TikTok-app blijkt nog steeds Chinese serveradressen in code te hebben staan

Het Chinese TikTok ligt onder vuur. Diverse landen verbieden het of overwegen dat te gaan doen. De app lijkt namelijk nog steeds verbonden te zijn met Chinese servers, waarvan de adressen nog in de code van de app staan.

TikTok is de westerse variant van een Chinese social media app, die vooral is gericht op jonge gebruikers (en dus ook oudere mannen aantrekt). Maar de app vraagt wel héél veel gegevens van de gebruikers op. ‘Meer dan Instagram’, is in het artikel steeds de vergelijking.

Niet dat Instagram minder schadelijk is, want in het artikel erkent men dat Facebook, samen met Whatsapp (wat ook van hun is), waarschijnlijk eenzelfde profiel kan opstellen, omdat het praktisch dezelfde data krijgt. En zie daar de hypocrisie: De Chinezen doen exact hetzelfde, maar omdat Facebook het in stukjes knipt is het ineens minder een probleem.

Uit onderzoek blijkt dus dat TikTok nog steeds de adressen van Chinese dataservers in het algoritme heeft zitten. De suggestie wordt gewekt dat dit een restant is van een serie updates, maar ‘ik wist niet dat het er nog in stond’ is wel een héél slap excuus, helemaal voor een softwarebedrijf.

China wordt hier gewoon ontmaskerd, maar westerse social media- en tech-bedrijven blijven wel gewoon buiten schot. En dat terwijl beide op den duur ontzettend gevaarlijk zullen blijken te zijn…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Bullshit10

  War nou app laten ze die app maar en hun reet stoppen
  Nogmaals aan alle VVD cda en andere kartel partijen kijk naar café weltschmers hier hoor je de ware nieuws ik zal zeggen schrik niet wat je allemaal hoort
  Fvd en pvv jullie zijn vrij wand jullie zijn waker
  STEM FVD OF PVV…… UIT DE EU

  1. Chen

   Gewoon alles afsluiten en naar Alaska verhuizen waar die groep onafhankelijke Amerikanen ook ook zitten. Weet je zeker dat je met rust wordt gelaten.

 2. combat le pelicule

  Er gebeurd niet zomaar iets…

  1. Charles Bingley

   Maar er gebeurt wel iets.

  2. Carstens van Schagen

   Klopt Combat.

   1. Watford_en_Stattham

    Met jezelf is het makkelijk eens zijn.

 3. NoDoubt

  Einde democratie is in zicht. Ik zie iedereen bang in Europa voor de volgende uitbraak, terwijl het een gewone griep is. Maar de app is in aantocht. Het vaccin is in aantocht en uiteindelijk zal iedereen zich eraan onderwerpen. Morgan Freeman vindt dat jij een mondkapje moet dragen voor zijn bescherming want dat is respect. Het is de omgekeerde wereld. Waar is mijn vrijheid. Als ik geen mondkapje wil dragen is het mijn vrijheid. Sterker nog. Met het dragen van een mondkapje pleeg je uiteindelijk zelfmoord, omdat eventuele ziektes binnen je mondkapje blijven circuleren. Je ademt niet voor niets. Waar zijn onze wetenschappers die hun mond durven open te doen???? Bill Gates en zijn club lachen zich te barsten.

 4. JochemX

  Even uitleggen, Tik-Tok is staats, gestuurd door de CCP.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.