shutterstock 537812845

Trump pakt door: Chinees consulaat Houston moet dicht! Chinese medewerkers verbranden documenten

Geen categoriejul 22 2020, 18:00
De relatie tussen China en de Verenigde Staten verslechtert met de dag lijkt het wel. Eerder kondigde Trump al aan dat leden van de Chinese Communistische Partij de VS niet meer in mogen als het aan hem ligt. Nu heeft de Amerikaanse overheid het Chinese consulaat in Houston laten sluiten. Maar dit lieten de Chinezen niet zo maar gebeuren, ze hebben nog gauw wat documenten verbrand in de achtertuin...
Het zijn opmerkelijke beelden; Chinese consulaat-medewerkers die documenten lopen te verbranden in de tuin van het consulaat. Zou het gevoelige informatie zijn? Of moet men het meer zien als symboliek?
https://twitter.com/KPRC2Tulsi/status/1285772143788261376?ref_src=twsrc%5Etfw
De Amerikaanse overheid meldde dat het consulaat direct haar deuren moet sluiten. Binnen drie dagen moeten de medewerkers het land verlaten van de autoriteiten. Het lijkt een bewuste provocatie van de VS richting China. Onder Trump zien we dat de VS haar harde woorden ook naar daden omzet, en vooral wat betreft het China-vraagstuk. Trump deinst niet terug voor een harde aanpak.
Vanuit Beijing riep men al direct deze provocatie niet te accepteren. Zij eisen - alsof de Amerikanen bang worden van een 'eis' - dat de beslissing wordt herroepen. Zo niet, dan volgen er tegen sancties.
De verhoudingen tussen China en de Verenigde Staten - die uiteraard al bekoeld en slecht waren - zijn de afgelopen maanden in rap tempo verslechterd. Trump is uit op een openlijke confrontatie met de Chinezen, het lijkt alsof hij wil dat de Chinezen 'agressief' reageren, zodat hij een stok heeft om mee terug te slaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten