worden we mooi om de tuin geleid! Ondertussen zijn ze in Twente druk bezig met de corona-app en op de achtergrond zijn de fascistische politici bezig om onze Grondrechten nog verder in te perken.

   Leestip: ht*ps://opendebat.info/brandbrief/

   1. RPML

    Erg goed stuk, dank voor het delen!

 10. Ploppert

  Weer een toppleidooi van ons toekomstig Nederlands leider.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.